Vyberali vášmu dieťaťu nosnú mandlu v čiastočnej narkóze?

medesia
23. mar 2013

Sme objednany na vybratie nosnej mandle.Po dlhom rozhodovani som sa rozhodla len pre ciastocnu narkozu nakolko za jeden den by nas uz pustili domov,pretoze mala by tama asi 3dni nevydrzala a bala som sa jej dat celkovu narkozu .Chcem sa opytat ako to prebiehalo , kolko trval zakrok a ci si dieta na nieco pametalo,a ci to bolelo po zakroku.Potesimsa vasim skusenostiam.

tinki
23. mar 2013

čo je to čiastočná narkóza?
Buď je úplná alebo lokálna..Pri lokálnej je len umŕtvená časť, ktorá sa bude operovať a pri tej si samozrejme bude pamätať.
Neviem odkiaľ si, ale vo väčšine zariadení robia deťom zákrok v celkovej a deti to celkom dobre znášajú. Mojej dcére bola dvakrát vybratá takýmto spôsobom . Pri celkovej to aj lepšie spravia. Prvý krát mala 3 a pol roka a večer už ani nevedela, prečo sme v nemocnici a ráno nás pustili domov..

pingu1
23. mar 2013

ano, my sme dali vybrat lokalne, ale dorastla behom dvoch rokov. takze sme museli ist nanovo a v celkovej.

exupery
23. mar 2013

Brali malej v celkovej,a pustili nas domov po 4hodinach od prebratia po operacii,mala vtedy necele tri roky.Lekar tvrdil,ze pri lokalke musi dieta spolupracovat a u tak malych deti je to skoro nemozne a tiez ,ze zvykne potom dorastat ak sa dokladne nevyberie aj okolne tkanivo.

janinah
23. mar 2013

asi myslíš anesteziu stand by,teda pacient je monitorovaný a sledovaný anesteziologom a v podstate nespí,ale je liekmi "oťapený"....ako píšu vyššie,radšej uplnu CA,nech má operatér priestor i čas na "poriadnu robotu"

alena16
23. mar 2013

Radšej jej to daj vybrať v celkovej narkóze. Vtedy vyberú celú mandľu a už potom nedorastie. Veď s ňou choď niekam kde to robia v rámci jednodňovej chirurgie, napr. na Kramároch alebo do Piešťan (je to lacnejšie, ako Kramáre) a ešte v ten deň ste doma.

monda17
23. mar 2013

Ked uz sme to museli podstúpiť, tak som sa rozhodla v celkovej, nech to nemusíme nebodaj niekedy opakovať. A bolo to vybavene v rámci jednodnovej chirurgie, ráno na 9:30 sme prišli a o 15:00 sme išli domov. Zakrok trval 40 minut. Maly nema žiadnu traumu.

14petulka88
23. mar 2013

U nas v ke robia v celkovej narkoze a po 3 hodinach pustaju domov

sisi31
23. mar 2013

ja som za celkovú anestézu,a nie len preto,že manžel je krčiar.S celkovou anestézou je to 100% vybratie,dieťa nie je stresované,a poobede sa ide domov!!!Aspoň na normálnych oddeleniach.Podotýkam že synovi vyberali mandlu keď mal 3 roky

jankastubka
23. mar 2013

Ja si este pamatam ked to robili mne ako malej, bez narkozy len smik smik a potom sa valilo kopec krvi na ktoru sme dostali taku misticku. Deti tam riadne vyvadzali, a robili nam to v rade asi 10. Bola som na tom 2 krat.

