icon

Trojročné dieťa je týždeň bez stolice

laura0107
17. apr 2017

Ahojte.prosim poradte? Stretli ste sa s tym niekto? Mame problem uz pol roka ze dcera zadrziava stolicu.je to psych.povodu. Zdrav.problemy boli vylucene. Len takto dlho to este nebolo. Uz je to presne 7 dni. Nic nezabera. Ani cipok ani sirup dokonca ani easylax. Zajtra idem s nou k obvodnej. Netusim co spravi. Pisala som uz do fora ked sa nam zacal tento problem.viem ze je nas viac kto toto riesime..vdaka

betunka39
18. apr 2017

@diablikovci sestra to nechala tak, odučil sa sám, tak im radila psychologička. On mal traumu zo zmeny školky a veľmi tvrdu stolicu.

amima
18. apr 2017

@laura0107 no, tak uz len dufat, ze to snad hadam cim skor prejde. U nas to bol z velkej casti psych. blok. Este kupanie vo vani zvyklo pohnut...

laura0107
autor
18. apr 2017

@piacere dakujem za vas pribeh..takze vies co prezivam..vsetko sedi aj na nas.presne sko pises, kazdy vravi nevsimat, dobre, nevsimala som si, teda aspon som sa snazila co najmenejnajkludnejsie, a nech sa paci..8 dni bez stolice..to si ku kolko nemam vsimat?? Kym mi neskolabujr?? Som na nervy.len ten HIT.ona nema ziadne ine priznaky.( co som teda nasla na nate riadne vela) neviem ci by to mohla mat.mame za sebou niekilko diet a desi ma zacat dalsie na histamin....

laura0107
autor
18. apr 2017

No a zaver z dnesnej navstevy u pediatra je ze mi kazala kupit klistir nadoma a cakame teraz na 5-6 tu hodinu( lebo vtedy jej vraj hrube crevo aktivne) a ideme davat klistir.easylax nezabral. Ziadne sirupy ani ine pripravky na ukludnenie a utlmenie niesu, neexistuju co by mi mohla dat.ked chcem mozem vyskusat diazepam.takze ju toho psuch.soku nebudem vediet usetrit.musi to uz von proste.aspon jej to skusim doma , v domacom prostredi.a budem sa modlit aby sa vykakala.lebo inak pojdeme do nemocnice.

ask
18. apr 2017

@laura0107 Ako? Dnes este nic? Boli ste u dr, ci ste kupili nieco v lekarni?

ask
18. apr 2017

@laura0107 Drzim palce, nech to zvladnete!

laura0107
autor
18. apr 2017

@ask prave som pisala pridpevok.citaj vyssie😉

piacere
18. apr 2017

@laura0107 držím palce, aby sa vám to podarilo doma. Ale ak nie, v nemocnici jej pomôžu a uľaví sa jej. Môj mal 2,5 roka, keď toto absolvoval na Kramároch, tiež ručal ako pavián a trauma sa nekonala. Hneď na druhý deň ráno ma o piatej budil, že chce papať... dovtedy už takmer ani nejedol, iba stál pri stole s prekríženými nohami. Na vizite sa už na lekárov usmieval od ucha k uchu. Mladší, keď mal 2 roky, zažil v nemocnici veľmi násilné a nepekné zavádzanie kanily do rúčky, dali mu nejaký oblbovák, tak vystrájal... a tiež sa ráno na lekárov už škeril.
Ja ti odporúčam (napriek tomu, že mnohé ho tu zavrhli, že nezaberá) duphalac, ale vyššie dávky, ono to tráviacim traktom iba preletí, nie je to návykové, v tele to nič nerobí, iba zmäkčuje stolicu. Môjho vyššie dávky na 99% pohli. A začať praktizovať buď. pomarančový džús každé ráno nalačno, popr. lyžica stolového oleja, výživu na lačno, acidko, či jogurt a veľa, veľa, veľa piť. Nedostatočný pitný režim spôsobuje tvrdšiu stolicu a ono stačí, že raz bude tvrdšie a blok sa znovu obnoví... a mastiť, krémom na zadok až dovnútra. Náš malý si potom na to tak zvykol, že si sám pýtal krém pred kakaním.
Držím vám veľmi palce, je to nesmierne stresujúce, ale už to proste musí ísť von, či už doma alebo v nemocnici.

laura0107
autor
18. apr 2017

@piacere dakujem za povzbudenie..dam vediet ako sme dopadli.

