icon

Veľmi oslabená imunita 3,5 ročnej dcérky

sevi
20. júl 2012

ahojte. Moja viki ma teraz 3,5roka. Je predcasne narodena o 4tyzdne. Od jej dvoch mesiacov je stale chora...takze kazdy mesiac berie antibiotika a vselijake sirupy na hrdlo,spreje do nosa,lieky na podporu imunity na predpis. Velmi zriedkavo sa stane ze je zdrava 30 dni vkuse.vysetrenia ako cysticka fibroza,alergie su negativne. Najde sa niekto s podobnou imunitou?? Myslite ze z toho casom vyrastie???dakujem za kazdu odpoved.

paja74
18. jan 2015

@sevi Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ako sa darí dcérka a čo jej pomohlo? Môj malý škôlkár je týždeň v škôlke a dva týždne doma. Už cca pol roka chodíme na imunológiu, kde už 2x vybral Imunor. Chvílkové zlepšenie a pak zas chorobnosť stúpa. Čo pomohlo vašej malej?

sevi
autor
20. jan 2015

@paja74 dobry den, nemozem povedat ze nam nejaky liek vyrazne pomohol.dcerka ma uz 6 rokov chorobnost pomerne rovnaka cca 2 tyzdne skolka zázrakom niekedy tri tyzdne a potom rychle nastupenie soplíkov kasel a stale dokola atb.uz sme akosi pravidelne na tom tak ze jedno atb nam nezabera tak musíme potiahnut dve balenia antibiotik.zrejme stale rovnake ''skolkarske'' bacili si uz zvykaju na lieky.chodime uz dlhodobo na imunoalergologiu.momentalne sme nasadeny na rybomunil kure,isoprinosin sirup,spreje do nosa antalerg a pri chorobe rhinokord.dalej klasika odporucany vitamin D v zimnych mesiacoch a vitamin B.ak budete mat este nejake otazky kludne piste a dakujem za opytanie nejako to zvladame

paja74
20. jan 2015

@sevi Dakujem za odpoved. Aj ked nie je prave optimisticka. No snad sa to casom zlepsi. Chcelo by to, aby aj konecne poriadne mrzlo. Lebo bacily maju teraz v takomto teplom zimnom pocasi hotovy raj...
Tak drzim pesti, vam aj nam... Mne uz tie choroby totalne lezu na nervy. Tyzden je v skolke a pak dva doma... U starsej dcery to nepoznam... 😒

lili91
23. jan 2015

@sevi ahoj, citam teraz tuto diskusiu a chcela by som sa spytat, ako sa dari dcerke, ci jej nieco pomohlo alebo byva stale tak casto chora? ja mam 4 rocneho synceka a ma podobny problem - vyrazne oslabena imunita a chory je asi kazde 3-4 tyzdne, niekedy aj kazde 2. chcem sa este spytat, ci ma ta vrodena porucha imunity nejaky specialny odborny nazov a ako to dcerke zistili (z krvi)? dakujem!

lili91
23. jan 2015

@sevi jaaj, prave som si vsimla, ze je tu "dalsia strana" 😀 a tam pisete vlastne to, na co som sa pytala aj ja 🙂 len by ma teda zaujimalo ako jej to vysetrovali a ako sa choroba odborne vola. skusali ste aj nejake kupele?

sevi
autor
23. jan 2015

@lili91 krv jej brali niekolko.krat. dlhodobo je sledovana.na.imunoalergii a nevyhli sme sa.aj.pneumoplucnej amb. diagnozu jej "urcil" posudkovy lekar na upsvar znela imunodeficientny stav chronicke zapaly hornych dychacich ciest.

sevi
autor
23. jan 2015

@lili91 z.krvy opakovane zistovali znizene imunoglobiny a dalsich par veci...diteraz.sa.to nezlepsilo ale nasa imunoalergologicka.tvrdi ze stale nieje ta tom.tak.zle aby jej predpisala (povedala) silne lieky na imunitu...

