Skoro mi umrelo dieťa kvôli neočkovaniu
Mile mamicky! pokladam za dolezite podelit sa s vami o moju skusenost ktora bola horsia ako najhorsi horor! ano tiez som patrila k 100% odporcom ockovania lebo som sa bala vedlajsich ucinkov vakcin, tiez som bola ta uvedomela, zaroven vsak stale si uvedomujem ich vedlajsie ucinky a preto toto nepisem ani proti ockovaniu ani za!
Dna 29.6.2017 cize tuto stredu bol najhorsi den mojho zivota. V utorok sme sli so synom (3roky) na navstevu ku kamaratke ona ma dve deti (3 a 2r) oni su zaockovane a chodia do skolky. prisli sme k nim o 17:20 akurat sli zo skolky cely vecer sa hrali, jej dcera este mala trosku kaslik ale nic mimoriadne. prisli sme domov a moj syn sa celu noc budil s placom a potom hned zaspal, nechapala som co sa deje, az rano sa stazoval ze ho boli jazyk a mal na nom biely povlak, zvysenu tepltou a bolo hned jasne ze nieco nieje v poriadku! o 10:00 som s nim bola v ambulancii pediatricky odobrala mu vyter z ust a poslala nas na krcne, o 12:00 povedala krcna ze okamzite sa vrate k lekarke on ma ocividnu teplotu a hnisa mu hrdlo, dali mu vodicku na jazyk a prikaz na CRP, o 12:30 vysetrenie u pediatra CRP v norme teplota 39! poslala nas domov ze sa mame vratit na krv zajtra, AVSAK ziadne zajtra uz nemuselo byt! prisli sme domov dali sme mu lieky aj na horucku, zaspal tazko dychal a cely den mal huste sliny ako sliz ktore nemohol zhltnut, o 16:00 sa dostal do kritickeho stavu sliny hustli dychanie sa stazovalo no zase trochu zaspal okolo 17:00 vyskocil a dusil sa!!! vobec sme netusili co sa deje a ze od zivota ci smrti ho delia minuty v sekunde sme volali zachranku! prisli o 15 minut, mali podozrenie na laringitidu no neboli to celkom tie priznaky, nastastie lekarka mu dala rectodelt a utekali sme na urgent syn ledva lapal po dychu a kazdu sekundu sa mu mohli zavriet dychacie cesty o com som este stale netusila myslela som ze tazko dycha iba koli slinam atd... nebolo mi nic jasne! na urgente s davkou velkeho stastia objavili pricinu! on nieje zaockovany???? !!!! preboha. a uz to islo kyslik adrenalin nositka, RTG a najhorsia sprava, vasmu dietatu hrozi okamzite udusenie ! Zápal hrtanovej príchlopky (epiglotitída) ! ktoru sposobuje bakterialna infekcia ktora sa prenasa kapockovou infekciu z cloveka na cloveka! ockovatelna HEXA vakcinou !!! vo vytahu smerom na intenzivku mu zacal klesat kyslik .... ostali sme na chodbe cakat ci sa im podari vcas ho intubovat, nastastie mu v hrdle ostalo par milimetrov cez ktore mu prestrcili hadicku a napojili ho na pristroje do umeleho spanku. mali sme stastie ! obrovske a neopisatelne! ked som si to uvedomila zrutila som sa! toto je choroba ktora za 24hodin zabije neockovane dieta ! ockovane mali iba kaslik !!!!!!!!! je to tazko diagnostikovatelne lebo priznaky ak uz su tak mate sakra malo casu mu pomoct ! umrtnost vysoka pri nepodani vcasnej liecby udusenie. pri podani liecby sa to antibiotikami da zvladnut. MAMICKY UVEDOMTE SI ZE ... hlevne riziko je ze u ockovaneho dietata bakteria sposobila iba kasel dostala sirup a uz sla do skolky no toto dieta sa stalo bacilonosicom a obetou je neockovane dieta lebo nema protilatky na tieto veci a uz vobec 3 rocny ! takze je to naopak nie ockovane dieti su v ohrozeni koli neockovanym ale neockovane , vzhladom na tento pripad, plati to obojstranne! treba si uvedomit riziko toho ze ak date neockovane dieta do skolky tak choroba s ktorou sa ockovane dieta popasuje ako s kaslikom nadchou vase dieta moze zabit ! rozne bakterie sposobuju rozne ochorenia a v ockovacom plane su vypisane len tie hlavne ja som o epiglotitide ani nepocula v zivote! lebo bakteria napadla tu sliznicu priklopky, mohla aj inam sa dostat. skratim to ! neockovane deti su naozaj ohrozene a vy ani netusite cim ako... fakt ani sajnu nemozete mat ja som si tiez citala tolko materialov a clankov a vysledok ??? o hodinu idem na kramare za synom mozno ho uz konecne preberu z umeleho spanku. VELMI DOSLEDNE ZVAZTE OCKOVANIE A NEOCOKOVANIE A NEHADAJTE SA TU O TOM ! je vela deti ktore mali nasledky z vakcin su vela deti ktore nie.. ja vsak viem jedno ! mojho syna zachranil iba boh a veeeelka daaavka stastia. pretoze bolo tolko ktorickych momentov ktore to mohli zavriet.. to nejdem rozpisovat... obrovske stastie ktore nemusi mat kazdy ! preto si zapametajte ak vase dieta tazko dycha posadte ho a okamzite volajte lekara radsej zbytocne akoby sa vam malo udusit pred ocami ! sposobit to mozu rozne bakterie a stat sa to moze hocikomu. ale ako hovorim neockovane dieta v skolke s ockovanymi to si koledujete o pruser !
