icon

Veľmi bolestivý menzes u 12-ročnej

8. máj 2023

Ahojte. Riesili ste niekto velmi bolestivy menzes u 12 rocnej? Ma uz rok pravidelny s malymi odchylkami ale velmi bolestivy. Nezabera buscopan, nospa, nalgesin, novalgin. Uz neviem ako to riesit, ci len cestou lekara. Ked dostane menzes je uplne vyradena z cinnosti. Dakujem za kazdu radu. Caje ako alchemilka a gynastan jej varim.

Strana
z2
lucik194
8. máj 2023

nezabera ani nospa? uffff lebo ta zvykne zaberat......
teply zabal na brucho? skusali ste?

liz_lemon
8. máj 2023

magnezium je dobre na krce, a prip. Valetol

sunshine_18
8. máj 2023

Treba riešiť príčinu bolesti, nie ju potláčať liekmi

anda_panda
8. máj 2023

Teply zabal na brucho,zensky caj,magnezium.... Ja som tiez mala priserne bolesti uz od 11 rokov,mamina ma zobrala aj k lekarovi ale vsetko bolo v poriadku...mam 29 a bolesti stale rovnake 🤦 tiez som uplne mimo ked pridu bolesti,plazim sa po zemi od bolesti ....este mi zabera Flector prasok,ten je ale na predpis

sejjby
8. máj 2023

Poradiť sa s gynekologičkou keď už ani také silné lieky nezaburajú

janulka1985
8. máj 2023

Kvapky gynex aj pupalkový olej je velmi dobrý

anjelicek26
8. máj 2023

Ked nezaberaju ani vsetky tieto lieky, smer lekar... kamoske dcere 14 rocnej (po dvoch rokoch trapenia, ze dievca slo smer samovrazedne myslienky pocas MS od bolesti) operovali endometriozu... operovali ju, nasadili antikoncepciu, MS vobec nema a je stastna... co bude o par rokov sa uvidi.

stanulienkat
8. máj 2023

Mala som to roky take iste. Strasna bolest. Mala to tak aj velka cast spoluziacok. Vydrzali sme. Len mna nedopovali liekmi. Skus obycajny Paralen, teplo, klud. Neuc ju na take tazke lieky, lebo jej poskodis zaludok. Niekto ma bolestivu, niekto menej. Ak sa jej da vydrzat, nech sa aspon trochu nauci s tym pracovat. A uz vobec jej nedavaj Flector a podobne smakociny. Myslim, ze vredy nepotrebuje.

januska12323
8. máj 2023

Ak jej také silné lieky nezaberajú tak len lekár. Ja som mala najhoršie bolesti tiež v puberte ale v najhoršom jedna tabletka panadolu pomohla.

anile12
8. máj 2023

Kúpiť vitamín E a podávať pred MS kľudne aj týždeň ale stačí aj par dni. Vitamín E uvoľňuje svalstvo. V puberte som mávala neskutočne menštruačne bolesti. Poradila mi to triedna učiteľka. Ps; nadopovala som sa ním aj pred pôrodom 😂👍👍

asdfka
8. máj 2023

Mne zaberal jedine flector. Ziadne ibalginy, panadoly, to bolo na mna slabe.

guiseppinka
8. máj 2023

Neviem kolko som mala presne rokov (asi 15), len viem, ze to bolo presne 1.1., ked som dostala svoju prvu bolestivu ms. Bolestiva bola taka, ze som sa na posteli nevladala pretocit, zvracala som pravidelne prvy den, takze len vedro pri posteli.... nezaberalo mi absolutne nic, po gyn stranke bolo vsetko v poriadku (vraj, gyn to neriesili, ze to k tomu obcas patri a jedna mi predpisala coxtral, to bolo jedine, co mi zaberalo ako tak)... Takze pravidelne prvy den som prelezala v posteli. Ak som dokazala zaspat, tak to preslo do stavu, ze poobede/vecer som zacala vladat stat na nohach... Nakoniec mi jeden gyn povedal, ze mam maternicu posunutu dozadu, tlaci na panvu a preto ma nikdy nebolelo brucho, ale krize a tym padom lieky na uvolnenie svalstva nezaberali... Paradoxne mne pomohol sex, po porodoch sa to zlepsilo, teraz citim krize trochu, ale nastastie nemam uz take stavy ako som mala... A uprimne, mam 2 baby a neviem co bude s nimi... Lebo ked som v tych bolestiach dostala odpoved, ze to preto, aby som sa citila zenou, som mala chut vrazdit vsetkych naokolo...

