icon

Trápime sa s tvrdou stolicou. Poradíte?

lionx
4. okt 2013

☹ ☹

brnka
4. okt 2013

Skus, cistu jablkovu stavu - predavaju v tych velkych 5 litrovych tetrapakoch s kohutikom. Teraz je hroznova sezona, co tak hroznovy must. A vela a pravidelne ovocie.

linda20111
4. okt 2013

+ stava zo slivkoveho kompotu, pripadne aj slivky ked je babo vacsie a vie ich zjest.

stanislavao
4. okt 2013

nenapisali ste nic blizsie. vek, strava, ci ma este plienky. my skuste ale probiotika - activiu napr. a kupte v lekarni kvapky Biogaia - nam velmi pomohli. muku vymente za celozrnnu, zahustujte jedlo nie mukou, ale ovsenymi vlockami, jasmennymi krupami. nam toto pomohlo.

lenkakrcahova
4. okt 2013

Aké staré dieťatko sa trápi?Treba troška zmeniť stravu.Skúste fenyklový alebo rascový čaj,dužinaté ovocie,veľa vlákniny a taktiež masáž bruška a cvičenie s nôžkami,aby sa stolica rýchlejšie uvoľnila..Držím palce 😉

m_ij_ka
4. okt 2013

slivkový lekvár riedený teplou vodou, šťava z kyslej kapusty, vypiť pohár teplej vody, roztok lactecon

maminka1107
4. okt 2013

Aj my sa trapime, alebo lepsie povedane trapili sme sa..davame na lacno doma vystavenu stavu z jablciek 100% pomaha to.. 😉 alebo do jogurtu pomlete lanove semiacka 😀 normalne pomeliem na makovom mlynceku 😀

sea23
4. okt 2013

nam tiez pomohli ovocne stavy,slivkova asi najviac od Hipp

brumka
4. okt 2013

u nas pomahaju vzdy probiotika

retman
Odpoveď bola odstránená
petra141181
4. okt 2013

bud probotika alebo vyvar z ovsenych vlociek

jankaroy
4. okt 2013

Urcite upravit stravu, ale nam pomohol aj duphalac

mircalla
4. okt 2013

@admin prosim o blokovanie uzivatela retman
Toto je o com taketo reakcie

maffianka004
4. okt 2013

Ahoj mali sme dlho tento problem. Pomahala nam saratica, sulinka - davala som jej troska do caju alebo do mlieka, potom harmancekovy caj a kvapky biogaia, su to probiotika. Drzim palce

bambina82
4. okt 2013

Harmancekovy caj s troskou cukru kazdy den a malo by byt po probleme 😉

zuzinka1989
4. okt 2013

stava zo slivkoveho kompotu,slivkovy kompot, slivky, ovsene vlocky s jogurtom, najlepsie s bielym, pripadne aj ovsene vlocky do nejakej zeleninkovej polievky mozes dat 🙂

martina1305
4. okt 2013

skuste dobre sladke hrusky, my teraz papame aj 2 hrusky denne a chodime na velku potrebu aj 2x

sisaha
4. okt 2013

lactecon sirup - nenavykovy a zaberie..

retman
Odpoveď bola odstránená
michaela.g
4. okt 2013

@lionx neviem ci toje tak stale? Ale mojej malej staci ak si da viac tych kukuricnych chrumiek a uz je problem,,, tak ich vazne strazim aby sa k nim nedostala 🙂.
Ale ked uz sa trapi na zachodiku tak jej dam cipku, vacsinou do par minut je to vonku 🙂.

Zatial sa nam to stalo len 2x, no proste nie kazdy clen rodiny si da povedat ze jej nemaju davat plne vrecusko chrumiek,,,,

raichel
4. okt 2013

Stava zo slivkoveho kompotu,slivky,susene slivky vyluhovat ako na caj...mojim detom to pomaha aj mojej mamine zabera co ona je susene slivky.

ewelinna
8. okt 2013

neviem aké je dieťatko staré...u nás zaberajú kyslomliečne výrobky- jogurty, kyslé mliečka, prípadne aj drvené ľanové semienka, a veľa- veľa tekutín- pozor- len nesladených! U bábätka do pol roka jednoznačne probiotiká a DOJČENIE 🙂

barbyna6
8. okt 2013

Ahoj veď choď do lekarne,su nato kvapky-sirup

nina88
8. okt 2013

Ak je to tým,že ju to raz bolelo a odvtedy má blok, v tom ti strava nepomože,lebo to psychicky zadržiava. ☹ Prešla som si tým u oboch. Dcéra mi dokonca raz v noci podala hovienko, čo to z nej samo v noci vyšlo. Takže my sme fungovali na čípkoch a keď už som videla,že poskakuje,že by aj kakal, som sa mu chudáčikovi musela vyhrážať,že ak nepotlačí,budeme musieť dať čípok, tak sadol s plačom zatlačil, potom aj na auta sme ho namotali,že kúpime autíčko a vždy keď sa pekne vykakal som ho upozorňovala na to,že už to vlastne nebolí,až si to konečne uvedomil a už našťastie nerieši. Držím palce. 😉

dagmars
8. okt 2013

Tak s tvrdou stolicou sme sa trápili aj my pol roka! Vyskúšala som všetko čo sa dalo, úprava stravy, tekutín, sirupíky, vločky, semienka, jogurty, kyslá kapusta... všetko čo kto kedy napísal a radil..... ! Malá sa už vyslovene bála kakať a zadržiavala to v sebe a kakala tak maximálne raz za týždeň. Bola som na nervy. Nakoniec pomohol Easylax pre deti (ibiškovo harmančekové preháňadlo), kúpila som to v lekárni. Spolu s absolútne dodržiavanou zásadou "nezaoberať sa permanentne kakaním a nechať veci voľný priebeh" zabralo. Dnes už kakáme pravidelne a bez pomoci, ale bola to polročná mora.

jaruska12345
Odpoveď bola odstránená
gabrielazuberova
17. okt 2013

Tiez sme mali tento problem, zacala som mu davat slivkovu presnidavku - kupenu v Coop inde som ju nevidela a biely jogurt zmiesany s vlockami a medom, velmi mu to chutilo a preslo nam to, teraz ,mu davam preventivne raz za dva dni vlocky plus tu presnidavku a este sme nebobkovali.