Vyberanie nosnej mandle a zmenšenie kŕčnych mandlí
Koncom mája nás čaká tento zákrok. O priebehu zákroku informácie mám. Skor by ma zaujímalo ako to zvládali deti po operácii. Čo mohli papať, kedy ustúpili bolesti. A či po určitom čase neboli viac choré. Ideme do trenčianskej nemocnice, zaujímali by ma aj skúsenosti mamičiek, ktoré boli v tejto nemocnici. Syn má 6 rokov.
ahojte - aj ja by som sa chcela spytat - ak budeme mat dobre vysledky (budem volat v pondelok) - pojdeme v stredu na Kramare - vyber nosnej mandle - nie v celkovej....
- boli ste pri zakroku s dietatkom, resp. dokedy ste s nim mohli byt?
- kedy najskor ste mu dali papat?
- kedy ste isli 1x na kontrolu a kolkokrat este?
- co vsetko odporucate doma mat? kvapky do nosa?
- ake jedlo odporucate pripravit?
- kedy moze ist potom do kolektivu, skolky?
- mame naplanovanu dovolenku v Tatrach - 12. maja - myslite, ze to bude OK?
dakujem moc za info
@renatad vies co zober bud cistu vodicku alebo cajik,po vybrati mandli po nejakej dobe mozu pit,ale nic bublinkove,teple najlepsie je ked ti lubi pit vodicku a platila som 4 eura za oblecko pre seba.a pre seba si zober tiez len na pitie,lebo chudatka oni nemozu nic okrem pitia,my sme az poobede okolo stvrtej jjedli prvy krat krupicovu kasu.
a zobrala som jej pyzamko,papucky a tie si zober aj ty a kazali mi hugienicke potreby,ale tie sme ani nepotrebovali okrem vreckoviek,lebo budu musiet vela smrkat
drzim palecky
@renatad už to máme za sebou. 30.4. sme ráno nastúpili nalačno, dali mu tabletku-náladovku, po ktorej dostával záchvaty smiechu 😉 neskor ho zobrali na sálu-. Celé to trvalo asi 45 minút, na izbe som od strachu skoro zošedivela. Potom ho previezli na pooperačku, mal trošku krvavý nosík, ladový odklad na krku. Stále sa bral preč z postele, potom sa upokojil a hodinu prespal. 8 hodín nemohol jest ani pit. Bolesti moc nemal, raz mu dali injekciu a potom len Nurofen od bolesti. Jest dostal až ráno-piškoty a kakao. Obed kašu, mleté mäso a omáčku, večeru puding a piškóty. V pondelok sme nastúpili a v stredu ráno sme išli domov. Keby nemal v utorok ráno teplotu, išli by sme už útorok ráno domov. Malý to celé zvládal super, som na neho neuveriteľne pyšná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sestričky boli hrozne zlaté.
Čo sa týka platenia platila som len za seba.
no moj má teraz 2 a pol roka a dnes sa vysypal, tak sa mi zdá, že docela dobre má teraz trochu teplotu ale len 37, 4 ale čakám, že o 2 týždne ich dostane aj Lala čo sa teším, lebo ona ide na rok do školy
Ahojte, dnes nam odporucili absolvovat vyber nosnych mandli v celkovej anesteze v Liptovskom Mikulasi - mame sa rozhodnut. Chcela by som vediet, ci ste pri celkovej anesteze mali deticky prijate do nemocnice (ak ano na ako dlho) alebo islo len o jeden den. Mam totiz este jednu dcerku, ktoru dojcim a nemozem od nej odist, no a zaroven tam nechcem posielat dcerku s ockom alebo s niekym inym (ved dieta v takych chvilach hlada mamu), takze aj od toho bude zavisiet ako sa rozhodnem. Vdaka za vsetky info. 🙂
Este by ma zaujimala jedna vec, a to, ci ste mohli byt s detmi v nemocnici po cely cas (ak sa jednalo o hospitalizaciu po vybere nosnych mandli). Moja mala ma 3 roky a 4 mesiace a nechcela by som ju nechat v nemocnici samú - bolo Vám umoznene byt v nemocnici s detmi aj cez noc. 🙂
@eronika ahoj podla mna ked dojčiš tak maš narok byt prijata aj s tou druhou dcerkou a počitaj tak cca 2-3dni že budete tamak nezateplotuje..ja idem teraz v stredu s malym na uška a nosnu mandlu -znova ☹ pred rokom nam vyberali.a určite možeš byt aj ty prijata v nemocnici len si potom vyberaš či chceš aj stravu alebo nie teda aspon u nas to tak je,ale zo zakona maš narok byt s dietatom 🙂
@eronika myslim, ze mas narok byt prijata s dietatkom, do 3 rokov urcite, ked uz 3 mala, mozu sa vyhovorit na nedostatok miesta. Ale myslim, ze toto su zakroky, co sa daju aj ako jednodnbova chirurgia. Najlepsie ked zistis v mieste kam mate ist 🙂 A zobrat zdrave mladsie deitatko do nemocky urcite nieeeee..radsej s ocinom na jednu noc, aspon si utuzia vztah 😉 ktovie ake bacilky by ste si mohli doniest, s malymi detmi sa nemocnici vyhybat oblukom...moj nazor.
