Sčernetá náušnička u bábätka - môže byť za tým zdravotný problém?

martina46
20. apr 2008

asi pred 6 tyzdnami sme dali malej prepichnut uska. pred 3 tyzdnami nam zacal problem s papanim, napapa sa, iba ked je ospala. mysleli sme, ze je to refluxom, co mozno aj je, ale dnes som volala s mamou a vravela mi, ze to moze byt sposobene tym, ze jej scernela nausnicka (zatial jedna, je to skor taka farba ako medeny drot, trochu tmavsia) - to sa stalo asi pred 2 tyzdnami, teda vtedy som si to vsimla. doktorka mi povedala, ze je to nekvalitne zlato. moze byt problem s papanim sposobeny tymto?

prosim adminov, nezamykajte tuto temu, aspon pokial mi niekto uspokojivo neodpovie. dakujem.

mikca
20. apr 2008

martina mé malé černají naušnice stále i po píchnutí jí zčernali...je to tím zlatem a navíc jestli jsi na protáčení používala Framykoin tak to bude tím taky...takže si nemyslím že by to mělo nějakou souvislost..dej je vyčistit ve zlatnictví a budou zas jak nové....a pířčinu nepapání hledej jinde....

zuzana1981
21. apr 2008

Mojej malej tiez zcernala nausnicka , presne tak isto ako opisujes ,pytala som sa hned mojho pediatra a povedal mi ze na zdravotny stav dietata to vobec nevpyva, treba to dat precistit , ze babetkam sa to robieva aj z potu , z masticky framykoin , resp. ked sme malej necvicili s nausnickou a dlho bola ta cast nausnicky v dierke ... myslim ze s papanin to nema nic spolocne .......

sks
21. apr 2008

my máme takýto problém s papaním už asi 3 týždeň, niekedy je to lepšie, niekedy horšie, zatiaľ som neprišla na to, že čo to spôsobuje, ale zčernaná náušnica to nebude, nakoľko máme chlapčeka🙂)
Náušničky daj vyčistiť, naozaj to záleží od zlata a prípravkov, ktoré používaš pri kúpaní.

kiwuska
21. apr 2008

martinka, pokial to nie je 24 karatove zlato (co asi nie je), obsahuje taketo zlato este ine kovy, teda je to zliatina zlata a este inych kovov. A tieto mozu reagovat so vzduchom, vodou, pripravkami a scerneju, med napr dostane taku zelenomodru farbu. Med sa casto pridava a sfarbi zlato do tmavsia. Ine by bolo, keby sa malej vytvorili pluzgieriky alebo inak sa zmenila pokozka kde ma nausnicku, to by bola alergia na niektory z tych kovov.

martina46
autor
21. apr 2008

dakujem vam, uz som pokojna. velmi sa mi to nezdalo, ze by to mohlo byt tym, ale co ked predsa. a nausnicku som vycistila zubnou pastou, stacilo parkrat prejst zinkou a je zase krasna cista. ine reakcie nema, dierka je pekne zahojena a mam pocit, ze aj s papou to uz mame lepsie, vychytavam ju, ked je ospala a potom to ide 🙂
rada by som sa opytala este, ci vlastne robia detske nausnicky ine ako zlate. napriklad strieborne, alebo pozlatene?

sue
21. apr 2008

Maťka určite sa dajú zohnať aj strieborné alebo pozlátené, ale tie by som určite nekupovala 🤐

kiwuska
21. apr 2008

striebro by som neodporucala, najviac oxiduje, ale existuje striebro potiahnute 24 kar. zlatom, alebo nausnicky z chirurgickej ocele. Treba sa spytat v zlatnictve 🙂 urcite nieco vhodnejsie najdes.

martina46
autor
21. apr 2008

ja som to nemyslela tak, ze by som take chcela, myslm si ze je vhodne iba zlato, alebo teda z tej chirurg.ocele. len som zvedava, ci sa take - nie zlate - vobec robia. kedze pre babatka ine kovy nie su velmi vhodne.

janka196
21. apr 2008

baby aj mojej malej scernali nausnicky a na jednom usku sa jej zacali tvorit take pupenceky ☹

kiwuska
21. apr 2008

martinka si mrkni z vnutornej strany punc, ake je tam cisloak je to 14 karatove zlato, myslim je to c 595 alebo cosi take, tak uz je tam viac dalsich kovov a preto aj oxiduju, mozno ze je to iba 9kt.

zuzka99
21. apr 2008

ahoj martina, možno je to blbosť čo teraz napišem, ale moj malý ked nechcel papať hneď sa ma pýtali či ho nebolí uško, či sa nechytá za uško. vraj ked bolí uško nechcu piť z prsníka. ono je to skor asi myslené uško vo vnutri, ale ktovie. viem, že máte problémy s papaním, čítala som to tu, možno z tej naušničky boli uško tvoju malu...

martina46
autor
21. apr 2008

zuzka99, za usko sa prave vobec nechyta, ani ked ju polozim nabok alebo pri kojeni na ruku, tym by to nemalo byt. ona ju skor obtazuje kyselina - reflux. len som chcela vylucit to prepichnutie uska.