icon

Ťažkosti s kakaním u trojtýždňového bábätka

babo_n
25. mar 2013

Ahojte máme problém s malinkým posledné 2 dni ked kaká tak sa až moc silí je celý červený aj pri zaspinkavaní z ničoho nič začne plačkať až vrieskať a neviem čo mám robiť,doktorka nám poradila espumisan ale čítala som že to nemusí pomáhať....neviete poradiť nejaký čajík premna alebo niečo čo by malinkému pomohlo? je plne dojčený...neviem tu najst diskusiu na tento moj problemik...alebo moze sa jednat aj o koliku?

nikolet_89
25. mar 2013

@babo_n ahoj espumissan ani u nas nezabral, vyskusaj baby calm, feniklovy caj ten mozes pit aj ty a aj malemu dat lyzicku dve nic sa nestane, a rektalnu rurku kludne aj 2-4x denne dietatko si na nu urcite nezvykne aspon som este o takom dietatku nepocula 😉

janulina.k
25. mar 2013

aj my sme mali podobny problem, tiez mal problem s kakanim, sem-tam sme museli pouzit rektalnu rurku, co je super vec, ale neodporucaju ju pouzivat stale, aby si babatko nezvyklo na to, ze niekto, ci nieco to za neho vytlaci. espumisan sme tiez do neho pchali, bolo to o nicom, nepomahalo, masaze, ohrievanie, nic..nakoniec som vyskusala si robit feniklovy caj. 2x denne som si zaliala tie bobulky a vypila a normalne sa mu vsetko upravilo. vedel si prdkat, pravidelne zacal kakat, dokonca v rovnakom case dna, takze ja som nesmierne spokojna...vyskusaj a uvidis, mozno to pomoze aj vam 🙂 teraz ma maly 3 mesiace a az teraz som prestala cajikovat, uz to nepotrebuje 🙂 drzim palce!

dity13
25. mar 2013

babo_n - moja dcerka mala tiez tieto problemy... lekarka nam dala cipky - glycerinove, su vraj lepsie, ako sirupy ci kvapky alebo dokonca klystir, lebo pomahaju dietatku tlacit, aby sa vykakalo normalne. nepamatam si ako dlho sme ichpouzivali, ale zarucene nam pomohli... niekedy sa stalo, ze sa cipok ani nestihol rozpustit, a mala ho vykakala cely vonku...

terry33
25. mar 2013

u nas na toto ziadne kvapky nezabrali, ani nic ine a vyskusali sme toho fakt dost ....ked sme videli ze sa mala fakt velmi snazi a nic, pouzili sme rurku, inak sa nedalo....u nas sa to vyriesilo zmenou mliecka a casom ale sem tam mame stale problem

luba41
25. mar 2013

@babo_n ja by som malinké bábätko nenapchávala žiadnymi liekmi a ani som nikdy nemusela použiť rektálnu rurku... A hlavne ked dojčíš, tak by trávenie malo byť v poriadkua, hlavne nedávaj žiadne čaje -ani fenyklové a pod. , pretože môžu mať práve opačný účinok.... skor sa zameraj na svoju stravu / niektorým detičkám vadí, ak mamina pije práve čaje s tými bylinkami, ak jedáva vela mlieka a mliečnych výrobkov../ Bábätku musia črievka dozrieť /trvá to tak do 3 mes/ Ak nepoužívaš babyšatku, tak si obstaraj a veľa nos. Tým, že sa jeho bruško bude opierať o Tvoje a bude malinký vo vertikálnej polohe, velmi to pomáha jeho tráveniu...takže ja by som sa zamerala týmto smerom.... 😉

grundia
25. mar 2013

@babo_n Presne ako pise Luba41.Caje mavaju opacny ucinok,pozor aj na vyrobky zo smotany,to je tiez problem.
Rektalnu keď je uz zle by som dala ale urcite nie stale,teda 2 az 4krat za den,to je vela a su detičky,kt.sa neskor inak ani nevykakaju.

mondulka
25. mar 2013

Nám pomohol Infacol,iné nezaberalo a čajíky vtedy malá nechcela.