icon

Skúsenosti s odstraňovaním krčných mandlí u malých detí

daranka18
7. apr 2025

Ahojte,je tu niekto kto absolvoval s detičkami tento zákrok?
Mam syna veľmi často je chiry,stále atb.
Prekonal mononukleozu.
Ma zväčšené krcne mandle pokryté bielymi čapmi. Vytery,krv všetko sterilne a negativne.
Musíme sa objednať na zákrok nakoľko prava mandla mu tlači na usko a ma ho zalahnute (pristrojovym meraním-372)
Dostali sme odporúčanie ísť vybrať.
Máte skúsenosti napríklad v novej nemocnici? Ako to celé prebieha.
Mam veľký strach.
Ďakujem

rachel978
7. apr 2025

@daranka18 a urcite mu budu krcne mandle vyberat? Nebudú ich náhodou len zmenšovať?
Mojmu synovi vyberali nosné a zmensovali krcne v Novej nemocnici ked mal 2 roky v roku 2017, on zasa maval apnoe a tazko dychal. Zakrok bol ok, bol placlivy po zakroku, akurat ze po zakroku ochorel a musel brat antibiotika .

rachel978
7. apr 2025

@daranka18 inak mne ako dietatu vybrali krcne mandle, nedporucam to, ked som chora bezne je ze mi to ide na priedusky a predusnicu.
Preto som rada ze mojmu synovi ich len zmensili, ved maju nejaku funkciu.

daranka18
autor
7. apr 2025

@rachel978 myslím ze áno len zmenšovať, zle som sa vyjadrila

daranka18
autor
7. apr 2025

@rachel978 zmenšovať,zle som sa vyjadrila áno

kiki68
7. apr 2025

Ono v principe je to jedno, krcne dorastu menej ako nosne, pojde do celkovej narkozy, potom bud to laserom pojde, alebo to vyrezu ako treba. Horsie je to tie dva tyzdne po zakroku. Prve dni budete urcite v nemocke. Najhorsie je to jedenie, to aj dospely ma problem, ale tak zvladne sa. Lebo to proste boli pro jedeni a piti. Urcite dostanete na doma cipky proti zapalu a bolesti. Ale treba to spravit, ten stav ako popisujes by len robil problemy

daranka18
autor
7. apr 2025

@kiki68 ďakujem,ja mam veľký strach tak sa pýtam už kade tade,nie je to nebezpečné? Celkovo ten zákrok?

kiki68
7. apr 2025

@daranka18 za mna je horsie keby to nejak zle napadlo to usko potom. Dat von, dnes uz vedia tieto veci dobre zvladnut.

kiki68
7. apr 2025

@daranka18 co bolo super, tak u mna robili vsetko naraz, mala som 20 rokov, ale vraj by to robili aj skor takto, tiez mi cistili dutiny od moznych polypov, ze ked uz ma budu mat v narkoze.

daranka18
autor
8. apr 2025

Tak sme boli na krcnom a vyberať nosnú mandlu a zmenšiť krcne :(

rachel978
8. apr 2025

@daranka18 prides rano, vecer odidete domov, ked nebudu komplikácie spat tam nebude, da sa to zvladnut, hlavne bud v klude ty, lebo dieta bude potom tiez nervozne. Ver mi je to v pohode, nemas sa coho bat, akurat po zakroku treba na neho davat pozor aby neochorel.