icon

S akými kvapkami do nosa ste spokojé?

zuza.m
11. feb 2010

s akymi kvapkami ste spokojne??maly ma už tyžden sopliky a davam nasivin no nezda že by sa mu polepšio stale teču ,davam mu ich ked ide spinkat aby si aspon odychol bez soplov.ale bojim sa už dlhšie aby sa mu nepoškodila nevysušila ta sliznica.

Strana
z2
ivkaivka
4. apr 2010

latvia-Libenar, ine nic, ona dychat moze, nostek nema zapchaty,len stale zasopleny.
spevacka, uz ho mala aj v hrdielku, mali sme nejake slabe ATB + Pamycon, no ako som pisala, mesiac pokoj a potom je to tu opat, tak cakam kym bude starsia. Ono ten nostek upchaty nie je...no po mesiaci sa upcha a to davame Pamycon, ale problemom je asi aj to, ze moja este nesedi, takze hlien sa drzi v jednej rovine, ked bude motoricky zdatnejsia, urcite to bude lepsie.
Dnes som jej cely den nedala morsku sol, je to zatial o.k. uvidime co bude do vecera, akurat dam Libenar, ael to je len nejaky roztok tak toho sa neobavam. Kvapky ja som este nepouzila, no raz Nasivin, no absolutne na nadchu jej nezabral, takze uz neskusam, ale Olynth mam v sufliku
😒

latvia
5. apr 2010

ivka, libenar je len obycajny fyziologicky roztok, teda mierne slana voda....som myslela ze ci nepouzivas nejake kvapky ktore stahuju opuch sliznice nosteka a tympadom aj menej soplikov sa tvori...nasivin si pouzila en raz akoze raz si nakvapala?

ivkaivka
5. apr 2010

lativia, len raz som ho pouzila, no absolutne nezabral, ale Olivia mala v tedy brutalnu nadchu. Ked je v takom stave, tak davam na zmiernenie opuchu Fenistil-ale ci zabera, je diskutabilne. No vcera som takmer vobec nepouzila Physiomer a v noci sme vobec nemuseli odsavat 😀 rano sme vytiahli len trocha, no dufam, ze to bude lepsie. Akurat ked sa mala zreve, tak je toho viac,ale aj lahsie sa to vytahuje 😅

ivkaivka
5. apr 2010

este k otazke, ci nepouzivam kvapky, nie...ja mam strach, ze ked vyprchaju, ze sa mala udusi-proste mam nejaky blok.Ja ked som bola mala, strasne casto som mala upchaty nos. Riesila som to kvapkami a stala sa z toho takmer zavislost. Lekar povedal, vysadit, vydrzat a ono to prejde a preslo. Teraz ked mam nadchu,tak si davam kvapky len do jednej dierky, kym sa druha sama prelieci. U mna to funguje, u malej som neskusala, momentalne to nie je take strasne v noci krasne cisto dychala az som vstavala ze je nejako ticho 😅

latvia
5. apr 2010

ivi, ja len preto, ze jedno pouzitie vacsinou efekt nema...a neboj, ked to vyprcha, babatko sa neudusi 😉 kvapky sa maju pouzivat max tyzden, tak pokial instrukcie dodrzis tak to fungovat bude. ale je dobre ze sa malej polepsilo aj bez kvapiek 😉

bonitko
9. apr 2010

ahojte mamičky,..ako tak čítam tak sme neni jediné čo nás trápia soplíky. Terka sa narodila v siedmom mesiaci a už sme mesiac doma a soplíky nám neustúpili. doktorka nám dala morskú vodu a nasivin a vytierať. používali sme Mar a odsávačku a nepomohlo, tak sme sa v lekárni informovali a poradili nám physiomer a kamilky,...po physiomery nám to trošku zabralo, nasivin som dávala len večer, zdal sa mi silný, na dva dni bolo dobre a potom začala malá chrčať znova ale mala to niekde vzadu, lebo odsávačkou to ani nešlo. V noci sa mi budí kvôli soplom každú druhú hodku a už má tak podráždenú sliznicu že keď odsávame tak aj s krvičkou(a už je toho viac) soplík je taký priesvitný zatiaľ, zdá sa mi že to trvá už dlho a bojím sa že to prejde k nejakému zápalu, teplotku zatiaľ nemá. vonku sa jej dýcha najlepšie aj keď je na brušku,..ale nechcem ju nechávať dlho na brušku to len chvíľku. Doktorka mi povedala len striekať morskú vodu a odsávať.už neviem čo mám robiť ako jej mám pomôcť, je mi jej ľúto keď vidím ako sa trápi.

bianka234
9. apr 2010

ja dávam malému otrivin, celkom sa osvedčil a odsávať do nemoty, teraz som mu prvýkrát kúpila mar, celkom sa mi to pozdáva, otrivin som toľko nemusela dávať. Soplíkov si užijeme, lebo pri každom zube sa robia dosť veľa.

