Škôlkar je stále chorý
Ahojte potrebujem radu uz som zufala :( od kedy syncek chodi do skolky je kazdy druhy tyzden chory :/ skusali sme kadejake lieky :( a nic stale je chory ked je doma je to ok ale ked pride do skolky stale je to to iste :(
My fungujeme tiež na Juste, zo začiatku som bola skepická brali sme narosan, echinaceovy, tannen a malý i tak býval často chorý no nevzdávala som to.. Robila som jednu kúru za druhou.. Teraz presne po roku vidím efekt.. Od septembra este nebol chorý tak že by musel zostať doma .. Dávam mu čučoriedkovy narosan , striedam s echinaceovym a keď príde kašeľ alebo začnú sopliky nasadim tannen-sirup.. Preventívne natieram Tymianovym krémom a do škôlky neodíde bez toho aby som mu nestrekla eukasol... Je to trošku investície ale radšej dám do prevencie ako potom do liekov ktoré môj syn i tak nemôže nakoľko je alergický na niektoré zložky v liekoch a lamentovat nad tým ako svojmu dieťaťu pomôžem... Je to každého rozhodnutie u nás to trvalo troškou až sa sila prírody ukázala a som rada že sme to vydržali.. Veľa zdravia všetkým želám 🙂
@bazoskaa super, strasne rada toto citam. My presne takto isto, cely rok s mensimi prestavkami davam od justu na imunitu spolu s colostrom od LR a ukazuju sa vysledky. Nas skolkar mal od zaciatku skolskeho roka 2x 4dnovy soplik a to je vsetko. Velmi sa z toho tesim. Aj som sa zaregistrovala a stala sa zo mna justacka, aby sme neskrachovali. Zlata trojka je eucasol, tannen a tymian. Normalne by som Vas s vasim dovolenim rada citovala☺ aby sa dobre sirilo.
Akože prepáčte, ale žiadať od celej triedy vytery??!!! Tak to je smiešne... Aj moja je stále chorá, tiež nie som z toho nadšena, ale beriem to tak, že si tým proste musí prejsť... Niekto viac, niekto menej... Aj učiteľky majú často problém po nástupe do práce... Hold - veľa ľudí v jednej miestnosti. Treba sa snažiť podporiť imunitu a nie riešiť vytery celej triedy... To si môžte dať rovno celá rodina, predpokladám, že chodíte aj do obchodu, kde sa to len tak hemží ľuďmi a bacilmi... Tadiaľto cesta nevedie.
@koka3 uz vies ☺️
@syrik ak pretrvavaju problemy u viacerych deti v jednej triede, jedneho razu a u viacerych deti sa potvrdia napr. chlamydie, alebo moraxela, a pod.... je pravdepodobne, ze niektore deti su nosicmi, ale nemaju evidetny problem, tak v takom pripade je na mieste spravit aj vytery celej triede..nebola by to prva trieda, co sa po prelieceni zbavila takychto retazovych problemov
samozrejme tiez nie som za toto riesenie, ak to netrva dlho a nie su problemy rovnakeho charakteru
@syrik ahojky prepac, no ja tu matku chápem ak ziada o tie vytery...ano je to dookola a beh na dlhe trate, podobnym som si presla so starsim...5 hospitalizovaní...lebo...deti chore do skolky vlacia a pani ucitelky boli zial benevolentnejsie pri preberani. A nevyuzili pravo neprevzatia dietatka... No pri potravinovej alergii ktoru sme mali tiež nahlasenu sa to opakovalo...vysypka mu mizla tri tyzdne a to sa ma snazili presvedcit ze ma kiahne...mimochodom patkrat...vzdy som sla radsej k pediatricke...ta nas uz s úsmevom obzerala ci zasa kiahne nekiahne...a uz ked ma to hrozne nahnevalo...sli sme na vytery cela rodina, postupne aj skolka...ja som medzitym vhupla do justu ako poradca...postupne dieta vychádza z alergii, ktore mimochodom zdedil po mne a atb mavame ak tak chvalabohu raz za dva roky...aj to v kombinácii s astmou.
@beky1813 ty možno máš alergiu ale nie malé dieťa, ktoré si buduje imunitu
Tu sa sople a kasel za chorobu nepovazuju, deti sa v skolke obliekaju tak, aby ich nebolo treba vzdy x krat prezliekat, ziadne pyzamkovanie a na von hrubsie nohavice... Dcera bola horuckove dieta, aj na fyzicku unavu casto reagovala horuckou, prvy rok v skolke bola tusim trikat doma s horuckami, ale bez atb, vzdy nejake 3-4 dni. Dodnes brala atb dvakrat (ma 11,5). Syn chodi do skolky dva roky, pre chorobu bol doma raz (mal chripku) a aj to ho nakazil jeho cteny otec a nie v skolke. Atb este nebral. Na imunitu neberu tiez nic.
@zuzkamargit rok užíva no ešte to nevzdávam snáď to bude lepšie
@liliana0000000000000 po roku uzivania ti vydrzi 2 dni v skolke???? fuuuha, pridala by som k tomu co si pisala inhalacie oleja z jedle sibirskej v case choroby 3x denne, normalne 1x denne
@zuzkamargit no žiaľ takto fungujeme je to ťažké koli práci. Ešte ideme na krčné dať mandle vyšetriť či tam nieje ložisko. Tak uvidíme. Oleje z just používam, aj noštek vytierame už aj výplach nosa konvickou sme začali.