lili91
24. jan 2015

@sevi dakujem za odpoved. a ako to zvladate, ked je tak casto chora? mas predlzenu matersku? ja mam, lebo keby som robila, to by sa nedalo. v skolke je naozaj par dni z celeho skol. roka. mne nasa imunologicka hovorila, ze ak sa mu "nenastartuje" imunita, da mu nejake injekcie. ale to je vraj uz krajny pripad, velmi prisne sa zvazuje ich podanie. ja pevne verim, ze z toho este vyrastie. lebo si neviem predsavit takto existovat. je to velmi unavne, ked je tolko chory, aspon pre mna, hlavne psychicky myslim.

sevi
autor
24. jan 2015

@lili91 ano.mala som predlzeny rodicovsky prispevok ale kedze dcerka uz mala teraz.v januari 6 rokov uz mi to skoncilo.tiez.pracujem a spominate dost malo lebo som casto doma s dcerkou. pytali ste sa minule na kupele--neboli sme. mali sme ist do smokovca ale nasa imunoalergologicka a.pediatricka to moc neodporucali (zevraj je tam.vela chorych deti a ze by tam.rychlo dostala dalsie infekty) hold... ako.to zvladam? ze uz sme si aj zvykli od narodenia az doteraz.akekolve lieky a sirupy zje uz bez.problemov.tak trapi ma.ta chorobnost ale neviem.s tym.pohnut.tolko vitaminov a bylinkovych imunostimulatov aj na.predpis sme skusili a nic poriadne.zdrava chvilku a zas sa vratili choroby

lili91
24. jan 2015

@sevi takze uz pojde do skoly. tak snad sa to dovtedy polepsi, aby nevymeskavala vela. inak s tymi kupelmi presne nad tym rozmyslam aj ja, ci to vobec bude mat zmysel, ci tam toho "este viac nenachyta". s dcerkou som mala teraz podobnu skusenost. ona ma skoliozu a boli sme v oktobri na 4 tyzdne v kupeloch, na chrbticu jej to dlhodobo nepomohlo a chytila tam nieco, z coho este 6 tyzdnov po navrate kaslala az sme skoncili tiez u imunologicky. dakujem za vas cas a prajem celej rodinke hlavne vela zdravia! 🙂

sevi
autor
25. jan 2015

@lili91 kedykolvek napiste a dakujeme aj vy sa drzte

nell77
22. apr 2015

urcite prirodne prostriedky napr. Cordyceps
napr.

http://www.vitaeshop.sk

222petulik
17. sep 2015

Mamičky, dievčence POZOR! Začína nám opäť obdobie soplíkov a kašľa. Mám pre Vás skvelé odporúčanie a to na povzbudenie imunity a detox tela vhodné aj pre deti od 1 roka APICHIT je to extrakt z ihličia sibírskej jedle ( o tom ste už niečo počuli že áno) ale tento produkt navyše obsahuje chitosan. To znamená jednoducho povedané že na seba nachytáva všetky škodliviny v tele. Ja moje deti a aj rodičia na tom fičíme už asi 3 mesiace a otcovi klesá cukor. Tomu som zo začiatku nechcela veriť keď som čítala že Rusi takto liečia cukrovku, ale je to badateľné nakoľko si otec pichá inzulín a musí si pichnúť menej jednotiek. Takže neváhajte lepší produkt s takýmto zložením na našom trhu nenájdete.
www.tentorium.sk

sasa1983
17. sep 2015

@222petulik dalsi dealersky produkt na zazracny pripravok. Nie som zo Sibiru a nevyznam sa v ihlicnanoch,iste to zas negativne ucinky nemoze a kludne aj pozitivne mat moze,ale ako lekarku by ma zaujimalo,o kolko jednotiek HMR (alebo aky inzulin na pan otec) si picha menej..

222petulik
18. sep 2015

Nemusíte byť zo Sibíru a ani sa vyznať v ihličnanoch, ak ste teda lekár ako vravíte presnejšie prezistím aký inzulín berie a o koľko jednotiek menej si pichá a potom by ma zaujímal Váš objektívny a odborný názor. 🙂

alenka_miluc
23. nov 2015
Používateľ alenka_miluc je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od alenka_miluc.

Nepočul z vás náhodou niekto či pomáha echinacea pri podpore imunity? Teda myslím to tak, či ste to niekto aj vyskúšali. Môže to ísť aj deťom?

petra_maminka
24. nov 2015
Používateľ petra_maminka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od petra_maminka.

