icon

Synovia nedostali ovčie kiahne

kati1303
10. máj 2023

Ahojte, boli sme v blizkom kontaktne s dietatom co malo ovčie kiahne, teda šli sme sa zamerne nakazit a synovia vobec kiahne nedostali. Ubehlo uz 23 dni a nic. Je to mozne zeby ani jeden ich nedostal? Cim to je? Mate niektora takuto skusenost? Dakujem za odpovede. 🙂

kati1303
autor
10. máj 2023

@katie25 tak to nechapem ani ja. Mne je to divne ze to je uz aka mini pravdepodobnost ze ani jeden z mojich synov to nedostal. Keby aspoň jeden ale zeby obidvaja taky odolni boli?😄

kati1303
autor
10. máj 2023

@anjelicek26 dieta infekcne bolo, v ten den co sme tam boli sa mu ukazali prve pupaciky. A preco sme isl zamerne nie je vasa vec tak sa zdrzte komentovania. Pytala som si odpoved na otazku ci je mozne sa nenakazit a nie ci vy mi odporucate sa ist dobrovolne nakazit.

sono2
10. máj 2023

@annalena prečo neodporucil očko dr?
Práve sa odporúča pri kontaktne a prvom výsype do 2 dní.
Ja som takto nechala staršiu očkovať aj muža.
Ten nedostal a staršia dostala presne na 12ty den
Nemala teplotu nič ako tu bolo spomenuté max do 5 vyrážok na chrbte. Mladšia mala den horúčku a taky stredne veľký výsyp. Poznám v tu dobu z mladšej dcéry skupiny zo škôlky, čo boli deti absolutne pokryté výťažkami jeden otecko skončil v nemocnici

h2
10. máj 2023

@kati1303 Prosím ťa, nerob toto svojim deťom! A ani sebe! starať sa o dve naraz choré deti, keď tie kiahne môžu mať aj naozaj veľmi zlý priebeh, nie je nič príjemné. Daj ich zaočkovať a máš pokoj. A oni tiež.

slavomira236
10. máj 2023

@jamimo ja som mala 35 rocna moja mama ma 64 este ich tiez nemala

kati1303
autor
10. máj 2023

@slavomira236 aby si tym presli kym su mladsi a netrpeli v dospelosti napriklad? Viete ze dospely clovek to znasa 10x horsie?

kati1303
autor
10. máj 2023

@annm81 prosim odpovedajte na otazku ktoru som polozila a nie na tu kroru som nepolozila. Alebo sa zdrzte komentovania a chodte radaej robit niečo prospesnejsie 😊

lelelienka
10. máj 2023

Ako deti ja som mala kiahne a brat bol v blizkosti, davali mu este aj oblizat lyzicky vsetko mozne aby dostal hned a mal pokoj, ale on nie, on si to vybral v najlepsom moznom case ako teenager na dovolenke.., takze vsetko je mozne a dokonca aj dvakrat mozes dostat, osobne poznam taku.

kati1303
autor
10. máj 2023

@matullienka svagrina mala po 30tke a vravela ze myslela ze zomrie. Ze to bolo najhorsie co v zivote zazila. Preto som chcela nech to deti maju teraz a s lahsim priebehom ako v dospelosti a s tazkym. To je aj odpoved pre tie mudre mamicky co sa tu stale pytaju preco som ich isla dat zamerne nakazit.

matullienka
10. máj 2023

@kati1303 tiež som ich mala po 30 a švagriná má pravdu, v živote mi nebolo tak zle ako vtedy

kati1303
autor
10. máj 2023

@h2 tak odpadni ✌️ Ockova urcite nedam.

kati1303
autor
10. máj 2023

@jamimo presne pre tento dovod som to chcela spravit. 👌 zial nepodarilo sa😄

annm81
10. máj 2023

@kati1303 Odpovedala som konkrétnej užívateľke, nie priamo tebe. Áno, odpoveď sa týkala teba, ale si na verejnom diskusnom fóre, tak sa musíš zmieriť s tým, že na teba bude reagovať kto uzná za vhodné a nie je v tvojej moci to zakazovať. A aj že sa téma dokonca môže posunúť úplne iným smerom ako si plánovala. Možno viaceré tu dúfali, že si len neinformovaná a nevieš o očkovaní (keďže situácia na SK je aká je), ale zdá sa, že tvoj problém bude niekde inde...

kati1303
autor
10. máj 2023

@kluska konecme rozumna odpoved s ktorou sa uplne stotoznujem. Dakujem za rozumne mamicky ako si ty👌👍

h2
10. máj 2023

@kati1303 Ani ja som nedala, chcela som, ale nestihli sme, syn tie kiahne dostal skôr a mal veľmi zlý priebeh. Stokrát som to oľutovala. Chcela som ti len poradiť na základe mojej zlej skúsenosti.

kati1303
autor
10. máj 2023

@h2 urcite nedam! Prosim načo tu komentujes vobec? Vies citat s porozumenim? Ked nie nech sa paci sadnut do lavice zakladnej skoly! Alebo ti vsetky tie ockovania uz uskodili ze?