len by som chcela vypovedať svoj postreh z tejto diskusie... keď sa na MK vyjadrujú mamičky, ktoré majú zaručene choré, postihnuté, autistické dieťa stopercentne ako následok nejakého očkovania, tak im väčšina dá za pravdu (napriek všetkým vedeckým dôkazom, ktoré k tomu existujú...že očkovanie a príslušná choroba nemajú súvis...) a keď raz dá príspevok nejaká mamička, ktorej dieťa má problém práve preto, že nedala očkovať (a zas jej to potvrdili lekári) tak ju väčšina takmer zlynčuje pod čiernu zem, len preto že to dala ako výstrahu... nie je to tak trochu na hlavu? ono práve o tom to je, mamičky sa väčšinou na MK nechvália, že ich tvrdohlavosťou proti očkovaniu malo ich dieťa nejaké problémy... tým sa ťažko "chváli" ... je tu jedna, čo si prizná chybu a všetci na ňu útočia.... inak smiešne že väčšina verí radšej konšpiračnej teórii ako vede ... a to nielen čo sa očkovania týka ... a to sa divíme, že dakedy upaľovali čarodejnice za to že "uhranuli" dobytok ... 🙂 ale späť k autorke: skoré uzdravenie malému prajem 🙂
18 stran prispevkov nik citat nebude takze nitka debaty je fuč. Opakovat sa nebudem. Naucte sa prvu pomoc pri duseni atd.... a to je vsetko co od vas chcem. Ja sama este neviem ako dalej s ockovanim. Ci dam MMR ci nie. Budem mat tu moznost sa informovat ale modry konik to nebude 100%
@willino1 lebo emocie a strach potlacia aj ocividne dokazy tak to je... manipulacia je vsadepritomna a nonstop vo vsetkom ludia stratili schopnost sudit a rozlisovat pravdu od lzi. Toto je dokonaly priklad.ked ocividne dokazi ti zapru ale nik za mnou osobne nepride ani nezavola ....lebo anonimne maju odvahu...inak uz nie...ved internet vela znesie
Je mi uprimne luto co sa autorke a jej dietatu stalo. Tiez kvitujem, ze sa snami podelila o danu skusenost, ale myslim, ze nadpis bol nevhodne zvoleny. Podla diskusie to vychadza, ze dany hemofilus moze zabit nielen neockovane ale aj ockovane deti. Takze ci ockovat alebo nie by si mal kazdy rozhodnut sam za seba...skore uzdravenie prajem...este PS: pridavat fotky mojho dietata ako lezi na nemocnicnom lozku na verejne diskusie len aby som niekoho presvedcila je pre mna nepochopitelne!!!
zo zaciatku som bola aj ja ta skepticka,ktora nevedela prezit fakt,ze niekto v takejto situacii sa dokaze sustredit aj na nieco ine ako na svojho syna.Nalezite som sa ospravedlnila,lebo nie kazda robime v strese to iste .Jedna sa chce vyrozpravat,jedna mlci a nevie co ma robit.Vobec mi neslo o nejake ockovanie,pretoze ako sami vydite,tuto chorobu maju ci ockovane,alebo neockovane deti.Ale ako citam tuto diskusiu,je mi fakt zle,z niektorých mamiciek.Aj ked tomu neverite,mate pochybnosti,je to vas nazor ja vam ho neberiem.Kazdy mame svoj nazor,vsak sme ludia,ale aby sme zachadzali az tak daleko.....preco???
@michaelamd prosim ta neries tie zeny @teegreen a podobne, to clovek nemoze mat v hlave tak celkom v poriadku aby ho napadlo, ze si takuto story niekto vymysli len kvoli vax/antivax propagande. Chapes, kto nechce, ten ti neuveri ani keby si sa na hlavu stavala.
