icon

Synechia, zrastené pysky a pošvový vchod u dievčatiek

mojkokolja
22. júl 2012

Ahojte. Zistila som, ze moja 22 mesacna dcerka ma zrasteny posvovy vchod a male pysku priesvitnou blanou. Sla som k pediatricke a ta nas poslala na gynekologiu do nemocnice kde je 2 hodiny tyzdenne detska gynekologia. Doktorka nam predpisala masticku a ze do 3 tyzdnov by sa to malo spravit, ak nie tak sa to musi chirurgicky. Ja som o tomto probleme citala na roznych diskusiach, ale vsade pisali mamicky ze im to bud hned ambulantne odtrhli alebo potom ked sa nedalo tak chirurgicky. No a docitala som sa ze tato masticka co mame obsahuje zensky pohlavny hormon a uz sa neodporuca davat. Mam z toho divne pocity. Dcreka dokonca krici pri cikani ze ma boo. Cikulku ma celu cervenu a aj zadocek. Co doteraz nikdy v zivote nemala, takze ta mast jej len zle robi. Uz to budu 3 tyzdne co natierame a nic, len problemy. mate prosim vas niekto skusenosti s takymto riesenim ze sa to samo odstranilo po danej masticke? Alebo mozte my napisat kto mate s tym dobre skusenosti ze vam to doktor hned odstranil? Sla by som aj do ineho mesta, ak by pomohlo. My sme boli v Martine. Dakujem vam velmi pekne

77katika77
31. dec 2018

@klaudi86 ona mi od pol desiatej nechce cikat... ja sa tak bojim....

zaanaa
1. jan 2019

Otras títo doktory ;( chúďatká deti takto surovo a áno najhoršie, že ani nepočúvajú a melú si svoje

barumila
1. jan 2019

@klaudi86 ako často jej robíš slezové kúpele?

klaudi86
2. jan 2019

@barumila robila som ich každý večer,cca takmer pol roka-uz som to chcela vzdať,keď sa jej to začalo otvarat-najprv milimetrova dierka,ktorá sa postupne zväčšuje...teraz to už má skoro celkom otvorene,tak teraz už len každý večer poriadne vyčistiť,roztiahnem a natriem slezovym krémom...

77katika77
2. jan 2019

Ahojte to som zasa ja, tak sa potvrdilo to, čo som ja tvrdila od kedy je malá na svete, ale v Bratislave ma nikto nepocuval a robili zo mna histericku matku... v Skalici dnes malej nastrihli kusok aby mohla cikat a o týždeň ideme na operaciu, narodila sa zo zrastenymi pyskami a doteraz ma každý odbil tym, že to je hypertrofny klitoris. Maminky, vždy dajte na svoju intuiciu, ja som dala a nasli sa lekari, ktorí mi verili a pomohli... držte nám palce

zaanaa
2. jan 2019

@77katika77 držím palce, to je hrozne títo doktori ;(

klaudi86
2. jan 2019

@77katika77 och veľmi veľmi držím palce,aby ste to mali čím skôr za sebou s čo najmenšou traumou😘koľko má malinká?

77katika77
2. jan 2019

@klaudi86 dva a pol roka....

dreamer4
9. jan 2019

@77katika77 ahoj. Drzim palce....ja som na to tiez prisla sama a lekarka pediatricka to videla a podla nej som blba...ze to riesim....teraz je uz mala ok...uz 2 roky to neriesim a jej to uz nezrastlo. Drzte sa...

77katika77
9. jan 2019

@dreamer4 ďakujem moc, malá ma zakrok planovany na 5.2 a pevne verim, že to už bude v poriadku...

vera55555
20. jan 2019

@zaanaa ano boli sme a ano mala synechie roztiahol jej to za sekundu a bolo dobre...mala este zlepene aj male pysky ale tie sa natieranim a natahovanim rozdelili same...takze teraz natierame a davame pozor hlavne sledujeme ci nenastanu nejake zmeny...dcerka nemala problem s piskanim cize asi jej to urobil dobre...ona mala spojenu cely vchod do posvy ale v poriadku vsetko

barumila
21. jan 2019

@vera55555 Prosím ťa, ako jej to urobil? Nejakým nástrojom? Aj dával niečo proti bolesti?

daren1
22. jan 2019

@vera55555 čím natierate?

