Strata pamäte u dieťaťa: Čo môže byť príčinou?
Chcela by som sa s vami podeliť o nas príbeh a budem dufat ze mi snad niekto da nejake ďalšie svetlo do tohto celého pretože začínam šaliet..
Vo stvrtok 10 ročný syn pred školou vbehol este do priľahlých menších potravín. Cestou z nich v tej malej “predchodbicke” zacítil bolesť/bodnutie vzadu na krku a odvtedy si nepamätá 4 hodiny svojho života. “Prebral/zobudil sa na uplne opačnom a veľmi odľahlom mieste (koľajisko za železničnou stanicou) postupne si vybavuje ze sedel a bol zadychany.. rozplakal sa lebo nevedel kde je ale zbadal a spoznal stanicu a tak siel na spoj na ktorý chodí domov, tam sa stretol so staršou sestrou , ktorej iba povedal ze je mu zle a nevie kde bol.
Tu vas poprosím - pocitom viny ze som “neverila” Edupage - ze nie je v škole - uz nijako nepomôžem - stalo sa uz aj predtým ze vykazovalo neprítomný potom oprava na prítomný .. a este mu aj nabehla známka - považovala som to za technickú chybu..
a tak zacina kolotoč.. hned sme leteli pediatricke.. bol apaticky nekontaktny, v aute zaspal .. sťažoval sa na bolesť hlavy.. u Dr.mal zvýšenú teplotu aj tep.. tlak nízky. Na krku červenú bodku - ktorá sa do vecera zmenila na modrinku.. doporučila hospitalizáciu .. kde najpr bolo zrejme ze moze byt aj varianta - piatak chlapec -klame- rešpektovala som , ale po dôsledných otázkach a vyšetreniach ho na príjem vzali.. z istých podozrení sa robila aj toxikologia - ta bola negatívna.. prehliadnuty neurologickou.. ta doporučuje všetky vyšetrenia EEG MRI cievne.. dva dni pred tym bol preočkovaný, den na to sa mu točila hlava a vracal.. máva “virózy” s jednodňovou teplotou nad 38 s bolesťou hlavy a vracaním bez iných príznakov..
viem ze by som v klude mala cakat na vyšetrenia a výsledky .. ale je to cele take divne.. ak by to bolo nieco neurologické.. preco ta bolesť/bodnutie v krku - co je jedina vec ktorú si pamätá jasne.. od prebratia vsetko matne.. kontaktovala som aj policiu ale podla nich ak su toxikllogicke v poriadku - viac menej nas nemajú preco riesit.. variantu ze si to cele vymyslel som takisto prebrala celú.. ked sme isli pozerať do telefonu jeho polohu z máp sa tak tešil ze “to by som vedel kde som bol?” (Ale ma novy telefon a tato možnost bola vypnutá..
ja viem ze by som mala cakat na vyšetrenia a následne na výsledky ale ked vam uz aj doktori povedia ze sa s niečím takým este nestretli tak začnete túžiť aspon po nejakých odpovediach..
Idem baby spat.. Dakujem za kazdy názor.. ❤️vyšetrenia v nemocnici nas čakajú az od pondelka.. tak výsledky budem vediet priebežne.. ale nakopli ste ma aj na to ze sa nemam odbiť tymi policajtami tak tam zajtra pojdem (a snad mi pomôžu aspon vypátrať kroky a obraz maleho )..
@evkano1402 Dakujem a zajtra idem na to.. ked by to len aj lekárom pomohlo - co sa s nim tie 4 hodiny dialo
Kamoskinej dcere sa stalo nieco podobne, prebrala sa inde ako mala ist a nevedela ani ako ... podozrenie na epilepsiu... nakoniec vysvitlo, ze je chronicky nevyspata, telo skolabovalo, vypadok pamate.
Je v puberte, nespavala, nevedela vypnut hlavu, uzkosti mala, zacali vychadzat rozne probleny na povrch....je na liekoch na spanie, telo dobilo baterky a funguje ok .. zila v deficite
Daj vedieť ako si dopadla
Prajem veľa síl na zvládnutie celej situácie.
Veľmi vám držím palce, aby syn bol v poriadku. Tú modrinku na krku a to čo opisuje že ho na krku pichlo, to si nevymyslel. Mohol mu niekto dačo pichnúť, čo po tých hodinách sa už v krvi nezistilo. Išla by som do tých potravín a vysvetlila im celú situáciu. Poprosila, aby si prezreli kamerové záznamy, či niekto v tesnom závese odchádzal za tvojím synom.
@misiak7777 ta policia ta riadne odbila...pretoze ak nahlasis na policii musia spisat zaznam a prist aj do nemocnice spisat zapisnicu..tiez sa mi nezda MMR, UFO a podobne haluze...toto vyzera na seriozne drogy, unos, alebo epilepsiu...
Držím silno palce, aby bol malý v poriadku, a aj tebe. Ja si vôbec nemyslím, že si toto dieťa vymysli. Dobrovoľne postupovať rôzne testy, hospitalizáciu, len kvôli tomu aby nebol jeden deň v skole. Tomu sa mi nechce veriť. Dúfam, že to bola "len" reakcia z očkovania a nikto mu neublížil, normálne mam husiu kožu keď to čítam.
