Vysoké horúčky po prepustení z nemocnice
Ahojte bola som hospitalizovana s malým v piatok minulý týždeň pondelok sme prišli domov zistili nám 6 chorobu lenže malý mi ma vysoké horúčky zase ma 39,4 jemu idú viac zúbkov naraz aj nádchu ma také priesvitné sople môže to byť zo zúbkov ale zas ísť na potovost utekať? 😪😪😪😪😪
A kvôli čomu ste boli v nemocnici? Aké vyšetrenia mu robili? ... čo sa týka zubov, je to kus neobvyklé, no môj mladší brat mal pri každom jednom zube horúčku 40+, až kým sa zub neprerezal ... dcéra mávala bežne pri zuboch nádchu, zapálené oči atď. ...
@viktoria1751
@dzulli1980 6 choroba no z moču z krvi... A volala som teraz tam kde sme boli a ze mu to. Môže ešte pretrvávať už mu nebolo nič jemu sa prerezavaju zúbky viac mu ide naraz
@dzulli1980 6 choroba no z moču z krvi... A volala som teraz tam kde sme boli a ze mu to. Môže ešte pretrvávať už mu nebolo nič jemu sa prerezavaju zúbky viac mu ide naraz
Nemyslím si, že takto sa "správa" 6.-ta choroba - že už je OK a po cca týždni zas takéto vysoké teploty, ale nie som Dr. ... za mňa to môžu byť zuby, mohol si z nemocnice doniesť ďalšiu "mňamku", mohol bárskde vonku čosi chytiť ... počkala by som do pondelka (ak to teda nebude veľmi divoké, že nebudeš vedieť zraziť teplotu atď.) a išla k pediatričke ... CRP, výtery z nosa, z hrdla ...
@viktoria1751
@viktoria1751 crp urobia malému aj v dr.max lekárni. Stojí to pár eur. Ak bude vysoké riešiť hneď. Ak nie, počkať do pondelka. Zrážat teplotu vlažnou vodou, veľa piť vlažných tekutín.
@viktoria1751 crp urobia malému aj v dr.max lekárni. Stojí to pár eur. Ak bude vysoké riešiť hneď. Ak nie, počkať do pondelka. Zrážat teplotu vlažnou vodou, veľa piť vlažných tekutín.
@janage akože crp že či má nejakú infekciu?
@viktoria1751 a ta teplote neklesa po podani ADEKVATNEJ davky lieku alebo kvoli comu by si chcela ist zasa na pohotovost? Pises, ze ma soplik, takze je chory, z toho ma horucku. Ak to dobre chapem, tak ste prisli z nemocnice, dieta bolo tyzden zdrave, bez horucky a teraz znova zacal mat horucku, takze to nema nic s prekonanou siestou chorobou, nic zvlastne, len jedna infekcia za druhou, nevidim dovod ani na meranie crp hned teraz.
Moj syn dostal po navrate z nemocnice vysokanske horucky prakticky do 24 hodin.Chytil tam nejaku virozu.
@viktoria1751 vysoké crp znamená bakteriálne infekciu a potrebu ATB. Nízke virozu. Najlepšie je urobiť ho na 2.,3.deň, ale ak máš obavy rieš hneď. Upokojis sa a bud v kľude vyčkaš do pondelka alebo budeš kontaktovať pohotovosť.
Ja som už zažila že v priebehu 24h som mala crp nad 100. To boli ale prítomné aj fakt silne bolesti tela.
@viktoria1751 a dobra otázka, po podaní lieku teplota klesne? Na ako dlho? Viete ju zraziť vlažnou sprchou, kúpeľom? Ďalšie príznaky okrem soplika sú aké?
@viktoria1751 a dobra otázka, po podaní lieku teplota klesne? Na ako dlho? Viete ju zraziť vlažnou sprchou, kúpeľom? Ďalšie príznaky okrem soplika sú aké?
@janage áno po nurofene klesne teplota na tých 8-9 hodín ma sopliky a slinky mu zabiehaju co veľmi mu idú sliny
@janage áno po nurofene klesne teplota na tých 8-9 hodín ma sopliky a slinky mu zabiehaju co veľmi mu idú sliny
@viktoria1751 na 8-9 hodin?? Prosim ta tak co riesis 🤷🏻♀️ este na pohotovost, neblazni, pekne davaj lieky, odsavaj sopliky, strekni dekongestiva do nosa, vela tekutin a klud
@viktoria1751 na 8-9 hodin?? Prosim ta tak co riesis 🤷🏻♀️ este na pohotovost, neblazni, pekne davaj lieky, odsavaj sopliky, strekni dekongestiva do nosa, vela tekutin a klud
@anavixy ja sa veľmi bojím o malého :( raz som mu dala na horúčku ten cipok paralen a neklesla tak radšej dávam nurofen že to ho aj ukludni nevracia spapa tak 90-100ml mliečka prikrmy teraz vôbec a pije vodičku... Ale ze keby mal. Skôr horúčku že aj paralen sirup môžem dať po 4 hodinách striedať to z nurofenom
@janage dieťaťu crp v Max neurobia. Teda aspoň u nás nie.
@viktoria1751 keď mu idú sliny, nemusia to byť len zuby. Kľudne angína. Tomu by zodpovedala aj tá teplota vysoká.
@koniarova bola som u doktorky crp mal 2.... To tie zúbky...
@viktoria1751 a dnes mal 2 crp?
@koniarova anon
@viktoria1751 tak zrejme len viróza. Počkaj deň, dva a znižuj teplotu. Držím palce.
@koniarova anon
@viktoria1751 nemyslím si,že zo zubkov. Taká vysoká horúčka určite nie je zo zubkov.
Skoré uzdravenie!
@viktoria1751 tak zrejme len viróza. Počkaj deň, dva a znižuj teplotu. Držím palce.
@koniarova horúčky už nemá 2 dní iba raz mal
@koniarova horúčky už nemá 2 dní iba raz mal
@viktoria1751 tak čo teda riešiš, keď už nemá teploty? Nechápem. Načo pohotovosť?
@viktoria1751 tak čo teda riešiš, keď už nemá teploty? Nechápem. Načo pohotovosť?
@koniarova toto už bolo dávnejšie písané určite nejdem na pohotovost keď nemá horúčky myslela som si ze horúčky. Budu pretrvát

A kvôli čomu ste boli v nemocnici? Aké vyšetrenia mu robili? ... čo sa týka zubov, je to kus neobvyklé, no môj mladší brat mal pri každom jednom zube horúčku 40+, až kým sa zub neprerezal ... dcéra mávala bežne pri zuboch nádchu, zapálené oči atď. ...
@viktoria1751