icon

Skoro mi umrelo dieťa kvôli neočkovaniu

michaelamd
1. júl 2017

Mile mamicky! pokladam za dolezite podelit sa s vami o moju skusenost ktora bola horsia ako najhorsi horor! ano tiez som patrila k 100% odporcom ockovania lebo som sa bala vedlajsich ucinkov vakcin, tiez som bola ta uvedomela, zaroven vsak stale si uvedomujem ich vedlajsie ucinky a preto toto nepisem ani proti ockovaniu ani za!
Dna 29.6.2017 cize tuto stredu bol najhorsi den mojho zivota. V utorok sme sli so synom (3roky) na navstevu ku kamaratke ona ma dve deti (3 a 2r) oni su zaockovane a chodia do skolky. prisli sme k nim o 17:20 akurat sli zo skolky cely vecer sa hrali, jej dcera este mala trosku kaslik ale nic mimoriadne. prisli sme domov a moj syn sa celu noc budil s placom a potom hned zaspal, nechapala som co sa deje, az rano sa stazoval ze ho boli jazyk a mal na nom biely povlak, zvysenu tepltou a bolo hned jasne ze nieco nieje v poriadku! o 10:00 som s nim bola v ambulancii pediatricky odobrala mu vyter z ust a poslala nas na krcne, o 12:00 povedala krcna ze okamzite sa vrate k lekarke on ma ocividnu teplotu a hnisa mu hrdlo, dali mu vodicku na jazyk a prikaz na CRP, o 12:30 vysetrenie u pediatra CRP v norme teplota 39! poslala nas domov ze sa mame vratit na krv zajtra, AVSAK ziadne zajtra uz nemuselo byt! prisli sme domov dali sme mu lieky aj na horucku, zaspal tazko dychal a cely den mal huste sliny ako sliz ktore nemohol zhltnut, o 16:00 sa dostal do kritickeho stavu sliny hustli dychanie sa stazovalo no zase trochu zaspal okolo 17:00 vyskocil a dusil sa!!! vobec sme netusili co sa deje a ze od zivota ci smrti ho delia minuty v sekunde sme volali zachranku! prisli o 15 minut, mali podozrenie na laringitidu no neboli to celkom tie priznaky, nastastie lekarka mu dala rectodelt a utekali sme na urgent syn ledva lapal po dychu a kazdu sekundu sa mu mohli zavriet dychacie cesty o com som este stale netusila myslela som ze tazko dycha iba koli slinam atd... nebolo mi nic jasne! na urgente s davkou velkeho stastia objavili pricinu! on nieje zaockovany???? !!!! preboha. a uz to islo kyslik adrenalin nositka, RTG a najhorsia sprava, vasmu dietatu hrozi okamzite udusenie ! Zápal hrtanovej príchlopky (epiglotitída) ! ktoru sposobuje bakterialna infekcia ktora sa prenasa kapockovou infekciu z cloveka na cloveka! ockovatelna HEXA vakcinou !!! vo vytahu smerom na intenzivku mu zacal klesat kyslik .... ostali sme na chodbe cakat ci sa im podari vcas ho intubovat, nastastie mu v hrdle ostalo par milimetrov cez ktore mu prestrcili hadicku a napojili ho na pristroje do umeleho spanku. mali sme stastie ! obrovske a neopisatelne! ked som si to uvedomila zrutila som sa! toto je choroba ktora za 24hodin zabije neockovane dieta ! ockovane mali iba kaslik !!!!!!!!! je to tazko diagnostikovatelne lebo priznaky ak uz su tak mate sakra malo casu mu pomoct ! umrtnost vysoka pri nepodani vcasnej liecby udusenie. pri podani liecby sa to antibiotikami da zvladnut. MAMICKY UVEDOMTE SI ZE ... hlevne riziko je ze u ockovaneho dietata bakteria sposobila iba kasel dostala sirup a uz sla do skolky no toto dieta sa stalo bacilonosicom a obetou je neockovane dieta lebo nema protilatky na tieto veci a uz vobec 3 rocny ! takze je to naopak nie ockovane dieti su v ohrozeni koli neockovanym ale neockovane , vzhladom na tento pripad, plati to obojstranne! treba si uvedomit riziko toho ze ak date neockovane dieta do skolky tak choroba s ktorou sa ockovane dieta popasuje ako s kaslikom nadchou vase dieta moze zabit ! rozne bakterie sposobuju rozne ochorenia a v ockovacom plane su vypisane len tie hlavne ja som o epiglotitide ani nepocula v zivote! lebo bakteria napadla tu sliznicu priklopky, mohla aj inam sa dostat. skratim to ! neockovane deti su naozaj ohrozene a vy ani netusite cim ako... fakt ani sajnu nemozete mat ja som si tiez citala tolko materialov a clankov a vysledok ??? o hodinu idem na kramare za synom mozno ho uz konecne preberu z umeleho spanku. VELMI DOSLEDNE ZVAZTE OCKOVANIE A NEOCOKOVANIE A NEHADAJTE SA TU O TOM ! je vela deti ktore mali nasledky z vakcin su vela deti ktore nie.. ja vsak viem jedno ! mojho syna zachranil iba boh a veeeelka daaavka stastia. pretoze bolo tolko ktorickych momentov ktore to mohli zavriet.. to nejdem rozpisovat... obrovske stastie ktore nemusi mat kazdy ! preto si zapametajte ak vase dieta tazko dycha posadte ho a okamzite volajte lekara radsej zbytocne akoby sa vam malo udusit pred ocami ! sposobit to mozu rozne bakterie a stat sa to moze hocikomu. ale ako hovorim neockovane dieta v skolke s ockovanymi to si koledujete o pruser !