piacere
18. apr 2017

a reči "nevšímať si ju" si zase nevšímaj ty... pretože to skutočne nejde. Kto nezažil, nikdy nepochopí... ono je rozdiel, ak dieťa zadržiava stolicu tri dni nejaké dva týždne a potom ho to prejde, ako dieťa, ktoré to v sebe dokáže škrečkovať 10 dní, až si uženie klystír... a po klystíre zase prehovárania, boje, vysvetľovanie a zrazu zistíte, že je to zase 6 dní, čo nekakala... ako som písala, my sme sa s mužom už hádali ako psy, tak sme boli z toho nervózni... len sme pozerali do kalendára a škrípali zubami, že "už zase 5 dní".... v našej domácnosti sa cca dva roky neriešilo nič len malého črevo.... neprajem nikomu....

laura0107
autor
18. apr 2017

@piacere este by si mi mohla napisat kolko duphalacu si davala.vdaka

laura0107
autor
18. apr 2017

@piacere mam take tusenie ze aj u nas to bude podobne..uz budem pocuvat len sama na seba.ako to ja citim. Nasa mala je straana bojovnicka..vserko sa jej dotkne a nezabudne nato tak rychlo.takze ocakavam boj pri aj po klystire..a to strasny...uz po easylaxe mala stavy ze tyzden som ju nevesela ani obliect, prebalit, nic...bala sa ze jej idem zas nieco davat do zadku.triasla sa az jej zuby cvakotali..plakala a prosila ma..
Nejako to prezijeme.moj muz je mimo toho.odmieta robit tieto procedury.idem nato s mojou mamou..dnes este pride aj moja znama.je sestricka.pomoze mi s klystirom.velmi chcem aby zabral😒
Este k tomu mi zavolali z prace.dali mi super ponuku ktoru by som inak hned brala..ale musela by mala ist do skolky aspon na pol dna..ale vobec neviem ako by to znasala ked ma tieto stavy...

piacere
18. apr 2017

@laura0107 dávala som mu 2x denne 10ml (ráno a na obed, večer som nechcela, aby ho náhodou nedráždilo na kakanie v noci). V lekárni nám potom poradil lekárnik, že existuje ešte Lactulosa (tuším), má to rovnaké zloženie, ale na rozdiel do Duphalacu nie je na lekársky predpis.

laura0107
autor
18. apr 2017

@piacere tak som davala aj ja..potom som znizila davku na 1 x denne..a to som spravila zle...

piacere
18. apr 2017

@laura0107
áno, nám sa párkrát stalo, že nám učiteľka povedala, že nevie, čo sa deje, ale malému sa "dnes" v škôlke veľmi nechcelo byť.... prišli sme domov a už stál pri stole... tak som vedela, ktorá bije... že ho proste tlačilo na kakanie a on nebol schopný škôlkárskych aktivít a režimu...

srdeenko19
18. apr 2017

@laura0107 veľmi držím palce, aby to dobre dopadlo a na malej to nezanechalo nijaké "stopy" 🙏

laura0107
autor
18. apr 2017

@piacere presne toho sa bojim.a este k tomu stres z odlucenia.nove prostredie.no budem sa musiet rozhodnut.nasadim teda naspat duphalac 2 x 10 ml.. plus slivk.stava, kompot.stava, susene slivky..probiotika..rybi olej..a vyvazena rozumna zdrava strava...hybat sa hybe urcite dost...

geruata
18. apr 2017

Ahoj, my sme s tým mali tiež problémy až sme skončili na gastro entero,tiež to bol dulphalac a easylac a klystír a je to na prd... tiež mi povedali,že je to psychické po odplienkovaní a strese z noveho atd... po velkom naliehaní na lekárku,že chcem niečo účinné a nie tie sirupy, vlákniny atd mi povedala lekárka,že je lepší liek ale si ho musím ísť kúpiť do Česka,tak som povedala,že ok keď mu pomôže a čuduj sa svete malý nemá problémy od vtedy,riťuška sa mu zahojila(mal tam rany z tej stolice tvrdej čo zadržiaval aj hemeroidy a krv pri kakaní,ale kúpavala som ho každý večer v repíku 4 týždne) kakať už chodi sám na nočník alebo záchodík každý deň,už je to bez plaču a teší sa z toho že sa sám vykaká a nebolí ho to. teraz v máji ideme na kontrolu a je to už ok chvalabohu,takže žiadne sono brucha ani nemocnica. Liek sa volá Forlax 4g je aj 10g.(ja som na začiatku dala veľkú dávku,aby sa už vykakal 2 sáčky ráno a 2 večer bolo to účinné a zabralo to ale nemalo by sa to potom som to upravila na 1 sáčok ráno a 1 večer a teraz po necelých troch týždňoch sú to už 4 dni čo nedávam vôbec a chodí kakať aj tak pravidelne každý deň..) Držím palce.

