Z čoho má skoro 3 ročný syn nezraziteľné teploty?
Už dva mesiace sa trápime s teplotami. Začnú vždy poobede, vyšplhajú sa az do 40. ako kedy, ťažko sa zrážajú. žiadne ďalšie príznaky syn nemá, nekašle, nesoplí, nič ho nebolí. teploty sa zdržia 3-4dni, potom záhadne zmiznú. tyzden je v poriadku a potom zasa takto dookola.
doktorka mu dala vysetrit komplet krv aj moc, pozerala usi, oci, prehmatavala brusko......vsetko ma v norme. jedine co mu vybehlo su imunoglobuliny na alergie. vraj mu vybehli vysoko. ziadny prejav alergie u neho nebadam, len klasika na jar zo slnka trosku slzi a kycha. ale nie je to nic hrozne.
uz si s tym neviem rady, teplotovat zacal zasa vcera, pred spanim mal 38,5. v noci az 39,2. dnes doobedu o 10:30 mal 37,8 a o 12ej uz 38,8. inak je ok. chvilu pride sa potulit, pomojkat, povie ze mu je zima. a o par minut uz beha,skace, vyspevuje akoby sa nechumelilo.
kto viete, radte! dajte typy! teploty nema len tak z nicoho lebo by po nich tuzil!! musi to mat pricinu!!!!!!!!!!!!
@vefi89
@estterka ako viem ze teplota je dolezita. ja mam uplne v kely imunitu teploty nemavam ani pri zapale priedusiek moje telo sa vobec nebrani,ale mam to od malicka. tak isto moja neter.ale podla mna su extremy pri ktorych uz treba zasiahnut. ked nezasiahnes znizenim teploty dodavas potom organizmu nieco aby sa z toho boja zregenerovalo? lebo preda len sa vela latok a vitaminov pri tom spotrebuje.
@vefi89 prave ze teplota by sa mala zrazat dole zabalmi alebo sprchou aj mne to lekarka kazala mi musime ,dva krat sme z 39.6 dostali fibrilne krce to boli soky pre mna ked to bolo prvy krat a neviem ci by stych krcou sa nieco poskodilo v modzecku alebo stej vysokej teploty ale nato sme dostali epilepsiu znicoho nic zacalo sa nam zhorsovat ,nastali vyboje a teraz sme tak natom ze nesmieme mat teplotu a to nie uz vysoku musim snim hned robit aby klesala inak moze dostat epi zachvat .
@borocka
1. cipok mu nedavaj, na to uz je moc velky, cipky su pre babatka, detom nad 1 rok sa do otvorov nic zbytocne nestrka, namiesto toho ibuprofen vo forme sirupu a az nad 38.5, pripadne striedat s paralenom tiez vo forme sirupu (mexalen, resp. co lekar povie).
2. Podla toho, co opisujes to vyzera na oslabenu imunitu a virusove infekcie, zhorsenie alergie ako nasledok toho celeho.
3. Tie alergie neber na lahku vahu, to je asi to najzavaznejsie na tom celom. Treba davat pozor, aby sa mu to nedopracovalo az do astmy, zistit na co presne je alergicky a podla toho jednat.
4. treba celkovo imunitu posilnit, nechaj si prespisat Luivac a okrem toho ho otuzuj v dobe, ked je v poriadku.
@kveta na ockovani sme neboli od 15mesiacov. robim mu len tie povinne. infuzku nedosttal. a ked mu brali krv tak vzdy vytiahla priamo predo mnou doktorka injekcie aj striekacky z tych obalov. a ten hmyz.........tak este nie je sezona. maleho takmer zo zasady neberiem s sebou na nakupy, navys tie hmyzy by zrejme zdochli v chladnych obchodoch, nie??
@hoogy velmi laicky povedane,horucka nici infekciu v tele. brzdi dajme tomu mnozenie bakterii alebo virusov,ich postup v tele. medelson to ma krasne vysvetlene v knihe,ze to teplo je vedlajsi produkt tej reakcie co nastava. ked zrazis horucku,tuto obranu vypnes. nachvilku ulavis dietatu alebo sebe,ale v tele sa ovela rychlejsie mnozia vsetky bakterie,virusy-teda choroba nabera na obratkach. su ochorenia,pri ktorych je velkou chybou zrazanie horucok a moze to vyvolat vela komplikacii. su ochorenia,ktorym staci len horucka a to,aby telo zapracovalo. velakrat v dnesnej dobe ani nedame moznost telu,aby sa pokusilo nieco spravit a rovno zaciname pchat cheiu,potlacat prizaky atd..
deti velakrat po prekonani horuciek napreduju-nasa zacala konecne jest,po 15 mesiacoch. alebo ine zacnu viac rozpravat atd,rozne bloky sa v tele odblokuju. nasej klesla horucka postupne za 24 hodin-neskakala ako je to bezne,ked sa podavaju lieky-kedze akonahle prestane ucinkovat liek,telo sa snazi dohnat co zameskalo. my sme riesili vtedy homeopatiou celkovy stav tela-homeopatia nikdy nezraza priamo horucky. ak klesnu,znamena to,ze ustupuje infekcia. teda sa lieci telo. mala silnu stafylokokovu infekciu mococvych ciest,bakteria bola odolna voci vacsine ATB-vyliecili sme bez podania akychkolvek liekov(okrem homeopatie). chodili sme pediatricke pocas celej choroby a podporila nas v liecbe takymto sposobom.
mendelson napriklad pise aj to v knihe,ze nezalezi na vyske horucky-nie je to umerne k vaznosti problemu. a myslim si,ze je zname,ze najhorsie je,ked uz ludia pri chorobach nemavaju horucky-lebo vtedy telo nepracuje ako ma.
vyssie som davala link na clanok,precitaj si,ak ta to zaujiuma.