michaelamd
autor
3. júl 2017

sestricka na mna pozrela ze ona nevie ze s tym skor na are maju skusenosti

anjelicek26
3. júl 2017

@alexandraalexandrova poznam to maly dostava sirup s tym ze si 4h uplne nepamata potom u alergologa a mal aj na gastre no ale teda ze nepamatat si pribuznych?? Aj pred operaciou ten sirup dostal.. ale po prebudeni normalne fungoval, len sa pytal, kedy uz prijdu po neho...

michaelamd
autor
3. júl 2017

@anjelicek26 zajtra sa ho skusim spytat znova

anjelicek26
3. júl 2017

@michaelamd nech sa na to vyspi a uvidis. Jasne kazdy moze mat ine vedlajsie ucinky. Ale mne syn aj dcera jedina reakcia bola, ze zabudli na zakrok, proste vymazanych par hodin a nic ineho, hadam sa to aj u vas ustali.

alexandraalexandrova
3. júl 2017

@anjelicek26 ale tento chlapcek bol v umelom spanku, tam sa mozu podavat ine lieky ako pri beznej narkoze a mozu mat aj iny ucinok, ktovie...ved zajtra to snad lekar objasni...

anjelicek26
3. júl 2017

@alexandraalexandrova zajtra sa uvidi veru. Mozno sa s toho aj vyspi a zajtra bude uz dobre

egyy
3. júl 2017

Niektore zeny tu maju aj rozum... velmi priamo napisana otazka. Rovnako ako som ti pisala ja hned na zaciatku. Nedokazem pochopit tvoj obravsky obrat z neockujucej matky na niekoho, kto teraz nadava na vsetkych neockujucich. A este chce dat svoje skoro umrete dieta ockovat. Predtym si ho preco nedala? Nie NEOCKUJUCI (ani antivax ako ich volas) NEMOZU za to, co sa stalo jej synovi. Moze si za to sama. Bolo to jej slobodne rozhodnutie. Ved tym sa vy ockujuci stale ohanate, nie? Je ze jedneho dna budu lutovat svoje rozhodnutie. Nikto ju nenutil neockovat. Sama sa tak rozhodla preboha. Ja neviem ci si ozaj taka hlupa, alebo iba provokujes.

Dalsia vec. Synovi prajem skore uzdravenie. A dakujem, ze si ma oboznamila s touto chorobou.

Posledna vec. Nijdy NIKDY by som sa nenechala vyprovokovat nikym hlupym k tomu, aby som odfotila svoje dieta napojene na pristroje.
A tiez by som asi splasene behala po nemocnici, keby som zistila, ze moje dieta si niektore veci nepamata. Ale to som ja 🙂 pekny vecer.

michaelamd
autor
3. júl 2017

@egyy tak chcem vediet co to sposobilo a nikam nebeham. sestricky su tu kazdych 15 minut.

zaba22
3. júl 2017

@adsumus prosim? Tak po prve, vacsina matiek je svojpravna a vie sa rozhodnut sama, ci ockovat alebo nie. A ziadna skupina to ovplyvnit nemoze. Este som nevidela, ze by ktokolvek antivax niekoho presviedcal, aby neockoval. Po druhe, toto povedz susede,ktorej dcera je uz par rokov na inzuline a ma potvrdene od lekarov, ze cukrovka je neziaduci ucinok MMR, ci kamaratke,ktora skoncila s 3 mesacnym babom v nemocnici po prvom ockovani.. Dalej neziaduce ucinky na pribalovych letakoch su tiez vymyslami? Akoze prepac, ale nemozes byt tak hlupa, ze toto budes tvrdit. Pravdou však je, ze mam pocit, ze teraz sa uz vsetko hadze na ockovanie, aj to, ze dieta po nastupe do skolky je casto chore.. Trosku zdraveho rozumu..
Tvoje tvrdenie mozu vypustat matky,ktore su alibisticke a zodpovednost za vlastne rozhodnutie potrebuju na niekoho zvaliť.

