icon

S horúčkou von

21. máj 2023

Prosím, nejaké odkazy na odborné články, pripadne logické argumentácie, prečo NIE!!!!!!
Môj muž je nenormálny a vzal dieťa dnes do tej horúčavy,,len na bicykel", len k jazierku....
Už tretí deň má v noci do 40, cez deň po nurofene 38. Vraj mal ráno len 37,5.....
Ma ovčie kiahne
A ešte sa ma pýta arogantne, že a prečo nie? Že nech mu dám jeden logicky dôvod, čo môže uškodiť. Tak na argumenty, že sa prehrieva a zaťažuje organizmus a predlžuje doba liečenia, mu nestačí.
Ja som v práci.
Prisaham, že túto noc ho nechám spať s ním jeho, nech vie čo to je celú noc bdieť pri chorom dieťati

Strana
z2
beata_k
21. máj 2023

Chudak dieta 😒

hipuska
21. máj 2023

Vytoc číslo detskej lekárky, povedz jej aká je situácia a že ju prosis nech mu to objasní. Ja som to riešila par krát s mojím ex.

autor
21. máj 2023

@beata_k už idem domov. Mám neuveriteľné nervy a zlosť, že sa na neho nemôžem spoľahnúť

beata_k
21. máj 2023

Ti verim. By som ho prizabila.

autor
21. máj 2023

@hipuska vynikajúci nápad! Ďakujem! Len si o nás pomyslí svoje 😒

iwesska
21. máj 2023

Preboha,vsak vam moze skolabovat😱 Kiahne na slnku a s horuckou su riadny pruser.

monillia
21. máj 2023

@autor okrem toho, že je oslabena a telo ma oddychovať ešte je aj vysoko infekcna. Chápem tvoje vytočenie.

gabika128
21. máj 2023

Kiahne, teplota, slnko, infekčnosť, fľaky..... Krásne. Aj ja som môjmu mužovi musela vysvetľovať že nie a nie 🤷‍♀️🙈 tiež sa tváril nechápavo..🙄 prepošli mu číslo na vašu lekárku, ak ste to ešte nenahlasovali, že nech to sam nahlási a rovno sa môže opýtať na režim počas kiahní a teploty. Plus by som mu dala s kľudným hlasom čísla a adresy pohotovosti a urgentu, poslala videa prvej pomoci keď dieťa skolabuje, má febrilne kŕče atď...

autor
21. máj 2023

Teraz ste ma riadne vystrašili.... on ešte aj dnu ho vola naháňať sa....
Ok, tak mu teraz dohovorím. Aj tak ho už samého s ním nenechám. Ale sľubuje mu somariny a on samozrejme potom plače.

lavender94
21. máj 2023

Stačí si otvoriť akýkoľvek náhodný odporúčaný postup pri liečbe ovčích kiahní. Kľudne aj aktuálny alebo aj z roku pána. Všade sa odporúča oddych. By som mu to ukázala s tým, že keď má pocit že vie lepšie ako 90% lekárov na svete, tak nech ide prednášať na konferencie o svojom novom objave a možno dostane aj vyznamenanie. Keby sa mu prihorší, nechala by som komplet starostlivosť na neho, nech sa v tom pekne výkupe. Nie každý ma prehľad v týchto veciach ako pristupovať, ale tu ani netreba prehľad, stačí zdravý rozum

hradnapani
21. máj 2023

otec roka :(
- v prípade ak nie je zvýšená teplota) sa môže ísť von len na krátku prechádzku, bez stretnutia s ľuďmi (zdroj https://www.nasa-doktorka.sk/rezim-pri-ovcich-k...)

p.j.jacky
21. máj 2023

Prežila som podobne situácie len nie u kiahni . Nepomohlo nič . Robil si ex vždy čo chcel on …. Už neriešim .

hradnapani
21. máj 2023

Pozor tiež pri ovčích kiahňach na pobyt vonku. Dieťa by sa malo chrániť najmä pred slnečným žiarením, ktoré zvyšuje svrbenie a môže spôsobovať jazvy. Slnko je pre ovčie kiahne nebezpečné aj preto, že môže na vyrážkovej koži spôsobovať popáleniny.
zdroj https://rodinka-spolu.sk/ovcie-kiahne-vas-vyrad...

janinah
21. máj 2023

Ohrozil iných ľudí.lebo dieťa je vysoko infekčné.Ohrozil dieťa.lebo potrebuje fyzicky kľud.Kolko má dieťa rokov? Čím menšie.tym viac opatrnosti pri chorobe treba.Ak je to dievča.tak sa mu raz možno poďakuje za to aké jazvy jej svojou hlúposťou vyrobil....

