icon

Synovia nedostali ovčie kiahne

kati1303
10. máj 2023

Ahojte, boli sme v blizkom kontaktne s dietatom co malo ovčie kiahne, teda šli sme sa zamerne nakazit a synovia vobec kiahne nedostali. Ubehlo uz 23 dni a nic. Je to mozne zeby ani jeden ich nedostal? Cim to je? Mate niektora takuto skusenost? Dakujem za odpovede. 🙂

Strana
z3
annm81
10. máj 2023

@amonet A nejeden človek pritom dúfal, že s rozšírením internetu sa ľudia stanú vzdelanejšími, keď budú mať neustály prístup k relevantným informáciám...

@anjelicek26 Presne, tiež nepoznám nijaké choré dieťa, epidémie ovčích kiahní sú tu minulosť a zámerne nakaziť dieťa infekčnou chorobou je nielen protizákonné ale aj primitívne barbarské. A tipujem, že protizákonné to bude aj podľa slovenských paragrafov o úmyselnom šírení nákazlivej choroby. Možno by si to takéto matky z "chickenpox party" rozmysleli, keby sa im dalo k náhrade ušlý zisk rodičov zo škôl a škôlok, kde to zavlečú (lebo tipujem, že od kontaktu nesedeli všetci 2+ týždne doma) a liečebné náklady tých, čo sa od nich nakazia a majú ťažký priebeh.

kluska
10. máj 2023

@amonet ano v dospelosti sa nepreockovova co znamena laicky povedane, ze ziadnu ochranu uz nemas a mozes sa nakazit ako dospely clovek. S tymi benefitmi ockovania a neockovania zalezi len od konkretnej osoby, u kazdej vyhrava ina strana ;)

kati1303
autor
10. máj 2023

@anjelicek26 socialka mi urcite nezaklope o to sa ty neboj a nestaraj. V nasom okolo boli vsetci upovedomeni ze sme boli v kontakte s nakazenym dietatom a vsetci sa tesili ako pridu k nam sa tiez nakazit. Takze ked nevies ako to u nas bolo tak sa nevyjadruj a neohanaj sa socialkou. Niekedy mi uz rozum stoji nad niektorymi mamickami. Ved kazdy nech sa stara o seba preco ty sa staras o moje deti?

kluska
10. máj 2023

@anjelicek26 zase netreba prehanat s tou socialkou 🙂 ja zijem v irsku a kiahne na skolach a v skolkach su kazdorocna zalezitost a mimochodom moj syn tiez to priniesol zo skoly a ziaden ohlas o kiahnach vteyd nebol v skole, cize niekto ani nepovedal vs kole nic a co teraz mam ho nahanat? 🙂

milanemila
10. máj 2023

@annm81 ja mam pocit, ze niektori ludia su fakt mentalne zaostali ja som bola v 9 mesiaci sedeli sme na terase v kaviarni aj s nasou 3 rocnou a pri vedlajsom stole sedel maly chlacek a este som sa divila, ze ako je mozne ze to dieta sedi tak kludne ani sa nepohne 🤷🏼‍♀️ nakoniec isla okolo nejaka jej kamoska a pocujem tu kravu hovorit, ze ma kiahne maly a uz im bolo dlho doma 🤦🏼‍♀️ tak nie ze by ho vzala niekde mimo ludi nech sa teda vyvetra ale sadne si na terasu a este vedla tehotnej a dalsieho maleho dietata. Ja som hned volala doktorke a mala na druhy den bola zaockovana kedze o tyuden som mala rodit a posledne co by nam chybalo by boli kiahne.

anjelicek26
10. máj 2023

@kluska Kiahne sa preockovavaju kazdych 12 rokov, to, ze to tak na Slovensku tak nie je, je predpokladam len kvoli tomu, ze to nie je "bezne". Mne to lekarka jasne povedala, ze mi potom poslu pozvanku.
@kati1303 tvoje deti nepoznam, ale je mi ich luto, ze mama CHCE aby mali horucky, svrbenie, bolesti, jazvy. Hlava mi to neberie. A je mi tiez jedno, ze to robi aj niekto iny. Ale ako pises, tvoje deti su v tvojej rezii, moje to mat zbytocne nebudu. Je vela veci, ktorym sa vyhnut "neda", ale zamerne si ist po chorobu je na hlavu nech to otocis s akejkolvek strany.

kati1303
autor
10. máj 2023

@kluska u nas v skolke kiahne neboli uz 6 rokov…preto aj ostatne mamicky chceli aby sa tu vyskytli nech to maju deti za sebou. A urcite by nikto na mna nevolal socialku, ale ved nech @anjelicek26 kludne zavola😄

kati1303
autor
10. máj 2023

@anjelicek26 halooo prečo mas stale potrebu vnucovat svoje nazory a poznatky inym ludom? Vsak si najdi nejaku inu cinnost.
A kde ty mas istotu ze moje deti budu mat horucky a jazvy? Ty si vestica prisaham👍

majlo1234
10. máj 2023

@anjelicek26 kwby lwn to, ale z kiahni mozu dost aj zapal mozgovych blan napriklad, a to su uz ine pecky

annm81
10. máj 2023

@milanemila Neviem, či práve mentálne zaostalí. Či to nebude len o tom, že sú to arogantní sebci, čo je vlastne horšie ako byť menej intelektovo nadaný.

jamimo
10. máj 2023

@amonet u môjho chlapa očkovanie neprichádzalo/dza v úvahu= dedičná hematologická porucha. Ako dieťa ho poslali k susede na kiahne aj mumps, nenakazil sa. Schytal to statočne vo veku 28 rokov, na dovolenke od dieťaťa v bazéne. Najskôr sme si mysleli, že je tak doštípané od komárov a natreté štípance. Prd makový, kiahne ako delo. Matka s ním v bazéne len taký rachot. Po návrate domov to prepuklo, a stálo to teda za to. Preto tvrdím, že nech si tým dieťa radšej prejde v detskom veku (i keď je mi jasné, žw aj v takom prípade môžu nastať komplikácie, alebo očkovať, po zvážení). Ja som kiahne mala, ale očkovanie u mňa nehrozí, žiadne...

kluska
10. máj 2023

@majlo1234
zapal mozgovych blan mozes dostat aj po ockovani 🙂

thoughtfulweirdo
10. máj 2023

Aby som odpovedala na tvoju otázku, samozrejme, že je možné kiahne nedostať 😅 sú dosť infekčné, ale nie je to žiadna extrémna rarita, že ani súrodenec sa nenakazí, tak celkom nerozumiem, čo sa pýtaš. Veď sama vidíš, že inkubačná doba prešla a nedostali ich.
Moja bola nechtiac 3x v priamom kontakte s čerstvo vyhadzanym dieťaťom a nič. Teraz ich má a ani sme nevedeli, že s niekým infekčným bola.

smolo56
17. júl 2024

@kluska na dovolenke?? Ako ste to riešili??

Strana
z3