aristka
3. júl 2017

@evittam mna nepoucuj ,tie kocky sedia za sebou a co Vam rozpravaju na bezpecnosti pri praci je len vas problem ...pokial sami ludia nebudu vediet podat pp ,rychla im uz moze fukat akurat do ritky...a je jedno ci docupita z cisla 112 alebo 155.

rebellefleur
3. júl 2017

Baby, naozaj som z niektorých znechutena, nech už máte akýkoľvek názor na očko/neocko, to sa musíte navzájom naozaj urážať?

aristka
3. júl 2017

@alexandraalexandrova sposobuje to dormicum ,ktore sa podava detickam...

moonlight1210
3. júl 2017

@zaba22 v podstate sa dohodneme na tom, ze ci ockujes, ci neockujes, zle dosledky (z jedneho, ci druheho) su iba vina rodicov.

A mame to.

moonlight1210
3. júl 2017

@michaelamd u nas po operacii spociatku moje vlastne dieta v prvych chvilach nrspoznavalo ani mna. Odsacovalo ma a revalo, ze chce mamu. Asi po pol hodine sa to upravilo. Potom si postupne pospominalo na zvysok rodiny. Ze ma tata, surodencov, ... Ale prve hodiny bolo akoby komplet vymazane. Ani nemocnicu, ani izbu, vobec nic nespoznavalo. Ako v novom svete. Operaciu si nepamata dodnes. Ani to, ako sa vyhrazalo doktorom, ze im to vsetko vrati, ale az ked sa vyspi a bude vladat chodit 🙂
Zatial sa este neplaš.

jujala
3. júl 2017

@michaelamd moja 4r bola raz v anestezii cca 10h, po prebudeni ma tiez nespoznavala mozno aj kvoli morfium. Ale pri anestezii do 2h a mala ich vela, po prebudeni bolo vsetko v poriadku - myslim vedomie /bolest samozrejme neratam,/

adalea
3. júl 2017

@michaelamd malému želám skoré uzdravenie ❤

michaelamd
autor
3. júl 2017

zatial nebudem panikovat mozno to fakt robi nejaky liek spytam sa doktora

teegreen
Odpoveď bola odstránená
loliki
3. júl 2017

@michaelamd Teba pozna? Neber to hned tragicky, bral lieky, aj berie, lekari ho sleduju. To sa upravi, ved bol v umelom spanku. Len pre teba je to uz vycerpavajuce a psych.narocne.
Ja si myslim, ze ten zapal prichlopky moze dostat zaockovany aj nezaockovany a zavisi od momentalnej imunity ako organizmus zareaguje. Len ta zhrozene polozena otazka "on nie je ockovany?" ti zacala sposobovat vycitky a sebaobvinovanie. Nie si vinná, ani tvoja kamaratka, ani jej pokasliavjuce deti, ani skolka,ani lekari. Stalo sa. Tak to je a tak to malo byt. Neklad si otazku PRECO. Proste preto, aby si to teraz zvladla.
Je dobre, ze si o tom napisala. Netreba zanedbavat bolesti hrdla, ani teploty. (Len mi napadlo, ako mi raz dr. na pohotovosti povedala, ze trojdnove teploty su normalne. 2,5 r. dcerka mala vtedy 40-ky.) Odteraz budem mysliet aj na toto. Takze silne ATB a neverit ani CRP. Pozerat do hrdla bez palicky a mat nieco proti opuchu.
Prajem skore uzdravenie. Verim, ze bude vsetko v poriadku.

adsumus
4. júl 2017

@zaba22 ale jasne že AV presviedčaju dennodenne na fore presviedčaju aby sa len ludia neočkovali,lebo pochoreju a pomru na všetky možne choroby, asi to nevidíš a matke, čo zaočkuje napíšu, že si kantri dieťa, tak že z toho vracia ešte tri dni, toto je obyčajna manipulácia strachom, a ked neočkovane dieťa ochorie, už si umývaju ruky, matka je svojprávna, nemala nás počuvať, take dieťa neexistuje, je vymyslené, ochorelo by tak či tak. a podobne. Tak ale všetko zlé je na niečo dobre, ludia sa časom naučia hádam selektovať informácie a prestanu životy svojich detí zakladať na klastvách a bludoch, dufajme.