77katika77
22. jan 2019

Ahojte baby, tak sa musim pochváliť a dúfam že to nezakriknem, malá na tu operáciu nemusí ísť, denne som ju kupala v tom sleze a dvakrát denne som vatovou tycinkou a vazelinou tie pysky rozrusala az sa mi to podarilo celé oddelit, aj som dostala pochvalu od primára čo ju mal operovať

vera55555
13. feb 2019

@barumila prepáč že až teraz ale malá mi dáva zabrať...takže jej to urobil len prstom mal samozrejme rukavicu...a roztiahol jej to tam dole a s prsom jemne tu blanku prerušil...bola to sekundová zalezitosť....naozaj velmi rýchlo a už aj bola oblecena trosku krvičky nic viac...s piskaním problem nemala a teraz natierame vazelínou raz denne a trosku jej to aj natiahnem

vera55555
13. feb 2019

@daren1 prepač ze az teraz ale mala mi dáva zabrat...takze natieram vazelínou raz denne pred spaním vecer plus jej to trosku poroztahujem tak preventívne...nech vidim či sa nelepsia malé pysky

julianadrx
11. mar 2019

@barumila dcerka sa rychlo zbavila plienok,od 6mes kakala len do serblika nepouzivala som handricky, na hygienu dbam na 100% a predsa s tym mame problem a to opakovany ☹

mirusa234
Autor odpoveď zmazal
errinye
14. júl 2019

@julianadrx treba len počkať...oni z toho vyrastú ... hlávku hore ... tato diagnoza je banalita oproti tomu aké hrozne môžu v zivote dieťatka byt ... drte sa

zdenka13
28. aug 2019

Ahojte dievčatá. Ja musím ísť s malou 8 mesačnou kvôli zrasteniu tiež. Pôjdeme do Košíc. Kto je tam dobrý lekár pe bábätká? Našla som dobre recenzie na Dr. Staškovú a Dr. Sedliaka. Poradí mi prosím niekto? Ďakujem veľmi pekne 😊

zdenka13
28. aug 2019

@elucia prosím vás, slez nebadaný vňať, či kvet? A keď mám len maurský? Je tiež dobrý?

elucia
28. aug 2019

@zdenka13 Dobry vecer. Teraz mam slez lesny list. Vela stastia a trpezlivosti.

silvika99
6. sep 2019

@mojkokolja prosím je tu nejaká mamička ktora mi je ochotná poradiť do suktomnej správy?

dominikasofia
Autor odpoveď zmazal
dominikasofia
3. nov 2019

My sme na to skusili homeopatika a nastalo vyrazne zlepsenie. Este ich musime uzivat , verim ze to pomoze uplne. Chodime ku homeopatke Adriane Beresovej, ma aj stranku www.nasahomeopatka.sk

errinye
3. nov 2019

@dominikasofia homeopatika sú placebo efekt ... snáď tomu neveríte... prečítajte si zloženie liekov ... veď tam predsa nie je žiadne zloženie 🙈

barumila
3. nov 2019

@dominikasofia Ake homeopatika Vam na to zabrali?

77katika77
4. nov 2019

Baby ako to tu čítam... Naozaj dôverujte tomu slezu. Ja ho mam odskúšaný ako na dcérke, viď vyššie som spomínala, preventívne ju v ňom raz za mesiac ešte kupem, teraz mal malinký zapáleného pipika a mal fimozu predkožky, dvakrát som ho nalozila do slezu a ide mu predkožka dole ako dospelakovi a to ma za týždeň rok. Ten slez nebadany je na tieto veci ako skalpel.

zdenka13
5. nov 2019

@77katika77 áno, je to tak, tiež sa chystám už dlhšie tu napísať, my sme mali ísť s tým na detskú gynekológiu, malá to mala úplne zrastené, iba 8 mesačná.. Ja som len každý deň raz, keď sa podarilo aj 2 krát ju nechávala sedieť asi na 15 minút v kúpeli zo slezu a slezovým krémom som pretierala vatovou tyčinkou, až sa to zrazu začalo ovárať a postupne úplne sa otvorilo až bola pediatrička prekvapená, že sme nikde neboli.. Asi 3 týždne nám to trvalo.. Teraz stále kontrolujem a všetko je ok 😊 Úžasná vec, aj pri synovi to tiež pomohlo, lebo nás strašili s obriezkou a nebolo nič treba.. Všetko je v poriadku, bezbolestne, v kľude doma.. Pridávam aj link na výborný slezový krém za super cenu 😊 https://zdraviezbylin.sk/ceta-sibiu-slezova-mas...
A prajem všetkým takýto rýchly priebeh, nech sú deti v poriadku, zdravé a šťastné 😊

daren1
6. nov 2019

@zdenka13 Dakujem za radu a link, už objednané, ja mastim lekarskou vazelínou aj to zabera ale skusim a tu slezovu masticku.