icon

Z čoho má skoro 3 ročný syn nezraziteľné teploty?

borocka
25. apr 2012

Už dva mesiace sa trápime s teplotami. Začnú vždy poobede, vyšplhajú sa az do 40. ako kedy, ťažko sa zrážajú. žiadne ďalšie príznaky syn nemá, nekašle, nesoplí, nič ho nebolí. teploty sa zdržia 3-4dni, potom záhadne zmiznú. tyzden je v poriadku a potom zasa takto dookola.
doktorka mu dala vysetrit komplet krv aj moc, pozerala usi, oci, prehmatavala brusko......vsetko ma v norme. jedine co mu vybehlo su imunoglobuliny na alergie. vraj mu vybehli vysoko. ziadny prejav alergie u neho nebadam, len klasika na jar zo slnka trosku slzi a kycha. ale nie je to nic hrozne.
uz si s tym neviem rady, teplotovat zacal zasa vcera, pred spanim mal 38,5. v noci az 39,2. dnes doobedu o 10:30 mal 37,8 a o 12ej uz 38,8. inak je ok. chvilu pride sa potulit, pomojkat, povie ze mu je zima. a o par minut uz beha,skace, vyspevuje akoby sa nechumelilo.
kto viete, radte! dajte typy! teploty nema len tak z nicoho lebo by po nich tuzil!! musi to mat pricinu!!!!!!!!!!!!

skeptik
25. apr 2012

@borocka to si mu dala aj sirupy aj cipok, ked hovoris, ze odisla az po cipku?

borocka
autor
25. apr 2012

@skeptik atb mal lebo posledne sa mu k tomu pribrali nechutne zelene sople a mal tazsie dychanie. brali sme nejake kvapky do nosa na predpis a dala mu pre istotu aj atb,lebo isiel vikend. teplotoval vsak uz 2x pred tym ( bez dalsich priznakov) a teraz tiez nema ine priznaky

bodka13
25. apr 2012

@borocka napadla ma mononukleóza 😕 ...takto isto teplotoval náš starší syn,keď mal 3 roky-trvalo to asi 3 až 4 týždne...doobeda mu bolo relatívne fajn a poobede už horúčka stúpala,dieťa bolo unavené,nechcel sa hrať ani chodiť-tiež sme išli k doktorke s tým že máme podozrenie na leukémiu,našťastie sa nepotvrdila...nemal žiadne prejavy-soplík,bolesti bruška/uška/... či kašeľ...v KO mu vyšiel vysoký zápalový koeficient a veľmi málinko železa (neviem aká je norma ale obrazne povedané mal mať 5 a on mal 0,5).....po vybratí sirupov na Fe sa stav upravil,teploty zmizli

borocka
autor
25. apr 2012

@skeptik vzdy nechavam ite 4hodky medzi podanim liekov. ale ked mu dam sirup.....tak teplota za neznizi prave casom este narastie......a uz nevedela co s tym, tak som skusila ten cipok ( ved aj mne ako malej len cipky davali) a teplota sa zrazila. nie celkom na normal,ale klesla. mohol normalne zaspat.

aduskatt
25. apr 2012

@estterka a to do akej vysky teplotu neznizujes?....ked bude stupat nad 40 a pojde stale vyssie, nechas to tak? toto ma vazne zaujima, nerypem

irriss
25. apr 2012

@bodka13
neni nahodou infekcni? 😉

skeptik
25. apr 2012

@bodka13 citaj pozorne, pisala, ze mu robili krvny obraz

irriss
25. apr 2012

@aduskatt
no nad 40C je snad uz alarm a hrozi poskozeni mozku, ne?

skeptik
25. apr 2012

@borocka ale to este neznamena, ze sirup nefungoval a cipok ano. Je to ta ista ucinna latka.

A zelene sople predsa nie su dovod na antibiotika a antibiotika sa nepredpisuju "pre istotu" este k tomu s negativnym CRP! Zmenit pediatra.

borocka
autor
25. apr 2012

@skeptik tym ze to crp mal raz mierne zvysene,tak povedali aj na pohotovosti ze to poukazuje na nejaku infekciu.......ale viac sa tym uz nik nezaoberal. spravili mu opakovane testy, boli v norme. teploty pominuli tak doktorka vraj: "tak pani ...., vyzera ze sme to zvladli." a to bolo cele. pominuli teploty, takze ziadny problem nebol. uz to viac neriesila.

mummy01
25. apr 2012

nie vzdy je teplota prospesna.Preto treba hladat pricinu pretoze ak teplotu sposobuju vonkajsie vplyvy tak je velmi nebezpecna.Moj syn ma HED,prehrieva sa uz pri teplote vzduchu okolo 25stupnov.Ak by som nezrazala teplotu hned,doslova by sa uvaril....... ☹ Takze ja by som bola opatrna ak neviem z coho teplota je.