@eronika nemusia ta prijat zavisi od toho ako maju kapacity.... ale vo vacsine nemocnic sa da dohodnut ale samozrejme je to za poplatok... ten zavisi od konkretnej nemocnice... s dalsim dietatom ta myslim nezoberu nemaju na to kapacity... ja by som skor volila nech ide s dcerkou ocko... ved este uvidite aj tak kedy vam daju termin ak pojde v celkovej anesteze tak tam sa caka na terminy ...
tu to mas popisane aj ceny za izbu stravu a tak...
http://www.nsplm.sk/dokumenty/jzs/JZS - pokyny ...
@maznacik007 dakujem za radu a cennik 🙂 . Mladsiu dcerku by som urcite do nemocnice nebrala, preto ma skor zaujimalo, ci sa to nerobi formou tej jednodnovej chirurgie. 🙂 🙂 🙂 ako som zistila, tak budem musiet poslat ocka alebo babku 🙂
ahojte,ma niekto skusenosti s vyberanim nosnych mandli a zmensenim krcnych mandli v Prešove?dakujem
Aj my sme tesne po zakroku. Drobcovi vyberali nosnu a museli zmensit krcne. Hrozilo mu zavedenie nejakych ventilov do usiek.nastastie sa im podarilo vsetok hlien odsat. Bol neskutocne zahlieneny ze pocas operacie ho museli odsavat. Preziva to statocne trocha ho to boli pri prehltani, takze drzi sluny v ustach a chodi ich vypluvat, ale inak vsetko ok. Papat moze kasovitejsiu stravu vlaznu. Boli sme v sukromnej nemocnici v LV na jednodnovej chirurgii. Rano sme prisli a pobede sme odisli. Mozem odporucit. O vsetkom sme boli informovaní, co mu budu robit a potom co mu robili
@atrami ahoj . možem sa opýtať, že ako sa má tvoj malý po čase? zlepšilo sa to dýchanie v noci?a ako dlho sa dával dohromady? sťažoval sa na bolesť? a čo chorobnosť? býva teraz chorý?
my ideme tiež do Trenčína na rovnaký zákrok ako ste boli vy. dcéra má 4,5 roka a tiež nebýva chorá ani soplavá, ale v noci otrasne dýcha s pauzami a chrčí, chrápe, ako by sa nevedela nadýchnuť. a posledný mesiac akoby mala upchatý nos, rozpráva cez nos a dýcha pusou. a dalšie je, že stále kašle, ale infekčná nie je, to ju dráždia tie mandle. takže na výber tiež nemáme.
ešte sa chcem opýtať, či si bola so synom na izbe a aký tam bol personál.
@jaako Ahoj, malý je v pohode. Nemôžem povedať krivé slovo na personál v TN, boli neskutoční, super prístup. Bola som so synom na izbe, boli sme sami. Mali sme aj návštevy povolené. Všetko zvládal super. Krčné ho boleli viac, mal troška zvýšenú teplotu, tak sme ostali o deň dlhšie. Chutila mu aj strava. Držím veľmi palčeky. My sme sa rozprávali o tom, čo ho čaká, vôbec nemá nejakú traumu.
