icon

Výber mandlí - skúsenosti z nemocníc na Slovensku

hella23
10. máj 2013

Maminky, budem vdačná za referencie a skusenosti z vybavovania a pobytu v nemocnici ohladne vyberu mandli vaších detí. Hladám referencie na nemocnice v ktorých by nas na 100% vzali, skôr ako je október2013.Môžu byť aj súkromné. Dnes sme boli na Kramároch a dali nám termin až na 23.10.2013, čo je pre mňa nepochopitelné, nakoľko ma dcéerka obrovské nosné mandle a bez liekov nedokaže existovat. Sami uznali, že to s ňou už nie je dobre a povedali,ze oni proste nemaju miesto a mame ist do sukromnej, ktoru oni zriadili. Prišlo mi to, ze si chcu zarobit a boli si vedomi, že ju s mužom do oktobra určite nenecháme v takom štádiu v akom je momentálne. Budem vďačna za každe jedno info a ak nahodou niekto bol na Antolskej v BA na výbere a ma odtial skusenosti, popripadne tel.č. velmi by pomohlo 🙂. Ďakujem

emka13
3. mar 2014

@jarmillka dakujem za rychlu odpoved🙂 a je mu odvtedy lepsie? resp. preco mu ich vyberali? my mame uz 2x zpalene usko...castejsie soplikuje. my zatial len zvazujeme.

jarmillka
3. mar 2014

my sme to mali horšie..stale zapaly priedušiek, 2x zapal pluc, vkuse chory..par dní v školke, a par tyždnov doma...hrozne to bolo..odvtedy klop klop klop...chory minimalne a ked už, tak to ma uplne lahky a kratky priebeh..vraj mal za tymi mandlami nejake hnisave ložisko preto sa mu to stale opakovalo... Fakt nelutujem že sme mu to dali urobit...

hella23
autor
5. mar 2014

Ospravedlnujem sa, ze som sem minuly rok nenapisala ako sme dopadli, ale vo fotoblogu som dala info. Nakoniec sme vybavili zakrok v Malackach v sukromnej klinike. Operoval ju dr. Zdrazil.Termin sme po prvom telefonate dostali o 2 tyzdne.Od juna mame pokoj. 🙂 Nelutujeme s muzom, ze sme sa rozhodli pre vyber mandli.A co sa tyka mesta, tak to bolo hlavne kvoli blizkosti a dostupnosti, nakolko nabyvame v Bratislave.

slunce3
27. mar 2014

@hella23 ahoj prosím ťa čo vás to stálo aj my máme ísť ale najbližší termín je v auguset tak hladám po okolí, na záhorie aj tak chodíme každý víkend do plaveckého štvrtka 🙂 ak by ma to vyšlo menej hned som tam.
Ďakujem

janebi
27. mar 2014

Mojej dcére vyberali v Piešťanoch v Medicentre, a musím povedať že super, čakacia doba cca 1 mesiac, ale niekedy zavolajú aj skôr že môžete prísť ak sa uvoľní miesto. Dopláca sa 100 EUR, ale za to pohodlie, komfort, žiadna strávená noc v nemocnici to stojí. Ak ste z BA tak do Piešťan to nie je ďaleko. Malá to znášala úplne super, ráno sme prišli na 9 a o 15,00 sme išli domov., po týždni kontrola.

ajja21
19. apr 2014

Ahojte, prosím Vás, neviete ako výber krčných mandlí teraz prebieha v Trstenskej nemocnici? Je možné aj celková anestéza, alebo len lokálka? Dakujem, za každé info.

slunce3
1. máj 2014

@hella23 ahoj, dakujem za odporucanie,uz sme pi boli sme vcera, dr. Je super ale abesteziologicka bola este lepsia 😀. Teraz trochu teplotuje, zajtra kontrola. 🙂

hella23
autor
1. máj 2014

@slunce3 😀 To som rada,ze si spokojna.Tie teploty mala aj moja 3 dni 40tky a potom jej ustupili.🙂 Urcite neolutujete. 🙂 My sme mali anesteziloga.Aspon tak mi tvrdil muz,nakolko ja som musela v ten den byt v pracu☹,ale chlap si to nevedel vynachvalit.

