Vracanie prúdom u dvojmesačného bábätka
Ahojte , idem sa s vami poradiť . Žiaľ sme vystriedali už veľa UM mliek a dali nám zase sunar AR nakoľko ma malinká reflux . Vyzeralo to že zo začiatku je všetko dobre , malinká spinkala ale vracala stále a nemala kľudne i deň stolicu . No teraz posledné dni zvracia prúdom , vidieť na nej že ma kŕče v brušku a nevie nám spinkať . Po návšteve pani doktorky a taktiež aj pohotovosti sme odišli s "dieťa je v poriadku , všetko je ok" . No malinká ma neukrutný plač či už počas jedenia alebo po jedení a taktiež možno 3-4 grca prúdom a taktiež ju dávame na klin , krmím ju vo zvýšenej polohe. Posledné dni nám pije stále menej a menej mliečka nakoľko predtým už pila 120ml. Prosím , stretli ste sa s týmto niekto ?
Kedze sa stav zhorsuje, tak by som to otocila zasa na gastro... zavolaj tam, vysvetli situaciu, taketo maliinke babatka by mali brat prednostne. Ake testy robili na pohotovosti?
Jedno z mých dětí také dost blinkalo, musela jsem mu dávat Nutrilon AR a po něm to už potom bylo mnohem lepší. Jen mělo tužší stolici. Pak už stačilo dávat půlku Nutrilonu AR a půlku klasického Nutrilonu. Za sebe musím říct, že s Nutrilonem jsem byla u všech svých dětí spokojená a nemívaly po něm potíže. Imunita taky super. Nevím, jestli jste vyzkoušeli?.
Pokud byl vyloučený zdravotní problém, tak snad je to jen ten reflux.((
@dahliaa nutrilon ar sme mali , prestala grckat ale zo stolicou bol veľký problém . Nepomáhali nám ani rektálne rúrky
Kedze sa stav zhorsuje, tak by som to otocila zasa na gastro... zavolaj tam, vysvetli situaciu, taketo maliinke babatka by mali brat prednostne. Ake testy robili na pohotovosti?
@anjelicek26 žiaľ žiadne , omakali bruško a popozerali ustocka či je všetko ok a však je všetko v poriadku že to je len zmenou mlieka . Malinká žula o dušu cumeľ a povedali mi že je hladná , dookola som im opakovala že pred hodinou jedla a hladná nieje . Mala silne kŕče až také že sa priam "metala" z jednej strany na druhu . Po pól hodine sa opakovania sme to vzdali a odišli
@erica1705 Ano, mali sme to u syna...grcal velmi vela, prudom. Nas tiez poslali pre istotu na Kramare, kde mu spravili sono bruska, aby sa vylucila pylorostenoza, chvalabohu sa nepotrvdila, iba velmi silny reflux.
Verim, ze malickej sono robili a tiez vylucili toto ochorenie?
Ak je to naozaj iba reflux, tak prajem vela trpezlivosti, my sme to mali velmi tazke, az po zavedenie prikrmov, vtedy sice este stale grcal, ale uz nie tak vela. Rovnako viem odporucit Nutriton, je to pridavok na zahustenie bud do UM alebo odsateho materskeho mlieka, myslim, ze to bolo jedine, kvoli comu aspon nieco ostalo v synovom zaludku a konecne aj pekne priberal. Drzim palce, verim, ze z toho rychlo vyrastie!
@anjelicek26 žiaľ žiadne , omakali bruško a popozerali ustocka či je všetko ok a však je všetko v poriadku že to je len zmenou mlieka . Malinká žula o dušu cumeľ a povedali mi že je hladná , dookola som im opakovala že pred hodinou jedla a hladná nieje . Mala silne kŕče až také že sa priam "metala" z jednej strany na druhu . Po pól hodine sa opakovania sme to vzdali a odišli
@erica1705 treba normalne sono sono hltan a cela traviaca sustava, mozno aj kamerou pozriet... nie som expert, ale toto robili nasmu, nakoniec to bola "len" laktozova intolerancia.. vy mate len nejake "asi" a velke bolesti, nedaj sa odbit.
