icon

Sú toto ovčie kiahne?

irinushqaa
23. apr 2017

Dobrý deň mamičky .. Malý sa mi ráno takto vysipal a niesom si istá , či sú to kiahne alebo to moze byť aj niečo iné .. ďakujem ..

irinushqaa
autor
•
23. apr 2017
marika3678
•
23. apr 2017

@irinushqaa podla mna urcite ano.

broni
•
23. apr 2017

@irinushqaa áno, kiahne

iva0905
•
23. apr 2017

@irinushqaa ahoj ano aj ja sa pripajam ze su to kiahne..len ziadne skrabanie..ja som sa ich zbavila na synovi len alpou a potom sme mastili fenistilom..ziadne pudre nic pretoze to pod tym pudrom velmi mokva a dlho sa hoji..niektore deti dostanu aj teplotu my sme nemali tak skore uzdravenie prajem nech sa syncek drzi nieje to nic prijemne ale musi vydrzat

prevenar
•
23. apr 2017

vyzera to ako kiahne. urcite mu podavaj zvysene mnozstvo vitaminu C . velmi to pomaha pri ochoreniach. v mojom blogu je clanok o vit C s davkovaciou tabulkou .

meusicka
•
23. apr 2017

@irinushqaa ano su to kiahne, mali sme teraz nedavno. zavolaj zajtra lekarovi, ze ich mate a kedy mozes prist, aspon vam predpise nejaky tekuty puder a proti svrbeniu fenistil kvapky.
ja som malej davala 500mg vit C s odstupom 2 hodin. a kiahne nam presli za 7 dni, na 5 den uz nemala ziadne nove pupence. treba len podporit imunitu, je to virusove ochorenie, treba si nim prejst a hotovo.
inac moje dalsie dve baby nechytili zatial a uz mame po inkubacnej dobre.... mala to doniesla zo skolky, aj to visel oznam na stene uz 23 dni, ked som objavila 1 pupenec. nemali sme ani teploty nic.

marika39
•
23. apr 2017

podľa mňa áno, my sme mali cca dva mesiace dozadu. Staršia bez teplôt, mladšia mala dva dni zvýšenú ale v pohode. Tri dni nám trvalo kým sa vysypali, a potom sa začali hojiť, používali sme len fenistil a homeopatikum . Prvý deň som ich nesprchovala, ale potom áno , len sprcha bez mydla .🙂 Prajem ľahký priebeh

veronika33
•
23. apr 2017

@irinushqaa sú to kiahne, tekutý púder na to nedávaj, len zbytočne upcháva póry a potom vznikajú hnisavé ložiska, lebo pokožka pod tým nedýcha, lepší je Tanno hermal lotion, alebo aj nič, krátky kúpeľ v hypermangáne alebo v odvare z dubovej kôry, fenistil kvapky, ak by nezaberali, tak dithiaden, vysoké dávky vitamínu C, pomáha aj aloe vera ak máš kvalitný preparát zvonka alebo aj zvnútra a ešte je dobrý aj B komplex. Prajem skoré uzdravenie.

gabona1
•
23. apr 2017

Ano, sú to kiahne, aj my sme nedávno mali. Vraj sa už nenatiera púder, ale teraz sa potiera vodičkou tantum verde, alebo mne radila doktorka alpu, neštípe a príjemne chladí. Samozrejme okolo očí nie.. a vnútorne fenistil, aby kiahne nesvrbeli.

daja276
•
5. nov 2017

Ahojte mamičky prosim vás neviete mi poradiť co to ma dcérka za fliačky po tele ďakujem

katarinkakusnir
•
15. dec 2017

@daja276
Dobrý deň , chcela by som sa spýtať boli ste s dcérkou u lekára ???? Lebo syn má presne takéto....

ivec16
•
15. dec 2017

@daja276 je to take suche? syn to mal preslo to cca po 2 mesiacoch, len sme natierali olivovym olejom

katarinkakusnir
•
17. dec 2017

@ivec16
A boli ste so synom u lekára???? A svrbelo ho to?

elzika
•
17. dec 2017

@daja276 Nasa mala nieco take. Skusala som najprv Linolu do kupela a Excipial. Zabral krem s kyselinou mliecnou. Vsetko som mala na recept od pediatricky

ivec16
•
17. dec 2017

@katarinkakusnir nebola a nesvrbelo ho to...

nikolla88
•
17. dec 2017

@irinushqaa dcérka je pár dni po.je atopik a nám pomáhalo kúpanie sa v hypermanganovom kúpeli cca 5min.cca tyzden mala vysoke horucky a ochorela k tomu,takze len tak kratko. Nesprchovali sme a nechali volne vyschnúť. Ak užíva nejake antihistaminiká a fenistil,treba dávať pozor na predávkovanie. Radšej sa poradiť s dr o dávkovaní. A s vit C pozor, ak su obličkové ochorenia.
No a ešte, ak už budú chrasticky a pomaly opadavat ,dieťa sa môže kúpať aj 15-20min.
Este,ak by náhodou mal kiahne aj v ocku,treba podávať kvapky Ocu flash.

erika7779
•
17. okt 2020

Mozu byt toto kiahne??mali to ma 4 dni..miestami..ma az pluzgiere..niekede uz hrasty od skrabania.
Nakviac to ma na chrbate a bruchu..Dakujem za radi

miskaradko
•
17. okt 2020

@erika7779 vyzera to ako kiahne. Len nech si to neskriabe,ostanu jazvy. Pozor hlavne na tvari...