adsumus
4. júl 2017

@loliki ty si naozaj presvedčena, že dieťa bez protilátok v tele je na tom rovnako v boji s chorobou ako dieťa, ktoré protilátky má? prečo s to myslíš?

michaelamd
autor
4. júl 2017

@teegreen nazov bol zvoleny tak aby si to ihned precitalo co najviac ludi, ze skoro zomrel koli neokovaniu mi povedalo 10 lekarov nie moje predstavy ,trauma ci emocie, ale chapem ze pre vacsinu je lekar to iste ako aj upratovacka, a tym padom nazov akoze zavadzajuci. a s rodinou som v kontakte ale im tato info nepomoze tak ako moze pomoct vam. lebo zdoraznujem ani ta to nenapadne v tej chvili ze nie dieta sa ti nedusi soplom ale vaznou chorobou...a ta nevedemost v ktorej som bola ma desi. a imunita mojho syna je praveze dos silna doteraz mal iba 3x kaslik a 2 teploty

michaelamd
autor
4. júl 2017

@loliki konkretne s tou palickouje toje tak ze s nou treba stlacit jazyk a pozriet koren jazyka, ak to je toto v plnej sile vyskoci tam taka cervena ceresna, v tom momente treba prestat sa v tom vrtat a zabezpecit aby dietat nezacalo plakat. lebo to placom opuchne uz uplne lekar stopol sestricku ked mu sla pichat kanilu ...ze neopovaazte sa

adsumus
4. júl 2017

@egyy najprv som myslela že na tvoj krajne urážlivý príspevok, kde ma označuješ za kravu nebudem reagovať, ale ked som si ho prečítala druhýkrát pochopila som, že mna označuješ ako matku tohto choreho dieťatka a teda sa musím ohradiť, nie ja nie som matka tohto chlapčeka, ak tomu naozaj veríš, tak bohužial si uverila manipulácii a klamstvu a ak to píšeš len tak aby si poštvala iných proti mne a matke tohto dieťatka, tak treba veriť, že sa nikdy neocitneš v podobnej situácii a nikto ta miesto rady a pochopenia, nebude takto napádať a kopať do teba a kamenovať.

egyy
Odpoveď bola odstránená
adsumus
4. júl 2017

@egyy ak lekári informuju o chorobách a ich rizikách nepovažujem to za manipuláciu starchom, ale o ich povinnosť, ktorá zachranuje životy, o manipuláciu sa jedna ak AV klame a straší nepodloženými tvrdeniami alebo sa bagatelizuju choroby, prípadne sa zhadzuju a napadaju rodičia, ktorí doplatili na neočkovanie alebo rodičia ktorí očkuju. napríklad, ked sa označia za kravy a klamárky, ktoré si vymyšlaju nové nicky.

evittam
4. júl 2017

@aristka Ja ta nepoucujem. To by som si nikdy nedovolila. Napisala som vlastne skusenosti. A neboli to žiadne "dievcinky" s kurzom. Ale odbornici ci uz mnohorocni hasiči alebo zdravotaci (mozno taki ako ty).

egyy
4. júl 2017

@adsumus si vazne presvedcena ze -kazdy ockovany ma v tele protilatky?
-kazdy ockovany ich ma dost na prekonanie choroby?
-ze ich ma ockovany aj po rokoch ci nebodaj na cely zivot?

Mas na to nejake svoje studie?? Pretoze ked si niektori neockujuci rodicia, chceli dat mnozstvo protilatok v krvi zistit, povedali im, ze sa to nerobi. A ze po rokoch ich je uz malo. Ci ty mas tu istu krv cely zivot? Nemeni sa ti a neobnovuje?

adsumus
4. júl 2017

@egyy no nič, k takýmto informáciam ake máš ty sa hádam ani nedá normálne vyjadriť bez sarkazmu. nemáš ani základne vedomosti o protilátkach, hlavne že sa citiš kompetentná tuná nadávať iným do krav, ale nečudujem sa rozumný človek sa k invektívam neznižuje.
pre začiatok http://www.sprievodcaockovanim.sk/caste-otazky-...
http://www.sprievodcaockovanim.sk/ockovanie-vse...

michaelamd
autor
4. júl 2017

@egyy kamarade imunita nieje krv chorobu napr ovcie kiahne atd atd mas imunitu dozivotne ked prekonas...tak to asi nebude krvou kedze sa obnovuje nie???