Nemohlo ho nieco postipat do krku a dostal silnu reakciu?Tym,ze to bolo blizko hlavy,bola reakcia tela silna,preto strata pamäti,pripadne bezvedomie.Dokonca tu na MK je popisana alergia na postipanie a je to systemova reakcia,ktora je najnebezpecnejsia.
https://www.modrykonik.sk/zdravie/alergia-na-bodnutie-hmyzom/
Pises ze sa prebral na kolajisku. Posledne dni su velmi chladne, to nebol vobec premrznuty, ziadne podchladenie?
@tundra aj toto sme riešili pri odberoch ale on ma cely krvný obraz uplne v poriadku..
@0kristin.. na ten moment “zobudnia/prebratia - si iba pamätá ze sedel a bol zadychany.. ale presne ci citil zimu sme sa pýtali - povedal ze nie.. ale následne u doktorky mal 37,6 teplotu ..
@lucia13022023 ja som sama aj na prijme aj Dr - ked sme boli same - preberala aj tuto možnosť - slovami doktorky - to si nemyslim.. a v piatok ho dôsledne prehliadla detská neurologicka - tak by snad vedela vyhodnotiť klamstvo od príznakov..
Ja sama uz neviem co si mam mysliet o celom
@timea301196 urcite dam.. tento týždeň ma všetky tie vyšetrenia..
@katrin21 ja sa musim priznať (ma sice 10 rokov ale stale spi so mnou 🙈😁😍 on je taky nas benjaminek) tak nejaky prehľad o spánku mam ten je ok 🙂 ale je aj športovec .. ma hroznú stravu (malo papa - akurat nam aj na tej preventivke predpísala nutridrinky lebo sa vytiahol a je chudunky tak nech si dopĺňa viac vitamíny a minerály.. tak nieco z vyčerpania tiez by dávalo zmysel
Krvny obraz môze byt v poriadku,mohla to byt alergicka reakcia+ nizka hladina cukru (pises,ze malo papa) a uz bol mimo...
Ak by ho niekto chcel zdrogovat a uniest,tak ho len tak nepichne do krku a nenecha ho odist,to by malo aky zmysel? Keby ho uniesli,tak by sa prebral napr.nahy,alebo uplne niekde inde, obklopeni cudzimi ludmi. Toto zmysel nedava. Toto vyzera skor ako atak mozgovej prihody, pripadne epilepsia. Aj deti mozu mat taketo priznaky a zvlast po podani zivej vakciny,ktora to mohla vyvolat. Ta modrinka na krku moze byt prave dosledok prasknutia cievky a zakrvacania.
My sme boli na výlete v ba celý deň bol úplne v pohode a cestou vo vlaku sa začala nekontrolovateľne smiať a potom plakať ten stav vyzeral úplne ako nadrogovana keby bola,keď sme sa jej opýtali čo jej je tak na všetko bola odpoveď ja neviem .nepamätala či celý deň kde sme boli čo sme robili no proste nič.u nás na vlakovej stanici ju čakala záchranka a rovno ju brali na hospitalizáciu....robili jej RTG pľúc,CT hlavy,MRI,EEG v bdelom stave aj v spánku,neurologické vyšetrenie,sono brucha a krku,lumbalnu punkciu,očné vyšetrenie a potom samozrejme krvný obraz,toxikológiu a posielali vzorky aj do špecializovaného laboratória na ťažké kovy...všetko mala v poriadku. My osobne si myslíme že to mala psychické lebo nechcela ísť s nami na výlet ale mi sme ju k tomu dotlačili
A 10 ročný je ešte na 1.st.? Lebo u nás ak dieťa chýba na 2.st každý jeden učiteľ píše chýbanie.
Tak prvé pipnutie ak chýba príchod, OK môže byť technická chyba. Ale keď mi príde, že neprítomný na 1.hodine, na 2.hodine atď. už by som overovala u triednej, či majú vadu v systéme, alebo naozaj dieťa nie je v škole.
Áno môže sa stať, že sa vyučujúci pomýli. Všetci sme omyly, ale ani príchod a každú hodinu pipne chýbanie, to by som už zisťovala rýchlo.
U nás edupage ale každú hodinu vypisuje zvlášť.
Je hrozné, že dieťa možno 4h potrebuje pomoc a nikomu tie 4h nechýba.
Tiež sa prikláňam k alergii, epilepsii či podobnému stavu.
Mam známu ona pri Epi záchvatov proste vyzerá ako duchom neprítomná, pripadne stratí rovnováhu a padne akoby zaspala.
@autorka Uff... toto by som naozaj nechcela zažiť. Mne tiež napadlo, že ho mohlo niečo uštipnúť do krku a s kombináciou oslabenia z vakcíny mohlo telo takto zareagovať. Lebo nechápem, ako by mu mohla vakcína spôsobiť náhly pocit bodnutia na krku s modrinkou. Ale držte sa.. Určite nám napíš, ak budete vedieť niečo nové.
Moj synovec takto odpadol v skole. Organizmus mu skolaboval, za kratky cas vela rastol, vela,sportoval a telo nevladalo.
nieco nove? ako je synovi?
@klip0 syn je piatak
@15tibetan3 vcera mal EEG dnes ho caka magnetická.. ak bude vsetko ok - mal by ist domov.. ked budeme mat vsetko komplet - aj s nejakou správou - isto napisem ..
drzim palce.......piaty rocnik je uz druhy stupen u nas. V CR je piaty rocnik este prvy stupen 🙂

Ziadat kamerove zaznamy aj z mesta, trasa potraviny az miesto kde sa prebral od mestskej policie. Moc Vam drzim palce.