icon

Večne choré bábätko a súrodenec škôlkar

orieska325
5. máj 2017

Ahojte potrebujem pocut viac nazorov aby som sa mohla rozhodnut.Dcerka ma 9 mesiacov..z porodnice sme si doniesli zlateho stafylokoka..od zhruba mesiaca po narodeni sa prejavil 1.x vysev svrbenie atd..(Syncek mi v tom obdobi 1x nastupil do skolky..dovtedy ziadne antibiotika len par x nejaka bezna detska chorobka..celkovo zdravy,od nastupu stale cosi donesie bud skolkarske bakterie al.nejaky virus)Mala ma vkuse moraxelu alebo streptokokov al.sa jej vrati zlaty stafik.Obe deti su kojene😀syn uz samozrejme nie.Pre neustale problemy dcerka este nebola zaockovana..Dr.uz vyskusala vsetko a kazala mi aby som s nou sla na inunoalergologicke nech sa jej mrknu na imunitu vraj to vedia nakopnut...Na jednej strane mam pocit ci to nie je zbytocne vystavit ju odberu a celkovo vraj sa imunita do 3r.dietata vyvija..ale na 2.strane stale jej pri vytere ukaze tych bacilov niekedy aj troch naraz...sucasne s bratcekom ich lekarka preliecila raz vybrali antibiotika a hned po nich mali obaja nalezy...kazdy ine bakterie..u malej mi to vadi preto ze sa stale sucha ocka nosik budi sa tym..o spanku ako takom mozme len snivat je zahlienena chrapci jej to v nosiku je to neprijemne celkovo je nervozna a nepokojna...niektore bacily maly vyslovene prenasa na nu jemu vyjde vyter cisty a ona tsm stale cosi ma...uz je toho dost naozaj.potrebujem poradit vela ludi ma odhovara ze inunialergo je blbost ze tam chodili ako na klavir a nic...Moze byt ze malej sa casom imunita zlepsi alebo to bude stale takto..ma niekto podobnu skusenost?Uvitala by dom aby naozaj reagovali mamicky kt.sa to tyka ak nemate co k teme napisat prosim nereagujte..ani odporcovia ockovania atd..dakujem za pochopenie.

Strana
z2
anjelicek26
5. máj 2017

@orieska325 ale ved pises, ze skolkar je cisty , chora je len ona... vytery a podobne... prenasacom, co to doma roznasa mozes byt ty, manzel, babka, teta, niekto, s kym sa pravidelne stretava. Vy chory byt nemusite, ale v hrdle/nose mozete mat celu zoo.

orieska325
autor
5. máj 2017

@anjelicek26 vsetci z rodiny mame robene pravidelne vytery..nikto nema nic..s malou nechodim po navstevach ani do detskych centier..von s kociarom ked spi..takze ziadna zoo v rodine..

anjelicek26
5. máj 2017

@orieska325 tak zajdi na imunologiu. My tam chodime zo synom veru ako na klavir, ma autoimunny defekt, patri tam... Hlavne zvysit prijem Dka, u nas to ma velky vplyv na celkovy stav.

orieska325
autor
5. máj 2017

@anjelicek26 dakujem za nazor.pekny vecer.

ruzovazuvacka
5. máj 2017

Mám 5 rocny rozdiel medzi detmi.cize mala som skolkara Ked som mala mimco.potom to "mimco" nastupilo do a školky a obchadzali ho choroby.vsetky choroby zo školky sme Mali doma 2x.kludne chod na imunoalergo urcite pomozu.my užíváme mimo predpisu imunoglukan.

moni244
5. máj 2017

@orieska325 a co tak nechat syna doma? Necuduj sa, ze na malu vsetko skoci, ak berie atb. A na imunologiu skoc, to je dobry napad, aspon budes vediet

soldi
5. máj 2017

Súhlasím S
@moni244 nechaj škôlkára doma nech sa malej imunita spamäta. Na jeseň by to už mohlo byť lepšie

orieska325
autor
5. máj 2017

@moni244 nerozumiem..co sa nemam cudovat ze na malu vsetko skoci?Atb brala raz aj to teraz pred mesiacom bol to pokus lekarky preliecit obe deti naraz...

