icon

Vracanie novorodenca po každom mliečku

evickuska
5. máj 2023

Ahojte, mam 3 tyzdnove babatko, davam odsate materske mlieko ale uz vcera poobede dostal 1x aj sunar, od vcera od 6tej rana ked este frcal iba na materskom mliecku mi syn zacal odgrckavat 3 h po jedle, presne ked mal dostat dalsie. Doteraz vzdy po papani do cca 20 minut odgrckol-odgrgol a bolo OK. Mavame ho vyvysene aby nebol vodorovne a nebolo mu zle.
Deje sa to len od vcera ale po kazdom jedle a s tak velkym casovym rozostupom.
Mam uz z toho strach lebo doteraz sa to nedialo. Volam pediatricke az znizim zo 70 ml na 60 ml a dodrzujem rozostupy. O 12 mu teda dam 60, vzdy si ho polozim, rozbalim dam plienku na rameno a dnes som polozila a uz z neho isla sabla jak keby to z nejo vylejem dobrych 10 ml isto odgrckol, neviem co sa deje... Teraz uz to kazdy bude zhadzovat na sunar ale zacalo to pred nim rano. 🥺

Strana
z2
anavixy
5. máj 2023

Skus urobit pauzu na grgnutie pocas toho jedneho papania (vypit 30, grgnut, vypit zbytok), ale myslim si ze problem bude v refluxe, takze vyskusat zahustovadlo Nutriton a/alebo Gastrotuss sirup. V ostatnom, co robite, ako zvysena poloha atd. pokracovat.

lizwer
5. máj 2023

@evickuska Pravdepodobne má reflux. Dávaj mu malé prestávky, keď ho kŕmiš. Dávaj ho stále do zvýšenej polohy. Môj starší mal veľmi silný reflux - ten vracal prúdom mliečko, bolo to veľmi stresujúce pre mňa. Úplne ťa chápem. Ak máš pochybnosti zájdi k pediatričke, alebo ku detskému gastroenterológovi.

dilino
5. máj 2023

neškodi mu mlieko sú aj antirefluxne mlieka proti grckaniu.Ak by problém bol dlhšie možno potrebuje nejake špeciálne mlieko HA AR.

basska_b
5. máj 2023

Joooj, moj ma 3 mesiace a grca od narodenia, v 4 - 5 mes to odoznie....

simca06022011
5. máj 2023

@evickuska no po jedle ho nepoloz, rovno si ho daj odgrgnut. Mozno viac zje a rychlo, uvidis ci sa to zlepsi. Podla mna si musi aj zvyknut este

kitycat
5. máj 2023

@basska_b u nas 6m a este to neodznelo 🙈🙈
@evickuska pokial ti pribera, tak nejaky ten odgrc neries, resp. maj po ruke plienku na chytanie grcky 🥲

cookie29
5. máj 2023

Preco by to mal kazdy zhadzovat na sunar? 🙈

moze byt reflux, alergia na BKM napriklad... mozno len pije prirychlo. davas flasku horizontalne a trva to min 15-20min kym vypije?

evickuska
autor
5. máj 2023

@anavixy rada by som ale prekonzultujem to s Dr. dnes si v noci az take zlte odgrcol... skoro cely podbradnicek mokry 😒 nwviem ci toto je v poriadku 🥺

evickuska
autor
5. máj 2023

@lizwer najhorsie je, ze robime aj 3 pauzy az ho ide porazit, odgrgavame poctivo, potom zavinovacka a vyvysena poloha... z nicoho nic sa to zacalo robit a 3 h po jedle? preco nie do hodiny? 🥺

evickuska
autor
5. máj 2023

@simca06022011 no nedialo sa to nikdy a robime to stale rovnako, nedavame ho vodorovne, beriem to podla seba.. tiez by mi po jedle bolo zle...

evickuska
autor
5. máj 2023

@cookie29 tak ju naklonim ako keby presne kolko k nemu...

taktotedanie
5. máj 2023

Je to bezne, musite nosit aspon 30min po najedeni az tak potom dieta polozit na podlozku

anavixy
5. máj 2023

@evickuska zlta je v poriadku, odkonzultovat samozrejme treba, moze ti predpisat aj AR mlieko, tam je ta latka co obsahuje Nutriton-karubin, uz primiesana. Z refluxu vacsina deti vyrastie, je sposobeny nedostatocnym uzaverom pazerakoveho zvieraca, chce to cas a zatial dopomoct zahustovanim, snad pomoze aspon trochu 🙂

liv1
5. máj 2023

Dolezite aby dietatko negrckalo prudom. Ak grcka prudom smer pohotovost a sono bruska. Ale pravdepodobne to bude “len” reflux. No my sme nosili aj hodinu dve po jedle 🙈

mirkava
5. máj 2023

@evickuska zvracanie u tak malých detí je nebezpečné, rýchlo sa dehydruju. So synom som bola v nemocnici keď mal mesiac, dali mu infúzie. Pediatrcka ti co na to?

evickuska
autor
5. máj 2023

@taktotedanie tak to robim... a vzdy bolo OK a od vcera je to inak 😒

evickuska
autor
5. máj 2023

@anavixy reflux ale vyhodi to co nestihlo zbehnut do zaludka a nie uz to zo zaludka ci? teraz si napr. odgrcol a papal o 16tej...

evickuska
autor
5. máj 2023

@liv1 to by som len nosila a krmila to je fyzicky nemozne, kedze kazde 3 hodiny musime krmit 🙉🙈

evickuska
autor
5. máj 2023

@mirkava aby som znizila porcie ale grcka aj tak 🙈😒

anavixy
5. máj 2023

@evickuska nie, vracia sa obsah zaludka do pazeraka, odtial von (alebo pri skrytom refluxe ani nie von)

mirkava
5. máj 2023

@evickuska chúďatko 😥 asi by som išla na pohotovosť. Držím veľmi palce

anavixy
5. máj 2023

@mirkava tvoje dietatko tiez zvracalo z refluxu ked ste boli hospitalizovani?

mirkava
5. máj 2023

@anavixy nie, ale vracal celú noc vždy keď sme mu dali papať, ráno sme bežali na pohotovosť. Trochu ma tam zvoziila, že prečo sme čakali tak dlho.

liv1
5. máj 2023

@evickuska vzdy radia menej a castejsie. Plus nutriton, aby troska zahustil to co vypije

liv1
5. máj 2023

@evickuska len pre istotu pisem, nie NutriLOn, ale naozaj NutriTON

beataxxx
5. máj 2023

Moze to byt tym, ze si pridala sunar….ale moze to byt aj nieco ine. - ako silno grcka?tak, ze to z neho vytecie, alebo je to silny prud ako vodotrysk?

evickuska
autor
5. máj 2023

@mirkava boli sme, je hydratovany atd. ze moze nas poslat na sledovanie aleze to moze nieco chytit v nemocnici... ze mame to sledovat a vazit ho rano...

evickuska
autor
5. máj 2023

@liv1 a to je co? nam take nic neodporuca a ze ani menit sunar a zatazovat traviaci trakt 😒

evickuska
autor
5. máj 2023

@beataxxx nemoze robil to aj 10 hodin pred tym pred kazdym papanim 😒

beataxxx
5. máj 2023

Ide o intenzitu vracania, ci to len tak vyblinka , alebo je to silný prúd odrazu všetko - to je dôležite

Strana
z2