Syn má už štvrtého kliešťa. Čo mu pomôže?
Baby,
syn má tento rok už 4x kliešťa. No otras. Poraďte nejaký prípravok, alebo čokoľvek čo pomôže.
Očkovanie ho dať nemôžem.
Ďakujem
Ak môže, tak užívanie bcomplexu môže pomôcť
Hm, ja sa striekam poctivo a nepomáha. A to som vyskúšala aj tie drahšie repel. Užívam aj B-komp. a nič. A to len posledných 5 rokov. Dovtedy som mohla aj v tráve ležať hodiny a nič. Proste nikdy v živote som nemala kliešťa hoci som chodila stále po lesoch, lúkach. Až po narodení dieťaťa. Proste nechápem a nenávidím tie potvory.
Dostat take ako plastove gumicky do vlasov, ktore su napustene nejakou silicou a das mu to na nohu. Mrkni obi
B-complex kúpiť v lekárni a každý deň užívať.
vraj su ludia, ktory niecim kliestov pritahuju.. myslim, ze to zalezi od pachu.. a na inych ludi zase vobec klieste nejdu, aj ked su v prirode stale..
ale urcite je v tom aj nahoda..
@uglybetty1234 diky, pozriem
@sapetka
@s_a
@zuzka251
@eluveitie31
@uglybetty1234
@anile12
@anile12
@tigev baby, ďakujem za rady. Vyskúšam gumičku aj oleje. On si našiel jedného a ja ďalšieho. Do školy ide po betónovom chodníku, dnes ešte sj pršalo. Kde to na neho lezie. 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Skúšala som spreje aj B-komolex. Jedáva cesnak, ale ani to nepomáha
@pribinak ja som zase počula, že to záleží aj od krvnej skupiny 😂 že na niektorú nejdu vôbec! Napríklad ja aj mala len vyjdeme na lúku a mame kliešťa a muž ten sa môže aj valat po tráve a ešte nikdy kliešťa nemal a svokra ma už skoro 70rokov a tiež za celú dobu kliešťa nemala, takže možno na tom aj niečo bude 🤷♀️ inak suseda, už tiež vyskúšala kadečo a stále sa na ňu lepia, aj spreje, aj b komplex, dokonca aj kvasnice jedla a nič nepomaha
aj na mňa furt lezú, a tiež komáre a iné čo saje krv, nič s tým neurobíš, pri mori som mala na oboch nohách tie náramky čo mali komáre odpudzovať a zlietali sa na mňa celé roje, keď sú hladné tak trochu smradu vydržia 😝
Ja som mala prveho kliesta vo veku 48 rokov... a to som nic proti nim nerobila. Zato komare ma miluju. Asi pomoze iba vyskusat kombinaciu toho, co ti uz napisali vyssie.
@pribinak A dnes mohol kliesta dostat aj z oblecenia... pripadne nemate doma nejake zvieratko? Macku? Aj od nich to moze dostat.
@simsalabim mame psa, ale ten paradoxne už týždeň slúži u neterky
Ja neviem, furt ho niečim striekam, natieram, pcham do neho lieky, ale bez efektu. On je taký bledý typ, tak či och tým priťahuje? Neviem 🤷♀️
@pribinak bledostou to nebude, aj ja som bledula...
@simsalabim tak už fakt neviem 🤦🏻♀️
Ja myslim, ze ak mal dnes oblecenu nejaku mikinu ci nohavice, so na sebe mal vcera ci predvcerom, ze v tom nejaky kliest musel byt 🙄 Inak nechapem, kde by ho v tom dnesnom dazdi chytil.
@pribinak pocuvala som len pol ucha, ale hovoril napriklad o levanduli nasadenej do zahrady, aby sa tam prilis nezdrziavali klieste. ale predpokladam, ze aj esencialny olej by mohol mat podobne ucinky.
skus najst v archive, myslim, ze otazky na tie repelenty boli cca v 3/4ne relacie...
Aj moji chlapci už mali tento rok kliešťa, tak sme nakúpili esenciálne oleje a zamiešala som do krémoveho základu (z lekárne) oleje - mäta+levandula+citronova tráva. Tým si potrieme zápästia, členky a okolo krku pokožku, keď ideme von.
A ešte som do prevarenej vody nakvapkala bergamot + mäta + rozmarín. To máme v rozprašovači pri dverách a keď nie krém, tak sa striekneme s tymto roztokom (prip. aj aj ). Zatiaľ je to vo faze testovania, ale snažila som sa použiť oleje s vôňami, ktoré som našla v kadejakých babských receptoch a v článkoch (napr. nejaký slovenskí študenti to skúmali - že aké vône ich najviac odpudzujú).

@pribinak ved su rozne spreje staci zajst do drogerky alebo lekarne