My máme od známeho, ale tam aj nejaký alkohol takže to by som deťom asi nedávala. Ale čo sa týka toho či to pomáha, tak rozhodne jedna lyžička a do rána si fit. 😀

manuelala
27. nov 2015
Používateľ manuelala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od manuelala.

@alenka_miluc ak najdeš najkú bez alkoholu, tak si nemyslím že by to klludne mohlo ísť aj deťom

alenka_miluc
29. nov 2015
Používateľ alenka_miluc je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od alenka_miluc.

Hľadala som a našla som u biocare nejakú echinaceu bez alkoholu a písali tam že je aj pre deti vhodná, tak asi to objednám

unique26
30. nov 2015

my fičíme na VIVI ŠŤAVE od JUST a klop klop, zabralo a to sme minulý rok, keď syn nastúpil do škôlky boli v kuse sopľaví, kašlaví, katastrooooofa, ale už je pokoj, nedám dopustiť
ak zaujalo, máme tu aj skupinku o JUST - kopec pozitívnych skúseností mamičiek
ste srdečne vítané
https://www.modrykonik.sk/group/7197/

norahb
8. dec 2015

Určite odporúčam colostrum od LR . Nechcem robiť reklamu týmto, ale ja som bola odmalička často chorá a odkedy ho užívam, už rok a pol, musím poklopať som nebola chorá. Radšej investovať do prevencie než sa potom napchávať antibiotikami. :/

vlada17
1. mar 2016

Ahojte kočky,
ja mám tiež dcérku, čo má problém s imunitou. Keď mi povedal imunológ, že potrebuje vitamín D čo je v oleji z treščej pečene, vôbec som nevedela ako jej to mám dávať. Našla som ale super olej a môžem vám povedať, že som bola veľmi prekvapená. V septembri mala dcérka hladinu D-čka-14 a po troch mesiacoch užívania oleja Ultra D mala 38,6. Ja tiež nechcem robiť nejakú reklamu, ale nám toto naozaj pomohlo.
http://www.nutraceutica.sk/sk/produkty/omega-3-...

annaplus
17. okt 2016

Odporucam otuzovat, Cebion a probiotika a echinacea kvapky kazdy den a kozie mlieko aspon dvakrát do tyzdna. Ucinok je okamzity! 🙂

qwen
17. okt 2016

@sevi ja vám môžem odporučiť 98% vyčistený betaglukán z podhubia hlivy ustricovej, prírodný sirup bez éčiek a chémie. Makrofágy požierajú baktérie, vírusi, rozkladajú odumreté bunky a vyživujú zdravé bunky.
http://www.smile.ramissio.com/ramissio-immunity...
ak máte záujem, podám viac info

gajaa
9. jan 2018

Ahoj, suhlasim s danjelca 🙂 v prvom rade prestat brat antibiotika. nam velmi pomohol na podporu imunity prirodny produkt IMUNIX, ktory moze brat dieta od 3 rok co je velka vyhoda 🙂

viskupovaandrea
9. jan 2018

Davas jej C vitamim?
Ja davam malej hlavne ked mame uprsane pocasie a malemu tiez( nakolko zijeme v UK tak tu prsi skoro kazdy den 😕) a tiez D vitamin. Taktiez robim kazdy den okolo 5-6h vecer smoothie z cerstveho ovocia detom.
Nedavaj antibiotika. Pocula som ze ak sa beru anti.tak treba davat aj probiotika.
Nasa ma uz 4r ale este nebola na antibiotikach 🤗 a syn ma 3 a tiez este nemal akurat sme riesili vysoku horucku ale to bol vsetko( na to sme dostali Panadol) . ❤

ruzenka65
Odpoveď bola odstránená
zuzzka358
11. sep 2021

@sevi moja rodina uplne podlahla otuzovanie. Deti uz vobec nie su chore. Odborne poradenstvo s otuzovanim deti najdete na www.otuzovanie.sk

kachita
11. sep 2021

@sevi kupte si Zeleny jacmen od GW, uvidite zlepsenie pomaly, velky pozor na cukry a velmi casto jest vyvary na preliecenie sliznice heubeho creva