Ako posunúť menzes 13 ročnej kvôli dovolenke?

arcenciell
30. máj 2022

Dievčatá mam asi hlúpu otazku ale skusim.
Tie ktoré máte 13ročné dcéru, čo maju už pravidelný menzes, ako riešite dovolenku? Už minuly rok jej to pokazilo tábor a teraz jej to znova vychadza presne na dovolenku 🤦‍♀️ Zial termin si nevieme zmenit skrz prace, ale sediet pri mori s menzesom bude pre nu za trest. 😩😩

anjelicek26
30. máj 2022

@arcenciell tak asi ako dospelej, tabletkami. Isla by som za gynekologom sa poradit. Toto mas pravdu, ze sediet pri mori a mat 5-6 dni s toho menzes chudak dievca.

kiki68
30. máj 2022

@arcenciell jedine ku Gyn a tabletkami to posunut.

arcenciell
autor
30. máj 2022

@anjelicek26 no vidis a sestricka u nas na gynde mi povedala do telefonu ze ved to je este dietatko co jej chcem posuvat ze to by ona nerobila….

arcenciell
autor
30. máj 2022

@anjelicek26 🤦‍♀️ Dietatko co ma uz 2 roky pravidelny menzes, porazit ma ide

pimpa12
30. máj 2022

@arcenciell jedine chemicky/hormonálne. Tak ako píšu dievčatá vyššie. U gynekológa.

hradnapani
30. máj 2022

no ja by som nedala takemu mlademu dievcatu. Neviem ci to vobec lekar predpise, ale neriesila som to.

diamond007
30. máj 2022

@arcenciell nech sa s tým naučí žiť dcéra (s menzesom). To sú teda matky, dieťaťu čo sa vyvíja posúvať cykly 🤦🤦🤦
Akokeby tampón neexistoval .

arcenciell
autor
30. máj 2022

Budeme to musiet vyriesit tamponom teda, co uz….

kendova_anna
30. máj 2022

A tak ak to nie je jej prvy menzes, tak co po tie tabletky by som si bola sla. Teda samozrejme ak nema ziadne problemy spojene z menzesom

januska12323
30. máj 2022

A ja by som nič neposuvala, 13 ročná si môže dať tampón a vybavene.

abbey1
30. máj 2022

Ani sebe by som liekmi menzes neposuvala, nie to ešte dieťaťu. Normálne tampóny a veselo do vody.

majlo1234
30. máj 2022

Jasne, radsej tampon alebo kalisok, jedna vec je, ze zbytocne hormony pchat do uz aj tak hormonalne ovplyvnenej pubertiacky😀 a druha, ze cim skor sa nauci pouzivat tieto pomocky, tym skor si ulahci zivot

patka06
30. máj 2022

Mám 15 ročnú, v tom čase si naplánujeme iný program, dovolenka aj keď pri mori, nie je iba kúpanie. Určite by som to neriešila liekmi.

blabla22
30. máj 2022

@arcenciell ahoj, ja by som sa poradila skor s gynekologom ako s laikmi na modrom konikovi. On ma predsa na to odborny pohlad a vie posudit aky velky problem mozu tabletky na posunutie sposobit. Je mozne ze aj ziaden. Inak neviem kedy idete, ale ak mate este cas, skor by som "presunula" ten cyklus pred tym dovolenkovym, nech cez dovolenku nemusi riesit tabletky a pripadne nejake neziaduce ucinky

mondolina
30. máj 2022

u 13 ročnej by som to teda tabletkami- hormónmi neriešila. a ani u seba, tampóny a meniť po každom kúpaní.

oblecenie99
30. máj 2022

HAK som brala od svojich cca 16. tich dovtedy, kým som potom nevysadila kvôli tomu, že sme chceli dieťa (mala som 29 rokov) a potom som nabehla na tabletky hneď po pôrode po šestonedelí. Čiže skúsenosť s hormónmi mám, ani nie zlú.. napriek tomu! som si menzes trúfla posunúť len raz, kvôli našej svadbe (mala som 29 rokov), vychádzalo by mi na svadobný deň, navyše by to bol jeden z tých horších dní. Poradila som sa s gynekologičkou, ktorá z toho nebola veľmi nadšená, ale že dobre, dá sa, skúsme.. Ja by som teda takej mladučkej nekafrala do toho, hormónmi určite nie. Nech už teraz skúša (ak stíhate) tampóny, najmä teda ak ešte nemá skúsenosť. Ja som tak bola s našimi na dovolenke ako 13 ročná, tam som sa naučila používať tampóny a odvtedy vlastne na ne nedám dopustiť. Čím skôr si na zo zvykne, tým lepšie, nech jej menzes nekazí zážitok z dovolenky.

