icon

Trojročný syn má vysoké teploty, hnačku a nechce jesť

zuzana1001
6. apr 2016

Ahojte chcem sa Vás spýtať.Moj 3 r.synček má vysoké teploty,hnačku má len raz za deň ale odmieta jeť a piť.A čo aj zje a vypije tak je hneď vonku...V nedeľu mal zmrzlinku,ale len troška.Mala som ju aj ja a aj manžel,nám nič nie je.Neviete či by to mohla byť salmonella?Ale zvracať začal až v utorok no v ppondelok poobede už mal teplotu.Neviete mi poradiť do koľkých hodín sa objavia príznaky na salmonellu?ďakujem

matkamirko
•
Autor odpoveď zmazal
•
diridiridin
•
6. apr 2016

Pokial viem, salmonela sa prejaví po pár hodinách po zjedení niečoho kontaminovaného a je dosť "akčná" z každej diery v tele... Takže skôr to bude viróza. Pondelok-utorok-streda - dieťa má tri dni teploty, už by mal byť vyšetrený. 😉

mamanikka
•
6. apr 2016
Používateľ mamanikka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamanikka.

sa cudujem ze si s nim nebola este u doktorky

misel0806
•
6. apr 2016

Takto je to tazko povedat co to moze byt.. Moze to byt hocico. Najlepsie snim bude ist k lekarovi to je istejsie😊

adrioska
•
6. apr 2016

Kym zvracia, nic nedat jest, lebo zaludok je podrazdeny a potrebuje sa ukludnit. Ked prestane vracat, tak zacat davat pit, ale len po lyzickach. Ked stoleruje vodu a nevyvrati ju, tak zacat s jedlom, ale take ako.tycinky, rohlik z predosleho dna, proste prisna dieta. Na druhy den varena ryza, varene zemiaky. Na dalsi den vyvar atd, stale nieco.pridavat.

janinah
•
6. apr 2016

Je streda večer,od utorka neprijal ani tekutiny? Ak nie,tak na pohotovosť na infúziu,ak pije,tak ok,s jedlom opatrne- dieta.

evkafekete
•
6. apr 2016
Používateľ evkafekete je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evkafekete.

@misel0806 vzdy je naistejsi doktor, netreba to nechavat na nahodu a treba vzdy ist

janickadr
•
6. apr 2016

@zuzana1001 Salmoneloza ma inkubacnu dobu do 48hod., najcastejsie 6-10hod., zavisi to vsak aj od mnozstva pozitych salmonel, cim viac ich je, tym skor a intenzivnejsie su prejavy. Ak ste mali vsetci tu istu zmrzlinu, vy ste v pohode a syncek zjedol ozaj malo, je malo pravdepodobne, ze salmonelozu ma, hoci teda zas nie nemozne (deti su na taketo infekcie citlivejsie). Inak, pri salmoneloze to soravidla "ide vrchom aj spodkom" a stolice su vacsinou zelene resp.tmavozelene. Kazdopadne, dieta musi prijimat a udrzat aspon nejake tekutiny, ak nie, musite zajst na infuzie tak, ako je uz pisane vyssie...

dorotka202
•
6. apr 2016

Moze to byt rotavirus.nase deti to mali.teplota, vracanie a hnacka.trvalo to tyzden.bolelo ich aj brucho.dcera mala len par dni,tak sme boli v nemocnici.asi sme to doniesli z porodnice.prisna dieta a vela tekutin.a ist k doktorke pre istotu.my dospeli sme to nedostali.

zuzana1001
autor
•
11. apr 2016

Tak ďakujem za reakcie...jasne ze sme boli aj u dokt.a aj na pohotovosti,kde si nas nechali a uz tu budeme tyzden.Uz nezvracia a ani nehnackuje.Ale stale teplotuje.Zatial vsetky vysledky ok...Ale za to vsetko moze bacil v nosteku ☹