icon

Syn nastúpil do škôlky a už má soplíky

11. sep 2022

Syn nastúpil do skolky prvýkrát. Od vcera ma soplíky a mal aj zvysenu teplotu 37,1. Zajtra ho pre istotu nedam do skolky, ostatne dni uvidim. Treba ospravedlnenku keď je predskolak?

letfenixa
•
11. sep 2022

Áno, na 7 dní píše ospravedlnenku rodič, na viac lekár.

kvietok2891
•
11. sep 2022

Moja dcéra to isté s to už je tretiačka na zš

kvietok2891
•
11. sep 2022

Aj v triede už chýbajú nejaké deti

grilazka
•
11. sep 2022

U nás môže rodič ospravedlniť 5 dní(víkendy,sviatky sa do toho nezapočítavaju) a potom už pýtať ospravedlnenku od lekara

dzulli1980
•
11. sep 2022

U nás môže 5 dní (pracovných) ospravedlniť rodič, potom už lekár.

mogaa
•
11. sep 2022

No ak nechodil do škôlky tak je veľmi pravdepodobné, že bude často chorý počas celého roku a možno aj na budúci rok.....teda záleží aj ako často sa stretal s rôznymi deťmi...lebo toto je uplne prirodzené, nový kolektív, veľa detí a každé si z domu nosí svoje baktérie aj vírusy🙂tie prvé roky keď sa dieťa stretáva často s novými a novými vírusmi/baktériami sú také....lepšie je to u detí ktoré majú súrodencov a tí chodia do škôlky či školy, lebo s danými vírusmi sa dieťa stretá ešte pred škôlkou/školou cez svojho súrodenca

zuzkaa1991
•
11. sep 2022

Neviem cii sa tento školský rok nieco menilo ale deti do 5r6r(predskolaci) nemusia davat papier od lekara kedze nemaju povinnu dochádzku môžu byt doma ako dlho chcu...moja bola 4 dni v skolke mesiac doma minuly rok ....tento rok aj so soplikom môže ist ucitelka povedala kedze my mame problém len s nosnou mandlou stale len jej opuchne takze ak nebude mat cez den upchaty nos davam ju bez papiera len v skolke sa vypisujú papiere ze je zdrave dieta

basska_b
•
11. sep 2022

@zuzkaa1991 Ale predskolaci predsa uz maju povinnu skolsku dochadzku. Ta sa predlzila na 10 rokov a zapocitava sa tam aj posledny rok v skolke. Od lekara netreba, pokial je to len tych 5 pracovnych dni... staci rodic... potom uz treba lekara

https://najmama.aktuality.sk/clanok/jh3pp80/vyk...
Toto si precitajte:

mogaa
•
11. sep 2022

@zuzkaa1991 od tohto roka je predškolská už povinná, takže potvrdenie od rodiča treba....

zuzanockamt
•
11. sep 2022

@basska_b Povinná školská dochádzka bola už dlho 10 rokov, akurát ten rok si študenti plnili už na SŠ.

zuzkaa1991
•
11. sep 2022

@basska_b ja som pisala ak dieta NIE JE PREDSKOLAK vtedy netreba preto nema povinnu dochadzku ;)

ajka0207
•
11. sep 2022

@mogaa ja len že moja už chodí tretí rok a tiež už má sople.

mamamasama
•
11. sep 2022

Aj ja už mám soplíky 😅🤣👌

0kristina0
•
11. sep 2022

@mogaa nie od tohto roka ale od minuleho roka je povinna skolska dochadzka pre predskolakov. Nie je to ziadna novinka

letfenixa
•
11. sep 2022

@zuzkaa1991 autorka sa pýtala na predskolaka.

letfenixa
•
11. sep 2022

@basska_b predskolsky rok sa do 10 rokov povinnej školskej dochádzky nezapocitava.

andreab23
•
12. sep 2022

Už pri takom stave by som preňho odporučila colostrum z LR ma úžasné recenzie a hlavne pocas choroby ak by ste mali záujem píšte