laura0107
autor
18. apr 2017

@geruata
Forlax prasok sme mali.nam nepomohol.nasa gastroenterologicka to mala v ambulancii.kupila.som od nej hned 2 balenia

janinkaka
18. apr 2017

@laura0107 dobrý deň,my sme mali s kakaním strašné problémy ani cikat mi už nechcel chodiť aby náhodou nekadil,lebo už mal v hlave zafixované tvrdé hovienko a bolí,bolí,ja som s ním revala na nočníku...potom mi v lekárni pani odporučila sirup Fructolax jablkový s vlákninou,neverila som moc tomu,ale skúsili sme a? My od vtedy (musím si poklopať) problém nemáme,všetko sa mu pekne upravilo a úľava riadna ako pre malého tak aj pre mňa.Odporúčam 😉

laura0107
autor
18. apr 2017

@janinkaka vyskusali sme tiez..nezaberal😔

janinkaka
18. apr 2017

@laura0107 hmmm my sme vyskúšali tiež všetko možné a nič a len tento sirup.No škoda... Tak prajem veľa síl,ja som ešte teraz spotená keď si nato pomyslím,takže viem čo prežívate 😞

vydrnik
18. apr 2017

@laura0107 ahojki nasmu zo zaciatku napisali Duphalac 2x denne a teraz davame uz 10ml 2x denne,

geruata
18. apr 2017

@laura0107 Chodíte k mudr.Polomovej? To som prekvapená,že nezabral nám hej,ale ako vravím ja som to ehm prehnala s dávkovaním..(keď som jej povedala,že mu dávam 16g za deň tak len prekrútila oči,že to je veľa,že to nie..aj tak som 3 dni tak dávala..zakázala mi klystír kôli tej krvi.)A napríklad teplá masová polievka mastnejšia či lyžička olivového oleja inak aj my už sme mali odskúšané kadečo aj rozmixovanú zeleninu,sirupy,vlákniny,slivky,kompótové šťavy dokonca aj paradajkovú a ešte pred tým forlaxom som bola tak zúfalá,že už som chcela kúpiť tú šaraticu či jak sa tá preháňavá minerálka volá..potom ma dievčatá v obchode odhovorili..takže viem presne čo prežívate...Každý sme iný neboj niečo určite zaberie.

laura0107
autor
18. apr 2017

@geruata áno k polomovej..Dávala som forlax tak ako vravela.a nič sa nedialo.po týždni som forlax zrušila a d šla som len 2 x duphalac..Až ten zabral..Na nejaký cas..Forlax si chváli aj kamoška,ona ho dáva synovi..Možno ho skúsim ešte...Už sama neviem..

eliska13
18. apr 2017

@laura0107 skoncili sme so synom v nemocnici u chirurga tiez kvoli kakaniu.Vzdy kakal nepravidelne, ale min rok to bolo zle.Stale sa stazoval na bolesti brucha na sono zistili roztiahnute crevo bodaj by nie, ked 5 dni nekakal.A to mu davam do polievky pseno ovsene vlocky, ale on malo pije!Uz som s toho na nervy rano cucne z caju do skoly dostane plnu flasu odpije si stvrtku a to je vsetko.Chirurg mi strasne vynadal, ze to je moja vina zla skladba stravy, malo tekutin, pritom polievku mame denne, salaty a zeleninu nechce, ale ovocia na kila.Dostal cipky nech si rano vytvori navyk, ale z prveho kakal kazdu chvilu ani do skoly nemohol ist, tak sme to nechali na poobedie.Aj on zadrziava a ma 9 r skratka on v skole na WC nepojde!rano sa mu nehce nema vraj cas.Som z toho tiez na nervy stale riesit kakanie.Ked bol mensi davala som mu glyc.cipok to vzdy zabralo.Ani ja nechodim denne na WC jeden lekar povedal, ze su ludia co nepotrebuju kazdy den a nemam syna nutit, ale ak nejde 3 den mam mu nieco dat ci posadot ho a nech tam tlaci.Teraz sme boli cez sviatky na chate zase 4 dni nekakal.On sa neboji, ze ho bude boliet zadok, jemu netreba:(kupujem susene slivky, probiotika pseno ovsene vlocky a co z toho, ked ma slaby pitny rezim.Pohybu ma dost ma 4x tyzdenne trening.drzim palce nech nabehnete na normalny rezim, lwbo je to fakt nebezpecne

laura0107
autor
18. apr 2017

@eliska13 a co s tych rozsirenym crevom..to sa vie nejak napravit? Moja pije dost. 1-1,5 l...

laura0107
autor
18. apr 2017

@piacere
@vydrnik
Baby, ma v sebe uz hodinu klystir a nic.ani ta voda z nej nevysla este...hra sa a ma neskutocne dobru naladu...a ja som naprasky...

laura0107
autor
18. apr 2017

.

laura0107
autor
18. apr 2017