bodka13
25. apr 2012

@skeptik som zatiaľ na prvej strane ...aj nám robili niekoľko krát za ten čas a vždy prišli na niečo iné 😉...a na mononukleózu nestačí urobiť obyčajný odber u detskej ,nám posielali krv aj na biochémiu a neviem kam ešte, aj na leukémiu sa špeciálne zisťujú onkomarkery,čo pri bežnom odbere nerobia

irriss
25. apr 2012

@borocka
mrkni na strejdu Googla..je tam nekolik pripadu ohledne "horecky a periodicke horecky" - nehledej pod teplotou, ale primo horecky u deti 😉

estterka
25. apr 2012

@aduskatt nad 41 nestupne,ak to nie je zapricinene vonkajsim vplyvom,telo by nemalo dovolit aby stupla vyssie,kym je to kvoly infekcii-tolko teoria 😅 ..
nasa mala 40,3,to som ju dala do vane na chvilku,voda ma byt max o dva stupne menej ako ma dieta-ziadne vlazne a studene soky,ochladzovanie prebieha vyparovanim. a potom celu noc mala 39,3 potom rano zacala postupne klesat,vzdy sa na kazdej hodnote kam klesla drzala nejaku dobu a do 24 hodin bola pod 37.

skeptik
25. apr 2012

Musim uz ist, to co som povedala v prvom prispevku.

aduskatt
25. apr 2012

@irriss ved preto sa pytam🙂nad 40 uz nie je lôiecebny ucinok.nad 41 halucinacia, poskodenie mozgu, nad 42 smrt, bielkoviny v tele zacinaju menit fyziklane vlastnosti

aduskatt
25. apr 2012

@estterka ja som reaogovala na to, ze si pred tym pisala, ze mala nad 40 a nezrazala si.a to podla mna teda nie je dobra rada.ja tiez do 38 nezrazam, ale pri 40 by som si to netrufla

borocka
autor
25. apr 2012

@skeptik tak mi vysvetli preco po cipku mu zakazdym teploty klesnu a po sirupe som rada ed nestupnu vyssie? ja sa nechcem hadamm, premeriavam mu teplloty stale, sledujem ako reaguje a takto mi to vycadza. a ked vidim po cipku zlepsenie, tak ho uprednostnim

aduskatt
25. apr 2012

@estterka to, ze telo by nemalo dovolit neznamena, ze nedovoli a fakt globalizovat, ze horucka je fajn a neznizujte ju........isto, su specificke pripady, ako chripky a podobne, kde by som tu teplotu neriesila, ale nad 40 v kazdom pripade ano

estterka
25. apr 2012

@aduskatt nech kazdy robi podla seba 😉

borocka
autor
25. apr 2012

@bodka13 biochemiu mu robili len pri moci, na krv nie

estterka
25. apr 2012

@aduskatt no u nas to bol stafylokok vtedy.ono aj znizit horucku moze mat velmi vazne nasledky. napriklad pri osypkach sa extremne komplikuje priebeh(a aj ockovane deti ich mozu dostat) a ked nastupia horucky,clovek netusi,ze su to osypky.ja mam v tomto jasno a som rada,ze mam pediatricku aku ma pre malu.

bodka13
25. apr 2012

@borocka ešte ma napadlo náš Maťo vtedy strašne chrápal...mal zväčšené uzliny
@irriss mononukleoza je infekčná

aduskatt
25. apr 2012

@estterka suhlôasim, nech si kazdy robi podla seba🙂rozumny nazor

hoogy
25. apr 2012

@skeptik
@borocka inak ani nam sirupy proti horuckam nepomahaju. nikdy mu neklesne aj ked pockam 6 hodin. uplne som ich prestala pouzivat. davam len cipok 125 lebo tolko zodpoveda na kila.

rolak
25. apr 2012

@estterka a ako sa správala malá pri tej vysokej horúčke??? reagovala normálne,či ako?

irriss
25. apr 2012

@bodka13
proto si myslim, ze by ji mela i ostatni cast rodiny, nebo se mylim?
Tady se jmenuje lidove a volne prelozeno"pusinkova nemoc" 😉

aduskatt
25. apr 2012

@estterka ano, nechat teplotu ma svoje opodstatnenie, pokial nestupne nad 40🙂.ale ako si povedala, nech si kazdy robi ako chce.mna len zarazilo este niekde zo zaciaTKU TEMY, ZE SI PISALA, ZE SI NEZRAZALA ANI NAD 40 A JE TO TAK ok...preto ma zaujimalo, aku teplotu uz zrazas......nic viac, nic menej🙂

saza007
25. apr 2012

@estterka suhlasim, i ked ja osobne mierne zrazam ked je nad 39C, kedze na vyssiu teplotu zatial 'nemam gule' 😅

mummy01
25. apr 2012

@borocka kludne davaj cipok,ja aj 5 rocnej dcere davam-neviem co je na tom zle.Moja dcera ked ma horucku a dam jej sirup tak jej je zle a zvracia.