Moj syn chodí do MŠ od oktobra, chodil do polky decembra a odvtedy celkovo len tri dni, stále spolíky, teploty, dva dni pokoj a potom zase, už aj vysávame tou odsávačkou na vysavač, pred týždnom mu zistili zápal stredného ucha - chodí do sukromnej, takže to treba zaplatiť, aj ked toľko chýba
@ale_na Všade dávaj cibuľu a cesnak- do jedál- medvedí cesnak je zázrak...a nech pije zázvorový čaj- vysvetli mu, že štípať ho to musí, lebo tým sa vyženú vš.zlé bacily...u môjho to zaberá. Odkedy pozerá "Bol raz jeden život". Ja môjmu teraz dávam- keď mu csladím čaj- lyžičku medu do úst priamo zjesť....
Teraz som sa pozrela, že je to diskusia z r.2017- no sila...ja radím ako o dušu. Tak snáď už toľko chorý nie je..
Dnes mi syn povedal, že mu tam jeden chlapec robí zle. ☹ Ja som myslela podľa toho, aký je doma, že on bude grázlik. A sa čudujem, že učiteľky mi nič nepovedali. Čo nevidia, keď ho ten druhý bacne? Už viackrát mi povedal konkrétne meno chlapca, ktorý mu robí zle. Len žiaľ neviem, že odkedy chodí do škôlky ten dotyčný, či tie stavy môjho dieťaťa nesúvisia nakoniec s tým. Lebo vraj aj stres môže vyvolať to, že dieťa je stále choré. Tak nakoniec kvôli nejakému chlapcovi, ktorý je zlý, ja budem môjho syna musieť odhlásiť zo škôlky a pritom tam má aj kamarátov.
@tinapa stačí, že niektoré z deti má streptokoka a má to znova.Nositelovi to nemusí robiť zle nemá nádchu nič...u nás v škole teraz polka triedy chorá opakovane majú deti ATB až triedny povedal, že povinné deti na vytery
@anjika44 to ho odhlasis aj zo školy?treba ho naučiť brániť sa vždy bude niekto robiť zle.Alwbo ísť za ucitelkou
@eliska13 Ja som sa práveže pýtala, či mu niekto robí zle a učiteľka povedala, že nie - vraj deti plačú vtedy, keď sú dlhšie preč zo škôlky a musia tam isť znovu - hm, lenže keď som sa môjho syna pýtala, či mu tam niekto robí zle, vždy povie to isté meno - keby každý raz povedal iné meno, vtedy by som si myslela, že si vymyšľa - ale pri tom istom mene stále - a dokonca, ked spomeniem školku, tak vždy začne plakať - a raz mu dokonca ten chlapec odstrihol z vlasovna čele - toto sa mi ani veriť neche, kde sú učiteľky, ked sa toto deje?
Ešte chcem obvolať hematologické ambulancie, či berú na vyšetrenie bez odporučenia detského lekára, lebo dosť často má teploty.
@anjika44 no kým som sa ja doma otočila, mladší si odstrihol z vlasov sám.....kde sú učiteľky? niekedy sme prehnane kritické na ten personál, a nevieme sa odosobniť ....ja osobne by som robotu v škôlke s deťmi asi neviem či dala celý deň, mám 2 svoje, no občas mi stojí hlava stojí aj neviem kde....u mňa osobne rešpekt u učiteliek, a tiež nemám neproblémové dieťa, kde sa zle robí tam je môj.....no vidím to aj doma...do staršieho zadrapuje, ak môže keď sa nudí, navymýšľa si nad hlavu...no fantázia pracuje na plné obrátky, ...a to starší bol a je pravý opak...čo si povieme...
Keď dobral včera atb, tak koľko dní by mal ešte ostať doma? Lebo ešte má oslabený organizmus. Niektoré tu píšete v iných diskusiách, že aj týždeň po chorobe ostalo dieťa doma.
@anjika44 starší vždy zostával týžden po atb ešte doma, a potom sa to zlepšovalo postupne, dávate mu aj nejaké vitamínové doplnky na posilnenie imunity? a probiotiká?
nám povedala pediatrička, že po troch týždnoch bratia atb na uši mala zostať doma 3 mesiace ! ale nedodržali sme to..
Tri mesiace nie je nejako dlho? A dávame mu aj aj probiotiká aj Rinimun.
dlho, ved som bola zúfala z toho, čo prehána, no ona povedala, že reálne tak dlho trvá po troch týždnoch liečby znovunadobudnutie imunity do kolektívu.. Pravda je, že po dobratí dcéra zas po týždni dvoch ochorela..
Aj ja som na infarkt. Dieťa bolo doma dva týždne kvôli zápalu stredného ucha a po štyroch dňoch v škôlke, má kašeľ a teploty. Vraj tie teploty môžu byť aj zo stresu zo škôlky, prípadne treba vylúčiť ďalšie ochorenia. No dobre, keď sa ale ochorenia vylúčia, bude vedieť detská psychologička od trojročného dostať odpoveď, či sa mu v škôlke nepáči? Nerozumiem tomu, prečo je rodičovská dovolenka do tretieho roku dieťaťa, keď vtedy sú deti najviac choré. Ako to robia ženy, ktoré sú zamestnané, nemajú koho na pomoc a deti sú stále choré?

Ahojte dievcata moj syn bol tiez velmi casto chory sme aj sledovany na imunoalergologii tam nam pan doktor predpisal na pol roka sirup dve flasky isoprinosine a teda syn je velmi malinko chory ozaj musi byt..je drahsi flaska stoji okolo9e ale oplati sa pred tym sme brali ribomunil ale nepomohlo veru a vzdy mal od neho hrozny sopel..majte sa