ivushka19
5. máj 2017

@orieska325 skusila by som syna nechat nejaku dobu doma a odsledovat ci sa stav dcerky nezlepsi. Na imuno by som s nou nesla. Ked mala dcerka vazne zdravotne problemy, mala len 10 mesiacov a viaceri lekari povedali, ze do 1. roku sa imunita dietata len vyvija, nikto nechcel do toho zasahovat ani robit testy. A po dalsie, po tolkych liekoch a chorobach su to dost skreslene vysledky.... Ja odporucam nezasahovat do imunity v takomto nizkom veku.... a j ked by mi to lekari odporucili, tiez by som dlho vahala ci do nej nieco dat.... Skor ju uplne izlolujte, ja som mala v tej dobe tiez syna doma.... je to narocnejsie ale nam to pomohlo... syn bol odolny voci bacilom, ale dcerku to vzdy zlomilo...

moni244
5. máj 2017

@orieska325 ak ma narusenu imunitu a brala aj atb, mohlo jej ju to uplne rozhodit a kedze jej surodonec chodi aj nadalej do skolky, mohol zase doniest nieco uplne ine, co na babo, oslabene aj atb, hned skoci

orieska325
autor
5. máj 2017

@soldi dakujem za dalsi nazor..skolkou urobil maly obrovsky krok vpred nebudem rozpisovat co bolo predtym ale bolo to tazke.nechat ho doma by bol krok spat takze tak.viem je to dvojsecna zbran..v tomto pripade ma naozaj zaujima nazor mamiciek u ktorych doslo k zlepseniu al.zhorseniu situacie ako mame my..

ruzovazuvacka
5. máj 2017

@orieska325 chvilku to potrvá a zopar chorob Este pride ale zlepší sa to.

zabulienka266
5. máj 2017

@orieska325 To iste som mala s detmi. Dcerka sa narodila predcasne ked mal syn 3 roky. Druhym rokom nastupil do inej skolky ked mala malá 4 mes a zacal kolotoc chorob. Uz som bola zufala. Skoncili sme aj na imunoalrgelogii ked mala rok,kde sa nic nepotvrdilo. Teraz ma dva tiez nema komplet ockovanie este, ale uz sa to podstatne zlepsilo. Voci bakteriam je uz asi imunna - dr jej stale pre istotu pri ochoreni robi vytery a dlhsie su uz negativne - utocia uz "iba" virusy. Inak syn ked nastupil prvym rokom do skolky bol ustavicne chory - nepretrzite kasel,streptokok,ekzem a v nom stafylokok,bradavice. Pomohla navsteva alergologa, sice alergie ziadne,ale predpisal mu ribomunyl a to pomohla. A mal mierny nedostatok Decka.

gita17
5. máj 2017

mat doma novorodenca a druhe decko dat prvy krat do skolky je dost blb napad. Co si si myslela? To nevies ze deti byvaju na zaciatku dochadzky chore? Bud rada ze to nedopadlo horsie

orieska325
autor
5. máj 2017

@gita17 amen...od dnes si po tvojom komentari budem do konca zivota vycitat ze som dala syna do skolky..hlavne ako prijemne vies napisat svoj nazor..hlavne ze ty vsetko vies..

orieska325
autor
5. máj 2017

@zabulienka266 dakujem pekne za nazor.

ivanapetrasova
5. máj 2017

Mám doma 4,5 ročného a 10 mesačnú. Starší kojeny do 3 rokov, mladšia je tiež kojena. Starší v škôlke. Mladšia už mala 2x atb. Malý donesie sople zo škôlky, mladšia to chytí a stecie na priedusky... No žiaľ Bohu, to je už údel mladsich čo majú súrodencov v škôlke.. Ani kojenie jej nepomáha. Ani déčko... Spravila som to že staršieho nechávam doma zo škôlky hneď pri náznaku sopla, aby nepreplatí u neho choroba. Zatiaľ sme ok od decembra. Takže buď staršieho vezmi zo škôlky alebo aspoň preventívne keď sa začnú nejaké prejavy choroby alebo proste len prečkať toto obdobie. A tá imuno neuškodí tiež.

soldi
5. máj 2017

@orieska325 moj maly ma 9 mesiacov a ma dvoch starsich bratov skolkarov. v septembri obaja nastupili prvy krat do skolky. kedze som mala presne obavy zo skolkarskych chorob, ale nechcela som ich trhat z kolektivu (starsi mal uz 5 rokov), tak som urobila kompromis a davala som ich tam iba 3 dni pocas kritickeho obdobia (jesen, jar). niekde som sa totiz docitala, ze takymto sposobom nie je organizmus vystaveny takemu naporu bakterii a stiha sa s nimi lepsie vyrovnavat, resp. sa ich tolko "nenalepi" na dieta 🙂
tak mozno skus takyto kompromis?

orieska325
autor
5. máj 2017

@ivanapetrasova dakujem..urcite ho nechavam akonahle sopel akebo kasel nechavam ho doma..vzdy..dufam ze to prejde verim ze bude dobre.

