icon

Skorá novorodenecká žltačka

danielak84
29. mar 2018

V pondelok sa mi narodil syncek v 40+1tt s vahou 3650g pred 22 hod,porod prebehol bez problemov.Problem nastal hned rano ked mu zistili hodnoty bilirubinu 214 a isiel na fototerapiu,bol tam od 12 do 5 hod rana a zvysilo sa mu to na 250 tak isiel znovu od 12 do 5 a hodnoty boli uz 350.Mna dnes prepustili domov ale maly tam musel ostat.Problem je ze dostal zltacku len par hodin po narodeni a bezne ju deti dostanu druhy ci treti den.Ma niekto skusenosti s tak skorou zltackou?

esprit88
•
29. mar 2018

to preco ta pustili domov? ja som bola kvoli synovi 10 dni v porodnici ked mal zltacku. Sice ju dostal az 3 den ale radili mi ho co najviac kojit preto ma zaraza, ze ta poslali dmov :/

maminuska
•
29. mar 2018

@danielak84 áno ja , hneď na druhý deň hodnoty okolo 350 , dva týždne pod lampou a ja s ním som zostala v pôrodnici a len som kojila a kojila . Po týždni začali hodnoty klesať. Potom mu robili nejaké testy . Dnes má 18 a je úplne v poriadku.

pininka
•
29. mar 2018

Nechapem ze ta pustili,ved mne prizvukovali ze mam co najviac kojit, lebo to pomaha aby cim skor zltacka odisla.

jana_eyre
•
29. mar 2018

si na slovensku? inak si neviem predstavit preco ta pustili domov 😨
moj prvy mal.taku rychlu a skoru zltacku (opravujem sa nie par hodin po narodeni nemal hned zltacku, ale mal.hustu krv a nizky cukor, zltacka nastupila asi 48h potom )hodnota okolo 320(uz si nepamatam) bola som tam s nim 10dni kym to nezacalo klesat a trocha nepribral..

s druhou som bola 7dni kvoli zltacke ani raz ma neposielali domov, ja som predsa zakonny zastupca!

danielak84
autor
•
29. mar 2018

Chceli ma prelozit na ine oddelenie lebo na 600 nedeli uz nemali miesto a maly musi byt stale pod svetlom,mlieko nemam ziadne takze mu davaju UM.Snazim sa odstriekavat ale moc nejde a kazdy den mu budem nosit aspon to co pojde.

jana_eyre
•
29. mar 2018

@danielak84 drzim palce teda nech sa malemu dari..

syn bol inak potom zlty este tri mesiace a prvy rok vraj kvoli tomu mal trocha oneskoreny vyvoj, ale inak je uplne v poriadku ma 6r teraz..

danielak84
autor
•
29. mar 2018

@jana_eyre ano na Slovensku.Oni ma nevyhanali ale na inom oddeleni kde ma chceli prelozit by mi maleho nedoniesli a mam este 3 deti s ktorymi uz nema kto byt tak aj preto som isla domov.

jana_eyre
•
29. mar 2018

@danielak84 jasne chapem..

tento clanok je velmi dobry, je tam rozdelene ake zltacky u novorodencov existuju
http://choredieta.sk/index.php/novorodenec-chor...

jana_eyre
•
29. mar 2018
danielak84
autor
•
29. mar 2018

Aj dcerka mala silnu zltacku a bola som s nou 9 dni v porodnici ale jej zacala az 3 den po narodeni ale syncekovi uz par hodin po porode a to je vraj zle.Z krvi mu nezistili ziadne protilatky tak ja uz neviem.Velmi sa o neho bojim.

danielak84
autor
•
29. mar 2018

@jana_eyre dakujem,idem si to precitat

jana_eyre
•
29. mar 2018

@danielak84 moc drzim palce.. naozaj ma vysoke hodnoty, ale oni urcite vedia co robit, dobre ze to rychlo zistili a mozu pracovat..

lenkakravcova
•
Autor odpoveď zmazal
•
danielak84
autor
•
29. mar 2018

Vsetky moje deti mali zltacku,3 deti taku beznu,trosku silnejsiu,jedna mala velmi silnu ale vzdy sa prejavili na 3-4 den co je bezne ale teraz par hodin po porode a aj po fototerapii hodnoty stupaju.

jana_eyre
•
29. mar 2018

daj prosim vediet ako sa vam dari.. budem na vas aspon mysliet.. dufam, ze zajtra mu to zacne.klesat..

lulu369
•
30. mar 2018

@danielak84 ahoj, nechcem ta strašiť, ale môj staršia dcérka mala veľmi vysoké hodnoty bilirubinu...Fototerapia nezabrala, tak museli dcérku previesť do krajskej nemocnice. A až po tranzfuzii jej začali hodnoty bilirubinu klesať. Kým bola v inkubátore, tak som ju kojiť nemohla, ale odsávania som jej mliečko a nosila na oddelenie. Dnes je to ZDRAVÉ a šťastné 9. ročné dievčatko... Neboj sa, malý je pod dozorom lekárov, všetko dobre dopadne....

danielak84
autor
•
30. mar 2018

Dakujem za podporu zienky.

danielak84
autor
•
4. apr 2018

Ahojte dievcata.Od vcera je uz aj malicky doma.V piatok ideme na kontrolu tak nam drzte palce aby mal tie hodnoty v norme a nemusel zase do nemocnice.

jana_eyre
•
4. apr 2018

@danielak84 super, to som moc rada!! dufam, ze to uz bude len dobre.. nech sa vam dari..