Vitamíny na podporu imunity pre 5 ročné dieťa
Dobrý večer,potrebovala by som poradiť pri výbere vitamínov na podporu imunity.Mám5 ročného syna,začal chodiť do škôlky a i napriek tomu,že papá veľa zeleniny a ovocia,je nachladnutý.Je predčasne narodený,má problém s imunitou,denne užíva Isoprinosine,ale i tak nám soplí,a z tých soplov keď mu pozatekajú tak samozrejme je aj kašeľ.Je strašne široká ponuka výrobkov a neviem sa rozhodnúť zvažovala som Marťankov imunactiv,potom Rakytníčka,hlivu ustricovú,colostrum.Poraďte mi prosím ak máte skúsenosti,ktoré je najvhodnejšie.Len mi nepovedzte,že mám syna nechať doma,kôly chorobám,ja ho nemôžem držať doma ako sklenníkovú kvetinku,niekde si predsa tú imunitu vybudovať musí.Potrebuje kontakt s deťmi,veď bol doma do 5 rokov.Vopred veľmi pekne Ďakujem za rady
@ivanazv
niekde som tu pisala o nasej skusenosti s deckou echinaceou Hanus. Mala ju brala dlhe roky. Az kym som nezistila ze je v novej flaske velka zatka z plesne. Mala ju stihla pouzit zo dvakrat. Volala som do lekarne a dodnes lutujem,ze som ju tam nezaniesla,iked co by sa zmenilo? Volala som do tej firmy a este ten den v noci si osobne prisiel majitel po nu / aby sa niekde nezverejnila/ a dal ako odskodne tasku ich vyrobkov. Ubezpecoval ma , ze to ihned presetria a daju mi vediet. Dodnes cakam. Viac som to nekupila. Staci si precitat zlozenie, bolo tam aj dake umele sladidlo,ak sa este dobre pamatam. A take sr.... ja uz dcere nedam. Uz si davame pozor.
Dnes uz idem inou cestou. V prvom rade je potrebne odstranit vzdy to, co ochorenie sposobilo ako len odstranovat nasledky.
Kto chce, tomu rada pomozem. Kto nechce, nech ma neodsudzuje. Ja mam hmatatelne , dlhodobe vysledky.
Zdravie z lekarne neexistuje! Zdravie sa zacina v hlave a je hlavne na nasom tanieri.
PS: este som nepocula o tom, ze by aj malemu dietatku poskodili bylinky, ATB ano.
@ivanazv
je to na kazdom
moja dcerka kvoli alergii zo skoreho podania umeleho krav mlieka v porodnici mala rvozne problemy,aj ekzemik. od pol roka som jej davala potroske pit rooibos caj, lebo viem, ze mne velmi pomohol,kym som alergiu na 7 druhov potravin neodstranila u mna. Ved aj decke cajiky su bylinkove od cca 4mes, len tam treba dat pozor na nadmerne mnozstvo cukru, kedy by napr harmancek velmi pomohol na brusko,ale ten cukor mu to kazi. Cukru sa mamky neboja,ale byliniek ano. Jasne, ze su aj rvozne,silejsie, ale vzdy sa da vybrat. Caje zaberaju pomalsie a postupne, nie ako lieky z lekarne, ale nemaju vedlajsie ucinky a su bezpecnejsie.
Ale v prvom rade je na mieste, zistit co ochorenie sposobilo a to odstranit, nie len uz neskoro riesit nasledky. A takto to ja robim uz 4 roky a nasi lekari uz ani nepracuju, ani som nevedela, bo sme tam 4roky neboli.
