icon

Sú to dozvuky z horúčiek?

bobana297
26. dec 2017

ahojte. poradte mi. den pred Vianocami a na Vianoce mal moj 15 mesacny krpcek 40tky horucky. Boli sme aj na pohotovosti. Tam mu len dali cipky a poslali nas domov. No horucka stale neklesla a tak ci som chcela ci nie dala som mu vlazny kupel. klop klop zabral od vcera nemal ani zvysenu ani nic. no je treti den od toho dnes sa krpec zobudil a len place a place a hadze sa o zem nic nechce hrat sa ani nic. vody vela chvala bohu pil aj cez horucku. ja uz som zufala neviem zistit co mu je. ci ho hlavicka boli alebo nieco. nic mi nenaznacuje ze by sa chytal niekde na bolest. no neviem co mam uz urobit uz s muzom nevieme ako ho rozveselit alebo co kedze nechce ist hlavne za mnou.( viacej casu je somnou muz chodieva az vecer domov z prace takze ked je teraz doma ani nevie ze existujem 😣) moze to byt dozvuk z takych vysokych horuciek ze je oslabeny alebo hlavicka boli? co mu dat? dakujem za radu

peppita
26. dec 2017

podla mna bezte k doktorovi, bud zajtra, alebo dnes pohotovost, je to este male babo, alebo skus, nurofen cipky proti bolesti, pripadne, viburcol, to je na nepokoj

montemotherone
26. dec 2017

@bobana297 asi by som radšej šla na pohotovosť. Pre istotu. (K tym horúčkam. Nabudúce radšej zábal. Kúpeľ je nebezpečný. Zábal sa dáva okolo hrudníka, popod pazuchy. Teplota vody by mala byť len o niečo nižšia ako teplota tela. Z fyzikálneho hľadiska ejde o to dieťa chladiť, ale použiť vodu na prenos teploty. Čiže navlhčiť telo, voda na ňom ho odparovaním ochladí. Postup: zabaliť vlhkým zábalom, na to zabaliť dieťa do deky. Nechať chvíľu pôsobiť (15min)... Zopakovať aspoň 3x kým neklesne teplota. Ja osobne začínam touto "hydroterapiou" ako prvou, lieky na zníženie horúčky si nechávam ako druhé. Väčšinou mi zabral práve zábal.)

bobana297
autor
26. dec 2017

@montemotherone my sme robili zabal asi hodinu 4 krat. ale nekleslo ani o nic len a len vacsi plac a viac horuci. preto som dala kupel lebo si pametam ked aj mne mama robievala zabaly a nezabrali a potom jej moja detska lekarla vtedy powedala ze je lepsie sprcha od hlavy az dole to splachnut a vzdy zabralo. aj mne pred vcerom aj malemu. rozmyslam nad tym doktorom zajtra ze aj tak vybehnem na kontrolu. lebo nas caka aj mmr ockovanie tak dokedy nebude fit nedam ocknut

danielahamar
26. dec 2017

@bobana297 nemá zapálené hrdlo? skús mu pozrieť do pusy

lindusss2016
26. dec 2017

@bobana297
Na mmr mas cas oficialne do 18 m a neoficialne kludne aj potom 😉 takze to s cistym svedomim odloz na ovela neskor, nez len ked bude fit. V zimnom obdobi, kedy je vo vzduchu kopec virusov, by sa ockovat vobec nemalo

mily7
26. dec 2017

@bobana297 jednoznačne pohotovosť, nenechať sa odbiť. Očkovanie posledné čo teraz riešiť. Nechcem ta strašiť diagnózami, ale podľa vlastnej skúsenosti ti odporúčam nechať dieťatko poriadne vyšetriť. Mama vie ak sa niečo deje.

kikus48
26. dec 2017

@bobana297 pohotovost, crp z prsta ci netreba atb, krcne - pozriet uska a vysetrit moc. Skuste nurofen .. ak sa pp nom ukludni je to z bolesti

susu29
26. dec 2017

Moj syn mal presne taketo vysoke teploty, potom presli len ostal strasne nervozny a placlivy, nepokojne spaval.. bol to nakonirc hnisavy zapal stredneho ucha 😢

kingstonka
26. dec 2017

... aj u nas pri takom scenari to bol nakoniec zapal ucha, odporucam vysetrenie pre istotu

nikaella
26. dec 2017

Tiez by som dala nurofen. Keby nezabere hop sup na pohotovost.

dagaz
26. dec 2017

@kingstonka tiez takto a nakoniec zapal stredneho ucha. Skus jemne zatlacit na usko. Ak je to zapal to dost boli a urcite sa odtiahne

janinah
26. dec 2017

tipujem zápal uška,daj mu na noc Nurofen alebo niečo podobné,je to aj proti bolesti a zajtra dr.

bobana297
autor
26. dec 2017

a ked som este tu. akurat pozeram v lekarni som pytala nieco pre 15 mesacneho syna a dala mi Imunoglukan P4H a teraz citam aj tu na koniku aj na letaku ze je to od troch rokov. Na krabicke je pisane na kila ale v letaku hentak. tak som hotova z toho ci mu to mozem dat

anjelicek26
26. dec 2017

Moze to byt cokolvek od zapaleneho mocaku, po usi ci mononukleozu ci 6.chorobu a v noci sa ti vyhadze. Pri mononukleoze mal nas syn 40ky prosim pekne 6 dni 👎 Uz by nas do nemocnice zavreli, ale on znasa horucky v podstate dobre a ked ju ma (co je zriedka) tak takuto vysoku. Len on pri nej este funguje.

lulistek
26. dec 2017

Crp mu robili?

lulistek
26. dec 2017

@bobana297 ak bolo crp negatívne a horúčky ustali môže sa vyhadzal a môže to byť 6. Choroba my sme tak mali

bobana297
autor
26. dec 2017

crp nerobili brali len z prsteka krv. uvidim zajtra budem volat nasmu dr ci tam bude a vybehnem tam. najskor som si myslela ze ho aj pipik boli lebo ani bohovo chytit ale po hodke uz bolo dobre tak som hotova. dufam ze to uz odzvoni 😣

saskiaaa
26. dec 2017

Načo imonoklukan pre 15M dieťa? :-0 to začal môj syn až keď nastúpil do škôlky? :-/

eunomia
26. dec 2017

@bobana297 ked brali krv z prsta,tak to robili crp