Štvorročná dostala rotavírus

pjana
28. mar 2016

Ahojte, mojej malej 4-rocnej bol potrvrdeny rotavirus. Postupne si opat brusko zvyka na jedlo a o par dni ma narodeniny. Doktorka povedala ze je potrebne vynechat cukor len neviem na ako dlho. V den ked by sme jej chceli spravit tortu, je presne 8 den, odkedy ma rotavirus diagnostikovany. Je vsak pravdepodobne ze ho uz mala v sebe skor. Myslite, ze je mozne jej dat sladke, ci to je este skoro? Dakujem za odpovede.

fuska
28. mar 2016

Nemozete oslavu odlozit? Aj o dva tyzdne, mozno viac. Nech si ju uzije. A nech sa poriadne vylieci.

pjana
autor
28. mar 2016

@fuska Ved jasne ze mozme. V poslednej dobe si toho uzila vela co sa tyka zdravia a chceli sme jej spravit radost, nech je to uz len dobre. Starych rodicov mame velmi daleko a ked by sme sli tam, bez torty by to asi nebolo ono. Inak to oslavime tu, iba my traja. Sama neviem, ze co by bolo lepsie, uskodit jej vsak nechcem.

stascha
28. mar 2016

@pjana tak to sme celé my maminy, pre tie naše deti len to najlepšie. Plne ta chapem, ale ak môžete odložte to, aby ste to potom neľutovali. Za jeden kúsok torty dake komplikacie. Skúste jej urobiť radosť dakou maličkosti a možno aj vacsou 🙂 ...urcite sa poteší. Deti chápu viac ako si my myslíme.

fuska
28. mar 2016

@pjana Ja som odkladala maleho narodeniny tusim o tyzden alebo o dva. Nepamatam si, ze preco, ale ziadny problem to nebol. A navstevu nemozete odlozit? Ak nie, ja myslim, ze ak dostane darceky hned a tortu o dva tyzdne, nebude smutna. Naopak, bude mat oslavu ako keby na 2x.

mia265
28. mar 2016

A nie je očkovaná?

pjana
autor
28. mar 2016

@mia265 nebola ockovana

eeffka
28. mar 2016

Boze moj ...vela kriku pre noc.na 8.den uz ani nebudetw pamatat. Pasik torty jej neublizi.

2veronka7
28. mar 2016

@pjana upecte si tortu bez cukru. Moznosti najdes kopec na nete, teda receptov. ;)

barbora59
28. mar 2016

Tak podla toho ako ju to zlozilo .. my sme boli 5 dni v nemocnici a doma mal este dietu na 8 den urcite este ani nemal chut nic ale ked mala "jemny " priebeh a ma chut nech si da

modra_cakanka
28. mar 2016

@pjana ahoj mali ste aj teplotu? Co vam na to dali? Boli ste aj v nemocnici? Ake testy vam robili na potvrdenie? My mame bolest bruska a kakame riedke uz to trva druhy den. Chvilami sa to ukludni potom znovu. Sme na diete zatial. Dakujem za odpoved.

pjana
autor
28. mar 2016

@2veronka7 aj tak by sa dalo, ale na oslave musi byt detske sampanske, to by sa jej neratalo.
@barbora59
@modra_cakanka my sme boli v nemocnici 2x. Prvykrat s vysokymi horuckami a tyzden na to s velkymi bolestami bruska. Vsetci lekari si mysleli ze je to bezna crevna viroza, ktora uz trvala 3 tyzdne. Az v nemocnici nam pobrali komplet vysetrenie a rotavirus jej zistili zo stolice. Boli sme tam nastastie iba dva dni, mala sa pekne rozpapala, aj teraz doma jej krasne chuti jest. Za to ja som uplne bez chuti do jedla, pred dvoma dnami ma chytila crevna, alebo mozno mam to iste co mala.

barbora59
28. mar 2016

@pjana to moze byt ze mas tiez to iste , ja som nedostala ale vravela sestricka ked sme boli ze mam stym pocitat

me_to_you
28. mar 2016

Neriskovala by som to ešte, s cukrom, mliekom a tukom treba veľmi pomaly a postupne.

pjana
autor
28. mar 2016

@barbora59 prosim ta, ako to u Vas prebiehalo? Co ste jedli? Robili vam po tom kontrolne vysetrenia, ci ako?

barbora59
28. mar 2016

nerobili nam kontrolne uz si ani nepamatam ci sme boli u nasej dr na kontrole ale myslim ze nie len som ohlasilanze bol v nemocnici a dala papiere do karty. prebiehalo to tak ze mal strasne hnacky a vracal brala ho sanitka lebo bol uplne mimo aj z kvapky vody vracal. v nemocnici infuzie a pamatam si ze mal vo flasi ryzove mlieko , cierny caj s glukopurom a robili im take mrkove polievky do malinkych poharikov po lyzickach. Na domov sme dostalo toto .. posielam foto

barbora59
28. mar 2016
pjana
autor
29. mar 2016

@barbora59 jej super dakujem🙂

alenky
8. máj 2016

Maminy ako odlisim ci sa jedna o rotavirus? Rocna dcerka druhy den hnackuje, vcera cca 5x za den dnes uz od rana 4x. Uz sme dali dietu ale nevedela som, ze mlieco treba vylucit. Boli sme aj na pohotovosti: smecta, biogaia, cierny caj. Stolica nezapacha, je riedka. Dr.to nevylucila ani nepotvrdila. Ak sa stav nezlepsi mame ist na ster z konecnika. Podla toho sa urci ci sa jedna o rotavirus? Ma aj zvysenu teplotu 37,5 v noci aj 38.

pjana
autor
9. máj 2016

@alenky My sme mali horucky ktore sa nedali zrazit liekmi.Nestihla ubehnut doba ucinku lieku a bolo potrebne podat druhy.U nas bol ster negazivny,zistilo sa to zo stolice.

zuuzzu
9. máj 2016

Treba urobiť vyšetrenia. Moje deti mali aj rotavírus aj gastritídu, zakaždým s týždňovým pobytom v nemocnici na infúziách. Neprajem nikomu, išlo z nich vrchom spodkom, vysoké teploty a o čo sa jedná sa zistilo až zo stolice (ktorá neskutočne zapáchala, museli mať plienky ako kojenci). Príznaky sú veľmi podobné, takže to len tak nezistíte. Je to pliaga, ochvíľu sa nám narodí tretie dieťatko, ktoré dám určite zaočkovať proti rotavírusom. Keby som vedela, čo je to zač, dám aj prvé dve deti očkovať nech to stojí čo chce..

alenky
9. máj 2016

@zuuzzu Ano mate pravdu. Akurat sme boli u dr.zial dcerku uz nemozme zaockovat, nakolko sa ockuje len do 6mes.Ale druhe babo dame urcite, pretoze je to zufalost nevediet pomoct dietatku. Dospely clovek je slaby z tolkeho hnackovania dieta zvlast. Dcerka nastastie pije cajik to nas zachranuje, ze nie je dehydratovana.

pjana
autor
9. máj 2016

Drzim palce,nech je rychlo zdrava