svokra ma presviedca ze maleho nesmiem nosit na plaz (taliansko) medzi 12 a 3 - ja si myslim ze ak je natrety 50kou a pod slnecnikom a nie su ziadne sialene horucavy, nic mu nehorzi - nehovorim o celodennom pobyte, ale napr prist na plaz trebars o 13.00 a odist o stvrtej. kto ma pravdu? stalo sa vam niekedy ze sa vam dieta natrete 50kou spalilo pod slnecnikom? ak ano, v akej destinacii, ako dlho tam bolo a v akom case dna? dakujem
pravdu má z môjho pohľadu svokra 😉
ja bych povedala že pravda je niekde vstrede
Svokra ma pravdu. Stale sa na dieta dostane odrazove slnko a natierat ho 50-kou je taky chemicky kokteil, ze mu mozes dlhodobo sposobit kozne problemy. Vsetko nad 30-ku faktor je neprirodzena umelina. Radsej nizsi faktor a natierat castejsie. Tri hodiny na plazi mi prijde na tak male dieta privela, isteze vec nazoru.... ale to, ze bude sediet pod slnecnikom 3h bez hnutia ani sama neveris 😀
hlavne aby si ho nechala jej... trt makovy by som brala dieta... ale na slunku by som asi bola mimo 12-3 ....
neda sa ist iny cas??
ano, spalila. boli sme v thajsku, bola natreta s 50 a bola len v tieni a aj tak....
hej,dá sa spáliť aj v tieni.od piesku sa odrážajú slnečné luče..takže nepriamo sa opaluješ pod parazolom.
ahoj no ani ja neodporucam . ved to je aj vidno na plazy medzi 12.30 -az 15.30 idu vsetci prec ,, ostavaju len cudzinci , ja odporucam poobede po tej 16.00
Veru veru pravdu má svokra. 😉
samozrejme, ze pravdu ma svokra...Aj ked je dieta natrete 50-tkou, neznamena, ze slnko mu prospieva a je bezpecne. My sme tiez boli v taliansku... na plaz sme sli okolo 9:30 a o 11:30 hod sme sli dnu a znova k vode sme sli po 15 hod do 18 hod. Cez obed si dieta aspon oddychne, pospi...
tento krat svokra
Spáliť sa určite nespáli pod slnečníkom a s 50tkou faktorom 😅 ale tak dlho ju pod tým slnečníkom asi ani neudržíš 🙂 Pri mori sme teraz používali Daylong baby 30, stačilo natrieť 1x, nevadila ani voda, nezmyla krém a žiadne spálenie, ani len začervenanie sa nekonalo. Boli sme v Chorvátsku.Slnečník sme mali, ale malá pod ním nechcela byť. Prichádzali sme domov o 12stej...spánok v apartmáne....a okolo 15stej opäť na pláž...Musím však dodať, že dcéra už mala základ, na SR opaľovacie krémy nepoužívam.
Ved je uz september. Ja som vzdy syna obliekla do rash guard (rychloschnuce tricko), klobucik so sirokou strieskou, sortkove plavky, k tomu este krem. Ma 5 rokov, boli sme aj pri mori, cele leto sa vzdy clapka vo vode a este sa mi v zivote nespalil.
ahoj. My sme boli v Chorvatsku, 37 stupnove horucavy. Malej som davala tuniku s dlhym rukavom, opalovaci krem Daylong 50 (inac farbi dost oblecenie, ale fakt odporucam). Vobec nie je opalena. Na plaz sme chodili doobedu do 11tej hodinku a potom po stvrtej poobede tiez na hodinku, max. hodinku a pol. Slniecko svieti aj teraz, aj v zime, vela ludi sa spali prave v tomto obdobi, lebo prestanu pouzivat opalovacie kremy, nepodcenovala by som to, dietatko ti neobsedi tri hodiny na jednom mieste. Co som si povsimala, vela rodin s detmi malo namiesto slnecnikov stany, u nas malo zname samorozkladacie urcene na plaz, zadrziavaju uv luce. Hoci sme v obednej horucave spali v apartmane (teda malá), videla som na plazi deti aj cez obed, aj sa hrali, aj spali ... Tazko poradit, treba vyskusat, ale urcite nie prve dni 🙂
Urcite by som na plaz medzi 14-17 nesla ani keby mi za to platili nie to este brat male dieta bud do tej jednej pol druhej na plazi potom obed doma trochu siesty pripadne rozpravka, hranie sa a po tej 17 alebo az 18 tej zalezi na teplote nie na rocnom obdobi sa vybehuje na plaz tiep podvecery su na celej plazi najlepsie. Dieta pod slnecnikom neudrzis to by muselo byt chore alebo ty za nim pobehovat a zapichovat slnecnik priamo nad nim tam kde sa zastavi. Daj na svOkru dobre to radi a nic nestratis tym ze nebudete na prave polidnie na plazi ver mi a usetris si problemy
Ak sa bavime o pobyte v Tal.teraz tak by som to az tak zle nevidela,ale v lete iste nie.....slnko je nebezpecne aj napriek natretiu a slnecniku...prehriaty vzduch ohrozuje maleho upalom, prehriatim atd.....ale teraz, samozrejme ak nie su 40 st.tropicke horucavy, co nie su....tak ziadny problem, ak budes dohliadat na pitny rezim atd.... 🙂 Pekne slnecne Taliansko.....chyba mi... 🙂 cele leta som si to tam uzivala s detmi