@zvedavamt ja sa veru môžem pochváliť...každý ma strašil že veď počkaj pojde do škôlky a budete stále doma so solpami atd...a niesme...je používam rakytník už od 9mesiacov...olej a aj sirup a brusnicou...nedám na to dopustiť ...a tak všetci soplú a my beháme po vonku po snehu..😀 🙂 a to s tým mliekom je pravda pravdúca...ja som malého kojila 2roky a 4mesiace..keď som mu dala mlieko tak bol problém.. ☹ je pravda že občas musím bojovať s babkami a tetkami čo sa týka čokolády...a ostatných hlúpostí...reči veď mu daj je dieťa už u mna nik nepochodí...a na Mikuláša som každému povedala chceme domáce jabĺčka a ovocie... 😉 pekný a zdravé Vianoce
@zvedavamt ahoj. Tiez ma zaujalo co pises, tiez som nazoru, ze zdravie zacina na tanieri. Mam 2-roc.syna a ten ma sople ako opisuje majuska uz 2 mesiace. Mal ich aj zelene, bral Pamykon, zmenili sa sice na biele, ale inac ostali. Zacali stekat, tak zacal velmi kaslat, 7 dni Mucosolvan, potom nieco na nadchu, nakoniec pohotovost, kde ho pozreli, popocuvali a vraj je ok, len mu treba cistit nos. Tu (zijem v PT) sa vytery nerobia - nikomu. Kasel bol vraj priznakom zatekajucich hlienov. To mi bolo jasne, len netusim, ako ho zbavit tych soplov. Ked syn ochorel, tak bol v skolke, od vtedy je doma. Ochorel od neho aj muz, ten dostal az zapal dutin a ucha a bral ATB. Nikdy sme nebyvali extra chori...ja s muzom vobec, syn len maval obcas sopliky, kasel este nikdy. Ked vsak pises o strave...tam bude pes zakopany. Syn pije 3x denne mlieko po 150ml a kazde ranajky papa biely chlieb s natierkovym maslom a troskou sunky (sunku nema rada, je plna Ecok a bordelu, ale on mi to inak nezje, ani keby co bolo. 😒 Davam mu aj chlebik s dzemom...viem, ze je tam cukor, ale kedze mu dam len tenucku vrstvu a snazim sa kupovat dzem s najvacsim podielom ovocia, tak som nevedela, ze by aj to mohlo az tak ovplyvnit. Jogurty az tak nelubi, ale ja sa mu snazim dat aj jeden denne, kvoli vapniku. Vzdy jedaval iba biele, teraz ich uz nechce, tak papa ochutene. Ma dva roky, takze dostat donho cerstvu zeleninu jeskoro nemozne...som rada, ze mi aspon rano papa cerstve paradajky. Jedine co este zje je uvarena brokolica a fazulka...inac nic, ziaden salat, ci spenat, ci mrkva, nebodaj paprika. Ovocie ma celkom rad.
Moja otazka vsaj je: okrem toho chleba mi rano nic ine nezje, skusala som...a tak isto som skusala celozrnny chlieb, nechcel - tak co mu dat??? Vzdy miloval maso, aj ryby, od kedy bol chory, tak ryby ani vidiet, maso trosku. A mlieko...mozem mu davat sojove...lenze my zijeme v Portugalsku, predavaju ho tu v Tetrapaku a je strasne, ale strasne sladke. Takze opat cukor. Zila som vselikde a mam dojem, ze SR je velmi "cajova" krajina...mame milion cajov z milion byliniek...je to super, sama mam rada caje, tu vsak maju iba zakladne...harmancek, nejaka melissa, co dodnes neviem co je...takze caje mu nemam ake dat. A najvacsi problem je dostat do mojho syna tekutiny. Uz od kedy som prestala kojit a zacala davat vodu, nikdy nechcel pit. Bola som zufala a je to tak dodnes. Pit nechce ani za svet...je uplne jedno, co mu ponuknem. Vzdy som davala len cistu vodu, ale on nechce ani caj, ani dzus, ani nic. Este najviac mu chuti perliva mineralka, tu mu vsak nedavam, len vynimocne. Som rada ak mi vypije 200ml vody za den. Katastrofa. 🙄 Je lahke povedat, aby dieta pilo...ale ako to donho dostat? Mam x druhov flasiek, skusala som rozne slamky, rozne tvary poharov...odmieta. "Tak vcul buc mudra" ako sa hovori 😉 Ocenim naozaj kazdu radu...pisem si so strapco (orl dr, radila aj tu na koniku) a ona si mysli, ze ma zvacsenu mandlu a poradila Livostin...ten vsak je az od 12rokov, tak neviem. Ziadne vytery, odbery krvy a pod.tu nehrozia. Tu akoby bolo zdravotnictvo este v dobe kamennej, resp.nie su ochotni asi na to davat nemocnice peniaze a vsetky deti tu non-stop cely rok kaslu ako najvacsi tuberaci...nieco hrozne. ☹ Nechcem, aby aj moj syn tak skoncil.