slunce3
2. máj 2014

Takže pridávam recenziu z #malacky #medicon #Zdražil #anesteziologička #Zuzana-Tomová
www.orlzdrava.sk - stránka dr. zdražila, operácie sa robia v centre jednodňovejj chirurgie v http://www.medicon.sk/sk/Otorinolaryngologia
priebeh:
Dosli sme o 9:00 dali sme sa do pyzamka, dostala hracku a sirup oblbovak, sme sa na nej s manželom strašne rehotali, stále niečo nahánala :D (aj ja aj manžel sme boli) o cca 20 min prišla anestezilologička kuknúť a ja som ju odniesla na salu, dostala masku a fukala balon, ja som sa vrátila na izbu s menželom sme sa dalej rehnili na jej stavoch, o cca 9:30 prišli na izbu další na mandle, v izbe boli 2 postele, skrina na zámok, papuče erárne, tv. záchod a asprcha boli pri izbe.. o 10:30 sme uz boli na pooperacke mala este videla dvojmo ale v pohode trosku potrucovala ze je smedna a chce pit. Neskor uz pila a vsetko ok, trosku mrzuta ale ziadny rev ani nic podobne, dostala piť a už bola ok, len trošku ešte oblbnutá, spať sa jeje nechcelo, o 12:30 prepustak, 12:45 už doma a cca o 13:30 krpatá zaspala. Nakoniec sme stipulku nedostali, iba odsali tekutinu, vraj jej tam nebolo veľa _) dostali sme kvapky do uska a tyzden bez umyvania hlavy, mala sa potesi . Nema rada umyvanie vlaskov emoticon. Dnes kontrola. Tak sa mi ulavilo ze uz mame po tom.
Anesteziologička bola úplne super 🙂 tak sme sa nasmialai, že som aj zabudla že mala je na operačke. Sestričky tiež perfektné, celý personál perfektný prístup ako k deťom tak aj k rodičom. Mala potom ešte frflalaže kedy bude fúkať ten balon pred odchodom, akurát tam mali ráno oslavu tak dostala aj balonik 🙂 perfektná bola. Viac som stresovala predstavami ako bola realita. #odporúčam platila sa len anestezia #150

mmzuzka
19. máj 2014

Ahojte, prosim Vas a bol niekto na vybere nosnych mandli v Centrum Kramare - ne jedenodnovke?
Ako to tam prebieha?
Dakujem

angie267
29. jún 2014

my sme tiez boli v MA Medicon centre, vsetci su tam uplne uzasni, dr. Zdrazil je nas doktor, takze nas pozna. on je strasne zlatucky 🙂 Priebeh na jednotku, rano 7.30 prichod a o 11.00 odchod. Vsetko prebiehalo ako u
@slunce3 . Mala bola a je akoby ani nebolla operovana. Robili jej vyber nosnych, krcnych a uska.
Odporucam toto centrum 😉

sofia18
4. júl 2014

Ahojte pekný deň prajem aj my sme pred veľkým rozhodnutím ísť či neísť na výber nosných mandlí ☹ veľmi sa bojím o drobca bude mať 4rôčky strašne zle nám počuje a máva často horúčky 😒 doktorka odporučila vybraťnosné a krčné zmenšiť . Ked by sme išli tak určite v celkovej anestéze ale najprv zvažujem vyskúšať homaopatikum . Ak máte skúsenosťi napíšte som zvedavá či by nám tá liečba mohla pomôcť alebo netreba míňať peniažky 😒 a radšej ísť na vybratie . Chcela by som súkromnej klinike skúsiť ale Piešťany trebárs nedvíhajú už niekoľko dní tak skúsim nájsť info. na Sered . Dakujem krásne za každý názor alebo skúsenosť na čo treba dbať či dávať pozor atd. ...

yvonn
7. júl 2014

ahojte,synovi vyberali nosne aj krcne naraz v polovici maja tento rok a sice byvame pri BA, no ked som v aprili urgentne zistovala terminy a obvolavala vsetky nemocnice ci statne alebo sukromne tu po okoli, bola som zdesena, lebo nam davali terminy az na september /syn bol neustale chory od 10/2013-04/2014/... pripadne minimalne cakat 3 mesiace... a to som si nemohla dovolit, kezde v auguste budem rodit druhe dieta...a toto cele absolvovat neskor si fakt neviem predstavit... nakoniec ho operovali v Lipt. Mikulasi v nemocnici /mame tam starych rodicov/ - ziadna sukr.klinika/, termin sme dostali do 3tyzdnov a musim povedat, ze som bola maximalne spokojna...s lekrami, sestrickami, komplet cele ORL oddelenie by si za svoj pristup zasluzilo pochvalu:O)na to ze kazdy na statne nemocnice nadava, bola som nadmieru spokojna..spali sme tam 1 noc kedze vyberali aj krcne tak som bola len rada, ze bude maly pod kontrolou.