hendikep
8. máj 2023

skus podcast bagniari radio alebo len bagniari na fb, vysvetluje zenske cykly a to ze bolestiva menstruacia nemusi byt bolestiva, a nie je to nieco s cim je potrebne zit alebo sa zmierit

autor
8. máj 2023

@janulka1985 na ten som zabudla mam ho doma. Dakujem.

autor
8. máj 2023

@stanulienkat zas davam len ked nevie vydrzat. A snazim sa co najmenej.

janulka1985
8. máj 2023

Moja dcéra ma od 11 rokov MS.. kupila som jej od začiatku bylinné kvapky a počas MS ich vždy berie..ma klasické bolesti nič extremne..pije aj čaj alchemilku.tabletku som jej este nedavala a verim že ani nebude potrebovať..pri najhoršom urcite gynex kupim

autor
8. máj 2023

@janulka1985 ake bylinkove kvapky?

autor
8. máj 2023

@janulka1985 ja sama mam velmi bolestivy menzes a viem ze obcas to bez tabletky nejde. Ked ju vidim ako trpi. Len hladam alternativne riesenie. Na gynekologiu planujem ist len su tam dlhe cakacie terminy kedze je len jedna detska gynekologicka na kraj.

lenja123
8. máj 2023

...zas davam len ked nevie vydrzat. A snazim sa co najmenej.
Možno práve tu robíš chybu. Skús jej dať už pri začínajúcej bolesti, kým je ešte veľmi mierna. Ja sa pamätám zo svojej puberty, že keď som prešvihla tento čas, keď mi bolesť ešte len začínala( bola som mimo domu, alebo som jednoducho nemala tabletku ), tak mi už nepomohlo vôbec nič, párkrát som skončila až na pohotovosti. A tam mi povedali, že zobrať analgetikum hneď na začiatku, nečakať, kým bude bolesť neznesiteľná. A vtedy mi stačila aj oveľa menšia, polovičná alebo štvrtinová dávka lieku, aby zabral.

janulka1985
8. máj 2023

Tieto kvapky..a ako bolo už vyššie spomenuté suché teplo na brucho,ale aj teplá sprcha urobí dobre.

autor
8. máj 2023

@janulka1985 dakujem pozriem a na gyn ste boli?

janulka1985
8. máj 2023

Nie zatial netreba.. este je skoro ju s tym zaťažovať

maria200981
8. máj 2023

pamatam sa ze na zaciatku som mala takisto nie vzdy ale sporadicky silne bolesti - trvalo to prve 2-3 roky potom to preslo

autor
8. máj 2023

@janulka1985 no lebo ako som to vravela detskej tak vraj mame ist na gyn.

kristina2412
8. máj 2023

Skús jej nájsť na YouTube videa s cvičením jogy na bolestivú menštruáciu( je ich tam niekoľko). Mám známe ktorým joga veľmi pomáha pri bolestiach.

autor
8. máj 2023

@kristina2412 pozriem.

autor
8. máj 2023

@kristina2412 dakujem.

alenkavrisidivov
8. máj 2023

ahoj, ja s týmto roky žijem. Od 11, budem mať 25. Kľudne mi napíš správu a poradím ti so všetkým čo som sa za tie roky naučila, prešla si tým a tak. 🙂

simona92101
8. máj 2023

@stanulienkat tu nejde o to ze jej dava lieky hala bala predsa,ze ju na to uci🤦‍♀️ s cim pracovat,s bolestou?prepac,ale asi nepoznas taku MS,ze 2 dni nedokazes vstat z postele od bolesti,co tak bolia krize,nohy a minies 4 baliky vloziek..moja mama,sestra aj ja sme vsetky od puberty mali taketo bolesti,nezaberali ziadne lieky,jednoducho pre 2 dni sme nevedeli fungovat.trochu sa to po porodoch upravilo ale pomohla jedine az antikoncepcia aby sa cyklus upravil..s tymto im pomoze jedine gynekolog.

alenkavrisidivov
8. máj 2023

@simona92101 súhlasím! ale antikoncepcia len potláča problém, ktorý tam je. Bolesti pri menštruácii prosím prestante brať všetci ako normálnu vec. Menzes nemá takto bolieť a treba hľadať príčinu. :( Ja som brala antiku 5 rokov s prestávkou jeden rok a nedopadlo to dobre. Treba nájsť gyn, ktorý skutočne rieši problémy.

Strana
z2