zatial k tomu pitu, ostatne neskvor:
Pár trikov, ako dieťa donútiť, aby viac pilo
06.08.2012 12:52
Je leto a naše malé ratolesti potrebujú piť. Viac piť, ako pijú, čo tvrdohlavo odmietajú. Ako im to pitie spríjemniť?
Facebook| Vytlačiť| Poslať na Email |Diskusia
Postavte dieťaťu väčší umelohmotný pohár na stôl do miestnosti, v ktorej sa hrá. Je väčšia pravdepodobnosť, že svoj pitný režim dodrží a medzi hrou sa napije, ako keď žiadnu tekutinu na očiach nemá. Občas rodič márne čaká na to, že si dieťa príde samo vypýtať piť.
Ak si dieťa pýta piť až keď je smädné, je neskoro. Malo by piť pravidelne a podľa veku zodpovedajúce množstvo. Pomôže aj to, ak mu piť nebudete vnucovať, ponúkať ho však môžete.
Čo piť? Je možné, že vášmu dieťaťu "nechutí" voda. Viete, čo mu chutí (všetko, kde je aspoň trochu cukru), tým ho však napájať prirodzene nechcete. Skúšajte teda, čo mu chutí a smie a ak ho voda nudí, ponúknite mu napríklad neperlivú minerálku s nízkym obsahom sodíka, citronádu s medom či melasou, ovocný či bylinkový čaj (rooibos, feniklový čaj), obilné a orechové mlieko, zeleninovú šťavu... Zdravý výber je skutočne bohatý...
Buďte svojmu potomkovi príkladom. Zaberá to. Ak bude často svedkom toho, že jeho rodičia pijú, kedykoľvek im napadne, začne ho napodobňovať.
Hneď ako sa dieťa prebudí, ponúknite mu nalačno šálku nesladenej tekutiny. Naučí sa, že to patrí na začiatok dňa a už onedlho to bude robiť úplne automaticky.
Aby pilo ešte radšej, zadovážte mu krásnu šálku s pekným obrázkom, alebo
reklama
ho vezmite do obchodu a doprajte mu pocit dôležitosti: Nech si takú šálku vyberie samo. Bude z nej radšej a hlavnej častejšie piť.
Ak máte pocit, že vaše dieťa pije málo a vás to začína trápiť, vymyslite o dôležitosti pitia rozprávku. Napríklad o chorom macíkovi, ktorý v škôlke odpadol, lebo si z domu zabudol vziať čajík.
V prípade, že nič z vymenovaného nezaberá, postarajte sa o to, aby vaše dieťa dostalo tekutiny do tela inak. Napríklad v polievke, v kaši alebo jedením tých druhov ovocia či zeleniny, ktoré obsahujú vysoký obsah vody. Napríklad melón, broskyne, uhorky či paradajky.
Text: -dz- pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK
este jeden
Pitný režim najmenších: Ako donútite deti pravidelne piť?
Dehydrované deti môžu mať v škole problém so sústredením. Ako však dosiahnuť, aby dodržiavali pitný režim? Použite tieto fígle!