@erica1705 treba normalne sono sono hltan a cela traviaca sustava, mozno aj kamerou pozriet... nie som expert, ale toto robili nasmu, nakoniec to bola "len" laktozova intolerancia.. vy mate len nejake "asi" a velke bolesti, nedaj sa odbit.
@anjelicek26 ďakujem ,skúsim zavolat
@anjelicek26 mali sme aj my podozrenie na intolenranciu nakoľko mávala aj krv v stolici a po tvárička a na hrudi ma červené pupienky . Mne tvrdila pani doktorka na pohotovosti že nemá žiadne a mala by veľké červené fľaky
Takou lekarkou akurat tak zatriast uprimne 🙄 Laktozova intolerancia je vydychovy test, flaky ani reakcie nemal na kozi nikdy ziadne... kazde dieta ma ine prejavy, jej prijde normalne, ze sa takto trapite??
@anjelicek26 mali sme aj my podozrenie na intolenranciu nakoľko mávala aj krv v stolici a po tvárička a na hrudi ma červené pupienky . Mne tvrdila pani doktorka na pohotovosti že nemá žiadne a mala by veľké červené fľaky
@erica1705 moj drobec ma intoleranciu laktozy, dokonca aj alergiu na bielkovinu kravskeho lieka a nikdy nemal ziadne cervene flaky. Mal take bolesti bruska ako tvoja mala ale ja mam mega dobru detsku dr a ta nas rovno poslala na gastro. Tam ma doktorka ohučala že kde som bola doteraz, že ma všetko zapalene z refluxu (dostal hadičku do bruška) a kym mu da dokopy bruško a črievka, tak to bude trvať. Ja na tvojom mieste si idem svoje a trvam na poriadnom vyšetreni.
@erica1705 moj drobec ma intoleranciu laktozy, dokonca aj alergiu na bielkovinu kravskeho lieka a nikdy nemal ziadne cervene flaky. Mal take bolesti bruska ako tvoja mala ale ja mam mega dobru detsku dr a ta nas rovno poslala na gastro. Tam ma doktorka ohučala že kde som bola doteraz, že ma všetko zapalene z refluxu (dostal hadičku do bruška) a kym mu da dokopy bruško a črievka, tak to bude trvať. Ja na tvojom mieste si idem svoje a trvam na poriadnom vyšetreni.
@saskia_98 fuha , ďakujem za info . Budem to riešiť čo najskôr nech urobia vyšetrenie . Mali ste aj vy to ,že vám aj počas jedenia plakalo aj po jedení ?
@saskia_98 fuha , ďakujem za info . Budem to riešiť čo najskôr nech urobia vyšetrenie . Mali ste aj vy to ,že vám aj počas jedenia plakalo aj po jedení ?
@erica1705 no on sa napapal lebo bol hladoš a hneď za tym plač a krče.. a do toho ešte aj grckal, čiže cela kopa radosti. Ale pil nutrilon. Jedine mlieko po ktorom negrckal prudom. A espumisan do kazdej flase. Teraz je už starši a bruško už je na tom lepšie. Držim palce nech ste ok.
Berte dieťa a chodte rovno do vasej detskej nemocnice.je prilis male na čakanie čo ako bude
@erica1705 určite žiadaj vyšetrenia na vylúčenie pylorostenozy ...pre ňu je typické grcanie prúdom...
@matulka1981 zajtra nás hospotalizuju . Dúfam že prídu na problém
@erica1705 chvalabohu, potom sa ozvite, držím palce
@erica1705 držím palce😉

Jedno z mých dětí také dost blinkalo, musela jsem mu dávat Nutrilon AR a po něm to už potom bylo mnohem lepší. Jen mělo tužší stolici. Pak už stačilo dávat půlku Nutrilonu AR a půlku klasického Nutrilonu. Za sebe musím říct, že s Nutrilonem jsem byla u všech svých dětí spokojená a nemívaly po něm potíže. Imunita taky super. Nevím, jestli jste vyzkoušeli?.
Pokud byl vyloučený zdravotní problém, tak snad je to jen ten reflux.((