Trojmesačné bábo má od 1. mesiaca hnačku

mijama29
23. aug 2016

Dobry den, mame 3 mesacnu dcerku,(je len kojena) od 1. Mesiaca ma vkuse riedku stolicu,zo zaciatku bola viac menej vzdy zltkasta, ale byva tak raz za den aj zelenkava, alebo uplne zelena, raz za cas mam pocit, ze az hneda. Stolica je niekedy az taka riedka, ze je priehladna. Mala vyzera byt cely cas v poriadku. Horucky nema, neni prilis spava, nie je mrzuta, ani neplace. Je vysmiata a blaboce a potom zaspinka. Papa dobre, sem tam ju vazim kolko zjedla a ci pribera. Pribera podla normy. U doktorky sme boli hned ma zaciatku, kazala probiotika, ale nepreslo. Vzala potom vyter s konecnika, ten bol uplne v poriadku. Chcela nas poslat aj na gastro, no nakoniec sa rozhodla, ze nie, lebo vraj ked pribera, tak je to ok. Mne sa to fakt nezda, co mam robit? Je to normalne?
Dakujem za odpoved!

seahorse27
23. aug 2016

Pokial pribera, celkovo prospieva a nema bolesti bruska, tak by to malo byt ok. Uvidis po zevedeni príkrmov, mohlo by sa to upravit.

zuzula234
23. aug 2016

Môj malý mal tiež počas kojenia riedku stolicu. Lekárka mu robila aj stery z konečníka a rozbor stolice a všetko bolo OK. Upravilo sa to po zvedení príkrmov a UM. Takže pokiaľ prospieva aj stery boli OK tak si myslím, že by to malo byť v poriadku.

mijama29
autor
23. aug 2016

@zuzula234 dakujem za odpoved. A co sa tyka farby stolice? A aj zapachala..lebo niekedy je to v norme, inokedy take kyslaste a obcas to naozaj hrozne zapacha neprirodzene k dietatu..

dominikav123
23. aug 2016

@mijama29 ale veď je to hovno tak snáď to nebude voňať 🙂 dieta predsa nemá stále rovnaké v plienke, ja tiež len kojim a občas to teda aj smrdí aj ma zelenú farbu, aj to občas vyzera jak rosol ale ked priberá a nic jej nie je načo sa stresujete ?

mon29
23. aug 2016

@mijama29 moze to byt aj alergia na mlieko... ja by som ju dala vysetrit.. mne sa to nezda v poriadku...

dominikav123
23. aug 2016

@mon29 toto určite nie su príznaky alergie

mijama29
autor
23. aug 2016

@dominikav123 je mi jasne, ze vonat to nema... ale robim s detmi dlho, aj v zahranici..aj tu dlho v jasliach, ale toto neni normalny smrad, ale hroznyy smrad...

mijama29
autor
23. aug 2016

@mon29 alergia na materske mlieko?

natalushka
23. aug 2016

Vyskusaj ty vyradit z jedalnicka uplne vsetko mliecne na chvilu..

mijama29
autor
23. aug 2016

@natalushka ale dieta vraj nemoze mat alergiu na KM kym nepride priamo fo stylu s nim.. mlieko pijem tak max deci v kave jednej za den. Aj to nie kazdy den.. sem tam jogurt...

katkakovac
23. aug 2016

Krpaty msk takuto stolicu, ked som mala moc mlieka. V zachvate starostlivosti som si nasadila caj na kojenie a tyzden kakal zeleno a smradlavo. Potom som to vysadila abolo dobre. Nepijes nieco take?

katkakovac
23. aug 2016

Krpaty mal takuto stolicu, ked som mala moc mlieka. V zachvate starostlivosti som si nasadila caj na kojenie a tyzden kakal zeleno a smradlavo. Potom som to vysadila abolo dobre. Nepijes nieco take?

mijama29
autor
23. aug 2016

@katkakovac pijem ale nie pravidelne kazdy den obcas mam aj dva dni pauzu aj viac som mala a zmena nebola... a vela mlieka zrovna nemam skor bojujem, aby bolo dost.