[Deti treba na dodržiavanie pitného režimu neustále upozorňovať.]
Deti treba na dodržiavanie pitného režimu neustále upozorňovať.
Autor: Nový Čas pre ženy
Sú unavené, spomalené, podráždené? Možno je to stres zo školy, no možno iba málo pili. O pitnom režime počúvame dookola, ale stále zabúdame piť. Najmä naše detváky potrebujú, aby sme im to neustále pripomínali. Pitný režim totiž naozaj nie je módny výmysel či doplnok výživy, ale nevyhnutnosť. V škole rovnako ako doma,ba možno ešte viac. To, ako sa deti „zavlažujú“, má totiž vplyv aj na to, ako im to bude myslieť.
Už si sa napil?
Pripomínajte im! Deti si často pocit smädu neuvedomujú, prípadne ho môžu vedome potláčať. Stratu tekutín však znášajú oveľa horšie ako dospelí. Preto je potrebné im pitie dôsledne ponúkať a dohliadnuť, aby pili. Jedným z príznakov zlého pitného režimu u školopovinných detí môže byť znížená pozornosť na vyučovaní a zhoršený prospech. Nedostatočný prísun tekutín totiž zhoršuje činnosť mozgu a vyvoláva aj bolesti hlavy. Školáci by si mali do tela denne doplniť približne dva litre tekutín, to väčšinou už vieme, ale veľmi to nedodržiavame. Dopoludnia by to mal byť aspoň liter. Pozor, podľa prísnych naslovovzatých odborníkov sa polievky, mlieko, kakao, káva, ovocné a zeleninové šťavy do množstva prijatých tekutín nepočítajú.
V čom robíme najväčšiu chybu?
V tom, že sa napríklad spoliehame na smäd. Signál ,,smäd“ však prichádza oneskorene, pretože telo ho vysiela až vo chvíli, keď mu chýba približne 200 mililitrov tekutína rovnováha je už narušená. Nastupuje únava a ťažkostis koncentráciou. Ako to riešiť? „Deti pijú dostatočne najmä vtedy, keď im nápoj chutí. Vtedy ich nemusíme nútiť piť, pretože sa na nápoj tešia samy. Ako dospelí však musíme dbať, aby nápoje boli v súlade so zásadami vyváženej stravy a najmä dostatkom pohybu, ktorý deťom v poslednom čase chýba. Práve nedostatok pohybu u detí je dominantným problémom modernej doby. Nedokážu spáliť to, čo konzumujú a pijú, lebo im chýba mechanizmus na spracovanie a spálenie prijatej energie,“ hovorí MUDr. Miloš Bubán.
Najlepšia je voda, ale...
Ideálnou tekutinou na uhasenie smädu detí je zdravotne bezchybná pitná voda. Nie každé dieťa ju však vypije s nadšením. Preto im pokojne podávajte aj prírodné minerálne vody, nesladený čaj, ovocné šťavy a džúsy. Nápoje pre deti by mali byť kvalitné, tedas podielom ovocia a vitamínov, bez konzervantov, umelých farbív a sladidiel.
Kedy by nemali piť
■ tesne pred jedlom
■ počas jedla
■ tesne po jedle
■ nápoje majú byť vlažné či chladné, ale nie studené
Je vhodné naučiť deti piť pomedzi jedlá, odvykajte ich zlozvyku zapíjať každé sústo. Ak sú po obede či večeri smädné, je dobré vypiť maximálne 2 dl vody.
Tipy, ako udržať aktívne deti hydratované
■ K školskej desiatej im nezabudnite pribaliť fľašu s nápojom.
■ Pri hrách ich vždy upozornite na pravidelné pitie.
■ Ak sú po príchode zo školy samy doma, dajte im na stôl fľašu vody, ktorú by mali vypiť počas dňa.
