Skúsenosti s dieťaťom v nemocnici
Ahojte. Boli ste niektora so 14 mesacnym dietatom v nemocnici, ze malo kateter a kanylu? My mame ist teraz na jeden zakrok a po nom to bude mat zavedene. Celkom sa toho obavam ako to zvladneme. Urcite si to bude chciet dat prec. Po narkoze bude mrzuty a este aj hento bude mat.
A este sa chcem spytat na detsku chirurgiu vartine ci ste tam lezali takto s detmi a ci ste boli spokojme s pristupom sestriciek. Dakujem
@katesocka my sme boli uz pred pol rokom takto, ale nebolo to bohvieco. Mrzuty bol dost a aj si tu kanylu vytiahol museli mu to davat este raz aj s tym katetrom to nebolo dobre a teraz ked uz aj beha sa viac hybe, tak si to neviem predstavit. Tiez to bude mat jeden a pol dna.
Syn bol akútne hospitalizovaný na ORL keď mal necelé 3r. Vyše týždňa mal kanilu, 4dni aj s infúzou 24h. (takže sme všade tahali aj stojan). Zvykol si veľmi rýchlo, nepríjmené mu to bolo len ked dostával preplach fyzákom do kanili. Ja som ho motivovala, že mu tade idú do telíčka dobrý bojovníci aby sa cítil lepšie. Po operácii prespal celý deň, áno keď sa zobudil bol kus mrzutý ale som bola stále s nim a tíšila ho. Ležali sme na ORL Kramáre a vo všetko bol nápomocný personál, ono keď takému dieťaťu povie niečo cudzí a milý ujo doktor tak to berú ináč ako do mami.
@tatiana2612 no ja som bola so synom v nemocnici tuším 11 krát, zakaždým mal kanylu, prvý krát keď mal 4 mesiace a teda neviem či si "zvykol" alebo či bol tak rozumný, ale zvládal to dobre. Pomáhalo aj púšťať pesničky na telefóne/tv, plus plno hračiek a kníh. Uvidíš, to rýchlo zbehne a zvládnete to. Držím palce 🤞
@tatiana2612 vobec si to dieta nechcelo davat dole, navliekli ponozku na rucku prvy den to len skumalo a potom uz nic
Dokonca doma asi mesiac po hospite si davalo ponozku na ruky ked zaspavalo
@tatiana2612 no môj má 17m a veru kanylu si sám vytrhol tak to chudatko musel pretrpieť ešte raz.skor ich to zaujíma čo to je podľa mna

@tatiana2612 so synom som tak bola, prvý krát mal 15 mesiacov (predtým sme boli asi 3 krát, to mal "len" kanylu). Ako 15 mesačný prvý krát kanyla aj katéter, potom ešte 3 krát do 2,5 roka. Zvládol to v pohode, prvý krát mal sáčok, ďalšie razy hadičku do plienky. Kanylu zvykol mať aj v nohe, čiže aj chôdza bola náročnejšia, ale zvládol to zakaždým. Hlavne buď v kľude aj ty. Neviem, aký zákrok bude mať a ako dlho bude mať katéter, môj ho mal max tuším 2 dni.