Večne choré bábätko a súrodenec škôlkar
Ahojte potrebujem pocut viac nazorov aby som sa mohla rozhodnut.Dcerka ma 9 mesiacov..z porodnice sme si doniesli zlateho stafylokoka..od zhruba mesiaca po narodeni sa prejavil 1.x vysev svrbenie atd..(Syncek mi v tom obdobi 1x nastupil do skolky..dovtedy ziadne antibiotika len par x nejaka bezna detska chorobka..celkovo zdravy,od nastupu stale cosi donesie bud skolkarske bakterie al.nejaky virus)Mala ma vkuse moraxelu alebo streptokokov al.sa jej vrati zlaty stafik.Obe deti su kojene😀syn uz samozrejme nie.Pre neustale problemy dcerka este nebola zaockovana..Dr.uz vyskusala vsetko a kazala mi aby som s nou sla na inunoalergologicke nech sa jej mrknu na imunitu vraj to vedia nakopnut...Na jednej strane mam pocit ci to nie je zbytocne vystavit ju odberu a celkovo vraj sa imunita do 3r.dietata vyvija..ale na 2.strane stale jej pri vytere ukaze tych bacilov niekedy aj troch naraz...sucasne s bratcekom ich lekarka preliecila raz vybrali antibiotika a hned po nich mali obaja nalezy...kazdy ine bakterie..u malej mi to vadi preto ze sa stale sucha ocka nosik budi sa tym..o spanku ako takom mozme len snivat je zahlienena chrapci jej to v nosiku je to neprijemne celkovo je nervozna a nepokojna...niektore bacily maly vyslovene prenasa na nu jemu vyjde vyter cisty a ona tsm stale cosi ma...uz je toho dost naozaj.potrebujem poradit vela ludi ma odhovara ze inunialergo je blbost ze tam chodili ako na klavir a nic...Moze byt ze malej sa casom imunita zlepsi alebo to bude stale takto..ma niekto podobnu skusenost?Uvitala by dom aby naozaj reagovali mamicky kt.sa to tyka ak nemate co k teme napisat prosim nereagujte..ani odporcovia ockovania atd..dakujem za pochopenie.
My sme museli staršieho nechať doma jeden školský rok,keď sa mladší narodil,keďže ako trojmesačný od svojho staršieho brata škôlkara ochorel na zápal pľúc...
namiesto vláčenia detí po lekároch je najjednoduchšie nechať školkara doma pol roka,rok....a otužovať,dávať vitamíny,pomáhať prirodzenému budovaniu imunity....voľakedy imunologovia ani neexistovali a ak,tak mali málo roboty,dnes nestíhajú.....rozmnožili sa aj bacily,mnohé rezistentné na lieky,atb nezaberajú tak ako pred rokmi,je to začarovaný kruh.....to,čo píšem v prvej vete je pre tvoje deti najlepšie
@janinah liecim.oboch prioritne vyplachmi nos je v tomto pripade dolezity...vzdy mali nalez v nose..teda vacsinou..nechat maleho doma nechcem a ani nemozem..mala mi nespi vobec doma a on nemoze cely den so mnou pochodovat povonku...po dalsie..doma sa nudi v skolke je stastny aj ucitelky to povedali ze s tym problemom co nastupoval je teraz medzi najlepsimi v triede..pockam teraz budu prazdniny maly sa zoceli aj ona bude mimo dosahu skolkarskych chorob na jesen bude zas starsia v noci som nespala a som takto rozhodnuta..dakujem za dalsi pekny nazor.
@orieska325 nos. mandľa skontrolovaná? nezväčšená? ked mu to všetko v nose "kysne"...a pomohlo by more...a tú vodu na výplachy slanú dávaj
@janinah no to more nestaastne..kazdy rok sme boli od jedy sa narodil..min.roku som bola tehotna a toho roku nam to nevychadza..zial..velmi by pomohli vsetkym..nosnu mandlu ma v poriadku.