■ Môžete im na ňu vyrobiť označenie času a hladiny, ktorú majú vypiť, prípadne im nastavte kuchynský budík
Autor: Eva Hrdinová, Nový Čas pre ženy
@veve10
Treba si najprv uvedomit, ze cukor v strave oslabuje imunitu ako dospelemu,tak o to viac dietatu, kedze sa mu imunita len vyvyija. Pokial mu ju rodic iked nevedomky / teras uz vie a nie je sa na co vyhovarat/ denne oslabuje, niet sa comu cudovat.
Pokial je dieta denne krmene kravskym / inym zivocisnym/ mliekom a vyrobkami z neho, niet sa comu cudovat, ked je zahlienene a kaslom a soplom sa čisti.
Šunka, parky, paštiky? Už len kvoli vysokemu obsahu soli by som to dietatu nedavala , nehovoriac o E zlozeni, mamky vsak si precitajte co to detom davate jest!
Ovocny jogurt nikdy vapnik nedoplni, uz len kvoli tomu, ze je kravsky a hlavne spojenie mlieko/hlieny + cukor / odvapnovac kosti a zubov. Ked chcete doplnit vapnik prirodzenou cloveku cestou, naucte deti jest mak, orechy a strukoviny.
Deti si vytvaraju chute kym su male, takze tolerovat 2 r dietatu, ze toto neje, tamto neje. Co s nim bude ked pojde do skoly? Skusat a skusat dokola. Vsak aj prvy prikrm ma byt mrkva a ktore dieta ju s nadsenim na prvykrat zjedlo? Budte kreativne a hlavne trpezlive, oplati sa to.
Mamky je len na Vas, co vase deti jedia, tak si to hned na zaciatku nepo....
A pokial sa zanedba v takom veku pitny rezim,tak to ma na cely zivot o problemy postarane. A zas sme pri tom kasli, suche sliznice sa zvlhcuju a tak dieta sopli, kasle ale bez vody to von ide zle. Pride zapal, mama nervozna, dieta zas chore, horucka a ide to dokola. A lekari sa tesia, ze maju staleho pacienta.
Takze tak.
@zvedavamt vdaka za odpoved. Nuz je to tazke. Okrem tej sunky nedavam ziadne udeniny...tolko si uvedomujem, ze co tam je. Ak vsak nemam davat nic sladke (napr.dzem) a zarovem ani biely chlieb, tak co? Co davas jest detom na ranajky ty? (aby to bolo to hotove za par minut) Kase mi moj neje ziadne, navyse aj tam ide mlieko. Ovsene vlocky obcas zje, ale malicko...ale aj tam ide mlieko (aj ked ja som ich jedavala s vodou a nastruhanym najblkom, ale trvalo mi pol hodinu, kym som ich urobila 🙄 ) Ja sice chapem, ze nie je dobre, aby si v 2 rokoch vyberal, ale su veci, vela veci, kt.proste odmieta jest, takze mi potom neje nic. V horsom pripade ho napina a on sa tak boji vracania, ze mi potom radsej neje nic aj cele dni. To tiez nie je riesenie.Jogurt davat nemusim...horsie je to s makom, ten sa tu proste nepredava (ten sa skoro nikde na "zapade" nepredava), orechy tu stoja 3nasobok ako u nas. 🙄 Ostavaju strukoviny...tie su vyborne, to je fakt. Prosim len mi povedz co davas detom jest, lebo muka je skoro vo vsetkom...a napr. v juzanskych krajinach je tradicia v bielom chlebe...tu je tazke najst cokolvek celozrnne, razne a pod. Ani cestoviny nedavas jest? Vsade naokolo citam, ako musia deti pit mlieko, tiez som mnohokrat pocula, ze zahlienuje, potom to vsak opat vyvracaju v inych clankoch...laik najde pravdu tazko. 😒
ahojte, ja osobne mam vyborne skusenosti s firmou just, konkretne so sirupom narosan cucoriedkovy, davala som nasmu 4-rocnemu synovi kvoli zelezu, ale obsahuje aj vsetky vitaminy a podporuje imunitu. Tiez bol vkuse chory, a odkedy vybral ten sirup, tak uz je to lepsie 🙂 ak by mal niekto zaujem o viac info, kludne poradim 🙂
sestra dava dcere multivitaminy a mineraly pre deti WellnessKids je to kombnacia 13 vitaminov a 8mineralov su to makke tabletky s prirodnou pomarancovou chutou. Imunita-vitaminy A,C,D, zinok,selén,omega 3 je ich tam 21tabletiek a stoja 9,90€ bere to uz pol roka a este nebola chora.
