icon

Syn má už štvrtého kliešťa. Čo mu pomôže?

pribinak
10. jún 2020

Baby,

syn má tento rok už 4x kliešťa. No otras. Poraďte nejaký prípravok, alebo čokoľvek čo pomôže.

Očkovanie ho dať nemôžem.

Ďakujem

Strana
z2
ckatka
10. jún 2020

@pribinak ktorýkoľvek distribútor Doterry...ja to kupujem od kamošky...ale aj na internete hocikde.

pribinak
autor
10. jún 2020

@ckatka diky

pribinak
autor
10. jún 2020

@modoso super

miriam11
Odpoveď bola odstránená
pribinak
autor
10. jún 2020

@miriam11 mam doma 3 spreje a nezabrali. ( kúpené v cm a v lekárni) Striekam ich na kožu aj na oblečenie.

tomina3107
11. jún 2020

Skusala si mu zvysit davku vitaminu B? Ak nie, vyskusaj, nam to pomohlo

pribinak
autor
11. jún 2020

@tomina3107 syn berie b komplex, už to je jak lentilky. Nič, včera 2 kliešte

zuzu1122
11. jún 2020

Ahoj. Vraj na to pomáha beta karotén. Známa ho začína brať tak v máji a nejdú na ňu celé leto. Len sa poraď v lekárni koľko jednotiek môže brať dieťa.

pribinak
autor
11. jún 2020

@zuzu1122 skúsime aj to. Včera som zháňala všetky mozne levanduľove a anizove oleje, ponatierala som ho čajovníkom. No strašne smrdel chudáčik môj

zuzu1122
11. jún 2020

@pribinak problém je v tom, že kiešte začínajú byť čím ďalej tým viac odolnejšie .

pribinak
autor
11. jún 2020

@zuzu1122 áno, je aj teplejšie ako kedysi a sú teda aj vo vyšších nadmorských výškach. Keby aspoň takú pliagu neroznasali

zuzu1122
11. jún 2020

@pribinak veď práve. keby ich toľko nakazených nebolo a pred pár dňami som zachytila info, že v Rusku sa práve tieto nakazené kliešte rozmnožili natoľko, že im začínajú chýbať aj vakcíny. Popravde, neverím ani očkovaniu, lebo to je všetko tak už zmutované, že ani samotná vakcína nemusí zabrať.

alenamihal
7. júl 2020

jaj,tiez moj 2rocny ma uz za mesiac druheho kliesta.ja idem skusat natierat ho levandulovym kremom kazde rano.Viem,ze levandula je odpudzovas komarov a pavukov,tak vyskusam ci aj na klieste 🙂)

zuzkaraz
7. júl 2020

@zuzka251 chcem sa ťa spýtať, ten cajovnikovy a eukalyptovy olej nezanecháva na oblečení mastné fľaky?

leeo
7. júl 2020

Minule tu jedna mama pisala recept ma domaci repelent. Asi vcera alebo predvcerom. Skus stenu pozriet

zuzka251
7. júl 2020

@zuzkaraz myslim, ze mi po vyprati nikde nic neostalo. davam hlavne na ponozky a na miesta, kde je to co najmenej vidiet, pre istotu

modoso
8. júl 2020

@pribinak ešte jeden článok, na rozšírenie obzorov ...
https://www.postoj.sk/57651/kliest-je-fajnsmeke...

zuzu1122
8. júl 2020

@pribinak našla som ešte tieto dva recepty, skús vyskúšať:
1. Všetko, čo potrebujete je len obyčajná Alpa, vetvička mäty, vetvička levandule, celá škorica a klinčeky. Všetky prísady stačí dať do nádoby s rozprašovačom a nechať dobre vylúhovať. Potom už len majte tento zázrak stále pri sebe. Odplaší to nielen komáre, ale aj kliešte, otravné muchy a ďalší hmyz. Navyše ide o netoxickú ochranu!
2. Do ponožky, alebo nejakého vrecka z bavlny, dajte pol sáčku (bohato stačí), feniklu, zaviažte špagátom, alebo šnúrkou, párkrát (2-3x) mierne rozdrvte tĺčikom na mäso, aby sa uvoľnila aróma, odstrihnite a noste v vrecku, alebo keď sa opaľujete, majte pri sebe. Možno najlepšie je si to obviazať okolo členku

pribinak
autor
8. júl 2020

@zuzu1122 vsadila som na levandulovy olej a čajovníkovy olej. To dokopy je taký smrad, že dovi dopo 🤣

marianeta
8. júl 2020

@pribinak repelenty neúčinkuju už vôbec..pred dvoma týždňami som bola na hubách a použila som kombináciu dvoch repelentov ( jeden z nich bol vraj testovaný v prostredí s extrémnym výskytom kliešťov) za 5 hodín som sa striekala 3x a aj tak som jedného zmrda mala..V batohu som mala aj pepermintovy olej a jeden mi liezol po ruke ,tak som tým olejom okolo neho spravila kruh a nevedel kade von😀..takže radšej touto cestou.. smrdí im to..

zuzu1122
8. júl 2020
Strana
z2