icon

Vybratie nosných mandlí u 3 ročného v celkovej narkóze

annie13
16. sep 2011

Syncek ma 3 roky a po neustalych chorobach soplne kasel teploty nas poslali na ORL a odporucaju nas na vybratie mandli, mame uz aj termin operacie. Je to vraj nejaka nova metoda Scheiwrova alebo tak nejak neviem ako sa to pise, je to vsak v celkovej narkoze. Idu nam to robit v BB Rosweltke tak ak niekto nahodou priamo tam bol, potesil by ma nejaky opis ako to prebieha. Rano ze nastupime a vecer mozme domov. Mate niekto skusesenosti, mozu nastat nejake komplikacie, bolesti po prebrati z narkozy? Nastalo zlepsenie zdravotneho stavu po vybrati? Dakujem za kazdu informaciu

fraufrt
6. jún 2013

@kristinka1826 vobec neviem, co jej pripravim , vsetko co je kasovite, ma tendenciu vyvratit, jedine, co znesie je jogurt - aj to len tak-tak, z kasi, presnidavok, z mixovanych veci ju natahuje...

kristinka1826
7. jún 2013

@fraufrt jogurt,milacky,chlieb natrety ale bez kôrky.polievku nie horucu,banan pretlaceny alebo jablko nastruhane s piskotom.to co jej chuti.alebo zemiakove pyre z pomletym mäskom.a na pitie nic bublinkove a nie kysle.

voskovka
7. jún 2013

@fraufrt moze jest co chce ved to su nosne mandle takze to je ok dolezite je davat pozor na to aby neplakalo aby sa nerozkrvacalnos. My sme papali rozteky a cerstve chlebicky co som kúpila v bufete. Neboj narkóze je ok. Aj ja som sa velmi bála.inak vzali sme notebook a kukali rozprávky.

fraufrt
7. jún 2013

@kristinka1826
@voskovka takze pyre, banan to istia a tip na notebook je tiez dobry napad...a este sa chcem opytat, doktori len kuknu do papierov a daju inhalacku, alebo pretym este aj inak vysetruju...aby som vedela, na co pripravit malu. Dakujem

voskovka
7. jún 2013

@fraufrt no pridete na prijem. daju vas na izbu.potom malej daju tabletku (oblbovak) moze byt z toho otapena agresivna placliva....nas bol zly kopal plakal chcel von chodit z postele ale musite dat bacha a drzat ho aby sa neudrelo kdesi. doktor co nasho uspaval pekne prisiel predstavil sa povedal co a ako a maleho vzali na operacku.bol tam cca 30-40 min potom som len pocula kriky a uz bol prebraty.lezal na tej pooperacnej sledovali ho tam bola som tam s nim a po nejakych 2 hodkach mi ho dali na izbu.len on strasne plakal tak som ho musela tisit aby nekrvacal.
a potom uz bolo dobre 🙂
neboj zvladnete to. inak mozem povedat ze nas je alergik a ma nabeh na astmu a naozaj mu to pomohlo lepsie spinka a nechrape....

kristinka1826
7. jún 2013

@fraufrt neviem ako to je tam ale teraz ked sme boli v skalici na vybrati nosnych aj krcnych tak v den operacie mu dali rano na lacno vypit sirup stoho ostal taky oblbnuty a uz ho brali na sal.ale na kramaroch ho aj vysetrovali ked sme boli prvy krat len cez usta mu takym zrkadielkom pozreli do hrdla.a pytaju sa na rozne rodine ochorenia.nosnu mandlu zvladnete hravo to nic nije.horsie su krcne.dufam,ze som aspon trocha poradila.ked budes potrebovat este z niecim poradit rada pomozem.

marikaheidi
11. sep 2013

Aj nas to caka zajtra, BA - Kramare....3 - dnova hospitalizacia a celkova anamneza....obavam sa toho 😔

helencek
Autor odpoveď zmazal
sedem
30. sep 2013

ahojte, ak by mal niekto zaujem, ostalo mi nerozbalene balenie homeo na zmensenie mandli Lymphomyosot

skvele
11. nov 2013

Ahojte, s malym mam ist na vybratie nosnej mandle. Kde by som mala ist zvolen alebo bystrica?

