icon

Trojročná dcérka smrdí potom

17. jún 2022

Ahojte dievčatá už som sem raz písala, takže boli sme na krvi a výsledky má dobré aj štítna žľaza je v norme aj cukor máme v poriadku proste všetko je ok. Len ma trápi že náš problém sa vôbec nevyriešil. Dcérka stále smrdí za potom ako dospelý človek. Proste hlavne teraz v lete aj ju viackrát prezliekam ale stále ju je cítiť. Hygienu dodržiavame. Pediatrička nám po telefone povedala že výsledky sú dobré a viac to neriešila. Je tu niekto kto mal taký istý problém ako ste to riešili?

Strana
z2
evangelina0
20. júl 2023

@ivanavit má 7 a začalo to,keď mala necelých 5. Ale žiadny iný prejav. Testy krvné som si platila sama, dr tiez krútila hlavou. Ako dávam sódu a pije dostatočne,prestalo to. Ale natieram ju pravidelne viac menej.

ivanavit
20. júl 2023

@evangelina0 a kde ste boli na krv? A co vsetko si dala vysetrit? Ja uz mam haluze uplne,uz mam pocit ze ma aj chlpatejsie nozky.... vzdy mala ale neviem uz momentalne ci az tak 🙈

evangelina0
21. júl 2023

@ivanavit cez obvodnu,ale ako samoplatca,sestrička odobrala,my sme odniesli do laboratória a zaplatili. A dala som celkový krvny, hormóny, štítmi žľazu a čosi,čo mi sestrička odporučila. Skús tu sódu bikarbónu, naozaj

ivanavit
21. júl 2023

@evangelina0 dakujem za info. A tu sodu,jasne,len mne nejde az tak o ten smradik samotny ale o pricinu. 🙂

evangelina0
21. júl 2023

@ivanavit no úplne chápem,my sme príčinu nenašli, nič nasvedčuje ani predčasnej puberte, tiež sa mi zdalo,že má viac chĺpkov na nožičkách,ale asi som len hľadala, lebo nič iné sa neobjavilo. Držím palce

ivanavit
21. júl 2023

@evangelina0 a aj ste boli na endokrinologii? Ci len tie odbery? Kto ich vyhodnotil ked ste to sami niesli do labaku a doktorka krutila hlavou?

evangelina0
21. júl 2023

@ivanavit na endokrinologiu sme nešli,štítnu jej skontrolovali len v rámci odberov a dr nám interpretovala vysledky a zároveň som aj volala kamoške,čo je dr,aby sa na to pozrela. Ale mala všetko ukážkové

autor
23. júl 2023

@ivanavit áno stále to pretrváva, je to nepríjemné. Len moja malo pije. Jej to začalo skoro na 2 roky to smrdkanie. Pediatrická vzala krv, všetko ok a že mám dávať vitamín D.

autor
23. júl 2023

@evangelina0 a ako tu sódu dávaš ? Na vreckovku a potries pod pazuskou ?

autor
23. júl 2023

@ivanavit Tiež rozmýšľam, že by som ju vzala na iné testy len neviem kde. Nezdá sa mi to normálne aby dieťa smrdelo ako dospelý človek.

evangelina0
23. júl 2023

Normálne jedlu sódu, kuchynskú sódu bikarbónu,po kúpaní potriem pazusku. Mala je spokojná, necíti sa ani ona a ani ja ju. Lebo tiež to vnímala, sama mi to povedala

autor
23. júl 2023

@evangelina0 ale to si dáš do dlaní či na vreckovku ? Napríklad moju cítiť aj ráno, tak namočím servítku a tak jej to potriem pod pazuskou ?

ivanavit
23. júl 2023

Ved toto ze ani mne. Nasa dr mavla rukou...ehm. Moja tiez malo pije...ale odjakziva,takze toto vobec nepripisujem tomu pitiu akosi. A ci do nej lejem nasilu alebo nie,nema to vplyv.

evangelina0
24. júl 2023

Ja si vezmem do ruky,medzi prsty a na vysusenu,umytú pazusku natriem , aby sa pokryla celá plocha pod pazuskou, fakt stačí trosku

autor
24. júl 2023

@evangelina0 ďakujem

autor
24. júl 2023

@evangelina0
Ďakujem

aranyhaj
19. mar 2024

@ivanavit Ahojte. Vyriesilo sa to nejak? Moja ma 2,5 r, a citit jej v podpazusi taky cibulkovy zapach.Hygienu samozrejme dodrziavame, hned rano sa budi uz s takych pachom v podpazusi. Ani to nie je nadmerne potenie. Proste len ten pach. Dokonca teraz ani nie je leto, neviem si predstavit co to bude v horucavach… S prijmom tekutin nema ziadny problem, vypije toho dost. Polotovary a vyprazane nepapa, stravuje sa zdravo. A predsa.

zaneeet
2. máj 2024

Dobrý deň,
nás trojročný tiez pod pazuškou zapácha, umývam ho pod pazuskou aj 3x do dňa aj prezliekam, strava pestrá....ale tá pokozka nejde zbavit toho smradu. Prosím vás máte nejakú radu ako ho toho zbavit? Prisli ste na nieco co vám pomohlo? Lebo ja uz neviem co robit.

autor
2. máj 2024

@aranyhaj bohužiaľ neviem vám poradiť mala stále posmrdkava.

autor
2. máj 2024

@zaneeet neviem vám poradiť, stále máme ten istý problém.

ivanavit
3. jún 2024

@aranyhaj absolutne nie,stale to iste. Na endokrinologii nas v zasade odbili rtg zapastia,ktory korespondoval s vekom,tym to haslo. Ziadne krvne testy,nic. Proste,ignor uplny. Takze neviem poradit,zial.

anitu
31. jan 2025

@ivanavit ahoj.nerobili krvné testy?Však to má za úlohu endokrinologicka...Ako ste na Tom? Mi ideme tiež.Mala sa poti,už ju aj prsia bolia.Preco som s ňou nešla skôr?Ja už nebudem počúvať na lekárov...Vravel,netreba riešiť,keď zobral on krv

ivanavit
9. feb 2025

@anitu no rovnako sme na tom. Tazko sa s tymi lekarmi hada. Drzim palce nech dopadnete lepsie. Nas endokrinologicka vybavila rtg zapastia ako som pisala.

anitu
9. feb 2025

@ivanavit neskúšali ste inú endekrin.?

autor
12. feb 2025

@ivanavit preto rtg zápästia?

mima172
25. apr 2025

Ahojte, dievčatá, ktoré ste tu písali - nastali u vašich detí nejaké zmeny?
Riešim to isté u čoskoro 5r dcéry. Dr len mávla rukov, že kým nie je ochlpenie alebo akné tak to nemám riešiť. No nepáči sa mi to.

Strana
z2