U nas je to podobne. Moja dcerka mala 4mesiace ked maly nastupil 1x do skolky. Maly odkedy nastupil do skolky mal raz anginu a asi 4x sople. Co si myslim ze nie je nic strasne. No samozrejme mala to vzdy chyti od neho. On vytery negativne a mala vzdy pozitivne. Synovi sople prejdu do tyzdna a u malej sa s tym mordujeme aj 4-5tyzdnov. Celkove atb mala raz a inak na preliecenie do nosteka ked ma dlho sople berie pamycon. Po nom sople ustupia no vo vytere aj tak vzdy nejaky bacil zostane. Naposledy sme odkladali tretie ockovanie. Ked sopliky ustupili, urobili vyter, mala tam este streptokoka hoci jej uz nic nebolo. Tak ju doktorka zaockovala, vravela ze to nevadi ze ma este bacila, pokial nic nerobi, moze sa ockovat. Ze vela ludi ma casto bacilov a ani o tom nevedia. Imunologiu zatial neriesim, verim ze teraz bude toho menej ked bude teplo, chystame sa aj k moru, tak snad pomoze aj to.
My mame 5 rocneho ktory je treti rok v skolke a 10m-cneho.maly bol asi tak uz od 5m v kuse zasopleny.furt nejaky sirup,kvapky do nosa.stale dookola.ma 10m a vybral 6 atb.starsi tolko vybral za 5 a pol roka.a to bolo zapal hrdla,zapal dutin,zapal priedusie.naposledy az zapal pluc co sme skoncili v nemocnici.dosli sme domov a o tri dni dostal teploty.zapal uska.a zase sopliky kasel.zobrali mu vytery a mal v nose streptokoka.dali nam atb kvapky do nosa.a chvala bohu je v pohode.doktorka nas poslala na alergologiu tak som zvedava ci mu nieco vide.starsi bol v pohode az niekedy v marci boli obaja chori na atb.starsi ich vybral a bol v pohode a maly vybral dvoje a aj tak sme skoncili v nemocnici.vytery mu robila nasa doktorka este predtym a vysla mu plesen v hrdle.v nemocnici streptokok,ked sme isli domov mal vytery v pohode.a potom zase streptokok.teraz je v pohode.mame aj solnu lampu.a myslim ze odkedy ju mame a od kedy bral tie atb kvapky do nosa je to v pohode.ani nezakasle 🙂 skus solnu lampu.a ci davat starsie do skolky.podla mna si tym vytvara aj imunitu.aj jedno aj druhe.
@kikundela dakujem za nazor..ano ja solou preplacujem nosiky..vincentkou tiez...sol davam do odparnikov kde malinka spi..dufajme ze to bude dobre aj u vas.nech sa dari drzte sa.
@orieska325 sory, nemala som byt taka drsna, nevycitaj si co sa uz stalo, nikto nie je dokonaly, staci ked sa zlepsujeme ;)
ahoj, keď sa nám narodila dcéra, tak syn mal 2,5 roka. Keď nastúpil do škôlky, Zuzka začala chorľavieť, mala niekoľkokrát zápal priedušiek, až sme raz skončili so zápalom pľúc na týždeň v nemocnici. Syn mával len trochu kašel, trochu sopeľ, bez teplôt, nejakých zásadných problémov, ale bol nositeľom všelijakých pliag zo škôlky. Tak sme sa dohodli s lekárom aj so škôlkou, že po odchode z nemocnice, sme prerušili škôlku na 2 mesiace, aby Tomo nenosil domov škôlkarske bacily a Zuzkin zdravotný stav sa zlepšil. Dnes má Zuzka 3 roky, stále sa lieči na pneumoalergológii, ale tým že je podchytená, už nemáva také veľké problémy a od septembra môže aj ona nastúpiť do škôlky.

A z odberu vôbec nemusis panikáriť. Vooobec to taká hrôza a kooopec krvy nebolo. Ale niektoré testy zbytočné tie deti vystresovaní, napr tie pochacie na alergény... Jednak vrajbto do 5-6 rokov ani nie je "100%ne" a to dieťa neobsedi 20+Minut.... Inak mne keď začala mala chorlaviet mali sme aj nízke železo. Kontrolovali vám aj krv?