andrejka1983
23. mar 2013

kamoške to robili v lokalnej anestezke,že malým detom to robia tak lebo tie na to zabudnu a zakrok trvá len 15 minut a ideš domov, zvyknu po tom ešte krvacat z nosa alebo s pusy, ale do dvoch dni je to OK...to aby si sa nezlakla...a starším detom,,cca 5rokov a tým čo sa strašne boja tak robia v celkovej narkoze aby si nepamatali a nemali z toho traumu.....ako z lekárov všeobecne...1 den príjem, vyšetrenia, druhý den zákrok,pol dna pred zákrokom nič nejest a nepit, uspia ho, zooperuju a prebereš sa, na tretí den si na pozorovani a ked je všetko OK ideš domov 🙂 držím palce

janynkaaa
23. mar 2013

fuu mne to vyberali tak ked som bola mala a pamatam si to doteraz aka bolest radsej celkovu narkozu

itwasajoke
23. mar 2013

mne vyberali ako decku mala som 4 roky ale uz si nepametam vobec ci mi nieco dali...tusim len lokalnu ale to ako mi to odcvakol a ako mi stekala krv do krku uplne presne dobre som s ap otom na izbe z toho pozvracala 😖 hadam to v dnesnej dobe robia lepsie xxx
drzte sa x

cukriiicek
23. mar 2013

Mne vyberali nosné mandle,bolo nás tam asi 5 naraz do narkozy nešiel nikto z nás pichli injekciu do stehna a absolutne nič si nepamätám, ani nikto z môjho okolia kto to absolvova..Nič ma nebolelo ani som nevedela že niečo robili

beruska.zuzanka
23. mar 2013

Ahoj, vyberali v novembri, malá si nepamätá absolútne nič zo samotného zákroku, boli sme tam dokopy asi 4-5 hodín, chvíľku trvalo, kým jej zabralo analgetikum, po zákroku, ktorý trval asi 2 minútky mi ju priniesli na izbu, plakala, mala také návaly plaču a medzitým spala, každú chvíľku nás kontrolovali, či niečo nepotrebujeme, popľula trochu krvavých slín, niečo posmrkala a po nejakých 2-3 hodinkách sme šli dom. Doma jedla kašovitú vlažnú stravu, vlažné nekyslé nápoje, zvládla to veľmi dobre aj s celou rekonvalescenciou 🙂 a zákrok nám pomohol, straaašne chrápavala asi rok v kuse a nemohli sme sa príčiny dopátrať, až na Kramároch na fibroskopii odhalili brutálne veľkú nosnú mandľu a termín sme dostali ihneď, dali nám na výber celková anestéza, lokálka, vybrala som lokáku, hlavne preto, že celková sa mi pre tak malé dieťa nezdá, ak to nie je životne nutné...

kacena4
23. mar 2013

mojim detom vyberali mandle len s oblbovakom a s lokalnym umrtvenim priamo u orl a za 2-3 hodky sme boli doma + 24 hodin na telefone keby sa nieco skomplikovalo syn mal len 1 rok a 1 mesiac a bez problemov vsetko prebehlo netreba dieta silou mocou davat do celkovej narkozy je tam riziko

aristka
23. mar 2013

čiastočná anestézia neexistuje,nosnú mandľu by som dieťaťu dala vybrať len v celkovej anestézii,dôvody sú ,dieťa si nebude nič pamätať ,počas výkonu žiadny stres,ďalej,aj pri vybratí nosnej mandle sa môžu vyskytnúť komplikácie,veľmi časté krvácanie,pri celkovej anestézii dieťa má zaistené dýchacie cesty,takže laicky povedané nič nezatečie do dých ciest,je to prevencie aspirácie a lekár môže rýchlo jednať,či už anesteziológ alebo operatér.U detí sa podávajú lieky ,anestetiká,ktoré sú k drobčaťu šetrné a anestéza je čo najkratšie,nevýhnutný čas na operáciu.Nepíšeš ako máš dieťa staré,ale nedaj sa nahovoriť na stand by,podá sa len diazepam,oblbovák,a anestéza je dohľad,ale stráca sa zbytočne čas,až by prišlo ku komplikácii,ja mám 10 ročného a trvala by som na celkovej anestéze.nechcem kritizovať mamičky ako kačena 4,ale keď k niečomu príde a dieťa zostane vo vigylnej kóme ,potom čo boli pri operácii sú zlý a zlyhali ,ale to ,že rodič podpíše súhlas a chce byť s dieťaťom rýchlo doma aj napriek bezpečnosti dieťatˇa ,to sa nikde nepovie.