icon

Skafocefalia. Boli vaše deti operované v Bratislave?

maruska223
15. aug 2010

Ahojte, poprosim mamicky , ktorych deturence mali tuto diagnozu a boli ich deticky operovane v Bratislave na kramaroch, keby sa ozvali..
Dakujem velmi pekne!!!

luy
10. apr 2012

@martinkatinka inak mojej ten hrbol je ešte hruší ako bol ale ona to má od čela po fontanelu ☹

ellahop
10. apr 2012

@luy drzime palce...

martinkatinka
10. apr 2012

@luy budem držať palčeky, odborník sa kukne a budete na istom
No my volali a máme volať vo štvrtok. Odbil ma s tým, že na operáciu tam čakajú aj pacienti s tumormi ☹ To chápem, ale ja som matka a mňa zaujíma hlavne moje dieťa, ja súcitím s ostanými, ale musím sa starať hlavne o moje dieťa. A predsa zavolať a informovať sa, to nemože až tak obťažovat, nie? ☹
Mimochodom, od poslednej poradne nám hlávka nenarástla, takže sa asi rast zastavil.

luy
10. apr 2012

@martinkatinka ja tak intenzívne na vás myslím,bože nech to máte dobre,moja sa drží na 47 cm.Inak máš uplne pravdu si mama a hoc by si volala ministra neobtažuješ !!!!!!!

luy
10. apr 2012

@ellahop dik už teraz sa mi chveje žaludok

zlatusik28
10. apr 2012

@luy držím veľmi palce...

martinkatinka
10. apr 2012

@larosa prosím ťa pekne, potrebovala by som nejaké info, ak sa bude dať...kto operuje takéto veci v KE? A ako dlho ste čakali na operáciu so synovcom, nevieš prosím nejaké čakacie doby alebo ako to tam funguje, že či to operujú na detskej chirurgii a aký je tam momentálne stav s ložkami na ARO oddelení? Lebo v tej BA to vidím čierno a doktorka nám povedala, že poisťovňa nepreplatí operáciu v Prahe ak sa to robí aj na Slovensku, tak som si spomenula na teba a ak by sa dalo urobit to v Košiciach, pricestovali by sme aj tam... Budem vďačná za každé info.

luy
10. apr 2012

@martinkatinka ja mám kontakt od larosi na toho lekára to za ním idem,zistim ti všetko

luy
10. apr 2012

@martinkatinka larosa mi dala meno ,bola som v nemocnici a našla ho,idem za ním a dohodnem že budeš volat

martinkatinka
10. apr 2012

@luy joj díky moc...uvidím, že čo v ten štvrtok povedia

larosa
10. apr 2012

@martinkatinka nedávno mi písala @luy že kto ho operoval, tak som to zistila 🙂 Dr. Andráš, švagrinka bola spokojná s prístupom a vravela, že tam bola aj jedna mamička zo Záhoria, oni nečakali dlho lebo malý mal kritický stav- on mal všetko zrastené takmer hneď po narodení- k tomu mal aj ťažký pôrod- kliešťový- operovali ho presne keďmal 2mesiace- takže na operáciu nečakali dlho..mohli ho operovať aj preto, že keď sa narodil mal takmer 5kg a to je hraničná váha na operáciu, vraj, pri operácii mal už skoro 7kg, takže to bolo v pohode...jemu totiž vôbec nerástla hlava, len tvárová časť a vzadu mal takú šišku, no a Dr. povedal, že sa mu to možno znova zrastie 😝 takže ho sledujeme 😀 teraz má už takú peknú hlavičku 🙂 okrúhlučku 🙂
aký je tam stav netuším, malý ležal na detskej Jiske po operácii od utorka do piatku, potom ho dali k nej na izbu a o týždeň ich pustili.
a operovali ho na detskej chirurgii, lebo zhodou okolností poznáme prednostu(alebo je to primár? 🙂) na normálnej chirurgii a aj brat chcel, aby ho operoval on, lebo je skvelý odborník, ale on tak malé deti neoperuje 😝
ešte sestričky vraveli švagrinke, že Dr. Andráš keď operuje, tak je to dobré lebo je tiež odborník 🙂
tak držím palčeky vám aj @luy nech je všetko OK 😵