annag
9. apr 2010

neviem, či to tu už bolo psomínané : ak dojčíte , najlepšie kvapky do nosa je čerstvo odsaté materské mliečko. Môžeme ho dávať neobmedzene, pomáha zvlhčovať sliznice, obsahuje látky, ktoré ničia vírusy i baktérie, zmenšuje opuch sliznice. Samozrejme, ak infekcia prerástla do väčších rozmerov (hlieny sú husté, zelené ...)a treba ju potlačiť, treba navštíviť lekára a nasadiť i lieky predpísané lekárom. MM má výhodu i v tom, že je sladké a bábo nehnevá slaná či horká chuť kvapiek. MM môžeme podávať i iným členom domácnosti . 🙂

janulka18
9. apr 2010

annag má pravdu,keď bola malá chorá,dávala som síce aj nasivin,ale aj MM a super 😀 .dokonca mám pocit,že MM je lepšie.Inak ja som to vzdala s s kadejakými "marmi" a skúsila som deťom kvapkať vincentku a malo to rovnaký efekt. A malému perfektne zaberá na kašeľ zo soplíkov TRIFED,len on je už väčší,neviem ako bábätká.

ralka
19. apr 2012

Ahojte maminy chcela by som vas poprosit o radu mam 14 mesacnu dcerku a ta ma momentalne od pondelka nadchu a kasel ale ten ma taky ze len si odkasliava ked je zachripnuta.Chcela by som vas poprosit ako dlho trva liecba pokial nam to prejde a este by som chcela vediet ake su najlpsie kvapky do nosa pre dieta a chcela by som este vediet pokial nam teraz netece soplik ale mala je nachladnuta pustia sa jej sopliky potom alebo nemusia sa jej vobec ale aj tak by som chcela mat niejake kavpky doma.Dakujem za rady. 😢

alexmiska
27. jan 2016

Prosim o radu ked je suchy nos ani sopliky niesu ale velmi suchy a az sa mu tak zle nadychuje pride my to ako keby mal az sucho v ustach neviete co s tym alebo co na to .dakujem

autumn11
23. jún 2016

keď malému začína nádcha a mu tečie z nosa, tak vtedy ešte nepoužívam nič. Akonáhle prestane tiecť a začnú sa mu tvoriť hustejšie hlieny, tak mu pred každým odsávaním nastriekam morskú vodu od dr.max a soplíky sa pouvoľňujú a lepšie odsajú. Ak sa mu horšie dýcha, tak mu večer pred spaním kvapnem detské kvapky do nosa.

slnieckostanka
20. okt 2016

My sme kúpili synovi klinový vankúš - vkladá sa pod matrac aby malo bábo vyššie hlavičku. Soplíky odsávame, vlhčíme vzduch a do nosa dávame len morskú vodu. S kvapkami ešte nechcem začínať, zvyčajne sú dosť návykové. Morskú vodu doporučujem Physiomer Baby, nie je to len roztok ale 100% morská voda a može sa užívať dlhodobo, Physiomer je práve vhodný aj na pravidelné čistenie nosíka nielen pri soplíkoch. A cez deň sa veľa nosíme aby sa mu ľahšie dýchalo 😉

lenka_samorin
24. okt 2016

ja mám stále doma morskú vodu od dr. max, či už tečie soplík alebo sa tam zasuší väčší šušeň, uvoľní to. A keď deťom v noci zatekajú sople a kašlú kvôli tomu, ale cez deň sú bez kašľa, pridám po večernom čistení nosa ešte Rhinocort Aqua. Ten je asi na predpis, my ho teda berieme v lekárni vždy na predpis. Ale pomáha, po pár dňoch, teda po pár večerných dávkach, nočný kašeľ zo zatekajúcich soplíkov ustane.

sunny8
25. okt 2016

Alliamare💗

wellinka
4. nov 2016

baby ja by som tie chemicke ako nasiviny otriviny ani sebe nedala, nie este deckam. my jedine quixxy. hadam aj vsetky druhy mame doma. sestra dava malej quixx baby to su kvapky od 1. dna, ja deckam modry a sebe cerveny. to su hypertonicke, cize cista fyzika, ziadne poskodenie sliznice ani zavislosti 🙂

julinka29
6. jan 2017
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

Ja som tiež spokojná s Physiomerom Baby. Kvapky nepoužívam ani ja, lebo sú návykové a naviac ja mám po nich pocit, že je to ešte horšie. Physiomer je 100% morská voda, ktorá určite neublíži a hlavne sa može užívať aj dlhodobo bez nejakého poškodenia sliznice🙂

anulienkalenka
22. jan 2017
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

Tiež používame len morskú vodu. Na trhu je niekoĺko druhov, ktoré možu používať aj bábatká

Strana
z2