alusha
11. nov 2013

@skvele my vrelo odporucame Zvolen Medicentrum, v piatok vyberali starsiemu synovi mandlu, prebehlo to uplne super, hladko, bez stresu, pani doktorka velmi mila, anesteziolog tiez, detickam vsetko vysvetlili, maly bol uplne kludny, prebral sa z narkozy, pozreli sme rozpravku a isli domov... pristup skvely, vybavenie tiez, pouzivaju shaver metodu, po ktorej mandla nedorasta a co je najdolezitejsie maleho vobec nic neboli, hned v ten den papal, pil...bolo tam viacej deticiek a vsetky to zvladli perfektne...

skvele
11. nov 2013

@alusha dobre sa to cita. Je dlha cakacia doba? Mam obavu,ze dovtedy ochorie, kym sa dostane na rad.

alusha
11. nov 2013

@skvele nie, cakali sme asi 2 tyzdne, alebo tri neviem uz presne, objednavaju si deti spolu, v piatok ich tam bolo asi 9, mensie idu hned rano, nasi 5 rocni boli traja a isli sme o 10 postupne, v ten den nemozu nic papat a pit dve hodiny pred operaciou najneskor... ak sa im uvolni miesto, ze nejake dietatko ochorie, tak vam mozu zavolat a mozete ist aj skor, ak by ste mali uz predoperacne vysetrenia porobene... my sme isli presne na termin, ale ak by aj ochorelo dietatko, tak nie je problem preobjednaju. Pani doktorka klobuk dolu pred nou, kedykolvek jej zavolas, aj vecer, nema problem vsetko vysvetlit, aj po operacii, ak je problem kedykolvek jej mozes zavolat...

miichel
15. nov 2013

Ahojte chcem sa vás spytať, boli sme v stredu na operacii nosnych mandli a ešte z uškami davali nam stipulky.. chcem sa spytať či je normalny ten zapach z ust, ten začal dnes v piatok a je rovnaky ako po operacii, je to z hojenie či radčej isť doktorovy?

raffaella
15. nov 2013

@miichel ten zapach je normalny. Nam to vraveli, aj sme to mali napisane v instrukciach, ktore sme dostali ako sa starat o pooperacny stav. Vznika z dovodu hojenia - vytvara sa povlak, ktory je neskor pokryty sliznicou.

miichel
15. nov 2013

jeej Ďakujem Vám a treba sa o to niako špecialne starať? bo žiadne pokyny sme nedostali..

brumka
15. nov 2013

@miichel ahoj mi sme boli v pondelokno je to normalne nam este dnes cistilirurku sa zapchala chrastou, mame len kvapky do usiek

raffaella
15. nov 2013

@miichel no 3 tyzdne vobec nekupat, ani vo vani, iba sprchovat. A po 2 tyzdnoch striekat rano a vecer roztok morskej soli - je jedno ktory, ci uz Sterimar, Physiomer, proste nejaky taky z lekarne. Po 2 tyzdnoch sme boli na kontrole. A este - aspon 2 tyzdne sa vyhybat kolektivu, nechodili sme ani do skolky. Je to z dovodu, ze teraz je vysoka chorobnost a ta rana po operacii je ovela nachylnejsia na infekciu a zavliect si infekciu do pooperacnej rany moze vyvolat nasledky. A aj z dovodu, ze aby ine deti nechctiac neublizili. Nam este odporucili niekolko dni sa vyhybat zvysenej aktivite - skakaniu, behaniu a pod. Proste kludovy rezim.

miichel
15. nov 2013

nam kazali kupiť vincetku kvapky do nosa, sranda nikto nam toto nepovedal bo u nás boli doležite uška ktore mu tiež operovali tak každy len okolo toho hovoril a brali nam jednu nosnu mandlu .. o tyžden mame isť na kontrolu tak som zvedava...

brumka
15. nov 2013

@miichel nmi sme boli na kontrole na druhyden dneska koli zapchatej rurke a o tyzden ideme opat na kontrolu nam kazal tyzden zostat doma a nekupat tyzden hlavne vlasky ale vcerasme ju sprchovali nie vlasky a potom ze ked sa trocha dohoji usko ze mame si kupit dake specialne plavecke spunty do usi a ze mozeme chodit aj plavat len nie tooboganya potapanie co dako budeme musiet ustriehnut, a mame kvpaky mar ale davame vincetku a do usiek uniflox. rurku mame predbezne na pol roka

miichel
15. nov 2013

aj nam na druhy den pozerali uška čo ako či su dobre spravene bo sme prespavali v nemocnici a teraz mame o tyžden konrtolu na krčnom a o mesiac v nemocnici v TN,...