http://sk.oriflame.com/products/product-detail....
http://sk.oriflame.com/products/product-detail....
Je pre deti bezpečné užívať doplnky výživy?
Áno, je to nilenže bezpečné, ale aj užitočné. Doplnky výživy WellnessKids obsahujú denné odporúčané množstvo výživných zložiek pre deti určených Svetovou zdravotníckou organizáciou a množstvá sú pod hornou tolerovanou hranicou
http://sk.oriflame.com/faq/list.jhtml?faq1Tag=w...
tie najlepšie veci sú tie najjednoduchšie... a tak to platí aj pri liekoch a liečivách. NAjvhodnejšie je sihnuť po doma vyrobených sirupoch či čajoch, imunitu podporíte napr. sirupom z koreňa echinacei, je bez cukru a napriek tomu ho moje deti bez problémov užijú, na vykašliavanie domáci tymiánový sirup (recept mám aj na mojej stránke - je naozaj chutný) 🙂
Alebo môžete vyskúšať prírodné produkty Energy namiešané podľa princípo tradičnej čínskej medicíny. Na zvýšenie podpory u detí odporúčam VIRONAL, je vhodný od 3 rokov. Používa sa vo vybratých škôlkach na Slovensku v rámci projektu Zdravé dieťa a štatistické výsledky chorobnosti, resp. nechorobnosti sú veľmi dobré.
ja mam velmi dobre skusennosti s Vita aktiv, je to sirupcek, bez konzervantov, a obsahuje vitaminy z 21 druhov ovocia a zeleniny, keby ste mali zaujem, mam k dispozicii aj na porovnanie martankov, sirup z rakyrnika a pod. ...niekedy si neuvedomujeme, co vsetko za chemiu niektore sirupy obsahuju, aj napriek tomu, ze napis je uzasny a zlozenie... rada poradim 🙂
objednávam si Kidsky 120t za veľmi dobrú cenu16eur deti do 5r.1tableta nad 5r.2tablety májú výnimočné zloženie,fytonutričný základ tvorí 20druhov ovocia a zeleniny,dalšou zložkou je železoa sú 100%prírodné bez umelých farbív a konzervačných látok.
@majuskovci jednoznačne olej zo žraločej pečene - veľmi podporuje nešpecifickú imunitu, sú to malé želatínové guličky a malé deti ich milujú, dobre sa užívajú aj chutia
Odporúčam jednoznačne colostrum LR 100% v tekutej forme 3 dávky za sebou - 6týždne po otvorení skladujte v chladničke 2x4ml denne a bude mať zabezpečenú imunitu na celý rok. Ale ak je chudokrvný, tak mu dajte Vita aktiv LR. 🙂
Konecne mam zdrave deti druhy mesiac.Sumar: intolerancia na bielkovinu kravskeho mlieka a pricina je na svete. Ziadne colostrum - je tam BKM, aj ja som to kedysi detom davala-nepomohlo,hliva,imunoglukan,martankovia ... vsetko mozne-nic nepomohlo.Co som odmietla bol Bronchovaxom a Isoprinosine, tie svinstva ... co poznam ludi,nic to nepomohlo.