Dobrý deň chcem sa spýtať ideme na orezanie krcnych madli a vybratie nosných madli..uz sme prijatý od piatku ale na vykend sme šli domov.. Ked ho v piatok doktori pozerali tak vraweli ze ma zväčšené madle a ma na nich povlak tak to vyzerá ako keby šiel byt chorý. .povedali aby som ho celý vykend pozorovala ci nemá teplotu. ..tak nemal zatial teplotu ani nekašle ani nesopli len počuť na hlase ze ma dačo v hrdle a to tie zväčšene madle.. ja sa chcem len spýtať ide pod celkovú narkozu tak ci mu yo môžu obrezat a uspať ho ked tam ma ten povlak (hnis) alebo čo to je...na operáciu ideme už zajtra. .velmi pekne ďakujem za odpoveď
@ketrin89 ahoj, my sme momentalne v rovnakej situacii ako ste boli vy s tymi mandlami. Maly ma 4 roky a mame ist na druhy vyber ( po prvom raze mu znova dorastla) nosnej mandle a zmensovanie krcnych mandli. Ale nejako zacina rozpravat akoby mal nieco v hrdle a zacina pokasliavat. Tak neviem ci sa na to dat alebo radsej pockat. Ako ste nakoniec dopadli vy? A v akej nemocnici ste boli? Vdaka za odpoved.
@zuzu32 Ahoj tak mi sme nakoniec boli všetko dopadlo dobre aj narkoza..prišl sme domov a mali sme na tretí deň zápal priedušiek. .tie máme opakovane. .ľavú mandlu ma v pohode a tu pravú ma zvacsenu naša doktorka powedala ze ma problém s priedušnicou. ..zatiaľ sme zdravý. .Ideme ešte na alergo..tam uvidíme my sme to mali s nosnej mandle. .operovaný smet boli v Rk. ..tak držím palce. . 😉
Ahojte. Buducu stredu ideme s malym (4 roky) na vyberanie nosnej mandle a zmensovanie krcnych mandli v PN (medicentrum). Mate niekto skusenost, ako to tu prebieha a aky je postup po operacii? Ostava sa tam na noc ci nie?
Ako to prezivali vase deticky? Bolelo ich hrdielko velmi? A co jedlo? Vobec netusim, co budem drobcovi davat jest a ci vobec bude chciet pit? Davali ste detom aj cosi proti bolesti?
dakujem 🙂
@lusja Ahoj my sme to zvládli super 12hodin pred narkozou už sme nemohli jesť len piť a to len do polnoci. .ráno sme prišli na príjem dali nám izbu ba sálu sme šli okolo štvrť na osem boli sme operovaný ako prvý lebo deti majú prednosť na sále sme boli chvíľu spolu dali mu sirup (oblbovak) )ked mu zauncikoval poslali ma na izbu on ani nevnímal že idem preč úplne bol mimo na izbu ho previezli tak za hodinu už bol prebraty plakal a bol strašne nervny vadila mu infuzka v ruke ze on ju nechce a tak..po asi pol hodine mu narkoza vypršala a uz bol v pohode potom zaspal a ked sa zobudil bol len strašne smädný a hladný tak si zoberte nejaké banány presnidavky niečo úplne také ľahké. ..na druhy deň keď bolo všetko okey išli sme domov. .žiadna bolesť nebola lebo mu len krčné mandle orezavali a to neboli a nosné madle to vôbec neboli len keby mu krčné vybrali tak to je po operácii bolesť a riadna. .boli sme operovaný v Rk tak držím palce a dajte vedieť ako ste dopadli. 😉
Ahojte, tak uz mame po tom vybere mandli. Este mam otazocku - po akom case vam zacali deticky normalne rozpravat? Maly ma este taky "kacaci" hlasok... Mali podobny priebeh aj vase deturence? ako rychlo to preslo?
zajtra ideme na kontrolu, zatial sa zda vsetko OK, len maly nechce ziadne kase - max. tak jogurt... inak by jedol chlebik (samozrejme bez korky) a prazenicku...
Dobrý večer zajtra ideme z 5 ročnou dcérkou na výber nosnej mandle a zmenšenie krčných ☹ a chcela by som niekoho poprosiť o radu lebo nás dali na jednodňovú chirurgiu takže jej musím doniesť aj stravu ja som jej nachystala paradajkovú polievku potom špagety z morkadelou a na pitie dojčenskú vodu Lucku jemne perlivú ak by jej nechutila čistá tak jej dám do nej sirup no niesom si istá či robím dobre s tým jedlom a pitím či to može 😢

@katun dakujem, no tak to by sme mohli zvládnuť 😉 dala som tam dva a pol týždna volno