brumka
15. nov 2013

@miichel mi sme boli na jednodnovej chirurgii, takzwe chodimre tomuistemu on ma statnu a potom na sukromnej robi zakroky, mali sme to aspon cez ulicu

yvett14
4. dec 2013

@annie13 ahoj moja prečitala som si že ste boli u Dr. Somorovej na nosne mandle, no my ideme v piatok 13 teho dufam že nam tento datum pomože len som sa chcela spýtat aka je dr. Somorova lebo teraz robi vo Zvolene mam taký pocit, mam obavy ale musime ist lebo mala nevie dýchat a má velmi malí otvor na dychonie ked sa jej zapalia mandle aj krčne aj nosnetak da sa povedat že termin je narýchlo...... dufam že to dobre dopadne ☹

annie13
autor
4. dec 2013

@yvett14 aj neterka moja ide piatok 13teho na toto
urcite, je to dobra doktorka, neboj zvladnete a stretnes tam aj nasu Majku tym padom

bibianka
4. dec 2013

Ak chrápe a nemôže dobre dýchať, je to myslím fakt nutné.
Uvedenú metódu ale nepoznám. U nás sa to robilo v 2 rokoch kvôli ušiam, narkóza musela byť, pretože malému rovno vkladali stipuly do uší. Po prebratí bol teda poriadne hysterický. Do ani nie pol roka na to sa mu ale šílene zväčšili krčné mandle, takže sme museli ísť na zmenšovanie, aby sa mi nezadusil. Toto som už nechala urobiť len s nejakým oblbovákom (kvapky do nosa) v rámci jednodňovej chirurgie a musím povedať, že to boli v porovnaní s celkovou nebe a dudy, bez plaču, hodinu a pol potom spal, keď sa konečne zobudil, nič si nepamätal a hneď poobede nás pustili domov. Videla som aj reakcie deciek, čo tam boli s týmto oblbovákom na nosné mandle a tie odchádzali ešte pred nami s úsmevom na tvári. Takže ak by som sa mala ešte niekedy rozhodovať, celkovú si v tomto prípade nevyberiem. Ovšem chce to šikovného operatéra a to sme mali.

yvett14
6. dec 2013

@annie13 ahoj moja no bola som u dr. na predoperačne a mala má kašel trochu a tiež sople, krčny povedal ak bude len takto nachladnuta tak na zakrok može ist a detská dr. povedala že ak bude takto kašlat že musime odložit operaciu tak som zvedava ako dopadneme ☹ strach volako nemam lebo viem že radšej takto akoby som mala jedneho dna malu zachranovat ved ak pojdeme tak sa poobhliadnem po Majke hhhh paa moja dakujem ti krásne Mikulaša a krásne sviatky paaa Iva

annie13
autor
6. dec 2013

@yvett14 aj vam nech to dobre dopadne

monyi
15. dec 2013

v januai idem s dcerkou 3 rocnou vyberat nosne mandle,vraj v uplnej narkóze.co všetko nas caka,myslím tzm mozem byt pri nej pocas zakroku,a ci po nej dieta pociti aj bolest,ked narkoza prestane ucinkovat a potom ako to vlastne cele prebieha,od nastupu rano o 7:00 na operacku až po pepusteni domov.mam z toho dost strach,pocula som,ze dieta moze ohluchnut pripadne jej moze mandla zase narast!dakujem,monika

zuzanockamt
15. dec 2013

@monyi pocas zakroku pri nej urcite nebudes, bude predsa na operacke, kde je vsetko sterilne a moze tam byt len lekar a zdravotnicky personal

daduska881
7. feb 2014

ahojte boli ste niektora na jednodňovke v nr u Mudr.Boldiša na vybratie nosních mandí?aku máte prosím vas skusenosť a ako to prebieha,my máme isť so synom tak by som bola vdačna za nejake info ;) dakujem