yvonn
7. júl 2014

@sofia18 Piestany nedvihali telefon ani mne ked som to riesila v aprili...tak neviem co je to potom za sukr. klinika...:( ja som tiez najskor skusala homeopatika ale nezabralo nic.. syn ma zajtra 4 roky, takze vekovo je ten tvoj na tom rovnako...ale ja som skor za vybratie krcnych ako zmensenie - tam tie zarodky buniek ostavaju a nezbavite sa choroby urcite... konzultovala som to aj s primarom a tiez odporucal radsej vybrat ako zmensit..vybrali nam aj nosne, robili to naraz v celkovej narkoze - kvoli sluchu, lebo zacal zrazu zle pocut a krcne tiez - kvoli castym anginam... odvtedy je fit - akurat teraz dostal cez vikend kiahne🙂 ale to som aj rada, ze budeme mat aspon za sebou...nosne ani necitil ze mu robili, krcne sme si potom vytrpeli tyzden v bolestiach ale to sa dalo cakat, ale po tyzdni bol fit.. drzim palce vam🙂

sofia18
7. júl 2014

@yvonn
@yvonn dakujem vám za info dúfam že budeme čoskoro po tom aj ked dnes sme začali homeo aspoň do času ked sa dostaneme ne rad 😒

agrigento
10. sep 2014

@jarmillka ahoj, môžem sa opýtať....nás čaká vyberanie mandlí v HE o týždeň, chceli by sme tam ísť s manželom obaja, môžem sa opýtať či je potrebné si rezervovať nadštandard alebo ste boli na obyčajnej izbe? ďakujem vopred za odpoveď.

jarmillka
10. sep 2014

@agrigento ja som bola tiež s manželom..dali nas na obyčajnu izbu, nie je potrebne si niečo rezervovat 🙂

agrigento
10. sep 2014

@jarmillka dakujem. a na noc ste tam nezostávali?

jarmillka
10. sep 2014

nie..rano prídete, vyšetrí ho dr v ordinacii, pošle vas na izbu, tam mu dajú vypit sirup (naladovku-toto si natoč my sa z toho rehotame doteraz 😀 ) odvezu, odoperuju, privezu (to bude asi najhoršie ked sa bude zobudzat ☹ ja som plakala vtedy s ním ) a po par hodinach vam prinesu polievku alebo niečo..ked to spapa bez problemov a nebude krvacat ani nič, tak vas pustia...daju inštrukcie čo a ako keby sa niečo dialo a hotovo..nepamatam presne kolko bolo hodín ale zdá sa mi že okolo 17.00 nas pustili...

gilmorka
2. mar 2015

Ahojte, Rozhodli sme sa pre vyber nosnych mandli, kto ste boli v PN laserom? Mozete mi napisat viac, kde presne to robia, kolko sa caka na operaciu, a ako prebieha operacny den? Dakujem

tinad
29. júl 2015

@hella23
@angie267
@yvonn
@jarmillka
@gilmorka ahojte, nas caka operacia,plastika jazykovej uzdicky a som uplne na nervy. Maly neznasa ihli,bojim sa ako to zvladne, ked uvidi kanylu v zile bude cirkus. Mam velky strach,obavy...

gilmorka
29. júl 2015

@tinad nas je tiez prehnane citlivy, jemu vadi kazda ciarka/bodka na prste, hned vyvadza. O kanyle mu povedala anesteziologicka, ze to je taky motylik. A to bolo jedine co mu vadilo na ruke, inak si vobec nepamata, zeby ho operovali.Akurat dnes sme sa o tom s nim bavili, tvrdi ze mu nic nerobili, o nicom nevie.
Urcite to maly zvladne, treba zobrat tablet s rozpravkami, zabavit ho. Nas hned po op dostal noveho plysaka, on je velmi na plysakov, tak si ho drzal a lezal s nim.
Drzim palce.

magdi21
30. júl 2015

je to síce pre vas daleko, ale v Ružomberku berú do cca mesiaca. A bola som ja, videla som tam na oddelení aj detičky. Berú v pohode, žiadne odkladanie a cez poisťovnu. Super prístup, a viem od viacerých že boli spokojní. So mnou tam boli všetci z iných okresov, BA, ZA, DK, LC.