priora
23. aug 2016

Moja mala kojena ma zltu riedku stolicu od naroddnia, ked neratam tie prve dni a ma kysli zapach

natalushka
23. aug 2016

@mijama29 aha..tak to asi tym nebude..ja som pila mlieko denne na litre..tak neporadim🙂alw ak mala prospieva..skus este vyckat,mozno sa to ipravi,aj prikrmami a tak..ak ne,ziadaj znova vysetrenia

ammellia
23. aug 2016

Jedina "zla" stolica dojcata je formovana stolica (sulok). Vsetko ostatne je v poriadku, ak je dieta inak spokojne, pribera, tak neries.

kvojtanikova
23. aug 2016

@mijama29 u nas je to presne tak isto a tiez som sa pytala mudr. a je to ok. Kedze je spokojna a pribera tak to nemam riesit.

ixayxa
23. aug 2016

Môže to byť len prechodná intolerancie laktózy ( nie alergia na mlieko). Po čase sa to zlepší, ale môžeš vyskúšať kvapky s laktázou (coliprev). Ale ak malá nie je mrzutá a prospieva, radšej ju nechaj tak, trávenie laktózy sa samo časom upraví.

mon29
23. aug 2016

@mijama29 ano moze... aj materske mlieko obsahuje zlozky ako laktoza ci mliecna bielkovina..

mon29
23. aug 2016

@mijama29 aby som to uviedla na spravnu mieru, alergiu aku pozname na MK nemoze mat..ale moze mat intoleranciu na niektoru zlozku.. moze takto citlivo reagovat na uplnu inu zlozku v tvojom jedalnicku...

mijama29
autor
24. aug 2016

@mon29 no a toto ma vsetci ubezpecuju, ze nemoze, lebo vraj sa v nom nachadza zo vsetkeho mizive percento... ach

januarova
24. aug 2016

@mijama29 to je uplne normalne. Aj moji obaja mali take stolice, kym boli dojceni. A zelena je preto, ked vypije viac predneho mlieka. Ked by mala hnacky, tak je mrzuta, nespokojna... Moji mali niekedy taku riedku, ze pretiekla cez plienku.

anjelicek26
24. aug 2016

@mijama29 Ben mal a ma intoleranciu laktozy, priznaky su rozne. Niekedy je to pachnuca stolica, inokedy silne koliky, inokedy neprospievanie. Malokedy vsetko naraz. On bol kojeny, odstavil sa sam a velmi skoro. Odvtedy problemy zmizli. Dodnes nezje a nevypije absolutne nic mliecne. Materske mlieko ma tolko laktozy, ako kazde ine mlieko. U nas mal maly velmi silne krce, bolesti, doktorka ma inak pravdu, pokial ine problemy nie su a je to len farba kakania, nemate nutnu potrebu to riesit...

3petka
24. aug 2016

Moj samko mal tiez riedke stolice. Farba zavisi od toho ci ma viac predneho alebo zadneho mliecka. Ako nahle sme presli na UM tak uz kaka len husto a ak vypije viac cajiku tak redsie. Je to v pohode pokial naozaj prospieva.

majkapatko
24. aug 2016

Vyzera to na intoleranciu laktozy. Moja mala zo mala tiez. Zaviedli sme bezlaktozove mlieko a všetko sa upravilo.

wednesday1
24. aug 2016

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
myslim, ze hladas problem tam, kde nieje.mam 8 mesacne dieta a ako novorodenec a az do cca 2.mesiaca mala riedke stolice- prazenicove, zelene, hlienove, aj 10x za den.cca od 5. mesiaca kaka asi 2x/den, nechce vela prikrmov (je plne dojcena), takze aj teraz ma este stale redsie zlte stolice- podla laktacnej poradkyne uplne v poriadku a nasa lekarka tak isto nic neriesila a ani ja, kedze nieje placliva, dobre spinka, pribera. dojca pokial nieje na prikrmoch, nema mat formovanu stolicu.