orieska325
autor
5. máj 2017

@soldi super dakujem to je rozumne.

evitka83
5. máj 2017

@orieska325 z nas sa tiez toci vkuse moraxela odkedy je mala v jasliach, chytila som to aj ja aj muz. Vytery nikdy nemame vsetci traja pozitivne naraz. Ale priznaky ano, takze tie stery nemusia byt jednoznacne. Aj imuno jej vyslo v pohode. Napriek tomu dostala sirup isoprinosine. Berie ho 7 mesiacov, odvtedy je relativne klud. Bola chora asi raz. Ale ten priebeh sa teraz neda porovnat s tym co bolo predtym. Asi by som sa vo vasom pripade imuno liecby nebala. Ale ja cistim malej stale preventivne nos vincentkou a davam inhalovat obcas esencialne oleje, aj do izby jej to davam do slanej vody na odparovanie. Lepsie spi. Drzim palce

sonulka8
5. máj 2017

@orieska325 urcite s nou chod..mala som doma skoro to iste co ty,starsi nastupil do skolky a malinky furt chory...dokt.nas poslala na imunolog.alerg. vysetrenia...len tam mi ho dali do poriadku,nasadila sa liecba a cca po roku bolo vidno vysledky..teraz ma uz 7 a ochorie maximalne 1x za rok..aj to nic vazne..na tvojom mieste by som urcite isla 🙂

marllik
5. máj 2017

@orieska325 niektori lekari odporucaju detom nachylnejsim na choroby nespat v kolektive, nech je v skolke len na pol dna. mozno by i toto mohol byt pre vas kompromis, ze by tak syn nechorlavel a nebol by ukrateny od napredovania v skolke..

jana_eyre
5. máj 2017

Poznam o com pises.. Mam 8m syna, narodil sa presne v den ked najstarsi nastupil do skolky prvy krat.. Mame za sebou naozaj vela chorob, maly za 7m zivota mal uz 2x atb (zapal priedusiek, teraz zapal stredneho ucha s prasknutym bubienkom) okrem toho stale nejake sople teploty, kasle... Vlastne bol zdravy asi dokopy 2tyzdne a mne je z toho uz naozaj strasne.. Je kojeny, starsie deti uz ani chore nie su, ale najmladsi si aj tak vsetko vychyta.. (aj som syna stiahla zo skolky, nechodil takmer celu zimu) Najnovsie sme vsetci nieco chytili u dr ked sme cakali na kontrolu kvoli tomu uchu.. No, moja dr stale este vravi, ze ma sice slabsiu imunitu, ale zatial pockame.. Kedze jej doverujem tak cakam ako sa to bude dalej vyvijat.. Ale priznavam, ze mi je uz z toho naozaj doplacu.. Kedysi som bola vesela, ale teraz vsetku energiu som minula... Drzim palce, aby bolo babo zdrave.. Aj sebe..

lucka08099
5. máj 2017

Mam deti tiez v podobnom veku a tiez som starsiu nechala doma. Presne pre to, aby mi k novorodencovi nenosila kadejake choroby. Ak vsak tvojmu malemu skolka velmi pomohla, skusila by som mozno trosku posilnit imunitu malickej. Ja na odporucanie lekarky v obdobiach chorob davam obom cebion kvapky a tiez za seba odporucam imunoglukan. A viem ze to mnohi neuznavaju, ale ja mam velmi dobre skusenosti aj s homeopatikami a to nielen pocas chorob ale aj v ramci prevencie.

slavka030
5. máj 2017

My máme to isté. Syn 8 mes. Dcéra 3 roky, chodí do škôlky. Posledne sme sa nevedeli z kolotoča chorôb dostať mesiac. A to boli ok asi 2 týždne a prepukla to znova. Teraz sú už týždeň ok, dúfam, že im to vydrží. Malý to vždy schyta viac ako ona, i keď aj ona ma dosť zlý priebeh choroby. S dcérou chodíme na imunoalergologiu, začali sme síce kvôli niečomu inému, ale teraz čakáme za výsledkami imunity kvôli týmto chorobám. Malého imunitu zatiaľ na imunoalergologii neriešime. On ma proste podla mna aj lekarky este oslabenu imunitu z predachadzajucej choroby a ona nieco donesie, a choroba na svete. Ale napriek tomu, dávam dcéru do škôlky aj naďalej. Prospieva jej to. I keď mám zlosť keď sú chorí, nevezmem ju odtiaľ. Ak pôjdeš na imunoalergologiu, nepokazis tým nič. Asi je to podľa mňa len obdobie kedy ti menší majú proste smolu, že majú starších súrodencov skolkarov. Asi s tým veľa nenarobime. Ja som ešte uvažovala dávať deťom kolostrum, ci ich to neobrni nejako, ale čakáme výsledky imunity, tak zatiaľ nedávam. Skúsila som rôzne sirupy u staršej na imunitu, ale prd zaberajú.