Zaklad: obmedzit cukor,vylucit mlieko a komplet kde BKM je - zmrzlina,keks ... nasadit dietu. My sme na homeopatikach - Echinacea,Thymuline,Silicea - pol roka trva terapia a + olej zo zralocej pecene 2 gulicky denne. A to sme isli z choroby do choroby. Fakt som dodrziavala pokyny Dr. od krcneho,plucneho,imuno-alergo - je to na roman. Fakt je,ze su teraz mimo kolektivu,no dopujem ich,aby sa imunitne pozviechali.A jedno viem,komercne vitaminy z lekarne uz urcite nekupim.
@liviadanova Prosim vas odkial obj. ten zraloci olej? dakujem
@majuskovci ja by som to trocha ponala inak. Ak je v kolektive, ma narok byt chory. To je idealne prostredie pre bakterie, ci uz kvapockovou infekciou alebo kontaktom ruk.. je to pre bakterie idealne.. Ak ma do toho oslabenu imunitu a je alergik, tak je idealnym adeptom pre kazdu chorobu, nakolko imunitny system je oslabený, nemá dostatočnú obranu proti infekcii...
najcastejsie sa sstretneme s infektami hornych dých, ciest, najmä lokalizovaných v nosovej dutine - napr. moraxela, staf.auereus, pneumokoky... Spôsobuju opuch sliznice v nose, tvorbu nadmerneho hlienu v nosovej dutine, sfarbenu najcastejsie na zaciatku do zlta, zltohneda a neskor do zelena (to uz je nutne riesit!), zatekanie hlienu do nosohltana, jeho hromadenie... dieta potom kasle, casto chrci, dycha ustami, nakolko je nos.sliznica opuchnuta, prekrvena, nos byva upchaty.. Nos a usta sú prvou branou pre bacily, okrem kože.
Ak Isoprinosine nezabera, ked je aj pri nom castejsie chory, treba vymenit imunomodulancia - napr. Rybomunyl, Imunor su aj ine, pridat antihistaminika, v akutnej faze aj spraye do nosa (bol spomenuty nasonex, Avamys).
Ja som po konzultacii s nasoiu imunoalrgologickou skombinovala este betaglukan/imunoglukan, dala multivitaminy cebion staci.
Velmi sa nam zlepsil stav, kedy sa starsiemu vybrala nosna mandla, ktora byva ako spongia a stredisko bakterii. Treba zvazit ORL konzultaciu, kvoli zvysebej chorobnosti a oslabenej imunite, tot moj nazor a skusenosti, toto sme absolvovali so starsim, ako mu vybrali nosnu mandlu chorobnost vyrazne klesla. U mnesieho sa situacia opakuje, len s horšou formou alergie a oslabene bunkovej imunity... Vela stastia..
My používame prirodzený rybí tuk - namiesto umelých D vitaminiv z lekarne! V zimných mesiacoch je hlavne pre deti nevyhnutný tento vitamín!
Najviac na svete sa nachadza (v prirodzenej forme) v rybom tuku.
Odporúčam http://ostatne.bazos.sk/inzerat/30774582/Moller...
@gabrielax s VitaAktiv-om máme aj my výborné skúsenosti, deťom chutí a obsahuje všetko čo imunitný systém v tomto jesennom období potrebuje 🙂

@zvedavamt Ahoj čitala som tu že si pisala niečo o http://www.mojalekaren.sk/hanus-echinacea-detsk...
mohla by si mi prosim ta napisat ....aké máš s tým skusenosti???? Akurát plánujem ist kupit mladšej dcére retože sme už dva mesiace furt chorý najskorej rotavirusy a od vtedy furt sopliky z toho kašel a pod.......k dr už nechcemm ist lebo mame doma lekáren (furt námm dá niečo iné) a nechcem do nej pchat lieky a ATB, má len 7m. Aj staršia je akurát chorá ale to zvládnem v pohode za pomoci byliniek, ale mladšej tažko niečo také dávat