Syn má už štvrtého kliešťa. Čo mu pomôže?
Baby,
syn má tento rok už 4x kliešťa. No otras. Poraďte nejaký prípravok, alebo čokoľvek čo pomôže.
Očkovanie ho dať nemôžem.
Ďakujem
Skusala si mu zvysit davku vitaminu B? Ak nie, vyskusaj, nam to pomohlo
@tomina3107 syn berie b komplex, už to je jak lentilky. Nič, včera 2 kliešte
Ahoj. Vraj na to pomáha beta karotén. Známa ho začína brať tak v máji a nejdú na ňu celé leto. Len sa poraď v lekárni koľko jednotiek môže brať dieťa.
@pribinak veď práve. keby ich toľko nakazených nebolo a pred pár dňami som zachytila info, že v Rusku sa práve tieto nakazené kliešte rozmnožili natoľko, že im začínajú chýbať aj vakcíny. Popravde, neverím ani očkovaniu, lebo to je všetko tak už zmutované, že ani samotná vakcína nemusí zabrať.
jaj,tiez moj 2rocny ma uz za mesiac druheho kliesta.ja idem skusat natierat ho levandulovym kremom kazde rano.Viem,ze levandula je odpudzovas komarov a pavukov,tak vyskusam ci aj na klieste 🙂)
Minule tu jedna mama pisala recept ma domaci repelent. Asi vcera alebo predvcerom. Skus stenu pozriet
@pribinak ešte jeden článok, na rozšírenie obzorov ...
https://www.postoj.sk/57651/kliest-je-fajnsmeke...
@pribinak našla som ešte tieto dva recepty, skús vyskúšať:
1. Všetko, čo potrebujete je len obyčajná Alpa, vetvička mäty, vetvička levandule, celá škorica a klinčeky. Všetky prísady stačí dať do nádoby s rozprašovačom a nechať dobre vylúhovať. Potom už len majte tento zázrak stále pri sebe. Odplaší to nielen komáre, ale aj kliešte, otravné muchy a ďalší hmyz. Navyše ide o netoxickú ochranu!
2. Do ponožky, alebo nejakého vrecka z bavlny, dajte pol sáčku (bohato stačí), feniklu, zaviažte špagátom, alebo šnúrkou, párkrát (2-3x) mierne rozdrvte tĺčikom na mäso, aby sa uvoľnila aróma, odstrihnite a noste v vrecku, alebo keď sa opaľujete, majte pri sebe. Možno najlepšie je si to obviazať okolo členku
@pribinak repelenty neúčinkuju už vôbec..pred dvoma týždňami som bola na hubách a použila som kombináciu dvoch repelentov ( jeden z nich bol vraj testovaný v prostredí s extrémnym výskytom kliešťov) za 5 hodín som sa striekala 3x a aj tak som jedného zmrda mala..V batohu som mala aj pepermintovy olej a jeden mi liezol po ruke ,tak som tým olejom okolo neho spravila kruh a nevedel kade von😀..takže radšej touto cestou.. smrdí im to..

@pribinak ktorýkoľvek distribútor Doterry...ja to kupujem od kamošky...ale aj na internete hocikde.