martinkatinka
11. apr 2012

Ak nám zajtra zase nič konkrétne nepovedia, skúsim zavolať do tých Košíc.Hádam tam nemajú problém s ložkami na ARE. Dnes idem aj na poisťovňu informovať sa aj o možnosti operácie v Čechách, ale naša doktorka povedala, že s tým by bol problém, museli by sme si to sami zaplatiť. kebyže tie peniaze mám, tak neváham, ale bohužiaľ ☹ Rovno sa spýtam aj na tú prilbičku po operácii.
@larosa dík moc, už hľadám číslo a našla som aj hodnotenia lekára, sú všetky pozitívne.

martinkatinka
11. apr 2012

@luy dík, číslo som nenašla, tak potom mi ho prosím pošli, ja sa ešte vo štvrtok ozvem, že či nám dali či nedali termín

luy
11. apr 2012

@martinkatinka dala som ip

luy
11. apr 2012

@martinkatinka ja som sa vrátila z kontrolného rtg,zajtra popis bude a daju mi do ruk a snímky pre neurologa,ako v poistovni?čo si vybavila?

luy
11. apr 2012

@luy
@martinkatinka
@zlatusik28
@ellahop dievčatá podte tu https://www.modrykonik.sk/forum/sukromna-skupin... som si uvedomila ,že to tu každý číta a nevieme si dať čísla.............................

ellahop
11. apr 2012

@luy mne nevadi ze je to verejne. Aspom si o tejto maloznamej diagnoze mozu precitat aj ine mamicky. Nikdy nezabudnem ako som si prvykrat dala do googla trigonocefalia. A ako tazko sa hladaju informacie o nej. Ja som za tuto verejnu diskusiu rada. A ak niekto bude chciet moje cislo, poslem mu ho cez ip. Tento sposob diskusie mivyhovuje. Sorry. 🙂

lucyinka.
11. apr 2012

@martinkatinka ja nechapem, preco robia take problemy s terminom ☹ mne dali hned nahradny. inak je fajn, ze mame alternativu v KE.

martinkatinka
11. apr 2012

@lucyinka. založila sa súkromná téma, tak ťa pridajú, aby sme si mohli písat súkromne

luy
11. apr 2012

@martinkatinka nech prídu všetky ak budu potrebovat niečo intímne 😉

mdla
11. apr 2012

@martinkatinka Ahoj. Zaujímalo by ma, ako je to teraz s tou operáciou v zahraničí? Preplácajú to, alebo sa to už nedá? V akej poisťovni si bola? Díky.

martinkatinka
11. apr 2012

@mdla písala som do súkromnej témy, že ako sme dopadli...V skratke asi tak, že revízna povedala, že ak sa to operuje na SR, že nám operáciu v zahraničí nepreplatia, ale dala mi žiadosť a vysvetlila ako postupovať, že ak to naozaj chcem. Na čom to všetko može stroskotať je to, že nám nedajú potvrdenie o tom, že sa to tu neoperuje.

ellahop
11. apr 2012

@martinkatinka
@martinkatinka aj nam nieco taketo povedali.

larosa
12. apr 2012

@martinkatinka neskúsiš tie Košice?

luy
12. apr 2012

@larosa už ma číslo na docenta a na od andráša popýtam v nedelu,ja tam idem

larosa
12. apr 2012

@luy držím palce 🙂 nech vám to dobre dopadne 😉

ellahop
12. apr 2012

@martinkatinka ahoj, super ze aj v kosiciach sa operuje kranio. ja by som na tvojom mieste zacala hrat na dve strany, skusila by som este aj horna v pondelok a tak isto tie kosice. ja si myslim, ze smrek nieje pri tejto operacii dolezity, a asistovat moze ktokolvek, teda ak nieje nejaky iny problem.

luy
12. apr 2012

@ellahop presne suhlasim

zlatusik28
12. apr 2012

@ellahop vôbec som nevedela, že aj v Ke také operujú...