Štvorročná dcéra má extrémny strach
Ahojte! Mame taky problem a nevieme uz ako dalej.dcera (4r3m) nastupila v januari do skolky.vsetko bolo v poriadku.velmi sa tesila,velmi sa jej pacilo.problem nastal ked mali v skolke koncert.ze sa boji akcii sme vedeli ale necakali sme ze aj toto bude problem.problem ani nebol tak ten koncert (na ktorom spravila scenu) ako to ze teraz maju mat karneval.velmi sa tesila (maju ho mat v stredu) ale dnes uz zacala ze nechce ist.pol dna prepkala ze sa boji.ked zaspala tak sa zasa zobudila z revom.nevieme co dalej.premyslali sme ze ak by sa dalo,ist tam s nou,nech vidi ze sa nic nedeje.ale ani s tohot navrhu neni nadsena.proste sa boji a nechce.nieje problem ju nehat doma,len si myslim ze to nieje riesenie.nechcem aby vsetky tieto akcie vynechala.
@anuliiik ako keby si o mojom synovi hovorila. Ma 5r,v skolke je uz 3. Rok a doteraz sa nezucastnil ziadneho karnevalu,besiedky (tento rok sa aspn siel pozriet). Pri divadelnych predstaveniach a Mikulasoch strasne plakal. Je velmi citlivy,od malicka nemal rad hlucne a blikajuce hracky,takze masove akcie uz vobec nie. Mne to je jedno. Ako dieta som bola podobna.
moja neter ked chodila do škôlky ked sa spomenul slovo karneval takmer mala hystéricke zachváty sestra ju vtedy do škôlky nedávala a bolo vyriešené ale normálné do škôlky chodila do monte sory tak že moja rada je že ak nechce isť nenúť ju jednoducho povedz učiteľke že ju nedáš lebo sa boji ved karneval nieje povinný držim palce.
@anuliiik niektoré deti nemajú radi karnevaly a takéto hromadné akcie...a jednoducho na ne nechodia...a keď má z toho nočné desy, tak ju nenúť...,ona má svoj svet a uvidíš neskôr...nepíšeš či žijete v meste, či na vidieku, či chodíte medzi väčšie množstvo ľudí...však časom uvidíš...je citlivá, vnímavá...Niektorí ľudia sa takéhoto nepríjemného pocitu nezbavia do dospelosti a omedzuje ich to a celkovo im to v živote robí problém, tak sa snažia svoje deti vo vyššom veku viesť k tomu, aby sa takéhoto strachu do dospelosti zbavili, aby im to neskôr život nekomplikovalo...
Dobry den my mame to.iste s 5 rocnym chlapcekom ale stava sa to iba v skolke nikde inde s nami taketo problemy nema a treba ju tam.dat ona si zvykne nam tiez zo zaciatku ze nech ostane doma ale to nieje dobre riesenie musi si na to zvyknut iba

Je to take blbe povedat,ale dobre mi padlo ze aj vy toto prezivate s vasimi detmi.aspon viem ze je vsetko v poriadku 😊