Vplyv Vojtovej metody
Ahojte baby! Zaujima ma nazor zien,ktore cvicili tuto metodu s detickami. Ako znasali deticky? A teraz su aki,mate pocit ze cvicenie mal vplyv aj na mentalny vyvoj?
Moj syncek ma 3,5mes.,este len 3.den cvicime,ale neskutocne place. A co ma najviac znepokojuje,ze poobede uz je taky mrznuty,dost place,aj v spanku ma take 2-3sekundove plakania bez zvuku. Uz ked ho chcem dat na stol,ked cvicime,tak sa boji.
Pocika sa vzdy. Podla fyzioterapeutky,to znamena,ze dobre robime cvik. Ale dnes sa uz pocikal hned,este som ho ani nechytila. A ked som potom utrela zadocek,tak bol mini pidi pokakany,skor len taky mini prd mal. Na chrbatiku nedviha hlavicku. Otaca sa uz dva tyzdne z chrbatika na brusko,takze silny je,len vraj to nerobi dobre,lebo hlavicka mu ide do zaklonu. Ma napnute svaly. Ideme aj na plavanie od dva tyzdne. Neviem ci nepockat aspon mesiac ci to plavanie nepomoze.
@arawis náš ma tiež jednu stranu silnejšiu ako druhu, ale používa obe a ten záklon hlavičky už som nevidela dlhšie, že by ju do zadu ťahal, ale robil to, keď sme cvicievali doma. Požiadať odborníka p druhý názor určite neuškodí, rozhodni sa sama, čo je podľa teba najlepšie pre tvoje dieťatko, ty si s ním a vidíš, že či to pomáha, alebo viac škodí jeho a tvojej psychike
@lumikuma Vojtova metoda sa nepouziva len v CR a SR, ale na celom svete. Hlavne Nemecko
https://www.youtube.com/watch?v=R4L9lr-J-DEnas v 5 mesiaci nedvihal hlavicku, resp len na velmi kratko, kedze neznasal byt na bruchu. Dali nas cvicit Vojtovku, revy strasne, cvicili sme poctivo mesiac, podla mna sa nic nezmenilo ale rehabilitacna vychvalila, dala nove cviky, dalsi mesiac poctiveho cvicenia, podla mna opat ziadna zmena, ona zase vychvalila. Pribudol treti cvik, prestala som cvicit uplne, a dieta sa na kontrole otocilo z brucha na chrbatik. Rehabilitacna pochvalila a ze vraj uz nemusime cvicit :D no dakujem pekne, podla mna sme nemuseli vobec. Maly je celkovo pohodlny, teraz ma 15 mesiacov a nechce chodit sam. Urcite ak by sme zasli za lekarkou, opat by nam dala cviky. Ale je to tak strasne dolezite, aby dieta bolo tabulkove? No a co ze sa rozbehne az ked bude mat 18 mesiacov? Naozaj by sa mali najprv urobit neurologicke vysetrenia, nie len vsetkych posielat rovno cvicit. Tot moj nazor, nazor matky lenivca :D
Baby dnes rano som nepripustila ziaden stres,isla som do toho,nerozmyslala som. Maly skoro ani neplakal.
Fuh,tesili sme sa,na obed som bola este viac kludna a neskutocny rev. Ani mi nevadil ten plac,ale on sa boji. Cvicili sme z jednej strany,plakal velmi. Dali sme si pauzu,manzel ho zabaval,malicky sa usmieval,chytila som ho,a uz sa bal,uz plakal,ani sme nezacali cvik.
A zase je mrzuty,plackavy... Aj Vy ste to mali na zaciatku? Zlepsi sa to?
@babusik85 jasne, zlepsi... len treba vydrzat
Nam sa to ciastocne lepsi a potom zas zle :-/. Myslim s tym placom pocas cvicenia. Asi zavisi aj od toho, ci maleho trafim v takom dobrom stave alebo je nervozny (zuby) ci unaveny.