@kilecko je ale uz ma nastvali lebo v jednom kuse tu pisu ze to cele je vymysel atd. A ze som si len pre ten ucel urobila nick. A tym padom zase chcu udupat pravdu ze nie...neockovane dieta je nesmrtelne a navzdy zdrave ale ockovane bude mat dozivotne nasledky z vakcin na 99,9%....dost vela veci vysvetlujemmv inych koment. Ale to nik necita
Napiste adminovi nech zavre tuto diskusiu. Nemam uz nervy na to...
@teegreen poprisom ta pouc nas o prvej pomoci u dusiaceho sa dietatka ,ktore zjavne trpi hypoxemiou a hrozi mu hypoxia ,je cyanoticke ....a mozes kludne jednotlive vekove kategorie ...kedze si matke napisala ,co si napisala a urcite ty by si prvou pomocou vedela danemu stavu predist ....co jasne vyplyva z tvojho prispevku danemu nicku a poprosim kludne podrobne ....cislo 112 spominat nemusis ,to ovladame vsetky....
@michaelamd Sliepky netreba riešiť 😅 Povznes sa nad to a nevšímaj si ich🙂
@teegreen a este nieco ,keby si pracovala v zdr.aj ako upratovacka by si vedela ,ze nemozes zverejnovat a ani informovat o stave kohokolvek ....zakon o ochrane sukromia a ochrane osobnych udajov plati aj pre ne ....uprimne este v zivote som nevidela ziadny personal fotit pac. a nieto upratovacku ...
@michaelamd
napis sem
@xxxxxnnnnn
mal by to byt admin
@michaelamd nedávaj zatvoriť temu, ved to antivax cce aby sa nehovorilo o chorobách a rizikách pre neočkovane deti. požiadaj admina aby blokoval utočne nicky.
Diskusiu by som nezatvárala, predpokladám, že sa prídu ospravedlniť všetky googledoktorky a upratovačky, po ktorých sa akosi zľahla zem
@michaelamd mojmu dietatu neuskodila vakcina nastastie. Nic som nepisala na tvoju adresu inak keby daco. A ty daj svojmu dietatu robit imuno testy pred ockovanim ak sa pren rozhodnes, aby si mu neuskodila. Pretoze toto je tiez jedna z veci na ktoru lekari j.bu.
@aristka pozor!!! Treba volat vylucne 155! Lebo na 112 nesedi pri telefone doktor! To povedal lekar mojmu muzovi ked volal 112 ked mu stryko umieral.
@kikakm ano som pravdaze za to ze pred ockovanim treba zdravotny stav dietata skontrolovat 100% krv alergie crp dedicne prrdispozicie atd atd.. a ockovat v 3mesiacoch je podla mna skoro. Trochu by ta imunita sa do zivota mala startovat predsa prirodzene lebo to je tiez mic velky zasah do vyvinu cloveka... preto hovorim nieje jednoduche urobit to vsetko dobre a bezpecne.
@michaelamd 122 je dispecing,kde je hasic a zdravotaci a su prepojeny na policiu ...nad zdr.je v kazdej sluzbe lekar ...
@kikakm plavajuca ip adresa neviem co je ...to by mi vysvetlil asi prevenar ci fillo...
@michaelamd mi o tom hovor. My mame tiez este dilemu doockovania, ked to stav povoli. Teraz nepovoluje.
@michaelamd jaj ,aj mne utne ...112...
@aristka ale zbytocne budrm volat dispecing ked mam akutny zdravot. Problem
V pripade ked su potrebne vsetky zlozky napr.havaria tak je potrebne volat 112....
Ak nieco akutne ohladom zdravotneho stavu volat 155
@michaelamd no ono aj tak to pipne na dispecing ,kedze sanitky rychlej uz davno nepatria pod spital ...jednoducho sa dovolas tym istym napr...
@august2015 Dokážeš si 100% stáť za tým, že na fotke je jej dieťa a že má tú diagnózu, ktorú opisovala a že tá foto je presne z tej nemocnice, kde leží?
A kde berieš istotu, že to nefotil nejaký zdravotnícky pracovník alebo nejaký medik na praxi? Aristka sa tu síce oháňala §, ale stačí si len spomenúť na bielenie karty v jednom medializovanom prípade v istom zdravotníckom zariadení...
Mne ( a nie som sama) tu stále veľa vecí nehrá, ale už to tu nebudem rozpitvávať.
Podstatné je, že sa dieťa má lepšie a kopec žien sa dozvedelo o tom ako reagovať pri podozrení na epiglotitídu.

Lebo anti vax sekta urobi vsetko preto aby nedajboze sa nezistilo ze aj neockovanie je nebezpecne stratili by privrzencov co nerozmyslaju len hltaju ich nazory ... treba to brat ze ano do kelu je to mozne a brat to na vedomie!!@ a nie klamat ludi ze neockuj a tvoje dieta bude zdrave ved mu predsa nechces vakcinou ublizit