kati1303
autor
10. máj 2023

@annm81 o ockovani viem a nestotoznujem sa s nim. Kazdy nech si robi co uzna za vhodne. Tato diskusia sa zmenila na pretlacanie ockovania proti kiahnam. Paneboze

kati1303
autor
10. máj 2023

@matullienka verim ti. Cim starsi clovek tym horsi priebeh. Ved sa na to aj zomiera vo vysokom veku

kati1303
autor
10. máj 2023

@h2 ale ja som sa na toto nepytala. Pytala som sa uplne jasne: je mozne kiahne nedostat? Treba len citat s porozumenim. Dakujem za pochopenie

h2
10. máj 2023

@kati1303 Prečo si agresívna? A mám pocit, že to ty nevieš čítať s porozumením, ja som syna očkovať nedala, tie kiahne dostal skôr. Písala som ti s dobrým úmyslom, lebo to bolo naozaj veľmi zlé, syn mal 40 stupňové horúčky, plakali sme spolu celú noc...
Ale dobre, ako si želáš, odchádzam z tvojej diskusie.

amonet
10. máj 2023

@kluska
@jamimo pokial ockovanie benefity prevazuju nad negativim, ma zmysel ockovat. kiahne su detska choroba, aj osypky ružienka a mumps su detska choroba a? benefit ockovania je daleko vyssi ako prekonanie choroby. to mne staci. nasa ma aj kiahne preockovane uz davno. a pokial viem nie je v dospelosti potrebne preockovanie

ibrunova
10. máj 2023

Moje deti boli stále s niekým v kontakte, dcéra chytila až ako 14 ročná

amonet
10. máj 2023

@annm81 vies u nas je zakladny problem vo velkom mnozstve samoodbornikov. najnovsie uz klesli aj povinne ockovanie rocnik 2020 pod 95% cize zachvilu budes na sr zas pocut o osypkach a inej pliage

h2so4
10. máj 2023

Moja sestra a jej manžel kiahne nemali a keď ich dostal ich syn báli sa, že sa nakazia a chceli sa dať zaočkovať. Lekárka im poradila, aby sa najskôr dali otestovať na protilátky. Po otestovaní im prišiel výsledok, že kiahne obaja prekonali. Vysvetlenie lekárky mali - veľmi slabý priebeh, bez výsypu alebo pár kusov vo vlasoch a nikto si to nevšimol.

anjelicek26
10. máj 2023

Ja napisem len za krajinu, kde zijem - kiahne tu detska lekarka nevidela 12 rokov nasa... proste to neexistuje, pokial to niekto nezavlecie zo zahranicia (a aj ten nenakazi nikoho ineho, lebo decka su ockovane). Kiahne su normalne v ockovacom kalendari ako MMRV vakcina a hotovo... ja ju mam tiez pichnutu, takze pokoj s tym... kiahne su rovnako nebezpecna choroba pre niektorych jedincov, ako pre inych osypky, ruzienka, ci mumps.. aj tu na konovi su mamicky, ktore po kiahnach riesili regres reci a poruchu centralnej nervovej sustavy, problemy s chodzou, lebo virus napadol aj mozog... ale tak, to je na dlhu a pre autorku "irelevantnu" debatu.

kati1303
autor
10. máj 2023

@h2 nie som agresivna len nemam rada nevyziadane rady. Pekny den ti prajem 🙂

kati1303
autor
10. máj 2023

@anjelicek26 presne tak. Toto mozes prekopirovat do diskusie kde sa na to pytaju. Pekny den

anjelicek26
10. máj 2023

Len aby ti socialka nezaklepala na dvere, ze vedome ohrozujes deti a podporujes sirenie infekcnej choroby (kedze deti v skolke, skole, do vysypu...)... nepoznam nikoho, kto chce, aby jeho dieta bolo chore, fakt nie, aspon sa nad tym zamysli... Napriklad ked si mala kiahne, v dospelosti sa casto objavi pasovy opar... to je tiez taka perla bonusova s toho... ale co ta potom, co ich bude boliet po 50ke...

milanemila
10. máj 2023

@slavomira236 my sme dali dceru zaockovat ale teda ak by sme nedali, tak tiez by som chcela aby to prekonala v detskom veku. Moj stryko dostal v 40ke a skoro zomrel, urcite su aj vynimky ale v dospelosti to organizmus ovela horsie znasa. Ja som mala ako mala fakt zly prebieh, bola to najhorsia choroba si pamatam dodnes na to, takze svoje deti by som tiez nesla dat vylozene nakazit 🙈

milanemila
10. máj 2023

@anjelicek26 tieto nakazovacky su bezne, v zahranici robia aj take party kiahnove 🤷🏼‍♀️ ja by som po tom aky som mala ja priebeh ako decko nesla dat tie svoje dobrovolne nakazit teda urcite 🙈 ale zas ak dostane jeden surodenec, tak by som ich neizolovala, nech to odbijeme naraz.