Soplíky v nose trojmesačného synčeka

martinamatulka
23. feb 2022

Ahojte maminky. Idem si k Vám po radu, lebo už neviem čo mám robiť. Mám trojmesačneho synčeka. V noci už spával krásne, že sa budil iba na papanie po troch hodinách a hneď zaspinkal. Lenže asi troma týždňami ho začali trápiť soplíky, ale iba v noci. Nie veľa, ale nedokáže spinkať ani hodinku v kuse. Dávam mu morskú vodu ale nezaberá. Doktorka mu robila stery , našli mu zlatého stfylokoka tak užíval pamycon. Nepomohlo. Doktorka tvrdí že to už stafylokokolm nieje a treba to len sledovať. Lenže podľa mna nieje normálne, aby trojmesačné dieťatko malo každú noc soplíky a nespalo kvôli tomu ani hodinu vkuse. Niekedy už až kašle lebo mu to prekáža. Prosím nestretli ste sa s ničím takýmto. Ako mu pomôcť. Ďakujem za každú radu.

amelie2017
23. feb 2022

Ja mam 7 a pol mesacneho a od jeho 5 mesiacov sa trapime. Zacalo to "soplikom", ktory par dni na to presiel do nenormalneho sopliska, kedze sme dostali len fenistil, casom mu to sadlo na priedusky a odvtedy sa trapime s opakovanymi zapalmi priedusiek, uz mal aj zapal pluc. 2 a pol mesiaca som nespala, s vynimkou asi 5 noci, kedy bolo o nieco lepsie. Lekar stale tvrdi, ze to bude alergickeho povodu, ale do vcera mi hovoril, ze testy az od 2 rokov. Sukromne sme mu dali urobit vyter, lebo ten sa nehoval spravit. Tiez vysiel zlaty stafylokok, ale to vraj vobec nie je podstatne. Maly uz je objednany aj na plucne, kde nam dali termin na 1.7. Ked som teda vcera na neho uz isla odporne a drzo, s vyhrazkami na presetrenie jeho liecebnych postupov, a ze teda ci ho takto nechame trpiet az do 2 rokov, vyslo z neho, ze vsak na plucnom mu spravia testy na alergiu, ze on ho uz teraz nebude pichat. Takze zazracne sa to dalo urobit aj skor, ale jasne, cim viac vysetreni, tym nizsie jeho odmeny (bohuzial to tu tak funguje, zijem v zahranici). Nakoniec mi dal atb na toho stafylokoka, volal aby urgoval preobjednanie na plucne na skorsi termin, najtra mi povie, ci sa podarilo. Uz sme s muzom zufali. Dusi sa soplami, dusi sa kaslom, atb aj druhe lieky mi grcia, pytala som sa aj na hospitalizaciu, nech mu daju lieky do zily a rovno spravia vsetky potrebne vysetrenia, vraj to nie je potrebne a je normalne, ze babatka maju casto zapal priedusiek. Este pockam na zajtrajsok, ci nam posunu ten termin a ak nie, opat budeme musiet riesit vsetko sukromne a nechcem si ani predstavit, kolko € nas to vyjde. Ako o peniaze nejde, len nech je uz zdravy, ale stve ma, ze clovek roky plati nemale peniaze do zdravotnictva a ked ma problem, musi si aj tak pomoct sam. Keby slo o mna, ok, clovek pocka, ale nechat trpiet pol rocne babo.
Prpac, trochu som sa vyliala, ale uz mam dost.
Prajem vam, aby vas problem nepresiel do nasich rozmerov a aby bol malicky cim skor fit.

martinamatulka
autor
23. feb 2022

@amelie2017 ja ďakujem za skúsenosť lebo aj mne niektorý hovoria, že robím zbytočnú paniku, ale keď čítam tvoje problémy tak vidím, že všetko treba riešiť. Dúfam , že už pomôžu aj tvojmu drobčekovi nech je spokojný a zdravý a vtedy budete aj vy kľudní a šťastní.

nikpa
23. feb 2022

@amelie2017 je normálne, že bábätká majú zápal priedušiek? 🤦🙄 To určite nie je normálne. Mam kamošku a s malým riešila niečo podobné, keby nemáte obvodného muža, poviem že máte rovnakých lekárov. Ju stale odbila, že malý z toho vyrastie, nechcela mu poriadne ani výter spraviť, až sa kamoška naštvala, našla novú obvodnu, tá ich poslala kade tade, viem že boli na ušno-nosno... tam uz to videli na astmu, nakoniec na alergologii potvrdene viaceré alergie. Takže to nevzdávajte, držím palce.

martinamatulka
autor
23. feb 2022

@nikpa mna už toez napadla alergológia, lenže naša obvodná povedala , že ak od troch rokov sa robíš testy, takze ešte o rok neskôr ako písala amelie2017.

amelie2017
23. feb 2022

@nikpa bohuzial, iny kraj, iny mrav. On je debil, bohuzial zmena lekara nie je taka jedoducha, lebo to tu funguje trosku inak. A co pocuvam, aj keby sa podarilo zmenit, je to to iste. Takze len pockat na zajtra a ak nepresunu termin, objednat sukromne. Najlepsie, ze mam cislo na toho isteho lekara, ktory nas ma osetrit v nemocnici, je to najlepsi odbornik v okoli, ale statne su priserne terminy, lebo ostal v okrese ako jediny detsky plucny. Takze dovtedy idem asi skusat vysadzovat potraviny z prikrmov, aj ked pri koznej reakcii je to jedoduchsie, ako pri tejto. Plus mu moze robit zle samotne mlieko. Tak ja uz neviem

nikpa
23. feb 2022

@martinamatulka môže byť že až od 3 rokov, to neviem ale tento malý o ktorom som písala mal skoro 4 roky keď mu stanovili diagnózy. Problém so soplom mal asi 2 roky čo ho obvodna dopovala opakovane ATB aj keď nezaberali.
@amelie2017 u nás tiež hľadala nového obvodného skoro rok, viem že to je zúfalé 😒 či s obvodnými alebo so špecialistami