Syndróm náhleho úmrtia u detí
Ahojte chcela by som sa s Vami poradiť syn ma 9m a vcera v noci som sa prebrala a zdalo sa mi ako keby nedychal neragoval az do chvile kym som ho vzala na ruky a potom sa hlboko nadychol myslite zenide o snu ? Treba to riesit s lekarom je to možne ze by sa to dislo aj v takomto neskorsom veku na internete slm citala ze by to malo trvat do 6m
@anonym_autor monitor dychu máš?
Mame monitor ale v postielke spaval iba prve dva mesiacea nebol ziadny provlema od tedy spi s nami uz ja neviem ci bluznim v noci alebo co ale pride mi na to uz velky
Znie to ako sleep apnea moze ju mat v akomkolvek veku. Riesila by som to s lekarom . ( moze si to vyzadovat studium spanku v nemocnici )
Nebolo to len to, že proste tvrdo spal?
@anonym_autor pozrite pravidlá bezpečného spánku sú v postieľke , na chrbáte ( ak sa sám pretaca hore dole tak už sa polohu je sám) , monitor aspoň do roka , bez paplonov vankúšov hračiek mantinelov. Proste holá postieľka a samozrejme spací vak.
Žiadne spanie spoločne v posteli bože rodičia to sa fakt nebojíte ???? Úraz , prilahnutie, prehriatie, SIDS....
Keby vám spi v postieľke na monitore nemusíte mať halušky že čosi sa vám zdalo. Nuž ale 9 mesačne už ťažko preucat. Určite doktor. Mama vie vždy že sa čosi nekalé deje
SIDS moze nastat do 2 rokov aj ked cim blizsie k 2 rokom, je percento podstatne nizsie. Vynechavanie dychania v spanku maju aj dospely … skus spankove laboratorium, ked sa ti nieco nezda. My sme mali monitor do 2 rokov srdiecko + dychanie kvoli predcasnemu narodeniu (monitor ale z nemocnice) odporucali nam spanie vo vaku
moj ma owlet na nozicke dodnes... ma rok a pol.... chodte radsej k lekarovi... u nas ked mal vykyvy, poslali nas ku kardiologovi, neurologovi, pre istotu. On sa narodil s dvoma kilami, problemy boli prve dva mesiace.
@anonym_autor praveze sa to stalo ked spal na chrbte on spi viac menej sam lebo mame vedla seba tri postele a on spi akoby na svojej posteli nebyva ani prikrity ani nic iba ked ide na cicik sa prebere a pride sa napit a potom zase prejde na to svoje miesto
@anonym_autor pozrite pravidlá bezpečného spánku sú v postieľke , na chrbáte ( ak sa sám pretaca hore dole tak už sa polohu je sám) , monitor aspoň do roka , bez paplonov vankúšov hračiek mantinelov. Proste holá postieľka a samozrejme spací vak.
Žiadne spanie spoločne v posteli bože rodičia to sa fakt nebojíte ???? Úraz , prilahnutie, prehriatie, SIDS....
Keby vám spi v postieľke na monitore nemusíte mať halušky že čosi sa vám zdalo. Nuž ale 9 mesačne už ťažko preucat. Určite doktor. Mama vie vždy že sa čosi nekalé deje
@anonym_19efac spolocne spanie v rodinnej posteli je bezpecna prevencia SIDSU. Dieta ma v nej vyhradene vlastne miesto a spacak a ziaden vankus. Moje dieta spi dokonca od narodenia na mne. Ked sme boli v nemocnici kvoli crevnej viroze, trochu som bola neista, co mi na to povedia lekari, ze babatko spi len na mne. Aj v noci. Vsetci mi to odobrili ako bezpecny sposob spanku. A nie, nebojim sa ziadneho pridusenia.
@anonym_19efac vie nebojime, coho by som sa mala bat akoze? V nemocke mi po prvom porode dali dieta do postele s tym ze “ ste triezva, bez sedacie, mate kojit a dietatu nemate ako ublizit “, mam uz druhe dieta takto pri sebe, prave to znizuje riziko SIDS, nakolko dieta pri mame neupada do velmi hlbokeho spanku a budi sa napr mierne na kojenie. Cize tie typicke odporucania od US pediatrov nie su uplne tutovka. Ako nech kazdy robi ako chce, ale ja mam napr dieta pri sebe a mozem stale pouzivat u dietata sticklett monitor. To je ta lienka na obleceni dietata. Ten sa da pouzivat vsade.
@anonym_19efac spolocne spanie v rodinnej posteli je bezpecna prevencia SIDSU. Dieta ma v nej vyhradene vlastne miesto a spacak a ziaden vankus. Moje dieta spi dokonca od narodenia na mne. Ked sme boli v nemocnici kvoli crevnej viroze, trochu som bola neista, co mi na to povedia lekari, ze babatko spi len na mne. Aj v noci. Vsetci mi to odobrili ako bezpecny sposob spanku. A nie, nebojim sa ziadneho pridusenia.
@rivini keď sa nebojíte tak sa nebojte. Je to vaša vec. Aj vaša zodpovednosť. Ja viem že je minimálne polovica rodičov čo spia v posteli s bábätkami. A keď vám to vyhovuje budiš
Baby ked uz sme na tejto teme, mate niekto monitor Sticklett? Neviem ci to na SK poznate. Drahe je to jak fras, ale tak ked ma clovek strach.

My sme mali monitor do roku a pol. Ale ja som veľmi opatrná mamička 🤦 všeobecne sa ale odporúča do roka. Podľa mňa netreba hneď riešiť, naozaj to mohol mať len zo sna. Ale monitor by som určite používala. A spinkať v postieľke na chrbatiku, nie s rodičmi. Držím palce