icon

Skúsenosti so 6. infekčnou chorobou?

timea9
9. okt 2018

Dobrý deň. Mali sme tri dni teploty a na štvrtý deň sa mala vysypala. A akoby ta infekcia putovala po tele lebo raz ma výraznejšie červené fľaky na tváričke potom na chrbatiku, nozickach. A stále dookola od hora dole. Keď už mám pocit že sa to zlepšuje znova to scervenie . Ako to vyzeralo u vás? Ďakujem

maminuska
9. okt 2018

@timea9 my sme ju práve prekonali . Teraz jej je obdobie . 3 dni teplota a 4 deň výsyp. Ešte má troška na brušku , inak už je v pohode.

timea9
autor
9. okt 2018

@maminuska A ten vysyp ste mali aj taky ze červené fľaky sa vám robili? My to máme niekdy také intenzívne červené a niekedy pekne ukludnene.

timea9
autor
9. okt 2018
katren
9. okt 2018

@timea9 bud rada ze nemate siedmu-ruky, nohy, usta...toto je oproti tomu "pohodova" choroba 😉 daj nejake antihistaminika, prip.nieco od teploty a hotovo 😉

maminuska
9. okt 2018

@timea9ale hej mali sme aj fľaky aj drobný krupicový výsyp a menilo to aj intenzitu farby. Neboj ono to odoznie samé .

maminuska
9. okt 2018

@katren antihistamininiká sú zbytočné , je to herpetická vyrážka.
Čo sa týka 7 tá dokože byť naozaj brutálna . U mojich 5 detí to prepuklo naraz a každé to malo naozaj inak , niekto len teplota a pár aftov v ústach , jednej dcérke však zišli aj nechty.

katren
9. okt 2018

@maminuska nasich to aj svrbelo, mali Aerius na to 😉
Siedmu som mala ja v juni a bol to des...nechty mi sice nezliezli, ale usta som mala, ze sa Kucherenko mohla schovat, jedna velka vyrazka, z koze som sa zviekla snad 3x a dva dni som na nohy nemohla stupit, co ma pluzgiere neskutocne boleli...a decka par vyrazok a hotovo...

maminuska
9. okt 2018

@katren hej tie pľuzgiere mal môj syn 18 ročný , chodil po špičkách a plné ústa aftov a aj vonku okolo úst pľuzgiere. 4,5 ročná dcérka len zvýšená teplota a 4 afty, to bolo všetko .
Keď to odoznelo u detí , dostal to môj manžel ..no a chlap to vieš 🙂. vyzeral ako malo mocný ,

maminuska
9. okt 2018

malomocný

katren
9. okt 2018

@maminuska u nas to jediny manzel nedostal, dokonca aj 6dnovy synovec s ktorym sme ani neboli to dostal...

timea9
autor
9. okt 2018

Asi to strašne prežívam keďže ma mala len 8 mesiacov a je to moje prvé babo. Tak všetky choroby sú pre mňa úplna katastrofa. A toto ma strašne zaskočilo 🤨

timea9
autor
9. okt 2018

Ďakujem za všetky správy 🤗❤️

maminuska
9. okt 2018

@timea9 pohoda, fakt sú aj horšie. Môj mal teraz 9,5 mesiaca.

timea9
autor
9. okt 2018

@maminuska my sme boli týždeň chorý a týždeň teraz toto. Už dva týždne sme doma a stále niečo nové. Už nech je to za nami 😑

jaghvali
9. okt 2018

@timea9 neboj sa, mava to taky priebeh. V podstate ked uz sa vysypala, tak najhorsie uz je za nou, toto deti nesvrbi,len to blbo vyzera. Podla mna uz zajtra uvidid vyrazne zlepsenie. Mali to obe moje deti...

e3v3a3
9. okt 2018

@jaghvali aj sa prosím ta niečo na to dava? Malý ma horúčky a mne sa zdá ze ma niečo také na chrbatiku. Dnes sme boli u Dr. Crp ma dobre aj moc ale toto ma nenapadlo, nikdy som to nevidela. Ma to iba na chrbatiku také jemnucke fliačky, včera to mal horšie ako dnes, dnes to už skôr vyzerá iba také suche

timea9
autor
9. okt 2018

@e3v3a3 nám povedala doktorka že na to sa nič nedáva iba keby to svrvelo tak jemne natrieť fenistil gél a keby to bolo horšie tak ze predpise fenistil kvapky. 😊

timea9
autor
9. okt 2018

@e3v3a3 my sme tiež boli v piatok len s teplotou. Crp v poriadku ale mali sme aj tak vysoké teploty a keď prestali teploty tak sa vysypala a vyfliacikovala celý od hlavy až po päty.

timea9
autor
9. okt 2018

@jaghvali ďakujem 🤗 ja sa len vždy zlaknem keď namiesto tých akoby potniciek objavia červené fľaky potom zmiznú a zas sa objavia. Tak ma to vystrašilo

jaghvali
9. okt 2018

@e3v3a3 na tuto siestu chorobu sa nezvykne nic davat,ale tazko povedat ci ju ma tvoj, lebo vysyp by mal prist az po horuckach... Neviem..

jaghvali
9. okt 2018

@timea9 jasne, mojim deckam to tak tiez robilo, napr aj v zavislosti od takeho telesneho kludu. Ked spali, bolo to bledsie, ked revali,hned cervenelo ☺. Preslo to ale velmi rychlo.

e3v3a3
9. okt 2018

@jaghvali no tiež neviem, jemu idu aj zúbky tak sa trapime

marienka1989
10. okt 2018

Tiež máme skúsenosť s touto chorobou, deti ju mali všetky tri, našťastie priebeh nebol u nich moc náročný, teplota len deň a výsyp tiež nie veľký....no ja som si to užila naplno - teploty tri dni, výsyp našťastie žiadny, ale tri týždne mi zliezali nechty na rukách aj na nohách komplet....