zuzika235
12. nov 2015

Ahojte mamicky, prosim Vas, mate niektora skusenosti s vyberanim nosnych mandli v Humennom? Alebo je tu niekto z VT ? Ak Vam odporucili vybrat tie mandle , kam vas poslali? Mohli by ste mi napisata vase skusenosti? Ako to prebehlo? A ako ste na tom po zakroku? Ci vidite nejake zmeny na dietati alebo ci to pomohlo? Dcerka ma zvycsenu nosnu mandlu, 3 dni je v skolke a znova nadcha. Odporucili nam ju dat von ale nemam ziadne skusenosti a ani nikoho nepoznam komu by to robili. Dakujem 🙂

jarhal
13. nov 2015

@zuzika235 tak toto potrebujem aj ja vediet..my sme objednani na pondelok do presova..mame uz aj predoperacne a odvsadial sa dozvedam ze do presova nie ...kazd yvraj ide do humenneho je tam Mudr Orišek a robil niekedy v presove....
je to sice dalej ale urcite by som radsej sla ak maju lepsie skusennosti...

ivuska027
13. nov 2015

ja som bola s detmi v Kosiciach, vyberali obom synom naraz, v narkoze. Zmena neskutocna odvtedy 😉
@zuzika235
@jarhal

zuzika235
13. nov 2015

Dakujem za odpoved, verim , ze aj v nasom pripade to bude tak 🙂

zemcakova
20. nov 2015

@jarhal
@zuzika235
Ahojte mamicky, tak presne to iste teraz riesim aj aj so svojou 3+ rocnou dcerkou. Viem ze Dr. Orisek robi v HE, ale bola som aj tu v PO na ORL a mame uz aj termin a vyberanie nosnej mandle a ventilacne trubicky do usi v Januari. Len pocuvam stale dookola ze PO nie.... a ja sa teraz rozhodnut....mate to uz za sebou v tom PO alebo ste isli nakoniec inde???? Ako to tu v PO prebiehalo??? Dakujem za skusenosti.

zuzika235
20. nov 2015

@jarhal ahoj, tak my sme este neboli, dcerka je stale nachladena. ALe my nie sme z PO, sme z VT,a pravdebodobne pojdeme do HE ak pojdeme. Ale moja sesternica bola so synom v HE a oni su z SL. A zatial co som pocula tak HE si vsetci pochvaluju. Ale osobnu skusenost nemam. :( Tak nech vam vsetko dobre dopadne...

jarhal
20. nov 2015

@zemcakova boli sme v presove...predvcerom nas prepustili..vsetko je vporiadku..lekar ondusko super pristup vesely clovek a aj sa zaujimal o nas po opercii...personal? ludia na operacke uzsani ustretovi vesely..mohla som byt z dcerou dali mi palst ciapku obuv...bola som z nou kym ju uspavali..po 30min..ju priviezli prebratu na pooperacku kde som ju mohla cakat..osetrili vysvetlili a odviezli na izbu ...pytali sa stale ako sa ma...davali proti bolesti do infuzie lieky a aj ATB a este aj proti krvacaniu ...na treti den sme sli domov...navstevy boli povolene strava kasovita ale popravde nic jej nechutilo..nieco zjedla ale fakt len malo ono to boli ale bol tam 7r.chalan z mamkou statocn ytiez bol na celkovu a bez komplikacii zvladal ovela lepsie ako dospely..pocas nasej pritomnosti prijali pani ktora sa rozkrvacala po zakroku robenom v Humennom...sestricky som sa pytala preco prisla sem ..odpoved? vsetci pridu sem do presova ked maju komplikacie.... do HE chodi vela ludi lebo orisek a ostani si nazberaju pacientov v ambulanciach vPO potom ich tam chodi 2x do tyzdna operovat
ked sa nieco? tak krvacaju tak silno ze do HE by nestihli clovek moze aj vykrvacat...kriticke je to na 5-6 den ked s aodlupuje povlak v tom case ste uz doma z nemocky a samozrejme orisek ich tam v HE necaka...ale je to na vas..je to len zakrok...prostredie na 3 dni v HE sme neriesili dcerka chcela to mat cim skor za sebou..zatila sme bez komplikaii vsetko s ahoji ako ma ..ja som spokojna neviem porovnat v HE som nebola aj ked som povodne chcela ..ale aspon som za nou do nemocky mohla prist castejsie ....ma 17 r...doma mam este 2,5 r....musela som byt aj doma ..a keby nieco PO mame blizko...aj v presove su odbornici a bolo tiez dost deti ...