icon

Uzlina na hlavičke u 7mesačného. Máte s tým skúsenosť?

lenka268
8. jan 2011

Ahojte, chcem sa popytat malemu som nasla v zadu na hlavicke skoro pri krcku na oboch stanach akoby uzlinky, beha mu to tam , teraz je prechladnuty ale mal to aj ked nebol, urcite pojdem lekarke aj som ciatala ze to male deticky mavaju, mate s tym niekto skusenost ak ano co dal na to lekar alebo bolo treba nejake ine vysetrenie ? Vdaka za odpoved

latvia
8. jan 2011

babatka maju casto velke a hmatatelne uzlinky, moj ich ma tiez, nic s nimi nerobime, vystrasili aj mna, ale podla viacerych dr je to normalka. mozes sa ale vypytat na ultrazvuk krku, dr. sa nim pozrie ci su ok.

abbey1
8. jan 2011

Ako píše Latvia,tieto uzlinky sú veľmi bežné,ale pre pokoj duše ich daj skontrolovať doktorke a určite sleduj,či sa nezväčšujú.U nás v rodine ich máme skoro všetci a bohužiaľ dokážu byť aj bolestivé,reagujú na chlad,prechladnutie a zmenu počasia.Myslím,že môžeš byť kľudná.

marika17
8. jan 2011

ano je to bežné ...mam tiež skusenosť a všetko je ok .dnes má Veronika 15 rokov🙂a hrá hokej je velka športovkyňa nie na mamku🙂

bobocka
8. jan 2011

aj moj misko ma za pravym uskom takmer pri krku malu uzlinku.ma ju tam asi od svojich š mesiacov.doktorka to vzdy pozrie pri kontrole,ak aj zabudne,tak jej vzdy pripomeniem a nezvacsuje sa to.je to tam stal take ako na zaciatku.povedala,ze to len sledovat budeme a ak sa to nezvacsi,tak je to ok.ak by ano,potom by sme to riesili.tiez som sa zlakla.co sa maleho tyka,tak ja som fakt precitlivela,vzdy,aj pri tej najmensej veci mi zovre zeludok a ja hned stasne veci vidim ☹ .ale doktorka ma ubezpecila,ze je to ok. a ja jej verim 🙂

vikiz
9. jan 2011

ahoj, aj moja babula mala taku uzlinku na hlavicke presne ako pises. nebrala som to vazne az kym sme nestretli znamu z usno nosno krcneho a ta ked to nahmatala povedala , ze okamzite k doktorke a na sono. doteraz neviem co malej hrozilo, hrcka ani neviem kedy zmizla, nic vazne to nebolo, ale vyplasili ma poriadne, drzim palce!

freefamme
9. jan 2011

Aj moj syncek to ma, len na jednej strane, lekarka povedala ze je to uplne normalne a bolo by to treba riesit iba vtedy, ak by to narastlo do velkosti slivky (??!).

magimary
9. jan 2011

Má to aj môj najstarší, asi od 5 mesiacov a bude mať 8 a má to stále 😉 , asi vo veľkosti hrášku, v príp. choroby trošku väčšie...
sem-tam to dr. sleduje, ale akurát teraz v septembri, keď viac narástol sa nám zdalo, že sa aj uzlina dosť zväčšila a dostali sme odporúčanie na chirurgiu, no kým sme tam prišli, navreli mu aj ostatné uzliny a my už sme vedeli, že je zle... 😔
resp. mysleli sme, že je najhoršie (najmä lekári), no napokon to skončilo "len" mononukleózou (ktorá bola úplne bezpríznaková) a práve prebiehajúcou boreliózou (tiež inak bezpríznakovou)...
takže, raz nás táto potvorka vystrašila, ale i po dlhodobej liečbe ostatných uzliniek, ona si zachovala svoj pôvodný tvar a veľkosť a ostatné sa pekne zmenšili (hoci hmatné sú stále) 😉