@arawis urcite ano, my sme mali nakazane po ockovani az 5 dni necvicit
@zuzuliennka1 nám povedala 2 týždne 🙄 každý podľa seba, aj preto om nedokážem veriť...
@mirien22 no ja sama na sebe viem, od maminy, že mi to veľmi pomohlo, aj tej mojej kamoške... ale máme slobodnú vôľu, takže keď nechceš cvičiť, necvič. 😊
@zuzuliennka1 veď toto, každá mama chce pre svoje dieťa to najlepšie a neviem, verím na materskú intuíciu, preto som napísala, že nechcem nikoho navádzať, ja cvičiť vojtovku doma nebudem. Nech sa každý rozhodne podľa seba, každá mama vie, čo je pre jej dieťa najlepšie. Tebe to pomohlo, mojej susede nie a ani jej kamoske. Nám podľa mna tiež nie, keďže už vyše 2 mesiace necvicim a ako som prestala, tak maly sa začal otáčať do oboch strán, zvládol pretočenie z bruska spat na chrbátik, vie sa otáčať pomocou rúk, na posteli sa preplazí cez svoju postieľku a celu manželskú. A aj nozicka sa mu zlepšuje, doktorka vidí progres, rehabilitačná tiež. Keby som im povedala, že necvicim, tak im sánka spadne.
ja som cvicila s dvojickami od narodenia do cca 1 roka. Pri cviceni vzdy revali, po cviceni prestali, aj sa pocikavali pri cviceni-tiez mi rehabl. hovorila, ze to je dobry znak. Po roku sme prestali, to aky vplyv mala pre nich Vojtovka neviem povedat(ich diagnoza bola lahký axialny hypotonus a v niektorých oblastiach hypertonus). Teraz su normalni 8 rocni chlapci, ktorým nic nie je. Ci za to vdacim Vojtovej metode, to neviem. Ale myslim si, ze negativny vplyv na nich nemala.
@babusik85 kto vas poslal cvicit?podla mna je v 3m skoro,aby dvihal na chrbatiku hlavicku.moja dcerka to nerobila cca do 10m. Ani sa nepritiahla za rucky a hlavu davala do zaklonu.Dlho sa cakalo,ze na to pride,ale neprisla. Tak nas neurologicka poslala cvicit. Nastastie nie Vojtovku.Sranda,ze tesne pred zacatim rehabilitacii to zacala robit. Dost oneskorene ale zacala.Inak place aj pri tomo cviceni,ale len preto ze sa a jej to nechce robit.Ked ju zabavame ani nemukne. Mozno by som na tvojom mieste skusila inu formu rehabilitacie.
@chichua pediatricka nas poslala k rehabilitacnej dr.,ona vravela,ze to nie je az take zle,lebo je silny,na brusku pekne drzi hlavicku,aj dlho,ze mozno mu staci 3x laser a bude dvihat hlavicku... Ale nestacilo. Tak nas poslala k fyzioter.,vraj podla nej to budu 2-3tyzdne a rozbehne sa to.
Ale podla fyzio. je to cele zle,co robi,aj na brusku,a ze to bude 2-4.mes,alebo mozno aj viac.
Ahojte. Mame 5 mesiacov. Od 3.5 mesiaca plavame vanickove. Lebo maly nechcel bud na brusku. Od vcera cviccime vojtovu. Nevie past koniky. Vraj ma ochabnute svalstvo na siji na urovni 3 mesacneho baba. Ma niekto skuseboat? Pomohlo to?
@rebeka11 môžem sa opýtať ako dlho ste cvičili?
@slaavka111 asi aj 6-7 mesiacov, potom som s nou zacala chodit na baby plavanie. Teraz je z nej krásna 11 ročná aquabelka 😁
@deti95060810 Dobrý deň. Ku komu presne ste chodili v Olomouci? Ďakujem 🙂

@lumikuma úplne súhlasím