autor
21. máj 2023

Ďakujem. Prakticky sa to v každom článku spomenie len letmo. Predpoklada sa, že je to samozrejmosť.
Ja už neviem, on ma svoju filozofiu na všetko.

autor
21. máj 2023

@janinah nešli medzi ľudí, len okolo nášho domu. Tu nie sú žiadne deti v okolí, ani nikoho nestretli.

mamina7070
21. máj 2023

Je to debil bez debaty
ohrozuje inych a ohrozuje zivot svojho dietata
vie o tom ze vase dieta moze skoncit so zapalom mozgovych blan ???
a to ze nestretli ty si si ista ? babka niekto po liecbe oslaveny skonci s pasovym oparom
mohol by s nim skoncit tvoj muz nech si trochu uzije
kiahne ohrozuju aj dospelych a starych

mamina7070
21. máj 2023

a este na bicykel oslabene dieta kiahnami to je tak na chytenie dalsej infekcie napr mononukleozy

macekovam
21. máj 2023

mu povedz ze objednas furu dreva a ked bude mat 40 tak ju moze upratovat a potom on skusi najst 5 rozdielov..

autor
21. máj 2023

Bože dievčatá....... teraz sa strašne bojím 😪
Keď sa stane niečo z toho čo píšete, určite o nás budete počuť v hlavných správach! Lebo ho fakt prizabijem!!!!

autor
21. máj 2023

@mamina7070 dokedy sa to môže prejaviť? Ja sa tak strašne bojím 😪

gabika128
21. máj 2023

Neboj, nestane, len mužovi to v kľude vysvetli, že ty nie si prehnane úzkostlivá, ale to čo robí je extrém. Môj muž má tiež pocit, že keď dám dieťaťu nurofen a teplota mu klesne, znamená to že môžu ísť kamkoľvek, pritom stav toho dieťaťa sa môže zmeniť z hodiny na hodinu. Tiež to teraz riešim, že syn sa zobudil s teplotou, nešli sme na bicykel aj keď tu už po nurofene skakal po gauči, teraz poobede tu leží s horúčkou úplne odpálený...

lelelienka
21. máj 2023

No blbec. Ja to nechapem, muzi, co pomaly kazdy soplik “umieraju”, su schopni zobrat male dieta von s horuckou!! 🤷‍♀️ Mne to proste hlava neberie, na to netreba ani vedecke clanky, staci zdravy rozum. Uplne chapem tvoje rozhorcenie.

mamina7070
21. máj 2023

Co myslis komplikacie ? moze sa zacat vysypat na sliznice (usta oci pohlavie)
mononukleoza moze prist po kiahnach ak sa deti predcasne vysiluju napr sportovymi aktivitami
reakcia so slnko moze prist do par hodin po pobyte
moze sa objavit silna bolest hlavy napr
hlavne nedovol aby ho jeho otec teraz bral von a nutil sportovat

mamina7070
21. máj 2023

aj tu na MK bola mamina uz neviem nick dva krat dvojcata a ked tie druhe dvojcata chlapci tak jeden z nich skoncil v nemocke s kiahnami
proste kiahne nemusia byt banalnou chorobou

mamina7070
21. máj 2023

a pekne dnes v noci ho nechaj s nim nech sa stara ked je taky mudry a este ho pravidelne bud nech odmeria teplotu poda liek zabal atd

simca06022011
21. máj 2023

No lebo chorý organizmus ma oddychovať a šetriť sa. Je jedno aká choroba. To ze nesmie idt na slnko atd to su uz lrn pikosky kazdej choroby...
Je to hlupák,prepáč, dúfam ze keď jr chorý vyženie ho na celodennú túru.

mandzula
21. máj 2023

On chodi s teplotou a po horucke von?

martinka13
21. máj 2023

Dieťa môže skolabovať. Telo s niečím evidentne bojuje. Muž je nezodpovedný idiot. Chce si zabiť decko?

janage
21. máj 2023

Ja som síce mala atopicku v akútnej fáze pri kiahnach, hrozí tam okrem iného zápal pľúc aj zápal mozgu. Ona dostala antivirotika.
Kiahne mala aj na viečkach napr.
A poznám prípad, kde tiež otec roka rozhodol, že ATB čo dr predpísala netreba dieťaťu dávať lebo zlá chémia. Skončilo to trvalým poškodením sluchu. 😔

Strana
z2