Tvrdá stolica malých bábätiek. Ako ju zmäkčiť?
Maminky, poradte, prosim. Syncek ma uz tyzden strasne tvrdu stolicu, tlaci, ledva vytlaci hrudku, tvrdu ako kamen, len take bobceky. Zostavaju tie splodiny v nom. Ma 7 a pol mesiaca, kojeny, tekutiny mliecko MM a prevarena Lucka, ovocie jablko a zrely banan, vecer kasicky kukuricno pohankove, ryzovo-pohankove. Poradte mi, prosiiiim, ak viete. Budem velmi povdacna, prosim. ☹ ☹ ☹
a napadlo ma,ze kamoska mala u syna problem s kakanim pri Bebe... po dlhsom trapeni sa rozhodli zmenit druh mlieka...presli na Nutrilon a vsetko sa vyriesilo... mozno Beba zahustuje...lebo sedi to napriklad opacne,ked my sme papali Nutrilon,tak nasho maleho prehanalo...maval casto kakacky... az sme mu jeden cas robili Nutrilon do ryzoveho odvaru... a akonahle sme presli na Bebu,tak mozme papat ciste mliecko s vodou a nic,vsetko je ok,tak akokeby Nutrilon zriedoval... ktohovie...
@uzovicka my sme mali veľký problém so stolicou, ked sme prešli na UM mliečko- malu zapekalo, až tak, že teraz ma psychický blok a nechce chodiť na nočnik... pomaličky odburavame... nám veľmi pomohli výživky a tiež do kaše pridávame ľanové semiačka, do polievočky pridávam masielko. Nám pomohlo aj ked sme vysadili UM mliečko za normálne.
@tatiana305 skús vymeniť UM. Našu malu z Beby nafukovalo a zo sunaru zapekalo. Ale musiš vyskúšať...
teraz ma napadlo, že nam deckárka predpísala Duphalac- sirup na prírodnej báze, aby malej trochu rozriedilo stolicu, aby nemala z toho zbytočný stres...
skús detský čajík....alebo probiotiká....u nás pomohlo
@tatiana305 našu zapekalo s každého UM.....doktorka mi poradila, že jej mám mliečko robiť do detského čajíku.....chvíľu som to tak robila....a malá už nemala problémy so zapekaním
ja som pocula ze zelena stolica je hladova stolica

ahoj tatiana,my ked sme mali problem,ze nam maly kakal tvrdsie,tak nam doktorka odporucila kvapky Biogaia..probiotika... tie su aj na hnacky aj zapchy... malych detureniec od 3.mesiacov... nam to zarucene pomohlo... teraz mu ich dam tak raz za tyzden,niekedy dva krat do tyzdna... podla toho ake huste kaka... ,citala som ale tu na MK aj to,ze davaju detickam slivkovu stavicku...