@skeptik prave bezne pri teplotach pouzivam nurofen a paralen ( sirupy) ale nezaberali mu, takze preto som skusila cipok a pomohol.
a k imunite......doteraz bo zdravy, ATB sme brali pocas tych teplot len druhykrat. max ho trapili sople a nasledne z nich kasel,ked mu stiekli hlieny. do skolky tie posledne dva mesiace takmer nechodi ( dokopy bol dva tyzdne),
zaujimava debata, dievcata. Riesim nieco podobne uz mesiac. Dufam, ze sa mozem pridat a zakladatelka sa nenahneva..
Dcera ma cosi cez tri a pol roka, chodi do skolky.Posledny mesiac stale kasle a kazde rano ma zvysenu teplotu od 37,2 do 37,4, ktora jej v priebehu par hodin klesne a vracia sa az opat rano. Dr. jej urobila vysetrenia krvi, mocu, vytery. Vsetko je v poriadku, v nose ma moraxelu, ale to je vraj ok v kolektive a nepreliecuje sa to. Vsetko vyzera na alergiu, podla nasej dr, po podani zodacu sa jej kasel zmiernil, no nezmizol. minuly rok na jar mi takto kaslala snad tri mesiace, no bez teplot.co si myslite??
@ivuska6 teplota je ochranny mechanizmus. ja mavam od maleho mala 2x do roka 40tky... trvaju dva dni, paq mam pokoj... lekar to nelieci, proste moje telo v tej dobe s cimsi bojuje... zabaly mi musia tie dva dni menit kazdych 15minut, a len spim.. vraj je to super, znak toho, ze moje telo funguje na jedntotku. po porode to mavam vlastne uz len raz do roka.
aj náš malý mal teplotu-žiadne sople,kašel....dr.mu zistila vysoké CRP,mal začínajúci zapal stred.ucha...nebolí ho uško,lebo nám sa na to stažoval...držím palčeky at sa rýchle vyzdravie 🙂
@hoogy v horuckach vacsinou je tazko s detmi,hlavne ten pitny rezim. jest velmi asi sa cloveku neziada pri chorobe,lebo telo potrebuje energiu inde. ja mam nastastie vyhodu,ze dcera sa vtedy intenzivne dojcila,co nam velmi pomohlo tiez,mala teklutiny a aj ine dolezite latky z mlieka.
@ivuska6 , máme to rovnaké s tými záchvatmi...ešte s tým, že my nemôžme ani zrážať, lebo aj na rýchly pokles reaguje záchvatom...
@vefi89 ,to máš ťažko, pri staršej dcére som aj ja zrážala, až keď šla teplota vysoko nad 39 a nechápala som tie panikárky, čo namerajú 37,7 a prehrabujú lekárničku...potom mala menšia febrilný kŕč a následne po ňom silný epi-záchvat...a keď nameriam 37,7 panikárim a prehrabávam lekárničku....
este mi napadlo,nebezpecne su horucky zapricinene vonkajsimi vplyvmi-otrava,upal a spol-vtedy stupaju vyssie,nad 41..
@borocka to urcite nie je pravda, ze sirupy nepomohli a cipok pomohol. Je uplne jedno akym sposobom tieto lieky dostanes do tela, dokonca mas jedno, ci mas mexalen v infuzii alebo oralne. Okrem toho 100vka cipok pre tak velke dieta je malo na to, aby to malo nejaky efekt.
Z akeho dovodu bral antibiotika?
Podla toho, co pises dalej to stale vyzera viac a viac na to, co som povedala.
@katkamarosova
@skeptik CRP mu robili dvakrat, raz mal nieco cez 7 a raz mal len 4,takze norma. nestazuje sa na ziadne bolesti. vcera sice chodil cikat kazdych 20minut,ani neviem preco......ale potom sa mu podarilo vykykat hadam aj troch 😕 tak asi ho brusko nahanalo. inak ho pipiok neboli ani pri cikani

@estterka však v pohode, tiež som vedela, že teplota je prospešná, no vždy som si myslela, že pri tých vysokých, t.j. nad 40 to už je riskovanie.. zažila som po očkovaní na malom, čo sú to febr. kŕče, preto som to automaticky spájala s teplotou. už že je to len pri rýchlom vystúpaní k nim dochádza je pre mňa nová, ale prospešná informácia 😉