badimeria
5. máj 2017

@orieska325 fuu ako keby som citala nas pribeh uplne presne.Mam doma 9mesacneho a skolkara 6r.Ani neviem kedy moje mimco bolo zdrave.Januar obojstranny zapal pluc a odvtedy staleto co vy atb mame prave teraz druhe stale chrci sople hlieny atd.Moj skolkar uz nebol od januara v skolke nahala som doma a nepomohlo.Takze sme tiez vyslany na alergologiu isto chod aj ty.A to moj skolkar uz nebyva ani chory lebo ma nosne mandle von velmi pomohlo takze neviem kde toto odkial mimino stale ma.Inhalujeme vincentku to ako tak pomaha.Ale len aby ho nezadusilo v nocci zle.Mame len jedno ockovanie nakolko neni kedy co stale ma daky bacil kasel atddd

orieska325
autor
5. máj 2017

@marllik od zaciatku mi vobec nespsl ako som pisala uz vyssie mali sme s nim trosku problem s od vianoc zacal aj spavat...tak isto to bolo predtym spankom..tiez pochytal kadeco..ono takto u nas je to cyklus 2-3 tyzdne skolka potom tyzden doma...to je este relativne dobre poznam deti co su v skolke 2-3 dni v mesiaci zvysok su chore..

orieska325
autor
6. máj 2017

@lucka08099
@slavka030
@badimeria
@jana_eyre no ano presne ako u nas v den porodu maly siel do skolky 1.x😀Ja som to posilnenie imunity konzultovala aj s laktacnou a ona mi zas vravela ze kojenim jej davam to najlepsie co moze byt..ze malej netreba nijak imunitu posilnovat ani cezo mna napr..ze ja budem nieco brat..ze to je mizive% ktore sa takto k nej dostane..Synovi davam cca mesiac kolostrum a probiotika rano nalacno skusam tiez aspon u neho trosku pomoct..uvidime uz bol pocas toho 1x chory ale tak po mesiaci je skoro cakat vysledky..imunoglukan som mu davala ked bol maly kvoli aftam a nic..bez efektu...Lekar Orl mi vravel ze deti do 3r maju imunitu z tela matky potom klesnu na tzv imunitne minimum a idu od nuly imu sa im tvori od znova..v tom case sa z nich stavaju skolkari a uz to ide...kolektiv choroby..vraj je to prirodzene s vela tymi bacilmi si musi ich telo poradit samo..niektore tu z vas pisali ze ste na imunologii boli a vysledky vidno po pol roku..roku...co ak sa im ta imunita scelila za ten cas aj sama..a nie pouzitim preparatov?Aby ste pochopili..snazim sa predist tonu aby som malinkej musela nieco davat..nejaku chemiu plus obavam sa toho odberu aj sestricka mi vravela ze sa tam berie vela ampuliek a zo zily..neviem u takeho maleho baba ufff...ano ano viem su horsie veci..ale aj tak..Inak u syna som skusila v ramci prevencie chorob obmedzit aj sladkosti nikdy ich neladoval vela ale tak bezne si popyta 1x denne ked pride zo skolky...skusila som to stiahnut na minimum nahradzam ovocim atd..skusam tiez na vsetky strany pomoct ze neriesim priamo len malu..stale vravim ze psychika robi vela a verim ze to bude lepsie..pohravam sa s myslienkou ze ide leto prazdniny teraz maly nebude 2m v skolke ci aj to nepomoze plus po nastupe v sept.aj ona zas bude starsia..takze fakt rozmyslam na vsetky strany aby bolo dobre.Velmi pekne vam vsetkym dakujem za nazory.

simca06022011
6. máj 2017

Nešla by som na imunológiu ak nie je vážny dôvod,to že choreju deti jeden od druhého je normálne. Dcko a céčko dopĺňať,preventívne čistiť nosteky atď. Ono sa to časom vykryštalizuje... V susedstve máme kopec takýchto súrodencov a vseeeetci sú chorí jeden od druhého stále. Inak ja som bola s dcérou aj na imunologii aj doma som ju nechala a aj tak sme všetci museli toto preskákal...

Strana
z2