marcellka32
30. máj 2022

Mám 14 ročnú a pár dní jej vychádza, že bude mať ms, keďže ideme na 2 týždne...žiadne lieky na posúvanie nebudem dávať, dovolenka nie je len o kúpaní, pôjdeme aj na výlety a na kúpanie vezmeme menštruačné plavky (tampóny ešte nedáva tiez)

anjelicek26
30. máj 2022

Keby je to len o krvacanie nepoviem.. Ale casto su to krce a bolesti 😏Aspon dcera je prve dva dni uplne odpisana.

lubina
30. máj 2022

@arcenciell nasa dcera tiez nie je spokojna, ak sme niekde a ma akurat svoje dni, je to pre nu neprijemne. Bola som s noou u doktorky a ta jej normalne predpisala lieky, akurat upravila davkovanie, kedze ma len 16. Treba sa poradit s lekarom, nie so sestrickou 🙂

noemi155
30. máj 2022

@arcenciell aj citrón jesť vie oddialiť ms aspoň už tri dni pred očakávaním
Ale tak ono je to ťažko,lebo aj zmena prostredia vie zmeniť cely cyklus,aspoň u mna to tak vždy bolo

arcenciell
autor
30. máj 2022

@lubina ked ona ma len odbila ani ma k dr neprepojila…. Ale aj tak nechame len tampony

arcenciell
autor
30. máj 2022

@diamond007 toto mi nestoji ani za to sa rozculit. Keby si citala by si videla ze som si “prisla po radu a skusenost” nie ze CHCEM silou mocou jej davat hormony!

lejusinka
30. máj 2022

13 rocna sa este len “uci” menstruovat a urcite by som nezasahovala do toho hormonalnym odsunom. Moze to mat dost zle nasledky na cyklus a hormony. Radsej ju naucit s tamponom alebo posunut dovolenku.

januska12323
30. máj 2022

Polovicu dovoleniek sa mi to trafilo, ze by som musela posúvať, načo do cyklu kafrat keď to funguje.
@anjelicek26 keď bolo veľmi zle jeden deň som ostala na izbe alebo sedieť na deke, ostatní sa išli kúpať. Žiadnym spôsobom mi to dovolenku nepokazilo, práve naopak pri mori a teple mi nebolo tak zle ako doma.

kataka10
30. máj 2022

@arcenciell ja sa chystam toto leto vyskusat menstruacne plavky, nakolko mi tiez vychadza ms pocas dovolenky. Ale neviem, ci sa vyrabaju aj velkostne pre 13rocnu.

simsalabim
30. máj 2022

@arcenciell kup menstruacne plavky a mas po starostiach. Inak moja plavala iba v obycajnych ciernych plavkach - tlak vody ktv zastavi - potom suknicka z uteraka a sup sa prezliect na apartman. Potom dom kupila tie menstruacne plavky.

thoughtfulweirdo
30. máj 2022

@januska12323 Bohužiaľ, nie každá má taký menzes, že jej stačí jeden deň preležať. Ja tiež patrím medzi tie šťastné, ale moja sestra žiaľ nie a menzes pre ňu od puberty znamená zvracanie a celková slabosť takmer týždeň. A áno, aj na dovolenke.
Každopádne, @arcenciell mne podobnom veku mama posúvala menzes Norethisteronom, ale dala si ho predpísať akože pre seba, lebo mne gynekológ odmietol dať. Ja by som to tak pri dcére určite neriešila.

vikusjk
30. máj 2022

@arcenciell jedina rada je tampon. Ja som od 12 r pouzivala tampony, ked bolo treba. Kupovala som si take s aplikatorom, az neskor som sa naucila pouzivat aj bez aplikatora. Je to bezna prax, hormony ozaj nie su dobra volba pre dieta v jej veku, to iste aj sama uznas. 😉

kingstonka
30. máj 2022

@marcellka32 máš skúsenosť s menštruačnými plavkami? Vedela by si aj odporučiť konkrétne?

natassha1
30. máj 2022

tak pokial ti toto sestricka povie, ze je este mlada na nejake posuvanie menzesu tak asi tazko nieco docielis vies ako pokial ti oni nedaju tabletky na posunutie jedine to prezit