Vyrástli vaše deti z častých chorôb?
Ahojte maminky, mam otazocku. Boli vaše deti často chore a.vyrástli z toho? Mala ma 3 roky, je vkuse chora, bojím sa, že sa z toho nedostane.
@nikolal - ahoj, moja dcérka nastúpila do škôlky, keď mala 3 roky a 3 mesiace. Chorá bola stále. 2 dni v škôlke, 2 týždne doma. V novembri sa narodil synček, naša pedi nám doporučila nechať ju doma cca 2 mesiace kvôli malému, to jej prospelo, lebo akurát bola chorá plus boli vianočné prázdniny, tak jej to ozaj vyšlo, že bola doma tie 2 mesiace. No a po pol roku sa to hodne zlepšilo, a potom to už bolo super - do konca škôlkárskeho roka bola chorá len 1x 😉 Pred nástupom do škôlky chorá nebývala vôbec, takže išlo ozaj o ten adaptačný proces.
Nepíšeš viac, tak ťažko dedukovať.
@nikolal je to prirodzene, ze dieta v kolektive doslova nasava bakterie a buduje imunitu. Ano prve roky v skolke su vselijake-viac doma ako v skolke, no je to normalne. Dieta si buduje imunitu do siesteho roku zivota. Potom sa imunita uz dost podoba imunite dospeleho cloveka. (Toto mam od svojej lekarky)😊 Zlepsi sa to, neboj☺
@nikolal Presne ako píše @sissy27. Mám dve deti - starší syn chodil do jaslí, škôlky, je druhák - nikdy nebol nejak chorý - pár soplov, viróza - do 24 hodín bol fit, posledné 4 roky nebol chorý vôbec-až na kiahne min.rok. S dcérkou chodím taktiež pravidelne do kolektívu - má 2 roky - nebola chorá ešte vôbec. Takže všetko je o imunite dieťaťa. A byť tebou, určite pátram po príčine a posilním imunitu a v kolektíve by som ju nechala- alebo dala len nejakú pauzu. Držím prsty nech sa to zlepší. 😉
@nikolal môj syn bol takto stále chorý, zhruba v roku a pol som "musela" do práce a v jasliach jeden des nakoniec po roku som sa musela k nemu vrátiť a bola som s ním až do 5 rokov doma , aj v škole mal vždy okolo 150 hodín vymeškaných, asi tak vo štvrtom ročníku , začal intenzívne chodiť športovať, a zhruba na tom druhom stupni sa to výrazne vylepšilo, musím ale povedať , že určite vďaka tomu športu a otužovaniu .........aj teraz býva chorý, ale tak 2x do roka ......
ak si doma, tak dieťa si nechaj do sept. doma. nie je o čom....Veľa roboty? No musíš si zvyknúť, ja som mala doma 3.
@nikolal ak si doma,nechaj ju doma. Nas bol do 4,5r. Neboli prehnane chorlavi.no nastupom do skolky zacali byt viac..dokonca malemu sa to po vybere nosnych mandli zhorsilo.. Zacal byt castejsie chory,tak ideme k imuno.
Ja ich uz doma nechat nemozem,kedze budu mat 6 a 4roky.
Som rada,ze nemuseli choroby absolvovat ako babatka,ze to boli maximalne sople,ktore trvali par
,ak teplota,tak jeden den...
Takze cakam tiez,kedy z toho vyrastu.
Na tvojom mieste by som si ju ale nechala doma,ak byva casto chora. Ty tu moznost mas.

@nikolal no treba pátrať po príčine chorôb... aké sú diagnózy, aká liečba? ako podporuješ imunitu?